Haatsjeik negeert verbod en runde toch een haatmoskee in Den Haag

Geen categorieaug 08 2017, 8:00
Haatsjeik Fawad Jneid is veroordeeld voor het sluiten van illegale shariahuwelijken en is omstreden door vele hatelijke uitspraken over ongelovigen. Hij mocht niet meer actief zijn in Den Haag, maar na een tijd is bekend geworden dat hij het toch is. Veel mensen in de buurt begrijpen niet hoe het kan en zijn 'verbijsterd'.
Op de grens tussen de Transvaal en de Schilderswijk runt de salafistische sjeik een moskee onder de noemer van een islamitische boekenwinkel. De verbijstering van de buurtbewoners wordt ongeloofwaardiger op het moment dat een buurtbewoner aangeeft wat die gezien heeft:

Elke vrijdagmiddag zien we mannen met opgerolde kleedjes onder de arm naar binnen gaan”, zegt een omwonende die anoniem wil blijven. „Ze komen lopend en zetten de auto uit het zicht. De imam is meerdere keren gespot. Hij rijdt in een oranje Toyota en groet iedereen die hij op straat tegenkomt. Dit strookt totaal niet met wat de burgemeester heeft beloofd: geen moskee in de Cillierstraat.

De gemeente is ook niet te contacteren over deze kwestie, wat opmerkelijk is, omdat destijds in de desbetreffende straat een camera is geplaatst om in de gaten te houden wat er is gebeurd. Of de camera wel of niet heeft gewerkt is onduidelijk, maar voor de bewoners lijkt het alsof de burgemeester, toenmalig Van Aartsen, maar wat heeft geroepen en het voor de rest niet heeft uitgevoerd.
Dat de buurt geschokt is, klinkt ongeloofwaardig, omdat zoiets wel wordt verspreid, maar dat beleid van de overheid hierin heeft gefaald, dat is iets dat niet getolereerd kan worden. In deze extreme tijden moet beleid omtrent extremisme streng gehandhaafd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten