Het formatiefeest gaat door: de heikneuters onderhandelen verder in Hilversum

Ah wat leuk.

De onderhandelingen voor het nachtmerriekabinet Rutte III zijn vanochtend om tien uur verder gegaan op Landgoed De Zwaluwenberg bij Hilversum. Daar wordt morgen ook met elkaar gesproken.

Je zou denken dat de heren onderhandelaars dat prima in het Tweede Kamergebouw of het Torentje kunnen doen, maar nee. Dat is ze namelijk niet luxe genoeg. Ze willen het tijdens dit soort onderhandelingen natuurlijk wel prima naar hun zin hebben. En dus togen ze naar een mooi landgoed.

Hilarisch genoeg moet zelfs het NRC Handelsblad toegeven dat dit eigenlijk nergens op slaat. Als er frustraties zijn vanwege lekken doet een “verandering van omgeving” daar helemaal niets aan af:

Het panel met politieke insiders van NRC toonde zich eerder deze formatie sceptisch over wat VVD-leider Rutte een “change of scenery” noemde: de inhoud staat voorop en zelfs de prachtigste locatie is niet meer dan een aangenaam decor, aldus onze insiders.

Het blijft één grote theatervoorstelling, zo’n formatie. Iedereen pretendeert even boos te zijn, vervolgens gaan ze er lekker met zijn allen tussenuit, waarna er geconcludeerd wordt dat het allemaal toch wel meevalt. En voor je het weet zitten we opgescheept met wéér een rampenkabinet geleid door Mark Rutte. Maar dit keer met als kers op de taart vice-premier Alexander Pechtold.

Brr. De rillingen lopen me al over het lijf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. HaZ

  Als het maar geen “oorlogskabinet” gaat worden ; Het landhuis wordt gebruikt door de Inspecteur-generaal der Krijgsmacht en zijn staf !

  1. Ni28

   Haha, zij gaan het daar uitvechten!

 2. J.C.

  Rutte III in deze samenstelling (VVD, CDA, D66 en CU) is pure K I E Z E R S B E D R O G, niets meer en niets minder.

 3. Ni28

  En de volgende sessie zal op Bali plaats vinden, ook een leuke plek om een lang weekeinde door te brengen. En je plakt de vakantie gelijk achteraan, de reis is toch al betaald. Uit deze vier “ingrediënten” kunt je niets fatsoenlijks maken op welke plaats in de wereld ook.

 4. EllyD19

  Het kleuterklasje op stap naar de hei. Leuker kunnen ze het toch niet maken.
  Als Zalm toevallig per uur wordt betaald dan gaan er nog veel leuke uitstapjes volgen.

 5. Punt50

  Ze dronken een glas, deden een plas, en alles bleef zoals het was.

 6. lanex

  Teruggeroepen van hun niet verdiende reces zijn het niet meer en niets minder dan dorps kruideniers, een schaamteloze en kinderachtige bende zeurpieten, en die gaan dit land laten “lijden”.

 7. Parestado4

  Heidekneuters Zei je?Nou noem ze maar betonhakkers;want zoveel heide hebben we niet meer in dit land.Des te meer duizenden vierkante kilometers waardeloze leegstaande kantoorruimte……….??En honderdduizende geaffeteerd oreerende commandoballen!!

 8. Babaji538

  De teleurstelling zal niet bij mij liggen!
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.