Het formatiefeest gaat door: de heikneuters onderhandelen verder in Hilversum

Geen categorieaug 24 2017, 12:00
Ah wat leuk.
De onderhandelingen voor het nachtmerriekabinet Rutte III zijn vanochtend om tien uur verder gegaan op Landgoed De Zwaluwenberg bij Hilversum. Daar wordt morgen ook met elkaar gesproken.
Je zou denken dat de heren onderhandelaars dat prima in het Tweede Kamergebouw of het Torentje kunnen doen, maar nee. Dat is ze namelijk niet luxe genoeg. Ze willen het tijdens dit soort onderhandelingen natuurlijk wel prima naar hun zin hebben. En dus togen ze naar een mooi landgoed.
Hilarisch genoeg moet zelfs het NRC Handelsblad toegeven dat dit eigenlijk nergens op slaat. Als er frustraties zijn vanwege lekken doet een "verandering van omgeving" daar helemaal niets aan af:

Het panel met politieke insiders van NRC toonde zich eerder deze formatie sceptisch over wat VVD-leider Rutte een “change of scenery” noemde: de inhoud staat voorop en zelfs de prachtigste locatie is niet meer dan een aangenaam decor, aldus onze insiders.

Het blijft één grote theatervoorstelling, zo'n formatie. Iedereen pretendeert even boos te zijn, vervolgens gaan ze er lekker met zijn allen tussenuit, waarna er geconcludeerd wordt dat het allemaal toch wel meevalt. En voor je het weet zitten we opgescheept met wéér een rampenkabinet geleid door Mark Rutte. Maar dit keer met als kers op de taart vice-premier Alexander Pechtold.
Brr. De rillingen lopen me al over het lijf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten