Pegida-naarlingen doen islamitische basisschool in Leiden op slot en kliederen met doodshoofden

Want als je islamcriticus bent, dan geniet je de vrijheid om kinderen te sarren met je haatdragende acties.

Voor wie zich nog afvroeg of de van oorsprong Duitse anti-islamorganisatie Pegida de ‘goede strijd’ strijdt, ofwel gewoon een haatzaaiende extreem-rechtse organisatie is: twijfel niet langer. Ze zijn gewoon een haatzaaiende extreem-rechtse organisatie die met zieke acties de sfeer in Nederland grondig aan het verzieken zijn. Case in point? Vandaag hebben ze in Leiden een “ludieke” acties uitgehaald: leerlingen van de islamitische basisschool IBS Er-Risèlèh stonden vanochtend namelijk voor een dicht hek. Pegida had het afgesloten met een hangslot en op een A4’tje Nederland opgeroepen om in actie te komen “tegen islamitische scholen”.

Leerlingen van de school (tussen de 4 en 12 jaar oud, hè) waren daar natuurlijk erg van geschrokken:

“‘Hier zitten we natuurlijk niet op te wachten aan het begin van het schooljaar’, zegt een woordvoerster van de school. ‘We hebben geprobeerd het een beetje weg te houden bij de leerlingen, maar ze hebben natuurlijk wel gemerkt dat ze het fietsenhok niet in konden.’

De leerlingen hebben bij binnenkomst allemaal een bloem gekregen, maar de school moest noodgedwongen de achteringang gebruiken om binnen te komen. ‘We zijn hier erg van geschrokken. Het is zorgwekkend, want je weet niet wat mensen in hun hoofd halen. Veel medewerkers voelen zich nu niet veilig, en we hebben nog geen politie zien surveilleren’, aldus de woordvoerder.”

Ik heb mezelf vaak ook kritisch uitgelaten over islamitisch onderwijs in Nederland, en dan met name het gure orthodoxe karakter ervan, maar als je je punt niet op een beschaafde manier kan maken… joh, ga dan toch lekker zélf in een land wonen waar dat soort normen en waarden gewoon bon ton zijn. Myanmar, bijvoorbeeld. Daar kan je naar hartelust moslims vervolgen en opjagen. Nederland is geen plek om etnische spanningen te ontketenen.

https://twitter.com/PegidaNederland/status/899476163592159232

In Nederland gaan we echter op een respectvolle manier met elkaar om. En ja, uiteraard geldt dat ook voor radicale moslims en ander gespuis, maar zeker ook voor Pegida. Pegida meent op te moeten komen voor de Nederlandse cultuur, maar overtreedt zelf één van de belangrijkste waarden daarvan: onze wereldberoemde tolerantie. Door kinderen de stuipen op het lijf te jagen ben je niet tolerant, maar gewoon een clubje van haattokkies.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. cvandenheuvel3

  afgezien van het feit dat ik de actie afkeur, moet ik hard lachen om de toon die Tim Engelbart bezigt… In Nl gaan we met respect met elkaar om… man schei uit… ieder rechts geluid dat je maakt knalt hij keihard en ongenuanceerd af. volgende keer beter door een andere journalist laten schrijven.. eentje die iets meer de waarheid in pacht wil hebben dan zijn eigen gelijk…

 2. Ritter

  Voor zover ik het gelezen heb heeft Pegida zich niet verantwoordelijk gesteld voor de actie.

  Persoonlijk gesproken heeft zo’n actie voor mij ook niet maar over islamistische onderwijs gesproken; het zijn vaak broedplaatsen van haat. Haat tegen de westerse levenswijze.
  —————————————–

  Belgische kleuterjuffen slaan alarm om radicaal-islamitische kleuters
  ‘Noemen kinderen varken, halen vingers langs keel, reciteren koran’

  Aan de Belgische Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen in Ronse slaan kleuterjuffen alarm: de kleuters zijn er geradicaliseerd, blijkt uit interne rapporten die zijn gelekt naar het Laatste Nieuws.

  http://www.hln.be/hln/nl/1265/Onderwijs/article/detail/3237324/2017/08/21/Radicalisering-bij-kleuters-Ze-noemen-klasgenootjes-varkens-en-bedreigen-hen-met-vinger-over-de-keel.dhtml

 3. Nasrani

  Tja. Heel erg.

 4. Ritter

  islamitische onderwijs waar de volgende golf Jihadisen word gekweekt:

  ‘ Onder de titel ‘Indoctrinatie bij kleuters’ beschrijft de juf het problematische gedrag van kinderen uit haar klas.

  “Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd”, zo begint de opsomming. “Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan.”

  Maar daar blijft het niet bij.

  In het verslag gaat het ook over “moordbedreigingen door een kind uitgesproken aan ‘ongelovigen’” en “andere kinderen ‘varkens’ noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken”. “Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en ermee lachen”, klinkt het.”

  http://www.hln.be/hln/nl/1265/Onderwijs/article/detail/3237324/2017/08/21/Radicalisering-bij-kleuters-Ze-noemen-klasgenootjes-varkens-en-bedreigen-hen-met-vinger-over-de-keel.dhtml

 5. Guus Geluk

  Pegida is een smerige, intolerante, vieze club. De islamcritici zouden er goed aan doen stevig afstand te nemen van deze groepering.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   De islam is een smerige, intolerante, vieze club. De verdedigers van de islam zouden er goed aan doen stevig afstand te nemen van deze groepering.

   Niall Ferguson schrijft:

   ‘Islam is belangrijkste bron politiek geweld in afgelopen 20 jaar’

   Laat de fascisten en antifascisten ons niet afleiden van de belangrijkste bron van politiek geweld in de jongste twee decennia: sinds 1992 hebben islamitische extremisten in de VS meer dan tien keer zoveel mensen om het leven gebracht als uiterst rechts. De meeste doden vielen inderdaad bij de aanslagen van 11 september 2001, maar hoe je het ook bekijkt, de islamisten leiden zonder meer.

   Ik herinner me niet dat Joe Biden, laat staan zijn baas, ooit ‘Er is maar één kant’ tweette na een islamitische terreurdaad.

   Alsof er morele gelijkwaardigheid zou zijn tussen jihadisten en wie de moed heeft om de relatie tussen islam en geweld kritisch te bekijken.

   het Southern Poverty Law Center…noemde eerder dit jaar Ayaan Hirsi Ali (mijn vrouw) en onze vriend Maajid Nawaz nog ‘anti-islamextremisten’.

   Maar laten we de Trump-critici maar in de gaten houden. Als Silicon Valley ‘er is maar één kant’ vertaalt als ‘censureer alles wat links ‘haattaal’ vindt’, dan dreigt er een groter gevaar.”

   1. Guus Geluk

    Ritter, waarom neem je niet gewoon nadrukkelijk afstand van de Pegida-actie. Is dat omdat je het stiekem wel met Pegida eens bent?

    1. K.Dopper

     Ritter komt hier nagenoeg uitsluitend om de acties van extreem rechts en neonazi’s te verdedigen. Het is dus logisch dat hij hier ook voor het Pegida-tuig in de bres springt.

     1. Augustinyak

      Die moslimlarven behoren niet nog verder te worden vergiftigd met islamitisch onderwijs.

     2. Vit

      En wat doe jij dan zoal?

   2. Guus Geluk

    = Pegida’s actie.

    1. van Urk

     Pegida,s acties is weer krachtvoer voor die verrekte Links extremisme waar het volk het meeste last van heeft. “De dwaasheden van anderen helpen ons nooit om zelf verstandig te worden” Napoleon 1769-1821 😉

     1. Guus Geluk

      Ik vind al het extreem gevaarlijk en keur al hetgeen extreem is ten stelligste af.

     2. van Urk

      Guus Geluk@ Daarom juist. Ik hou niet van kettingreacties waar op een gegeven moment geen stoppen meer is. Pegida kan beter de verstandigste zijn i.p.v. dit soort domme acties te gaan plegen wat extreem Links ook weleens doen bij bedrijven of instellingen. Hierdoor wordt de gewone rechtse man of vrouw door Links over een kam gescheerd als racist of fascist.

     3. Guus Geluk

      Exact, van Urk.

    2. nogmaals

     @guus
     Hoezo “pegida-actie ? Heeft Guus ze op heterdaad betrapt?

     1. Guus Geluk

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/pegida-naarlingen-doen-islamitische-basisschool-in-leiden-op-slot-en-kliederen-met-doodshoofden/

      Vandaag hebben ze in Leiden een “ludieke” acties uitgehaald: leerlingen van de islamitische basisschool IBS Er-Risèlèh stonden vanochtend namelijk voor een dicht hek. Pegida had het afgesloten met een hangslot en op een A4’tje Nederland opgeroepen om in actie te komen “tegen islamitische scholen”.

   3. Peter Selie

    Reageer toch niet op de huis-Troll.

  2. Punt50

   Islam is een smerige, intolerante, vieze club. De deugmensjes zouden er goed aan doen stevig afstand te nemen van deze groepering.

   1. Guus Geluk

    De islam staat hier niet ter discussie. Het wangedrag van Pegida wel. Doe je daar afstand van?

    1. IJscoman

     Jij hebt het morele recht niet Guus om zo’n vraag aan een ander te stellen. Niemand hoeft ergens afstand van te nemen of ergens aan jou verantwoording voor af te leggen. Hoe haal je het in je idiote hoofd om mensen ter verantwoording te roepen? Wie denk je wel dat je bent?

     1. Floris

      Hij is een moraalridder. Typisch grefo. Wapperen met het vingertje. Krijgt ie een heel voldaan gevoel van.

  3. sjun

   Is al zeker dat deze groepering zelf de actie waaraan gerefereerd wordt heeft uitgevoerd? Van zo’n actie neem ik afstand. Kinderen kunnen er weinig aan doen wat hun ouders ze voorzetten. Wat dan weer wel kan is kinderen immuun voor zulke slechte voeding maken. Een taak van onderwijs, onderwijs tv, inburgerings tv en media. Materiaal bestaat er al http://tinyurl.com/y9p5d6lx, hooguit moet het meer begrijpelijk en beklijvend geformuleerd worden zodat ook kinderen al vroeg kunnen begrijpen wat er speelt en wat er nodig is voor samenlevingsopbouw en wat dat juist bemoeilijkt.

   1. Guus Geluk

    “Van zo’n actie neem ik afstand.”

    Dan geef je duidelijk blijk nog een moreel kompas te hebben. Bij velen is de verloedering aldaar al toegeslagen.

 6. nogmaals

  Tim is erg enthousiast over de wereldberoemde tolerantie in Nederland.
  Maar snapt Tim wel dat zijn kinderlijk enthousiasme voor onze tolerantie nog wordt overtroffen door die van talloze moslims die onze wereldberoemde tolerantie zo snel mogelijk willen vervangen door hun eigen wereldberoemde intolerantie.

 7. DolleDries

  Kan zo maar een actie van links zijn. Valt op dat na iedere aanslag zoiets om de hoek komt kijken. Daarna is doodstil en hoor je geen vervolg.
  Tolerantie verlies het van geweld ,het lijkt we of Tim van de Jehova’s is ,die laten zich ook zonder verzet afslachten.

