Haatsjeik negeert verbod en runde toch een haatmoskee in Den Haag

Haatsjeik Fawad Jneid is veroordeeld voor het sluiten van illegale shariahuwelijken en is omstreden door vele hatelijke uitspraken over ongelovigen. Hij mocht niet meer actief zijn in Den Haag, maar na een tijd is bekend geworden dat hij het toch is. Veel mensen in de buurt begrijpen niet hoe het kan en zijn ‘verbijsterd’.

Op de grens tussen de Transvaal en de Schilderswijk runt de salafistische sjeik een moskee onder de noemer van een islamitische boekenwinkel. De verbijstering van de buurtbewoners wordt ongeloofwaardiger op het moment dat een buurtbewoner aangeeft wat die gezien heeft:

Elke vrijdagmiddag zien we mannen met opgerolde kleedjes onder de arm naar binnen gaan”, zegt een omwonende die anoniem wil blijven. „Ze komen lopend en zetten de auto uit het zicht. De imam is meerdere keren gespot. Hij rijdt in een oranje Toyota en groet iedereen die hij op straat tegenkomt. Dit strookt totaal niet met wat de burgemeester heeft beloofd: geen moskee in de Cillierstraat.

De gemeente is ook niet te contacteren over deze kwestie, wat opmerkelijk is, omdat destijds in de desbetreffende straat een camera is geplaatst om in de gaten te houden wat er is gebeurd. Of de camera wel of niet heeft gewerkt is onduidelijk, maar voor de bewoners lijkt het alsof de burgemeester, toenmalig Van Aartsen, maar wat heeft geroepen en het voor de rest niet heeft uitgevoerd.

Dat de buurt geschokt is, klinkt ongeloofwaardig, omdat zoiets wel wordt verspreid, maar dat beleid van de overheid hierin heeft gefaald, dat is iets dat niet getolereerd kan worden. In deze extreme tijden moet beleid omtrent extremisme streng gehandhaafd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Duckday

  Ze hebben alles onder controle Wat een troep die bestuurders Eerst in Amsterdam dat Marok de stad over neemt en nog doen ze er niks aan In der tussen proberen ze de Burgemeester op een voetstuk te plaatsen Nu weer in Den Haag waarbij onze mede Nederlanders de boel belazeren langzaam dank zei de geiten wollen sokken zal ook deze stad worden overgenomen

  1. ookmaareenmening

   Ik weet niet welke taal ze spreken in Duckstad, maar fatsoenlijk Nederlands wordt er zeker niet gesproken of geschreven.

   1. Rust

    Word anders ook gewoon haatsjeik.

 2. meanstreak2099

  ik vraag me echt af wat er nu gaat gebeuren maar de houding tegen over moslims kennende helemaal niks

 3. johnenanne

  Dat de meeste Nederlandse bestuurders en rechtspraak de extreme islam geen strobreed in de weg leggen, is niet al te moeilijk vast te stellen. De hamvraag is derhalve “waarom”. Ik heb het angstig vermoeden dat het inmiddels zo ver is gekomen dat onderwerping van Nederlandse volk op handen is, en onze bestuurders hun positie onder het nieuwe regime aan het veilig stellen zijn.

  1. Marija

   Zie google, Resolutie Straatsburg 1975 en u weet het.

   1. Ni28

    Waarom brengen de rechtse politieke partijen dit niet ter sprake, begrijp ik niet.

    1. leeuwvanvlaanderen

     40000 handtekeningen en er moet in de kamer over worden gesproken wie neemt initiatief

 4. Nasrani

  We roepen het over ons zelf af. De NSB cultuur van de jaren 40 is terug. En weer bij links! Gewoon vol blijven houden dat het wel mee valt.

  1. Rust

   Ach als iedereen lekker het probleem op forums/blogs blijft posten, komt het vast goed?

