Italië houdt ‘hulporganisatie’ tegen om migranten te helpen: legt schip aan de ketting

Het gaat om de organisatie Jugend Rettet. De jeugd redt. Het probeert migranten te helpen in de zee bij Libië door ze naar Italië te brengen om ervoor te zorgen dat er geen migranten meer omkomen Echter, Italië heeft het schip waarmee ze varen, Iuventa, verboden om Lampedusa te verlaten.

Jugend Rettet is woedend en zegt niets te maken te hebben met illegale praktijken. Hierbij doelt de organisatie op het feit dat Italië al een langere tijd een onderzoek doet naar NGO’s die contacten hebben met mensensmokkelaars en helpen om migranten over te brengen. Dit heeft veel kwaad bloed gezet bij NGO’s en zo ook bij Jugend Rettet. Deze organisatie heeft bijvoorbeeld niet het document ondertekent waarbij Italië de bevoegdheid krijgt om NGO’s te controleren.

In het NRC kwam er al enige tijd geleden een aantal verontrustende feiten en pikante dingetjes:

Er is de afgelopen maanden iets wezenlijks veranderd in de stroom migranten die via Libië naar Europa proberen te komen. Steeds vaker worden bootmigranten niet ver van de Libische kust opgepikt door schepen van hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée – en naar Italiaanse havens gebracht.

Deze actie helpt om de morele superioriteitsclaim van deze NGO’s te doorbreken en te doen waar het om draait, migratie aanpakken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. DutchDropveter

  Ik zou ze ook nog een boete laten betalen zo dat hun geld raakt. Zodat ze dus de zee helemaal niet meer op kunnen. Waar is msm trouwens die deze ngo’s gewoon gaat interviewen met naam en toenaam graag uitzenden op de NPO, alvast dank!

 2. Augustinyak

  En die boomklevers, gaan die ook aan een ketting of kunnen die zich vrij gaan verplaatsen in Europa?

 3. sjun

  Uitstekende actie, Nu nog de naming en shaming van deze NGO’s opdat onschuldige donateurs en hun familie vlot in het snotje krijgen hoe en door wie hun gulle gift of legaat gebruikt wordt te bevordering van omvolking, onveiligheid op straat en cumulerende problematiek in de toekomst. Boetes graag afstemmen op de kosten van opvang, onderdak en cumulerende sociale, juridische, psychische, curatieve, begeleidings, handhavings en financiële kosten per vervoerde kansloze op de arbeidsmarkt gedurende 25 jaar. Het moet maar eens gedaan zijn met het parkeren en doorschuiven van rekeningen naar Noord-West Europa.

  1. K.Dopper

   Wat een geestige parmantige tekst weer.

   1. sjun

    Het is weer eens wat anders dan de geijkte schoolpleinretoriek.

    1. K.Dopper

     Het is randintellectueel gewauwel dat moeizaam op de tenen loopt.

     1. sjun

      Het volstaat om intellectueel oneerlijke *omkering* beklijvend aan het licht gebracht te krijgen en haar beoefenaars zo te brandmerken dat ze zich steeds weer van andere nicks moeten bedienen.

     2. K.Dopper

      Sjun, de inhoudelijke discussie is niks voor jou, hoe je ook je best doet op je randintellectuele teentjes te lopen, je bent beter in het stalken en bedreigen tot aan huisadres, werkgever en familieleden van notarisklerken en ziekenhuisdirecteuren die je in je paranoide brein aanzien voor vijanden van het volk.

      Je bent een beklagenswaardige en immorele loser, sjun, en dat weet je zelf ook. Je privé-identiteit is ook bekend maar ik zal me nooit verlagen tot jouw niveau om die te publiceren.

      Probeer naar vermogen mee te doen aan de inhoudelijke discussie en stel je verder niet aan.

     3. sjun

      Niet zo mokken en op automatisch de moraal blijven claimen K.Dopper en digitale alter ego’s. Deze methoden van afleiding zijn evenals het oeuvre dat je hier al ten beste gaf trucs met baard. Ze lopen in gaten en geven iets weer van het karakter achter de nick. Lees liever eens een boek om je bij te scholen zodat je met argumenten in discussie kan in plaats van een vorm van Gilles de la Tourette te etaleren in een mislukte poging een opponent over de zeik te krijgen als er onaangename waarheden aan het licht komen.

     4. Ali Yas

      K.Dopper – zijn hoeveelste alias is dit al weer? – is vandaag wel bijzonder agressief. En waarom? Kennelijk lukt het hem niet aan te geven waarom Sjun ongelijk zou hebben (logisch) en daarom gaat hij maar vol in de aanval op de vorm en de persoon. Dat is zó verschrikkelijk kinderachtig en laag dat ik niet snap dat iemand die bij zijn volle verstand is met zulke bijdragen vereeuwigd wil worden.

  2. Ben Zine

   @sjun
   Volledig mee eens, daar valt niets aan toe te voegen. Wat er overigens “geestig” en “parmantig” aan is, zoals hier elders wordt opgemerkt, ontgaat me totaal, maar dat is verder niet relevant. Graag wil ik er nog iets over kwijt. Natuurlijk valt Merkel (en ook Rutte) van alles te verwijten, maar het zijn de mensen die voor Merkel en Rutte stemmen die al deze ellende op hun geweten hebben. De leiders zijn het gevolg, de OORZAAK is het stemvee. Als Merkel binnenkort vrijwel zeker voor een vierde (…) termijn wordt gekozen, dan is het einde oefening voor Duitsland. Alleen en uitsluitend door het Duitse volk. Hetzelfde domme, onnozele en hersenloze stemvee dat destijds massaal koos voor Adolf Hitler, kiest nu massaal voor zijn tegenpool (maar net zo gevaarlijk), in de persoon van Angela Merkel. De oorzaak is uiteraard WO2… Er bestaat zoiets als schuld en boete. Duitsland heeft nog altijd een hevig schuldgevoel over de genocide op de Joden. Nu, bijna 8 decennia later, vindt er kennelijk een eindafrekening plaats, noem het boetedoening, in de vorm van suïcide. Duitsland is langzaam bezig collectief zelfmoord te plegen, uit pure zelfhaat vanwege de holocaust. Het is ongelooflijk maar waar. En WEER, voor de derde keer, zijn het de Duitsers die Europa in het verderf storten. Het lijkt wel of er een vloek rust op dat volk.

 4. Lex

  Hé Hé eindelijk gebruiken ze hun verstand eens in plaats van hun veel te grote barmhartige hart.

  Die boten zijn geen patrouilleboten maar maar taxidiensten om ongewenste gelukzoekers naar europa te brengen nu blijkt er ook nog eens verrot te stinken.

  Er blijkt een link gelegd te kunnen worden tussen de organisatie Jugend Rettet die contacten blijken te hebben met mensensmokkelaars.

  Hoe veel geld krijgen de bemanningsleden van de mensensmokkelaars toe gestoken. Hmmm.

  Dit stinkt behoorlijk verrot, hoeveel gelukzoekers zijn er op deze manier al naar europa gebracht. Als het nog te achterhalen valt welke vluchtelingen zijn deze allemaal weer terugsturen.

  Ik vind dat deze Gratis Taxi service direct moet stoppen. Niet alleen deze enne boot van de organisatie Jugend Rettetmaar maar alle patrouilleboten. Geen vluchteling meer pal voor de kust oppikken en naar europa brengen.

  Al deze boten met mensen moeten worden teruggebracht naar het land de kust waar ze vandaan kwamen en de boot moet in beslag worden genomen. Moet je kijken binnen een maand komt er geen boot meer.

  Laten ze in de regio noodwoningen neerzetten kant en klare woningen desnoods omgebouwde zeecontainers of stacaravans. Dit is nog altijd goedkoper als we deze mensen hier voor de rest van hun leven huisvesting en een uitkering geven.

  Binnen korte tijd kunnen ze een hele stad uit de grond stampen. uiteraard met alle voorzieningen en een politie / leger om de boel te bewaken.

  Lex

 5. Ni28

  Het komt op neer dat Jugend Rettet e.a. het werk van de mensenhandelaars overnemen. Maar die laten zich het boterham heus niet afpakken door de NGO’s dus moeten zij met ze samenwerken. De mensenhandelaars huren dus de boten van de NGO’s en delen het geld. En de rest betaalt de domme belastingbetaler die denkt dat deze organisaties uitsluitend goed werk doen.

 6. Ritter

  De acties van deze Ngo’s zorgen ervoor dat de stroom illegalen aan blijft houden.

  De illegalen worden zelfs voor de kust van Libië uit de bootjes gehaald en dan gratis vervoerd naar Europa.

  Ook Frontex doet een duit in het zakje!
  ————————————–

  “Frontex is soort taxidienst voor migranten geworden”

  “Frontex maakt het mensensmokkelaars op de Middellandse Zee wel erg makkelijk, merkte correspondent Rob Savelberg. De grensbewaker zit in een hopeloze spagaat: migratie bestrijden of mensenlevens redden?

  Schepen van Frontex halen migranten al direct vlak aan de Libische kust af, vertelt correspondent Rob Savelberg. ‘Daarmee is Frontex eigenlijk een soort van taxidienst, of veerbootachtige organisatie geworden.’

  https://www.bnr.nl/nieuws/internationale-politiek/10307699/frontex-lijkt-taxidienst-voor-migranten

 7. peterkestassen

  De Italiaanse marine doet goed werk hierbij.
  Het word die avonturiers en smokkelaars steeds gemakkelijker gemaakt om naar Europa te komen.
  Als men zo blijft doorgaan kunnen WIJ binnenkort weer zeggen,,ITALIA PRIMA.

 8. HaZ

  plagiaat
  —————
  Massa immigratie om ‘eenheidsmens’ te creëren

  Overdreven? In 2009 berichtte de Britse Telegraph al over een uitgelekt geheim plan van de socialistische Labour Partij, die –ongetwijfeld in samenspraak met de collega’s op het vastenland- al in 2000 besloot dat er door middel van massa immigratie een nieuwe Europese ‘eenheidsmens’ moest worden geschapen, een mix van blank, bruin en zwart. De gedachte hierachter was dat als iedereen dezelfde huidskleur heeft, racisme vanzelf verdwijnt.
  Acht jaar later moeten we constateren dat ook de Europese christendemocraten en liberalen dit plan hebben omarmd, en net zo hard meewerken aan de Umvolkung van Europa. Teken aan de wand is dat volgens de nieuwste officiële cijfers slechts 1,4% van de migranten die door Europese hulpmensensmokkelorganisaties naar Italië worden gebracht, een Syrische vluchteling is. 98,6% is economische migrant –waarvan minstens 70% alleenstaande jonge mannen – en heeft daarom geen recht op asiel. Desondanks wordt er dus maar een handjevol van hen teruggestuurd.

  1. Floris

   Het is inderdaad de linkse obsessie met (anti)racisme, een uitvloeisel van de 2e wereldoorlog, die volledig is doorgeslagen en deze waanzin in beweging heeft gezet.

   Dit terwijl racisme in het westen nauwelijks nog bestaat. In de rest van de wereld is het nog springlevend maar daar horen we links niet over.

    1. Floris

     Niet.

   1. Marija

    Ik meende dat dit de reden was:
    o l i e
    De Resolutie van Straatsburg
    Olie voor moslim-immigratie
    De massale moslim-immigratie naar West-Europa is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.
    Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen…. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.
    In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven.
    De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.
    Het verklaart ook waarom er hier te lande al tien jaar een literatuurprijs bestaat, waarvoor uitsluitend auteurs met een Marokkaanse of Arabische achtergrond in aanmerking komen. De “El-Hizra-prijs” heet dat ding, en hij wordt gefinancierd door het Rijk. Als je hem wint wordt je manuscript op staatskosten uitgegeven, en je krijgt een geldbedrag. Alles is welkom, ook song- en rapteksten, mits het maar door Marokkanen of Arabieren is vervaardigd.
    Heel het artikel:
    Meer weergeven
    DE EU ONTMASKERD?
    DE EU ONTMASKERD? Er wordt al jaren afgevraagd waarom de EU is opgericht, terwijl de EG toch jarenlang goed gefunctioneerde. Wel kan worden geconstateerd dat vanaf de oprichting van de EU de econom…
    eunmask.wordpress.com

    1. Ben Zine

     Best wel schokkend om vast te moeten stellen dat dit al 42 jaar lang (!) officieel en doelbewust beleid is.

   2. Kodi

    Sterker nog: Links sluit de ogen voor geïmporteerd racisme, want racisten kunnen niet allochtoon zijn in hun perceptie. Hoe zieker wil je de linkse geesten nog hebben?

    1. K.Dopper

     Kan Kodi een citaat geven van de linkse politicus of opiniemaker die beweert dat racisme voorbehouden is aan blanke autochtonen?

 9. jowyajax

  Het wordt eens tijd dat dat gaat gebeuren de immigratie is nu aan de top Er kan echt niets meer in Europa bij Ik hoop dat Nederland ook eens een keer dit gaat doen maar de ogen van ons kabinet zijn nog steeds gesloten

  1. sjun

   Het lijkt er inderdaad op dat er dringend iets moet gebeuren….
   http://tinyurl.com/ycq93olw
   Geen wonder dat onder andere de zorgverzekeringen omhoog gaan.

