Palestijnse jeugd weer gezellig op zomerkamp in Gaza: Marching on Jerusalem!

In Gaza kan de Palestijnse jeugd weer fijn op zomerkamp. Het motto: ‘Marching on Jerusalem.’

Op de Nederlandse radio hoor je deze dagen spotjes van een organisatie voor zomerkampen. Dat is voor de Nederlandse jeugd. Met als doel: onzekerheid bij kinderen tot en met 16 jaar wegnemen. In Nederland worden zomerkampen georganiseerd voor kinderen die minder zelfvertrouwen hebben. Op kamp leren ze wat het is om vriendjes en vriendinnetjes te maken.

In Gaza gaat het heel anders. Daar ga je op zomerkamp en krijg je een wapen in je handen gedrukt. Het doel is dan ook heel wat minder vredelievend: Training generation that will liberate Palestine and Jerusalem. Het zal ook eens niet. Hamas zoekt het beste voor de jeugd, dat kun je wel weer zien. Vriendjes en vriendinnetjes maken is er niet bij. Laat de vredesbesprekingen voor het Midden-Oosten maar achterwege op deze manier. Hamas stoomt een generatie klaar die niets anders wil dan oorlog voeren. Die generatie moet voorbereid worden om Jeruzalem te ‘bevrijden’ van de Joodse onderdrukking.

Volgens de berichten van Memri.org waren er minstens 120.000 kinderen die deelnamen aan de kampen. Het programma-aanbod van de Hamas zomerkampen:

In addition to Quran lessons, sports and technology activities, games and entertainment, the camps also offered extensive military indoctrination and training, including weapons training.

Leuk hoor, koranlessen op het zomerkamp. En natuurlijk nog sport (stormbaan?) en technologie (hoe maak ik een molotovcocktail?), spelletjes en vermaak. Ik vraag me af wat het thema van die ‘spelletjes’ geweest is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Arubano

  En waarschijnlijk nog door Koenders en Ploumen gesponsord ook.

  1. Punt50

   @ Arubano

   Dat wilde ik net schrijven. Als ze een beetje netjes trainen krijgen ze steun van de linkse deugmensen.

 2. van Urk

  In Gaza begrijpen ze tenminste dat jongens gewoon jongens moeten blijven. 😉

 3. sjun

  Het thema van de spelletjes: Sneuvelen voor Mohammed en niet te vergeten de door linkse politici gespekte bankrekening van Palestijnse leiders.

 4. Floris

  En dan zijn er nog idioten die de kant van Palestina kiezen.

  Soms grenst naïeviteit aan misdadigheid.

 5. Nasrani

  Daarom zal het met de palestijnen/arabieren daar nooit wat worden. Ze zijn dom, presteren niets, zijn afhankelijk van westers geld en belust op oorlog/ willen geen vrede met Israel.
  En Israel is super sterk, schiet die malloten bij bosjes af dus voorlopig geen veranderingen daar.

 6. hans-e-pans

  De firma Samsung zal wel blij zijn dat hun naam op het t-shirt zichtbaar is.

 7. Babaji538

  Alleen een vrije geest is in staat
  om een bevrijding door te zetten, Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.