Marxistische Anne Fleur viert de Gay Pride met een communistisch haatsymbool

De uit het Gooi afkomstige activiste vond de homoparade een geschikt moment om te pronken met het symbool van een ideologie die tientallen miljoenen dodelijke slachtoffers heeft geëist. 

De jaarlijkse Gay Pride Parade in Amsterdam is het moment dat de homo’s er openlijk voor uitkomen wie ze zijn. Door feestelijk uitgedost op boten over de grachten van Amsterdam te varen, laten ze zien dat homoseksualiteit niet iets is om je voor te schamen. Ook mensen die de Gay Pride wat al te uitbundig vinden, zijn het er doorgaans over eens dat het mooi is dat deze vrijheid in Nederland bestaat. We zijn vrij om te zijn wie we willen zijn, en dat is maar goed ook.

Het is dan ook bijzonder opmerkelijk dat sommigen deze dat van vrijheid “vieren” met het symbool van een ideologie die honderd procent anti-vrijheid is. Anne Fleur Dekker koos er namelijk voor om de gay pride te eren met een plaatje van een hamer en sikkel.

De afbeelding is een bewerking van een Sovjet-propagandaposter. We zien een man in een Russisch kosmonautenpak, voor de gelegenheid uitgevoerd in de kleuren van de regenboogvlag. Hij houdt trots een hamer en sikkel omhoog, het symbool van de communistische ideologie. Leuk man, het symbool van een dodelijke ideologie inzetten voor de Gay Pride!

Nu zullen er natuurlijk mensen zijn die zeggen: “maak je niet zo druk, het is ironisch, doe niet zo zuur!” Toch is het heel opmerkelijk dat Anne Fleur dit post en dat dit in linkse kring kennelijk normaal wordt gevonden. De hamer en sikkel is hét symbool van het communisme, een ideologie die wereldwijd tientallen miljoenen levens heeft gekost.

Volledige generaties in Rusland, China, Vietnam en in Oost-Europa zagen hun toekomst in rook opgaan door het communisme. Welvaart was er niet bij voor hen, en keuzevrijheid evenmin. Ze leefden puur als slaven van de staat, en moesten urenlang in de rij staan voor de meest basale boodschappen. Was je het er niet mee eens, dan werd je opgesloten of zelfs vermoord. Kinderen werden op school opgestookt om hun eigen ouders te verklikken als ze heimelijk anti-communistische ideeën koesterden.

Dat is waar het communisme voor staat. Het is een totalitaire, dictatoriale, dodelijke ideologie. Het is te walgelijk voor woorden om de hamer en sikkel zo vrolijk te tonen, zelfs als “ironie”. Het hakenkruis wordt toch ook niet gezien als een grapje, iets waar je om kunt lachen? Het wordt tijd dat de dubbele standaard verdwijnt. Het communisme is net zo goed als het nationaalsocialisme een verschrikkelijke ideologie met miljoenen dodelijke slachtoffers tot gevolg.

De Gay Pride is een dag om te vieren dat we de vrijheid hebben om te zijn wie we willen. Het is dan ook bijzonder ongepast om juist op deze dag hét symbool van onvrijheid trots te tonen. Anne Fleur Dekker moet zich schamen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Floris

  Inderdaad. Wie een hakenkruis verheerlijkt kan op pek en veren rekenen, maar dit kan gewoon. Extreemlinks is in Nederland salonfähig.

  1. hans-e-pans

   Er zal in de toekomst toch wel eens een moment komen dat ze gaat inzien dat ze het helemaal fout heeft.

   1. Hetzalwelweer

    De tijd zal het leren…….alleen is er voor haar weinig tijd…

    1. Hetzalwelweer

     Dit soort links tuig is vele malen gevaarlijker dat al het rechtse gepeupel…

 2. Ni28

  A.F.D. denkt alles te weten over communisme net zoals een betweter hier op DDS. Hadden zij ooit alleen aan mogen ruiken dan zouden zij hun symbolen en aantijgingen graag achterwegen gelaten. Domheid kent geen grenzen, wel veel mensen.
  De hamer en sikkel hebben dezelfde waarde als de hakenkruis. Gek dat die niet verboden zijn.

  1. Floris

   Betweterigheid is een typisch linkse onhebbelijkheid. In plaats van interesse te tonen in je ervaringen achter het ijzeren gordijn proberen ze je de les te lezen.

   Zo vergaat het andere ervaringsdeskundigen, te weten ex-moslims, ook. Die worden compleet genegeerd.

 3. Bloem

  Met een gebrekkige educatie is dit hetgeen je kunt verwachten. Op alle scholen in Nederland kun je erop rekenen dat je een éénzijdig links wereldbeeld voorgeschoteld krijgt waarbij hamer en sikkel symbool staan voor de ideale samenleving. Op het moment dat je dan niet in staat bent om zelfstandig na te denken creëer je een generatie álà AFD.
  Je kunt het haar niet eens persoonlijk aanrekenen. Ze is een product van een (nationaal) socilalistische educatie.

 4. PTBLeiden

  De obsessie van DDS met AFD wordt een beetje sneu zolangzamerhand!

  1. van Urk

   Ik zie het verband eigenlijk niet. Communisme en Homoseksualiteit. Ik vraag me toch af hoeveel Anne er eigenlijk van af weet met wat zij ophemelt. Iedereen weet toch dat homoseksueel contact in de Sovjet Unie verboden was en betrapte homo,s opgepakt werden? Pas in 1993 is die wet afgeschaft wat ook het enigste concrete gebeurtenis was op gebied van homo-emancipatie in Rusland. Als homo ben je geen Rus was meestal de slogan.

 5. Lex

  Ik vind het helemaal niet mooi dat deze vrijheid er bestaat.

  Ik vind het een jaarlijkse terugkerend walgelijk homofeest dat voor heel veel overlast voor de omwonenden. Niet alleen door het feest maar ook overlast door de voorbereidingen en achteraf door de enorme bende die word achtergelaten.

  Het lijkt Konings dag wel.

  Een kennis woont langs de route de overlast word elk jaar alleen maar meer en erger.
  de geleden schade dat valt nauwelijks of niet te verhalen. ze staan op de daken van boten met schade tot grote schade tot gevolg. Soms zinken ze er bij neer.

  Nee de Gay Pride is niet voor iedereen een dag om te vieren vooral voor de omwonende niet. Er zij al diverse rechtszaken tegen de organisatie aangespannen, keer op keer hebben ze deze verloren. Ook rechtszaken voor de gelden schaden worden veelal afgewezen wegens bewijs.

  Het Feest blijft elk jaar maar terug komen terwijl het als eenmalig feest bedoeld was.
  toen zag de gemeente Amsterdam dat het een groot succes was en behoorlijk wat centen in het laatje bracht.

  Tja de commerciële belangen gaan boven burger belangen.

  Ik had nog zo gehoopt op hondenweer dat het met bakken uit de lucht zou komen.

  Jammer het werd een mooie dag.

  Lex

  1. van Urk

   Lex@ Nu komt de aap ook uit de mouw waarom D66 nu wil dat het Amsterdamse bedrijfsleven hier aan mee moet gaan betalen. Niet voor het organiseren van het feest maar voor de rommel en schade dat betaalt moet gaan worden.

 6. Bloem

  @PTBLeiden, het is goed dat het symbool van alles wat fout zit in NL wordt aangepakt. Alleen door hier continu op te wijzen is het mogelijk de waanzin te bestrijden. Dit soort mensen wordt hopelijk ooit zelf wakker geschud, al is dat waarschijnlijk ijdele hoop.

 7. gummybears

  Ik heb alleen de titel van het artikel gelezen, maar waarom en dan druk ik mezelf netjes uit, krijgt deze jongedame, zonder bewijs van enig kunnen, zoveel aandacht ? Leven we in een “idiocracy” met de meest idiote mensen aan het roer ? Het lijkt er wel op, “we are doomed”

 8. Steve Van der Vekens

  Wat een dom kieken is die Fleur zeg. Tweets maken over het gooien van vijfhonderd stenen naar Geert Wilders… Is dat politiek?
  En zij is niet links, zij is twee keer links. “Als er een aanslag gebeurt op een moskee hoor je daar niemand over, gebeurt er een aanslag door moslims staat het land in rep en roer.” (verwijzend naar Wilders)

 9. Kees

  Zou het wicht zelf een relatie hebben, ik kan het me niet voorstellen…

 10. LieverKipsLeverworst

  Die foto… Lekker geil bekkie hoor… 😉

  1. Lex

   Die heeft al lang een afrikaan gehad Daar valt geen eer meer aan te behalen Afrikaanse mannen hebben dikke en lange jannen.

 11. bjornvanherpen

  blijkbaar kiezen die clowns altijd de kant van iets dat veel slachtoffers heeft gekost

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.