   1. Marija

    Wat dan? wij kunnen niets anders als regering niets doet en wij niet de straat op gaan, maar daarvoor is de animo te klein, weinig mensen zien het gevaar.

    1. Rust

     Ik denk dat veel mensen het gevaar wel zien maar niet de eerste stap durven of willen nemen.

   2. sjun

    Dat lijkt me nog altijd beter dan dat er ook in onze contreien een Anders Behring Breivik opstaat om overheden te verhelderen dat er al veel eerders iets had moeten gebeuren?

    Intussen kunnen u, ik en andere lurkers onze eigen verantwoording nemen en iedereen die ons pad kruist op weg helpen naar alternatieve informatie over het reilen en zeilen van onze maatschappij. Al was het maar om deze mensen nu al actiever bezig te laten zijn met het soort van samenleving waarin ze over een jaar of tien, vijftien willen wonen nu daar nog invloed op uit te oefenen is.

    1. K.Dopper

     Sjun verduidelijkt de noodzakelijke taak die Breivik naar zijn oordeel opnam.

     Wat een triest gebral is dit!

     1. Vit

      Begrijpend lezen is voor jou niet weggelegd helaas.

     2. K.Dopper

      Ik probeer de implicatie van zijn opmerking duidelijk te maken. Die is dat Breivik overheden herinnerde aan wat ze hadden moeten doen.

      Een naar soort demagogie van extreem-rechtse snit.

     3. sjun

      K.Dopper laat weer eens een prachtig staaltje van toeschrijvende invulkunde zien. Zo blijft hij op schoolplein niveau converseren.

     4. K.Dopper

      Sjun is een listig kereltje en vermijdt een inhoudelijke reactie. We weten beiden waarom.

     5. sjun

      K.Dopper klaagt weer eens over opponenten in plaats van met argumenten te komen. Veel verder dan toeschrijvingen komt hij niet. Dat laatste heeft de PvdA ten langen leste ook opgebroken. Binnenkort breekt het ook de ongekozen Brusselse politici op. Eindelijk weten zij dan de Europeanen te verenigen, zij het dat die vereniging tegen Brusselse directieven, Brusselse afroming en Brussels wanbeleid met betrekking tot immigratie en bevordering van islamisering is.

 5. Punt50

  Typisch een geval van niet willen zien in de gemeente Den Haag. Het toont aan hoe ziek ons land is.

 6. George van de linden

  Ik ben zo benieuwd wat de consorten van Den Haag gaan doen c.q. heen gaan als het helemaal faliekant mis gaat lopen met onze kansenparels.
  Ik stel mij er iets bij voor als toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en Koningin Wilhelmina met haar hele bastaard-familie naar Canada vluchtte.

  1. Punt50

   @ heer George van de linden

   Denk dat de koffers al klaar staan voor Argentinië….

  2. meijer61200

   Niet voor niets heeft W.A. zo’n groot vliegtuig laten aanschaffen! Daar past die hele bende makkelijk in, inclusief zijn dozen met medailles die hij heeft gespaard bij de wasmiddelen.

 7. DirkSteen

  Wat een stelletje tuig is dit toch!!!!!
  Ze hebben overal maling aan en “onze, maar niet mijn” Nederlandse regering laat dit maar gebeuren!!

 8. sjun

  Het beetnemen van ongelovigen is een van de handelingen waarmee in de leer van Mohammed jihadbonuspuntjes gesprokkeld kunnen worden. Kirāman en Kātibīn hebben het volgens dezelfde leer maar druk met bijhouden en opschrijven van zulke streken.

 9. Ni28

  Een gemeenteverbod voor een moskee? Dat kunt je niet menen moet deze imam maar denken, verder dan een waarschuwing komt het toch niet en dadelijk is het vergeten en geaccepteerd. Wij zijn hier in Nederland toch?

 10. Parestado4

  O,o,o die Allah!De Islam is Mohammed en Mohammed is de Islam.Lees en bestudeer de Koran en je zult er achter komen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.