  1. van Urk

   DolleDries@ Zulke dingen gebeuren helaas ook. De andere kamp onder valse voorwendselen ergens van kunnen gaan beschuldigen. Volgens het Jaarplan van de AIVD in 2015: “Het Links-extremisme in Nederland wordt gekenmerkt door een grillig verloop met soms grote pieken in intensiteit en dreiging. Bij het Rechts-extremisme in Nederland ontstaat naast de enkele overgebleven kleine klassieke groeperingen een vorm van weinig georganiseerd en ongestructureerd “nieuw” Rechts-extremisme. Bij dit laatste gaat het om antiislamitische personen en groepen die zich vaak op ad hoc basis richten op vermeende uitwassen in de islam. Naast de werkelijke dreiging die hiervan uitgaat, dient ook rekening gehouden te worden met de gepercipieerde dreiging en de maatschappelijke onrust die daaruit voortkomt ten gevolge van het AANDIKKEN van de dreiging van het Rechts-extremisme door Linkse activisten en extremisten vanuit hun anti-fascistische oogpunt “

 8. Ni28

  Dit is waar ik voor al lang voor vrees. Onze wegkijkende politiek zal met zelfislamisering net zo lang doorgaan totdat een groepering als deze de overmacht krijgt en dan komt het tot een islamitische exodus. Zo is het in de jaren dertig ook gegaan en niemand geloofde dat totdat het zo ver was. En dan zullen wij nog met weemoed terugdenken aan iemand als Wilders en daarvoor Fotuyn. Dit is een echte waarschuwing naar de politiek toe. Stop de islamisering en gooi de salafistische figuren en andere tuig direct uit met afname van de Nederlandse nationaliteit. De vrijheid van godsdienst moet niet leiden tot afbraak van democratie en de scheiding tussen kerk en staat.

  1. Ni28

   Eerste zin moet zijn: Dit is waar ik al lang voor vrees.

 9. ookmaareenmening

  Denk dat de hier aanwezige toetsenbordhelden het prachtig vinden dat anderen meer lef hebben dan zijzelf.
  Eindelijk gebeurt er iets wat onze helden in gedachte reeds vele malen gedaan hadden.
  Harde plassertjes alom.
  .
  Verder een triest gebeuren van een trieste groepering.

  1. Guus Geluk

   Ik tel ongeveer drie reacties waarin dit soort praktijken worden goedgepraat, ookmaareenmening. Je mond valt er van open.

 10. meijer61200

  Slot aan dat schoolhek is in scene gezet door het tuig van de NPO. Hebben ze vanavond een mooi item van zeker 10 minuten op het journaal. Let maar op. Alles beter dan ingaan op de moorddadige slachtpartijen van fascistische moslims.

  1. Guus Geluk

   Ik neem aan dat je deze bewering kunt hardmaken?

 11. RobertMarsman

  Goed statement want islamitische scholen horen niet thuis in Nederland. Die moet je allemaal sluiten. Ik vind het wel een geslaagde actie om de poort op slot te zetten.

  1. K.Dopper

   Klein probleempje, Marsman, we hebben in Nederland de vrijheid van onderwijs in de Grondwet verankerd.

   Weet jij dit soort elementaire dingen wel?

   1. RobertMarsman

    Man flikker toch op met je vrijheid van onderwijs. Als je al wil dat ze integreren dan begint dat dus al op school. gewoon gemengde scholen waar kinderen van allerlei culturen en achtergronden opzitten. Die heb je genoeg. maar moslims die hebben ook schooltjes voor hun zelf waardoor ze alleen al door het onderwijs afgesloten worden van de samenleving.

    Want samenleven begint namelijk al op school.

    1. K.Dopper

     Ik wil best opflikkeren, Marsman, maar de Grondwet flikkert pas op als een tweederdemeerderheid van ons Parlement dat wil.

     Misschien wel goed dat je dat weet want de meerderheid van het Nederlandse volk voelt geen flikker voor jouw bedenkelijke onzin.

    2. Koos_Koets

     K,Dopper,
     Je kunt je niet verschuilen achter wetten die duidelijk zijn achterhaald. Dan moet je je inzetten om die wet te veranderen.
     Jij ziet de wet zoals een moslim de koran ziet: In steen gebeiteld.

     1. K.Dopper

      Je hebt gelijk, als wetten zijn achterhaald dienen ze te worden aangepast.

      Een overgrote meerderheid in het Parlement vindt echter niet dat de grondwet is achterhaald dus daarvoor geldt dat niet.

     2. RobertMarsman

      @K.Dopper. Je komt nu wel met de grondwet aan maar in de grondwet staat niet expliciet dat moslims recht zouden hebben op islamitisch onderwijs. Er staat in dat men het recht heeft om onderwijs te kiezen die bij je overtuiging past. maar daar kan je natuurlijk van alles invullen. Zo kan je allerlei verschillend onderwijs op gaan eisen.

      In mijn tijd had je al die onzin niet hoor. Toen waren er geen basisscholen voor moslims of hindoes of negers of weet ik veel wat. Toen zat ik gewoon bij moslimkinderen in de klas of bij zwarte kinderen. En dat ging eigenlijk best wel goed.

      Het slechts mogelijke voor de integratie is dat kinderen zich op school al kunnen afzonderen van de rest van de samenleving. Integreren begint namelijk al op school. Als je op jonge leeftijd al afgezonderd wordt hoe kan je dan nog eisen dat ze op oudere leeftijd wel integreren?

      Je creëert hierdoor al groepen in de samenleving. Dat begint dus al op zeer vroege leeftijd.

 12. Nasrani

  We weten niet of het van Pegida komt en daar komt bij dat ik het streven van Pegida volledig ondersteun. Minder islam in Europa is een loffelijk streven en mijn steun hebben ze. Dat ze door ‘links’ direct weer als extreem rechts worden weggezet is niet hun probleem. Anti islam is namelijk al snel exteem rechts. De term extreem rechts wordt steeds verder opgerekt.

  1. Guus Geluk

   Pegida had tenminste haar afkeuring kunnen uitspreken, Nasrani, maar dat is voor (extreem?)rechts uiteraard teveel gevraagd.

   1. meanstreak2099

    ik keur deze aktie af, van kinderen en onderwijs blijf je af, maar goed ik ben geen pegida

   2. nogmaals

    @guus
    Pegida-actie hoefde geen afkeuring meer uit te spreken, want dat hadden Doppertrol en Guus en hun linkse makkers al uitgebreid gedaan in hun bevooroordeelde mening dat Pegida een soort massamoord op kinderen had gepleegd.

    1. nogmaals

     Simpel fietsslot op hek van fietskelder had in enkele seconden kunnen worden doorgeknipt door oudstudenten van die school die dagelijks in groepjes met een een betonschaar door de stad wandelen.
     Maar dan hadden ze natuurlijk niet zo’n geweldige slachtofferrol kunnen spelen.

     1. Guus Geluk

      Nogmaals, lees de stelling van Tim nog eens. Eén van de kernwaarden binnen dit land is de waarde van tolerantie. Iedereen, nu ja, in zijn waarde láten. Kennelijk vindt Pegida dat niet zo belangrijk en blijkbaar hebben zij dus evenmin iets op met hoe we hier met elkaar om gaan.

 13. Burgermans

  Geen sympathieke actie maar wel een juiste analyse. Islamitisch onderwijs leidt mijns inziens tot achterlijkheid, vrouwenonderdrukking, homofobie, Jodenhaat, terrorisme en criminaliteit en zou verboden moeten worden in ieder beschaafd land.

 14. marco1

  Ik keur niks af en neem er ook geen afstand van.Op diverse forums word door diverse mensen na iedere aanslag afgevraagt waarom er nooit tegenacties komen. Nou dit was een prima actie om die moslims te laten weten dat veel mensen islammoe zijn. Beetje raar er nu zovele zoeen actie afkeuren en over extreem rechts gaan zeuren.Wees blij dat de actie nog geweldloos zijn. Ik vind prima actie en sta er voor de volle 100% achter. Moslimscholen sluiten en nog beter heel dat islam oprotten uit het westen.
  Groetjes en kusjes marco

 15. Parestado4

  Neo nazi`s zit de Duitser in het bloed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.