 10. Zwarte band

  Over occidentofobie: haat tegen westerse cultuur

  ‘Nuttige idioten die wij zijn, zijn we gaan denken dat onze eigen cultuur ‘relatief’ is’

  Een van de grote problemen van onze tijd, een probleem dat filosofen, politici, intellectuelen en geëngageerde schrijvers van onze tijd zou moeten bezighouden, is de haat jegens de westerse cultuur: de occidentofobie. De westerse cultuur, tot ontwikkeling gekomen in het oude Griekenland, het oude Rome, vermengd met christelijke elementen in de middeleeuwen, tot een herleving gebracht in de renaissance en geseculariseerd in de Verlichting is de bron van democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Het is wat wij ‘zijn’. Of waar we ‘vandaan komen’. Het is de voedingsbodem voor de waarden die in grondwetten en verdragen worden uitgedragen. Het is waar onze ‘kernwaarden’ vandaan komen.

  Ghana is sweet as a mango
  Maar die cultuur wordt aangevallen, niet alleen door de ideologie van terroristen, maar ook door ‘onszelf’. Wij, nuttige idioten die we zijn, wij zijn gaan denken dat die eigen cultuur ‘relatief is, immers alle culturen zijn gelijk. We zijn gaan denken dat we niet meer van ‘wij’ mogen spreken, immers dat is ‘wij/zij-denken’. We zijn gaan denken dat we niet arrogant mogen zijn, niet eurocentrisch, want dat is ‘racistisch’ (weer een mooi voorbeeld van ‘racificatie’). En zo meer.

  En daarom staat die westerse cultuur zwak. Dertig jaar geleden kwam ik op het strand van Labadi beach (Ghana) Ben tegen. Ben was ongeveer 12 en mijn vriend. Hij voegde zich bij ons op het strand en vertelde over Ghana, zijn land. En hij zei met een stralende lach van oor tot oor: “Ghana is sweet as a mango”.

  Koloniaal verleden
  Wij, mijn vrouw en ik, vonden dat intrigerend. Ben kon toch ook wel zien dat Ghana arm was. Onze studenten wilden allemaal naar Europa. Toch zei Ben dat Ghana zo zoet was als een mango. Die liefde voor het eigen land en de eigen cultuur is men in Europa kwijt geraakt. Slavernijmonumenten, klagen over ‘koloniaal verleden’ (‘colonial studies‘ aan universiteiten), klagen over ‘westerse arrogantie’ (terwijl in werkelijkheid het westen van bescheidenheid en zelfverloochening op zijn rug ligt, pootjes omhoog). Wij zijn de ‘Ben’ in ons kwijtgeraakt.

  En dat maakt ons zwak in de confrontatie met de krachten die de westerse cultuur bedreigen. Die occidentofobie, die haat jegens wat we zijn, maakt ons zwak. Heel zwak en kwetsbaar.

  Cultuuroffensief
  Ter bestrijding van occidentofobie zou een groot cultuuroffensief nodig zijn. Je zou dat zelfs als een expliciete doelstelling van de EU of van de Raad van Europa kunnen zien. De EU denkt nu dat ze ‘islamofobie’ of ‘racisme’ moet bestrijden. Maar vanuit het Europees mensenrechtenperspectief zou men ‘islamofobie’ of ‘religiofobie’ (in het bijzonder ‘monotheïsmofobie’) als een uiterst rationeel en wenselijk verschijnsel moeten waarderen.

  Moet ik dit nog verder beargumenteren? Dat zal toch nauwelijks nodig zijn? De grote wereldreligies van jodendom, christendom en islam hebben namelijk verschillende uitgangspunten die deze religies moeilijk verenigbaar maken met democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Angst voor, of afkeer van, theïsme of religie in het algemeen zou men derhalve veel positiever moeten waarderen dan gebruikelijk is.

  Culturele zelfmoord
  De afkeer van het Westen daarentegen is een groot probleem. En die afkeer van de westerse cultuur is tegenwoordig zo wijd verbreid binnen Europa, en ook in de Verenigde Staten van Europa, dat het gevaarlijke vormen begint aan te nemen. Een cultuur kan namelijk niet voortbestaan als een groot deel van de bevolking die cultuur haat of daarvan een disproportionele afkeer heeft. Dat wisten ze in Ghana heel goed en daarom was Ben op school ingeprent dat Ghana zo zoet als een mango was. Met name de bestuurlijke en intellectuele elites in het westen zijn totaal verziekt geraakt door occidentofobie.

  De EU (laat de EU ook eens een echt project aanvatten!) moet dus in actie komen met een goed doordacht programma om onze culturele zelfmoord tegen te gaan.

  Meldpunten voor occidentofobie
  Heel praktisch? Ik zou denken aan meldpunten voor occidentofobie. Misschien ook criminalisering van occidentofobie. Misschien nog niet de occidentofobie zelf strafbaar maken, maar dan toch het aanzetten daartoe. Verder voorlichting op scholen over de zegeningen van de westerse cultuur. Het presenteren van statistieken waaruit blijkt dat in de westerse cultuur mensen rijker, gezonder en gelukkiger zijn dan in niet-westerse culturen.

  Natuurlijk weet men dit wel in niet-westerse culturen, want dat is ook de reden waarom mensen uit niet-westerse culturen naar het westen komen en niet omgekeerd. Maar toch wordt in het Westen ook voortdurend de occidentofobie aangewakkerd door de overmatige beklemtoning van de minder goede kanten van de westerse cultuur: nadruk op slavernijverleden, kolonialisme, twee wereldoorlogen et cetera. Er wordt door de occidentofoben geen middel geschuwd om de haat jegens het Westen aan te wakkeren.

  Voltooidlevenlanden
  Idealiter zou men het recht, en het strafrecht in het bijzonder, niet moeten gebruiken om de opvattingen van mensen te beïnvloeden, maar occidentofobie is nu zo wijd verbreid dat het vreet aan de grondslagen van Europese samenlevingen. Ik wil niet dramatisch gaan doen, maar toch: ja, die zullen ten onder gaan wanneer deze tendens zich blijft voortzetten. De situatie is dus werkelijk kritiek. En dan is, als ultimum remedium, de inzet van het strafrecht niet langer te vermijden. Occidentofobische delicten zullen moeten worden gestraft. Occidentofobische partijen zullen, als in strijd met de openbare orde en de goede zeden, moeten worden verboden. We moeten ook een cordon sanitaire bouwen rond occidentofobische partijen en we zullen op zijn minst de adverteerders in occidentofobische kranten moeten waarschuwen dat zij een bijdrage leveren aan de Untergang des Abendlandes.

  Alleen wanneer we dit gigantische reddingsprogramma tot een succes maken, heeft het Westen kansen op overleving. Zo niet, dan zullen de westerse landen ‘voltooidlevenlanden’ worden en roemloos ten order gaan. Zoals het Romeinse Rijk.

 11. kapitein

  waarom die NGO`s niet laten betalen voor alle illegale migranten die ze aan wal brengen, dat kon wel bij verstekelingen zo als wij ze altijd al noemde.

 12. Zwarte band

  De NGO’s zijn dus criminele organisaties welke hand- en spandiensten verlenen aan mensensmokkelaars. Waarom dan niet gewoon deze NGO’s als criminele organisaties ontmantelen, alsmede financieel kaallukken? Gewoon de wet toepassen!

 13. Zwarte band

  De bewijzen voor crimineel handelen door Jugend Rettet vastgelegd door under cover agenten liegt er niet om. Ontmantelen en kaalplukken deze NGO’s!

 14. Zwarte band

  Bewijs. Mensensmokkelaars duwen dobbernegers in handen van smokkel-NGO’s
  https://www.geenstijl.nl/5137933/bewijs-mensensmokkelaars-duwen-dobbernegers-in-handen-van-smokkel-ngo-s/

 15. Bes Tolen

  Dit gebeurt al zo lang maar de overheden vertikken het om wat aan het probleem te doen. Twintig jaar geleden vertelde een medewerker van zo’n organisatie mij dat zijn collega medewerkers en dat ging echt om een bekende landelijke organisatie, eens per maand als ze op de meest gebruikelijke manier per vliegtuig vanuit Afrika naar huis kwamen, twee of drie Afrikanen mee namen. Immigratie. Het is niet voor te stellen dat zulks bij landelijke overheidsdiensten niet bekend zou zijn. Criminele overheid? Nederland geldt als één van de minst corrupte landen maar daar geloof ik sinds eind jaren zeventig niet meer in.
  Het is de hoogste tijd voor bijzondere rechtspleging waarbij veel mensen kunnen worden veroordeeld tot zware straffen.

 16. Bes Tolen

  Het Romeinse Rijk is nooit volledig ten onder gegaan. Het bestaat nog in verschillende vormen voort zoals in christendom en jodendom, in vrijstaten als het Vaticaan en centra op bancair gebied, in oligarchieën met veel politieke invloed bijvoorbeeld duidelijk aanwezig in Spanje en Portugal. Te samen te zien als voortzetting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.