Linkse jodenhaters: “Joden hebben het erg gemakkelijk gemaakt om gehaat te worden”

Oh ja en: “Al die zionistische propagandisten dansen bij elke aanslag.”

Als je je afvraagt hoe het toch gesteld is met antisemitisme in ons land hoef je niet verder te kijken dan Twitter, wat tegenwoordig de container van de digitale samenleving is. Al het tuig van Nederland logt in op het sociale netwerk om hun ranzige denkbeelden daar te delen. En ja, die denkbeelden zijn soms echt schokkend te noemen — zeker als ze betrekking hebben op ‘de joden.’

Voormalig DDS-redacteur Bart Schut heeft dat aan den lijve ondervonden. Hij schreef onlangs een artikel voor NIW, het Weekblad voor Joods Nederland. Het gevolg? Dit soort vunzigheid:

https://twitter.com/bpschut/status/895567305760964608

Ah ja, natuurlijk! Jodenhaat is niet de schuld van een stel racistische, discriminerende, jodenhatende, domme tokkies, maar van de joden zélf! Waar halen ze het lef vandaan om hun eigen geloof, tradities, cultuur en normen en waarden te hebben? Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over hun ‘egoïsme’ wat Israël betreft. Waarom moeten ze zo nodig een eigen natiestaat hebben?! Andere volken hebben dat toch ook niet?!

Oh wacht.

Nou ja.

Het was al erg genoeg geweest als de idioterie hierbij gebleven was, maar helaas, het werd nog erger. Even later liet NIW-hoofdredacteur Esther Voet weten dat er nog veel meer vreselijke reacties waren gekomen op Barts artikel(en).

Je kunt dit soort idioten natuurlijk afschrijven als gestoorde gekken, maar helaas gaat er een hele zieke ideologie schuil achter dit soort wanstaltige uitspraken. En ja, die ideologie wordt dag na dag, week na week verspreid. Dat gebeurt bij linkse partijen, linkse evenementen, op linkse Facebook-groepen, op Twitter, en op elke ander plek waar linksvolk bij elkaar komt — digitaal of in de echte wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Jantje

  Moslims en links, de 2 handen die het werk van Satan doen.

  1. Rust

   Religieuze personen en naïevelingen. Laten we ze opgeven voor NASA’s Journey to Mars!

  2. Nasrani

   Ik kan het volledig met je eens zijn.

 2. K.Dopper

  Bart Schut ziet het antisemitisme niet uitsluitend in extreemlinkse kringen. Hij noemt in een adem ook extreem-rechts en islamitisch Nederland.

  Ik ben ook geneigd het antisemitisme meer in extreem-rechtse hoek te situeren.

  1. Rust

   Dopper ga is aan de slag. Je loopt de hele dag je werk al te ontwijken. Je bent zelf extreem rechts dat weet je donders goed.

   1. K.Dopper

    Nee hoor, ik bevind me politiek in het midden. Ik gruw van elke vorm van extremisme.

    1. Rust

     Aaah een kameleon. Je bent toch niet zo’n sociaal persoon die naast iedereen komt zitten en over zijn/haar problemen praat he? Typetje ‘Been there done that.”

     1. K.Dopper

      Troll alert!

  2. Bloem

   Antisemitisme is tegenwoordig vooral een linkse hobby. Niet eens exreem links!

   1. K.Dopper

    Kun je deze rare bewering onderbouwen, Bloem?

    1. Rust

     Kan jij überhaupt iets onderbouwen Dopper?

    2. Bloem

     Wanneer u zo belezen bent als u doet voorkomen is dat niet noodzakelijk. Indien mijn aanname verkeerd is, lees dan eens een gemiddelde krant of luister naar de uitspraken van linkse politici over dit onderwerp. Bovendien heb ik in uw stelling ook geen gedegen onderbouwing kunnen waarnemen. Bovendien kwalificeert u de stelling van een ander als raar zonder die mening ook maar enigszins te onderbouwen. Alvorens u nu van leer gaat trekken tegen mijn reactie stel ik voor dat u zich inleest en u wat aan uw omgangsvormen doet. Men kan met elkaar van mening verschillen zonder daar direct kwalificaties aan te verbinden en beledigend te worden.

     1. K.Dopper

      Mijn stelling werd onderbouwd door het wetenschappelijke rapport waar ik naar verwees.
      Heeft u daar kennis van genomen?

    3. Bloem

     U reageert op het artikel doch u geeft geen onderbouwing voor uw mening. Ook nu weer een oneliner waarbij u om de materie heendraait. Ook mijn vraag waarom u onmiddelijk ongefundeerd kwalificeert en onnodig beledigd, wordt niet beantwoord. Iedereen heeft het recht zijn of haar mening te uitten zolang dat netjes gaat. U vraagt anderen om een onderbouwing, terwijl u dat zelf na laat. Vermoedelijk krijgt u veel meer medestanders indien u meer respect voor anderen toont.

     1. K.Dopper

      @Bloem,
      Heeft u kennisgenomen van het rapport waar ik naar verwees?

      Wat is uw inhoudelijke conclusie?

   2. cmsuijkerbuijk

    @Bloem
    Altijd al een linkse hobby geweest (Communisten; Nationaal Socialisten; Antifa; Internationale Socialisten; noem het zooitje maar op!)

    1. K.Dopper

     Rechtse rakkers probeerden eerder Hitler al in de linkse hoek te maneuvreren en nu is het antisemitisme volgens heb ineens ook een linkse hobby.

     Het heeft iets geestigs.

     1. Kodi

      Misschien komt de herinnering aan Hitler als socialist niet zo goed uit waar links vaak morele superioriteit claimt ten opzichte van rechts.

     2. K.Dopper

      Ik herinnerde Kodi al enkele malen aan zijn pleidooi moslims de keel af te snijden. Hij zweeg dan altijd bedremmeld. Komt die herinnering hem niet zo goed meer uit?

     3. cmsuijkerbuijk

      K. Dopper
      Vuilak, grote hufter, viespeuk! Ik heb nooit of te nimmer ook maar zelfs gehint, om moslims de keel af te snijden. Nu ben je te ver gegaan hufter. Kom maar met de bewijzen, waar ik dat gesteld zou hebben! Je roept maar wat, omdat je geen antwoord meer hebt!
      Ik kan veel verdragen, maar dit gaat te ver!
      Redactie: Ik protesteer heftig tegen deze kwalificatie en verlang maatregelen zodat deze leugenaar en bedrieger voorgoed van dit forum verbannen wordt!
      Genoeg is genoeg. Dit heeft niks meer met vrije meningsuiting te maken, maar met een directe beschuldiging, als zou ik moslims willen vermoorden!

     4. toetssteen

      Warum sind wir sozialisten googlen.

     5. K.Dopper

      Suijkerbuijk, de vieze bewering om moslims de keel af te snijden kwam van Kodi en die sprak ik ook aan.

      Waarom voelt u zich aangesproken?

    2. Bloem

     Precies! Om aan vervolging van de communisten te ontkomen vluchtten ze in de fuik van de nationaal socialisten. Had gehoopt dat dhr Dopper voor rede vatbaar was. Mijn eerste indruk is dat hij niet open staat voor een respectvolle discussie. Daarom getroost ik mij de verdere moeite. Heb geen zin in een nodeloze rel.

 3. Punt50

  Vinden ze leuk, de deugmensen.

 4. Floris

  Ik zie dat één van die antisemieten zich “FrankzonderHaat” noemt.

  Dat moet zijn: FrankdeHater.

 5. Ritter

  Het hedendaags antisemitisme komt voornamelijk uit linkse en islamitische hoek.

  Door de massa immigratie van moslims naar Europa is het antisemitisme sterk toegenomen. Vandaar ook dat veel Joden zich niet meer veilig voelen in Europa.

  ———————————

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  Elke keer toont beschaafd Nederland zich weer geschokt bij het openlijk vertoon van antisemitisme. Bijvoorbeeld als allochtone scholieren tegenover journalisten uiting geven aan hun waardering voor de Holocaust en Adolf Hitler.

  Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. Floris

   Alle misstanden binnen de islam worden door links “gedoogd”, of het nu antisemitisme is of onderdrukking van vrouwen, whatever.

   Daarmee heeft links zich volkomen ongeloofwaardig en gehaat gemaakt. Ze zullen de rekening daarvoor nog gepresenteerd krijgen.

   1. Kodi

    Ooit in andere tijden (begin jaren ’80) durfde de SP zich nog achter de Nederlandse arbeiders te scharen en de Islam kritisch te volgen. Zie Gastarbeid & Kapitaal. Omwille van in de politiek correcte comfort zone te blijven hadden verloren zij echter de moed deze profetische visie nog verder uit te blijven dragen.

    ______________________________________________

    “Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”
    Anton Constandse, SP brochure Gastarbeid en Kapitaal, p. 17, 1983
    “Ik wil mijn efschuw voor de Islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. De cultuur van de Islam heeft twee maal gebloesemd, en niet zuinig ook: in Bagdad, in de 9e en 10e eeuw, in Spanje onder de Moorse kalifaten, waar zelfs een hoogtepunt van Arabische beschaving is bereikt, door “ons christenen” te vuur en te zwaard omgebracht. Raar die beschavingen waren wel ketterse tussenspelen.
    Ik hoor vaak beweren dat zij onze cultuur hebben verrijkt. Waarmee? Noch onze muziek, noch onze literatuur, noch onze wijsbegeerte, noch onze beeldende kunst (de Islam verbiedt het “afbeelden”) hebben ook ‘maar een spat geprofiteerd van de aanwezigheid van Islamieten. Integendeel: zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt ” (lang leve de Imam) , vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt té kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt.”

    1. Floris

     Wijze woorden. Maar ook toen al werd wijsheid door de rest van links onmogelijk gemaakt.

     Jan Marijnissen over de reacties op die brochure:

     “Wat de reactie was? Wat denk je? Heel politiek links is toen over ons heen gevallen. Wij waren cryptoracisten! Men heeft in die tijd veel geweld tegen ons gebruikt: mensen van ons in elkaar geslagen, gebouwen beklad, vergaderingen verstoord, dat soort dingen.”

     http://www.janmarijnissen.nl/interviews/0407_deng.shtml

     Links heeft Nederland kapot gemaakt.

     1. K.Dopper

      Als Links Nederland kapot gemaakt zou hebben zijn ze daar niet echt goed in geslaagd. Ons land staat behoort tot de meest welvarende, veilige en rechtszekere landen ter wereld en we staan er op alle economische kengetallen beter voor dan vergelijkbare landen in Europa.

      Nederlanders geven ook nog aan zich gelukkiger te voelen dan mensen in andere landen.

      https://fd.nl/economie-politiek/1133555/nederlanders-gelukkiger-dan-meeste-europeanen

      Floris woont naar eigen zeggen niet in Nederland maar ook als buitenlander had hij beter kunnen weten.

  2. K.Dopper

   Ritter, je praat met weinig kennis van zaken.

   Je zou je een beetje kunnen informeren via: http://www.verwey-jonker.nl/doc/2016/116007_Vijfde_rapportage_racisme-antisemitisme_extreemrechts_geweld_Nederland_web.pdf

   1. Ritter

    K.Dopper

    Hamas, bovenwereld, onderwereld
    https://brabosh.com/2017/08/07/pqpct-eni/

 6. Guus Geluk

  Antisemitisme een schandvlek die zich overal heeft verspreidt. Links, rechts, moslims, christenen. Er is zelfs een compleet forum voor uit de grond gestampt, de walmende moordkuil van Stormfront.

  1. Rust

   Die woorden hebben geen betekenis meer.

  2. K.Dopper

   Stormfront is naar het oordeel van sommigen hier kennelijk een extreem-links forum.

   1. Guus Geluk

    Stormfront is een nationalistisch extreemrechts bolwerk.

    1. van Urk

     Ach, Ik hoor het de Duitse linkse 68,ers nog vrolijk op de daken zingen: “Schlagt die Zionisten tot, macht den Nahen Osten rot! “

  3. van Urk

   Het gaat er uiteindelijk hierom dat het een Linkse waan is dat antisemitisme alleen een rechts fenomeen is. De Linkse reacties op twitter maakt het zeer duidelijk. In tussentijd roepen diezelfde Linkse antisemieten dat het rechtse volk fascisten zijn.

   1. Guus Geluk

    Antisemitisme en in de kern Jodenhaat bevindt zich zowel aa! Het rechtse als de linkse zijde van het politieke spectrum. Ook is het dwaas antisemitisme op één bepaald geloof af te schuiven. Het is verschrikkelijk dat deze schimmel zó door onze samenleving is gemangeld.

    1. van Urk

     Inderdaad Guus. Alleen begint antisemitisme tegenwoordig nog vaker bij Links te uiten als men over Israel begint. En aangezien Israel nogal vaak in het nieuws komt, klinkt het antisemitisme ook wat vaker uit die socialistische richtingen tijdens vurige discussies met pro-Israel leden. Vindt u ook niet?

     1. Guus Geluk

      Nah, ik weet het niet. Links is veel kritisch op het beleid met betrekking tot het Gaza-gebeuren. Soms verwart men kritiek met antisemitisme. Het forum Stormfront wordt niettemin goed bezocht, dus rechts heeft er ook een handje van.

      Laten we zeggen dat de hele Westerse wereld doordrenkt is van een antisemitische inslag.

     2. Floris

      Stormfront is net zo min rechts als de nazi’s dat waren.

     3. van Urk

      Guus@ Links is veel kritisch op het beleid met betrekking tot het Gaza gebeuren. U kan beter schrijven dat Links inderdaad de Joodse staat jarenlang demoniseert met ant-Israel en anti-Zionistische activiteiten en geluiden.

     4. K.Dopper

      Floris is er uit: Stormfront is links.

      Mijn God, wat een waanzin lees je hier.

     5. Guus Geluk

      Demoniseren vind ik wat te ver gaan. Progressief Nederland heeft Israël nooit proberen af te schilderen als de duivel, of iets dergelijks. Tegelijkertijd is progressief Nederland geen “fan” van Israël, maar dat is men evenmin van Syrië en Rusland.

      Hamas hersenspoeld haar mensen wel elke dag met vuil, zoals platen over het overrijden van Joden.

     6. Beukman

      Overigens bevinden zich opvallend veel antisemieten onder de aanhangers van de complottheorie dat de Cultureel Marxisten zijn doorgedrongen tot in de haarvaten van onze samenleving.

      En dat komt weer omdat de Frankfurter Schule van voor WOII voornamelijk uit joden bestond, waardoor deze stroming voorgoed in het joods-bolsjewistische complotvakje terechtkwam.

 7. Beukman

  @Michael
  Van harte gefeliciteerd Michael, en veel geluk met jullie nieuwe kroos!

  1. van Urk

   Beukman@ Is Michael vader geworden? 🙂

   1. Beukman

    @Urk
    Jazeker, en het is goed om op het mannenbolwerk DDS een vrouw aan boord te hebben. 🙂

    Check:
    https://twitter.com/MichaelvdGalien

  2. Phoenix

   Kroos? In de vijver?

 8. cmsuijkerbuijk

  Totáál off topic!
  Michaël, van harte gefeliciteerd met deze prachtige dochter. Gelukkig voor haar, lijkt zij op haar moeder!
  Geniet met volle teugen, want oh jongens, wat zijn kinderen snel groot!
  Nogmaals: Van harte proficiat!

  1. Floris

   Proficiat. Je leven gaat er vanaf nu totaal anders uitzien.

   😉

  2. HaZ

   Kleine dingen brengen groot geluk ! Van harte Michael & Esma.

  3. toetssteen

   C. M.
   Ik sluit aan! Van harte!

  4. K.Dopper

   Ook mijn hartelijke gelukwensen!

   1. Augustinyak

    Misschien kan M van der Galien nu zijn zwangerschapsverlof voorbij is je er weer eens afschoppen Wim Hutten, het wordt hoog tijd want die scheve bek van je wordt te groot.

 9. Obiwokekenobie

  Ik moet bv. Frankisten en Sabeteanen ook niet… Joden die aan metzitza b’peh doen geef ik geen hand. Kaporot is ook niet goed te praten…

  Er is heel veel aan te merken op het jodendom en dit soort artikelen vermoorden de discussie. Ik snap sowieso niet dat we moslims en christenen mogen bashen maar joden krijgen voor alles een vrijbrief.

  Ik raad iedereen aan de Talmoed te lezen.

  1. K.Dopper

   Zo zien we maar weer, het antisemitisme is springlevend.

   1. Laaghlandt

    Jazeker… ze worden gehaat door links en rechts.. dat zegt al genoeg.. volgens mij is de DDS (de dagelijkse semiet) de enige die het niet snapt, en het voor die stokers en achterbakse opneemt.

    En.. nee, Floris, ik ga niet naar stormfront.. daar zijn ze te links naar mijn smaak..

  2. Laaghlandt

   …hier sluit ik mij bij aan. Punt gemaakt!

 10. Parestado4

  Uit de hand gelopen jaloersheid?Gefrustreerdheid?Esau/Jacob?etc………..

 11. Babaji538

  Kronkelende wormpjes in het hoofd,
  van de ander.
  Bijzonder interessant.

  Petra Hermans

 12. Babaji538

  Nuenen, 11 februari 2018

  Een raadsel opgeven, kan een groot Lot
  zijn toebedeeld.
  De oplossing ligt hierin, zó realistisch mogelijk,
  alles cryptisch te beschrijven om tot een deler,
  van het geheel te komen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.