Palestijnse jeugd weer gezellig op zomerkamp in Gaza: Marching on Jerusalem!

Geen categorieaug 12 2017, 17:00
In Gaza kan de Palestijnse jeugd weer fijn op zomerkamp. Het motto: 'Marching on Jerusalem.'
https://twitter.com/MEMRIReports/status/895004515056967681
Op de Nederlandse radio hoor je deze dagen spotjes van een organisatie voor zomerkampen. Dat is voor de Nederlandse jeugd. Met als doel: onzekerheid bij kinderen tot en met 16 jaar wegnemen. In Nederland worden zomerkampen georganiseerd voor kinderen die minder zelfvertrouwen hebben. Op kamp leren ze wat het is om vriendjes en vriendinnetjes te maken.
In Gaza gaat het heel anders. Daar ga je op zomerkamp en krijg je een wapen in je handen gedrukt. Het doel is dan ook heel wat minder vredelievend: Training generation that will liberate Palestine and Jerusalem. Het zal ook eens niet. Hamas zoekt het beste voor de jeugd, dat kun je wel weer zien. Vriendjes en vriendinnetjes maken is er niet bij. Laat de vredesbesprekingen voor het Midden-Oosten maar achterwege op deze manier. Hamas stoomt een generatie klaar die niets anders wil dan oorlog voeren. Die generatie moet voorbereid worden om Jeruzalem te 'bevrijden' van de Joodse onderdrukking.
Volgens de berichten van Memri.org waren er minstens 120.000 kinderen die deelnamen aan de kampen. Het programma-aanbod van de Hamas zomerkampen:

In addition to Quran lessons, sports and technology activities, games and entertainment, the camps also offered extensive military indoctrination and training, including weapons training.

Leuk hoor, koranlessen op het zomerkamp. En natuurlijk nog sport (stormbaan?) en technologie (hoe maak ik een molotovcocktail?), spelletjes en vermaak. Ik vraag me af wat het thema van die 'spelletjes' geweest is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten