Ongelooflijk: Trouw doet huiliehuilie over Iraakse vervolging van ISIS-jihadisten

Oh nee, zo’n land moet natuurlijk vooral niet jihadisten oppakken, vervolgen, en berechten. Dat is maar ‘inhumaan.’ Toch?

Je zou denken dat het een grap is, maar nee, de linkse dames en heren van Trouw menen het serieus. Het radicaal-linkse fopkrantje heeft vandaag namelijk een artikel gepubliceerd waarin de lezer opgeroepen wordt om vooral heel veel medelijden te hebben met Irakezen die ervan verdacht worden dat ze samen hebben gewerkt met, of lid zijn geweest van, ISIS.

Zo wordt er een advocaat geciteerd, ene Seif Rubaie, die uitlegt dat omdat Irakzen de voornaam van hun vader als achternaam gebruiken, er nogal wat dezelfde naamcombinaties zijn. Daardoor worden de verkeerde personen soms opgepakt. Of, volgens, Trouw, “veel.”

Wat “veel” is? Nou, 15 procent van de gevangen wordt na verloop van tijd vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijs of verwarring over iemands identiteit. Ja, dat lees je goed: 15 procent. In 85% van de gevallen lijkt de informatie dus wél te kloppen.

Blijkbaar is dat wat Trouw betreft nog altijd onacceptabel. Als het aan deze linkse gekkies ligt is het veel beter om dan maar helemaal niemand op te pakken, want stel je voor dat je per ongelijk tijdelijk iemand vastzet die geen jihadist is. Nee, nee, veel beter om ze dan allemaal vrijelijk op straat te laten lopen. Dat dit betekent dat ze natuurlijk meteen een aanslag kunnen plannen vermeldt Trouw gemakshalve maar niet.

Daarnaast heeft Trouw een moeder gevonden, de 50-jarige Sariah Yahya. Sariahs zoon Luay is opgepakt omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij ISIS. Maar hij is hartstikke onschuldig! Wat zielig! Dit kan zo toch niet?!

Hoe ‘we’ — en daarmee bedoel ik: de nepjournalisten van Trouw — weten dat hij ‘onschuldig’ is? Zijn moeder zegt het. En dus is het zo.

Sariah Yahya (50) heeft de gevangenen hoopvol bekeken. Ze zoekt haar 30-jarige zoon Luay. Die is acht maanden geleden in hun dorp Shamsiat door het leger opgepakt, samen met nog zo’n 275 anderen, vertelt ze in de schaduw van de hoge muur buiten de rechtbank. Haar zoon, die na de dood van haar man voor het gezin zorgde, is onschuldig, zegt ze stellig. Ze heeft overal naar hem gezocht en hoopt vandaag te horen of hij hier geregistreerd staat.

Nou weet ik niet in hoeverre Trouw nieuws over aanslagplegers volgt, maar ik kan die wegkijkers verzekeren dat vrienden en familie altijd beweren dat broerlief/vriendlief/zoonlief juist heel lief en aardig is, en geen vlieg zou kwaad doen. Echt niet! Er moet een foutje zijn gemaakt! Of een samenzwering. Hoe dan ook, meneer de terrorist is hartstikke ‘onschuldig.’ Echt waar.

Als je zo’n wanverhaal leest op de site van Trouw begrijp je opeens: die mensen zijn echt totaal wereldvreemd. Ze hebben er geen enkel idee van dat een groot deel van Irak jarenlang in handen is geweest van ISIS en dat die terreurgroep daar ontzettend groot was… en dus ook heel veel mensen had aangetrokken. Blijkbaar gelooft Trouw de eigen propaganda — dat ISIS maar een handjevol extremisten was die verder niets te maken hadden met de lokale bevolking — helemaal.

Nou, slecht nieuws voor Trouw: er is een reden dat dit soort groepen steeds weer voet aan de grond krijgen in het Midden-Oosten. Een aanzienlijk deel van de bevolking in dat deel van de wereld is namelijk óók extremists. Als zo’n club als ISIS het voor het zeggen krijgt in hun stad of dorp sluiten ze zich er dus meteen bij aan. Triest, maar waar.

Het meest opvallende? In de allerlaatste paragraaf is zelfs Trouw gedwongen om toe te geven dat Irak er eigenlijk alles aan doet om alle gevangenen een eerlijk proces te geven:

Over het totale aantal gevangenen bestaat onzekerheid, maar het moeten er duizenden zijn. De regering in Bagdad lijkt zich na lang aandringen van juristen en overheden bewust van het probleem om allen een eerlijk proces te geven. Daarom heeft ze vorige week de Verenigde Naties te hulp geroepen om de zwaardere verdachten te helpen berechten.

 

Kortom, het valt allemaal nogal mee met die oneerlijke behandelingen, foutjes, en inhumane behandeling, daar in Irak. De meerderheid van deze gevangenen mogen zich in hun handjes knijpen dat ze niet gewoon in één klap naar het hiernamaals zijn geholpen door het Iraakse leger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Peter Selie

  De kranten zoals het Parool, Trouw, Volkskrant en talloze andere bladen doen mij denken aan het format van de Telegraaf tijden de Duitse bezetting. Ook ons rechtssysteem gaat mijns inziens steeds meer de richting van Roland freisler.

  https://youtu.be/UQaP5aLVig8

 2. Ni28

  Typische christelijke opvatting, in ieder mens schuilt iets goeds en er moet vergeven worden want daardoor worden deze mensen beter. Uiterst naïeve benadering wat misbruik in de hand werkt. Je kunt alles flikken want zij zijn daar gek, ik hoor ze al denken. In landen waar geen vrijheid heerst kennen zij deze opvattingen niet dus gelden zij voor hun ook niet en werken niet. Pas na verlichting van de geloof en opheffen van totalitaire staat gaat het werken. Deze generatie jihadisten is al verloren bemoei je liever met de volgende en zorg voor dat zij geen jihadisten worden.

  1. Peter Selie

   Ja leuk en aardig maar hoe zit het eigenlijk met de erfzonde?

   1. Ni28

    Dan zouden er geen kinderen meer mogen geboren worden.

    1. corfo

     @Ni28.
     Die gasten gaan tekeer als een stel konijnen, dus hoe stop je de aanwas van a.s. moordenaars ?
     Ik stel voor om ze van rijkswege een geit ter beschikking te stellen, maar wél een geit met geslachtsziekte; voor de moslima’s lijkt mij een ram (schaap) wel op z’n plaats, krijgen ze ook eens iets zachts.

     1. Mart

      Ni28……konijnen zijn lieve zachtaardige beestjes.Waar jij het overhebt zijn ROOFDIEREN!

 3. Rust

  K.Dopper is ook een jihadist.

   1. corfo

    @ Rust.
    Dat de figuur Doppert een jihadist zou zijn, had ik niet verwacht. Wél weet ik zeker dat hij één of andere geestelijke stoornis heeft waardoor hij niets meer in het perspectief kan zien en doorlopend onzin uitkraamt, daarbij verwijzend naar “bronnen” die helemaal geen bronnen zijn maar linkse pamfletjes.
    Het beste lijkt mij de figuur Dopper te negeren, komt hij misschien een keer tot rust (!!!) én bij zinnen.

    1. corfo

     @Rust/George v.d.L.
     Doppert kan daar niks aan doen hoor, ligt aan z’n minimale verstandelijke vermogens dat hij mogelijk bekeerd is, en thans jihadist voort “leeft”.

 4. poison

  De aanslagplegers in Barcelona waren ook “lieve” jongens zoals hun moeders beweren.

  1. corfo

   @ poison/Ni28.
   Het waren buitengewoon brave jongens, ze deden álles voor hun moeder ! Maar ze lagen bijna de gehele dag met hun gore koppen naar ’t oosten en ’s avonds in de moskee en daar werden ze geradicaliseerd, zónder dat die lieve, begrijpende moeders het in de gaten hadden. Triest, héél triest. Deze minderwaardige schepselen horen toch niet in de westerse maatschappij ? Allemaal terug naar hun zandbak en laat ze dáár maar moorden, das hun grootste hobby.

   1. Ni28

    Hoofd naar het oosten en de kont naar het Westen, letterlijk en figuurlijk.

 5. Ni28

  En de terroristen waren tot nu toe altijd aardige jongens. Als iemand opgepakt is wordt ie altijd aardig. De domme Westerse naïevelingen toch!

 6. Bloem

  In de jaren 80 hadden we hier in het westen (incl. de VS) de mond vol van de Russische acties in Afghanistan. Deze acties waren er op gericht om de dreiging van religieus extremisme te temperen dan wel uit te roeien. Kan mezelf nog herinneren dat een aktiefilm uit Hollywood werd opgedragen aan de moedige Moedjahedien van Afghanistan. Dezelfde gasten met een andere naam (Taliban) waartegen de Amerikanen nu zelf mogen vechten.

  Onder druk van het westen, lees geld en wapenleveranties aan de religieuze fanaten in de woestijn, werd Rusland gedwongen de strijd in Afghanistan te staken. De opium export naar het westen kon daardoor welig tieren en werd er veel geld verdiend waarmee men het volk (met name vrouwen) zwaar kon onderdrukken en natuurlijk veel, heel veel wapens kon kopen. Realiseert iemand zich wel eens dat zowel Afghanistan als Iran ooit pro-westerse samenlevingen kende met normale vrouwenrechten? In die tijd konden vrouwen gewoon in een normaal kledingstuk over straat en studeerden ze aan de universiteit.

  Inmiddels kost de oorlog tegen het islamitische extremisme miljarden en zijn de levens van ontelbaar veel mensen verwoest. Wanneer het westen destijds Rusland haar gang had laten gaan, was het probleem vermoedelijk inmiddels opgelost of in ieder geval niet ons probleem geweest. Dit probleem kun je namelijk alleen maar oplossen zonder al teveel scrupules en burgers die op je vingers kijken of je wel voldoende rekening houd met de mensenrechten van bloeddorstige moordenaars, die helemaal niets hebben met mensenrechten.

  Misschien werkt het nog het beste wanneer we Afghanistan gewoon aan haar lot overlaten en het land en haar volk volkomen afsluiten van de westerse wereld. Dan hebben de brave linkse burgers hun zin, want dan hoeven er nooit meer troepen naar dat land. Bovendien wat is er nu mis met een modieuze boerka? Afghanistan was tot 1973 weliswaar een dictatuur, echter wel een met vrouwenrechten. Dat konden de religieuze moslims niet hebben en daarmee begon de ellende. Uiteindelijk heeft de poging om democratie naar een land met een overwegend islamitische bevolking te brengen ook hier faliekant gefaald.

 7. Ben Zine

  Dit is dus gewoon niks meer of minder dan een verdienmodel voor advocaten en juristen. Zij verdienen hier GOUD mee.

 8. Jantje

  Als je moet kiezen tussen je kop eraf of meewerken, dan werken de meeste mee. Hier ook.
  Dat was hetzelfde als in het derde rijk, tijdens Stalin, Pol Pot, Idi Amin, Hoessein etc.
  Ook bij het Oostblok zag je dat degenen die aan de touwtjes trokken als lid van de communistische partij, na de wende, weer aan de touwtjes trokken als lid van een andere partij, zij het socialistisch of liberaal.
  Helaas wordt vanuit de koran aangemoedigd om elkaar de kop af te slaan en meer gruweldaden te plegen, daarom moet de islam (en de koran) verboden worden, net als dat Nazi’s verboden zijn.

  1. Rust

   Het is vooral haat naar het westen toe. De religie word alleen gebruikt als middel om deze haat toe te passen in de praktijk. En inderdaad lekker slijmen om je baan te behouden en meer centjes te verdienen zo is het altijd al geweest. Snap het wel hoor..

  2. Punt50

   @ Jantje

   En zo is het maar net. Verbieden die haatcult.

 9. meijer61200

  De enige krant die niet bang is voor de waarheid is De Telegraaf. Dan maar rechts, maar wél een krant die het volk niet belazert en feiten wegmoffelt als het om dat inteeltvolk gaat. Kudo’s voor de telegraaf!!! Trouw,NRC, VK,Parool zijn de kontenlikkers van Rutte c.s.

  1. K.Dopper

   ‘Trouw,NRC, VK,Parool zijn de kontenlikkers van Rutte c.s.’

   Kennelijk doen ze dat om abonnees te behouden.

 10. HaZ

  Geen betere Jihadist dan een dode Jihadist !

 11. Punt50

  Al die ISIS figuren verdienen een stootje Punt50. Daar is geen twijfel over mogelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.