Noord-Korea dreigt met ‘totale oorlog’ met de Verenigde Staten

Ze messen lijken geslepen te worden en dat het uitkomt tot een complete escalatie lijkt met de dag groter te worden. De bedreigingen tussen Donald Trump en Noord-Korea lijken steeds intenser geworden en nu heeft Noord-Korea gedreigd om het eiland Guam aan te vallen, dat van de Verenigde Staten is.

Donald Trump was al hard tegen Noord-Korea. In een filmpje geeft aan dat Trump Noord-Korea met de grond gelijk zou gaan maken:

Als Noord-Korea doorgaat met het bedreigen van de VS, zal het te maken krijgen met vuur en woede die de wereld niet eerder heeft gezien.

https://www.youtube.com/watch?v=DW6vM_UkCls

Wauw, dat is wel echt bruut. Woede die de wereld nog niet heeft gezien? Erger dan Hiroshima? Erger dan de oorlog die volgde na de 9/11 aanslagen? Zo een uitspraak doen voorspelt heel veel agressie.

We lijken de ‘point of no return’ bereikt te hebben. Dit soort uitspraken kunnen niet meer teruggetrokken worden en Trump lijkt niet terug te willen naar een zachtere aanpak. Daarnaast heeft Noord-Korea half aangegeven met een plan bezig te zijn voor een zorgvuldige aanval. Dit is ander gedrag dan hiervoor, waarbij het alleen oorlogsretoriek was.

Noord-Korea schijnt meer kernknoppen te hebben dan men heeft gedacht en ook nog eens langeafstandsraketten. Of die het ook echt gaan doen en of ze effectief genoeg zijn, is n0g maar de vraag, maar daar kan je beter niet te laat achter komen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. IJscoman

  Het maakt niet uit of marionet Trump of marionet Clinton op het toneel staat: achter de coulissen zijn de voorbereidingen voor WOIII al enige tijd geleden in gang gezet. Heeft u voldoende eten en water in voorraad?

  1. buitenbeentje

   Een Venezolaanse vriend van mij had een voorraad voor een jaar eten en drinken. Dat is nu bijna op. Voor hoeveel jaar had u in gedachte?

   1. IJscoman

    BB, je Venezolaanse vriend heeft het dus een jaar op eigen kracht kunnen uithouden. Verstandig.

  2. Guus Geluk

   Even louter uit nieuwsgierigheid: welke mensen trekken er dan aan de touwtjes? Kun je deze theorie aannemelijk maken? Links?

   1. IJscoman

    Guus, Eisenhower had het al over krachten die sterker waren dan de Amerikaanse president en hij bedoelde (en benoemde) het militair-industrieel complex.

    1. Guus Geluk

     Ah, bedoel je zo.

     Ik begrijp dat inlichtingendiensten, op z’n zachtst gezegd, weleens buiten de lijntjes kleuren. Dat zagen we bij Kennedy (“ik zal de CIA vermorzelen in duizend stukjes en de scherven uitstrooien in de wind!”), maar afsturen op een Derde Wereldoorlog, lijkt me iets te gortig.

 2. Ritter

  “Trump lijkt niet terug te willen naar een zachtere aanpak.”

  Die “zachtere aanpak” is al jaren geprobeerd zonder dat het iets heeft opgeleverd. NK is gewoon doorgegaan met het ontwikkelen van nucleaire wapens waarschijnlijk door de z.g “zachtere aanpak”.

  Overigens valt het in werkelijkheid allemaal wel mee. Zoals Trump ook heeft gezegd hoop hij geen gebruikt te maken van atoom wapens.

  Obama heeft niets gedaan om de NK dreiging te verminderen. Daar zit Trump nu mee opgezadeld. Net als Trump ook zit met de oorlog in Afghanistan die door Obama verlengd is.

  Nu de raket dreiging vanuit NK steeds meer aanwezig is moet Trump op een of andere manier de druk opvoeren. De enige partij die grote invloed op NK kan leveren is China. Vandaar dat Trump de druk op China opvoert.

  U.S., Japanese Analysts Agree: North Korea Has Developed Nuclear Missile Warheads
  http://www.breitbart.com/national-security/2017/08/08/u-s-japanese-analysts-agree-north-korea-developed-nuclear-missile-warheads/

 3. buitenbeentje

  Tja, hoe komt dat nou toch dat Noord Korea überhaupt Kernkoppen heeft kunnen ontwikkelen en raketten? Het is net als die onderwijzer die geen orde kan bewaren.
  Nu zijn jullie stil, ik zeg het nog maar één keer………ik zeg het nog maar één keer……..ik zeg het nog maar één keer………ik zeg het nu voor de allerlaatste keer………allerlaatste keer……..allerlaatste…….alller……….a.

  Tientallen jaren tegen een krankzinnige zeggen dat hij niet zo gek moet doen, want anders………. . Het werkte in de dertiger jaren niet, het werkt met Noord Korea niet, het werkt met Erdogan niet.

  Die oorlog komt er echt wel, als niet nu, dan over tien, twintig jaar. Waarom wachten tot je tegenstander sterker is als jij? Als Trump kiest voor oorlog ben je er maar af, eindelijk een einde aan al die dreigingen, aan het sterker worden van een een gekenhuis. De Duitsers zeggen daarover ” besser ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende.

 4. Roughwood

  Noord-Koreaanse kernwapens, met dank aan door hen gekochte NL atoominformatie. Verkregen door Pakistaanse spionage, ondanks waarschuwingen daarvoor.
  https://nos.nl/artikel/2136818-nederlandse-klokkenluider-pakistaanse-atoomspionage-wil-eerherstel.html

 5. Ni28

  Ik denk eerder aan een commandotroep die de top in Noord Korea uitschakelt al zal het een stuk moeilijker zijn dan met b.v. Bin Laden. Zo maak je de minste slachtoffers en hoeft het volk geen dupe van te zijn.

 6. Ecoshaarlem

  Als men nu niet ingrijpt, zal die gek atoom wapens gaan gebruiken, dat is een kwestie van tijd.
  Obama en al zijn voorgangers hebben dit veroorzaakt met hun zwakke aanpak, het had lang zover niet mogen komen, dat die gek in de gelegenheid is gesteld om atoom wapens tot ontwikkeling te brengen!
  Denk niet dat de huidige president van. Amerika dit over zijn kant laat gaan!

 7. Ni28

  Kim Jong-Un is een hersenloze verschijning rijp voor de psychiatrie volledig zonder besef wat hij doet. Een of honderdduizenden doden spelen bij hem geen rol. Hij denkt dat ie met een computerspelletje bezig is. Dialoog is onmogelijk. Hopelijk spelen de Chinezen in deze een eerlijke rol. Dat zou voor het eerst zijn.

 8. Paaldanseres

  Dank je wel … Barack Oboemba en Hitlary Clinton door 8 jaar (en langer) weg te blijven kijken als bange mietjes. Hebben er zelf miljarden aan verdiend door hun jarenlange wegkijk acties. De huidige President zit nu met jullie rotzooi (en niet alleen met deze shit) Trump zal dit spleetoog probleem aanpakken en ook geheid gaan oplossen. For once and for all.

  Als die Noord Koreanse gehaktbal, met die platgereden bever op zijn dikke muil ook maar één raketje (target) afvuurt op de States…. dan zal er van een heel groot Noord Koreaaans gedeelte een parkeerplaats worden gemaakt. Zo groot dat half Zuid Korea en half China hun autos erop kunnen stallen. Jammer van de collateral damage in de buurt, maar het is en blijft… AMERICA FIRST. Die doorgedraaide vetzak en zijn halfbakken consorten trekken ze met wat Special Forces, a la Bin Laden en Saddam Hussein zo uit zijn schuilkeldertje.

  Die spleetoog haalt het echt niet in zijn botte harses om iets tegen de USA te beginnen. Het is gewoon een kwestie… wie de grootste bek kan opzetten en wie de dikste en langste lul heeft. En dan dicht ik Trump voor beiden, toch wel de meeste kansen toe.

  GO TRUMP!!!

 9. Punt50

  Het lijkt me dat de boodschap van Trump heel helder was. Goed gedaan Trumpie.

 10. nietzonderverzet

  Stukje bij beetje wordt de publieke opinie (voor wat die waard is) een oorlog in-‘geïnformeerd’, in-gerommeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.