jan roos

Column Jan Roos: Tele-visieloos

Geen categorieaug 04 2017, 12:00
Kijkt u nog weleens naar de televisie? Ik niet tot nauwelijks. Naast dat ik niet van het amusement houd, dus Boer zoekt Vrouw en andere onzin, krijg ik van zogenaamd inhoudelijke tv geen bevredigend gevoel.
Er zit namelijk niets van mijn smaak bij. Alle actualiteitenprogramma's brengen steeds maar weer dezelfde onderwerpen die mij meestal niet kunnen bekoren of waar hun mening wordt gegeven en geen feiten. Het gaat over de klimaatproblemen, maar nooit met iemand die vraagtekens plaatst bij dat feitenvrije gemekker van de klimaatlobby. Als het over Trump gaat is het standaard negatief, want ze vinden hem niet leuk. Nooit eens een serieuze kijk op zijn achterban of een item over waarom de beurzen het zo verschrikkelijk goed doen onder president Trump. Luister, ik ben ook geen aanhanger van hem. Liever gezegd, ik vind de beste man een aanfluiting, maar zou graag eens een ander tone of voice horen bij de NPO en niet de standaard schelle toon van links “progressief” Nederland.
Het NOS Journaal is het meest satirische programma van het land. Geen avond gaat er voorbij of je wordt overgoten met het politiek correcte sausje van hun deugredactie. Je kan elke uitzending uittekenen. Iets positiefs over het koningshuis, iets negatiefs over Wilders, iets positiefs over een multcultidingetje om dan af te sluiten met tenenkrommend item van Peer Ulijn over een stripbeurs of een zomercolumn over duivenpoep in Rome. Het RTL Nieuws is niet veel beter.
Ik sprong dan ook een gat in de lucht dat PowNed en WNL het bestel betraden. Eindelijk een gezond rechts geluid, zo hoopte ik. Ik ging er dan ook vol overtuiging aan de bak. De eerste twee jaar waren prima met PowNews, maar daarna kwam er nooit meer iets fatsoenlijks van die omroep. Allemaal plat, slap, inhoudsloos en flauw. Op dit moment hoor je er helemaal niks meer van. Volgens mij bestaat het niet eens meer. Leeft Rutger Castricum eigenlijk nog?
WNL is helemaal een farce. Het is een soort koffietijd. Oeverloos slap geleuter zonder enige kleur. Helemaal niets rechts aan. Tegenwoordig maken ze het daar zo bont dat Rob de Wijk (u weet wel, van het Ja-kamp bij het Oekraïnereferendum) en Arend-Jan Boekestijn (u weet wel, van het Ja-kamp bij het Oekraïnereferendum) Eurofiel Guy Verhofstadt (u weet wel, die man die op het Maidan-plein in Oekraïne als een soort gestoorde dictator de meute stond op te hitsen met als gevolg een burgeroorlog van heb ik jou daar) interviewden over hoe gaaf de Europese Unie wel niet is. En dan ook nog met hem in gele regenjasjes bloemen plukken in het bos. Ordinaire EU-propaganda waar een rechtse omroep natuurlijk zijn neus voor op zou moeten halen. Maar WNL werkt er gretig aan mee. Want een andere mening is leuk, maar opgaan in de rest is zoveel makkelijker en beter voor de portemonnee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten