PvdA-raadslid in Amsterdam: ‘De PvdA is ten dode opgeschreven’

Leden van de PvdA die de PvdA zelf kapotmaken is al zeer triest voor de partij die in de laatste verkiezingen gedecimeerd is. Een raadslid van de PvdA in de hoofdstad van Nederland is natuurlijk nog triester. Toch heeft nieuw raadslid Toon Geenen aangegeven dat de PvdA op het randje van de afgrond staat.

Deze jonge heer was al in zijn verleden voorzitter van de jongerenvereniging van de PvdA, de jonge socialisten. Tevens is hij al jarenlang lid van de PvdA en heeft heel veel energie in de partij gestoken. Hij twijfelt nu openlijk op Facebook of hij daar wel mee door wil gaan:

Sinds de grote nederlaag van de PvdA is onze partij er nog niet in geslaagd de eigen situatie eerlijk onder ogen te komen. Waar ik had gehoopt dat het behalen van slechts negen zetels zou leiden tot grote veranderingen, bespeur ik veel struisvogelgedrag en apathie. Een paar voorbeelden: het grijsgedraaide idee dat de PvdA een ‘brede volksbeweging’ moet worden, optimisme over een zeer geringe zetelwinst in de eerste peilingen na de verkiezingen, beweginkjes binnen de partij die vooral een lanceerplatform zijn voor persoonlijke campagnes en een uittocht van jong talent. Het maakt dat ik steeds meer ‘op weg naar de uitgang’ ben en mij afvraag of het zinvol is om tijd te steken in de PvdA. Dat is voor iemand als ik, al jaren zeer actief voor de PvdA, een rotgevoel.

….

Ik hoop natuurlijk dat ik fout heb, maar allerlei tekenen wijzen hier wel op. Ik vraag mij steeds vaker af waarom ik eigenlijk nog zo actief ben voor een partij die – ook na een grote afstraffing – niet wil kiezen voor het verwezenlijken van linkse idealen in resultaten, maar vasthoudt aan een verleden dat nooit meer toekomst wordt. Maar ergens hoop ik dat ik, onderweg naar de uitgang, struikel over een steentje dat mijn ongelijk bewijst.

Een jonge vent die iets wil maken van de PvdA, of je het nu eens bent met de PvdA of niet, is natuurlijk een nobel streven. De zogenaamde ‘kartelpartijen’ zijn zo diep geworteld in het systeem, dat het bijna onmogelijk is om er echt iets nog van te maken. Zoals dit raadslid laat zien, de PvdA is tot op het bot verdeeld en verrot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Floris

  “Ik vraag mij steeds vaker af waarom ik eigenlijk nog zo actief ben voor een partij die – ook na een grote afstraffing – niet wil kiezen voor het verwezenlijken van linkse idealen”
  ———————————————————-
  Met andere woorden: hij vindt de PvdA niet links genoeg.

  Hij snapt dus niet waar de PvdA die afstraffing aan te danken heeft. Ik denk dat ze het geen van allen snappen daar.

 2. K.Dopper

  De sociaal-democratie kan onmogelijk uit het politieke spectrum verwijderd worden dus dat ideologische waardenstelsel zal links of rechtsom een plek in het partijstelsel moeten krijgen.
  Ik zie de toekomst voor de PvdA niet somber in maar dan moeten ze zich wel gaan richten op de jongere generatie die verneukt is door de baby-boomgeneratie. Er is sprake van een schandelijke inkomens- en vermogensongelijkheid die veroorzaakt dat jongeren nauwelijks toegang hebben tot de woningmarkt en op de arbeidsmarkt worden afgescheept met flex-banen. Het rechtse neo-liberalisme heeft een spoor van vernieling getrokken en aan het wedervaren Sanders en Corbuyn is te zien dat als je dat helder benoemt je electoraal een revolutie kunt veroorzaken. Dat is wat de PvdA moet doen en dat zie ik ze doen.

  1. Sjorsensjimmie

   “De sociaal-democratie kan onmogelijk uit het politieke spectrum verwijderd worden”

   Ja hoor kan wel degelijk, wordt het gerust een stuk beter van

   1. glazenbol

    Ach, diegenen onder ons die nog in de veronderstelling leven dat de PVDA sociaal democratisch zou zijn leveren in ieder geval een behoorlijke besparing op voor de zorgkosten, het is namelijk niet nodig die mensen een hersenscan te laten ondergaan aangezien het zo wel duidelijk is dat deze mensen lijden aan een ernstge vorm van hersenschade

   2. Kodi

    In maart al met 3/4 geïmplodeerd, dus de PvdA kan wel degelijk uit het spectrum verwijderd worden.

  2. Bloem

   Grote woorden om de oorzaak van dit probleem te duiden. Helaas een verkeerde voorstelling van zaken. Het zijn juist de sociaal democraten die verantwoordelijk zijn. En ga nu niet vragen om voorbeelden, lees jezelf gewoon een keer in (lees ook eens een niet links boek)

  3. Punt50

   Dit had je al eens eerder neergekwakt doppie. Zoek nou eens hulp man, je spoort niet.

  4. Kodi

   Dat jongeren nauwelijks toegang hebben tot de woningmarkt heeft natuurlijk een andere oorzaak. In de volkshuisvesting kunnen ze weer langer op de wachtlijst, want asieleisers gaan voor. Door toedoen van de PvdA…

  5. Kodi

   Tijdens de primaries verschool jij je achter Hillary Clinton en zag jij Burney Sanders niet staan. En Burney Sanders is kalt gestelt door het establishment van de LibDems zelf. En jij zag dat het goed was. Dus een ieder pronken met de veertjes van Burney Sanders is in jouw geval geheel misplaatst.

 3. DolleDries

  Ik neem Amsterdammers niet meer serieus .Hek er om heen met mijnenvelden en laat ze gaar koken in hun kalifaat.

 4. HaZ

  Een afvallige van de PvdA……Je moet het ze nageven, ze verkopen je een stofzuiger, als je om een TV gevraagd hebt. De ware verkoopkunstenaars dus. Deze zogenaamde “afvallige” zien we binnenkort terug op een door het politieke kartel gecreeerd stekkie
  met riant salaris, ongeacht s’mans kwaliteiten. Niks nieuws onder de zon dus.

 5. buitenbeentje

  Zoals de rest zit hij op zijn handen en is op weg naar de uitgang ipv na te denken over hoe het wel moet. Gelukkig heeft niemand bij de PvdA een idee. Ze moeten het beter uitleggen, verder komen ze niet. Leg die bejaarden, van oudsher een groot deel van de achterban van de PvdA, maar uit dat ze een schop onder hun kont konden krijgen van Asscher c.s., weg uit het verzorgingstehuis, ga maar in een bushokje slapen. Chronisch zieken konden de koorts krijgen van de asocialisten. WMO uitgekleed. Arbeiders moesten het maar uitzoeken. De kiezers die weggelopen zijn naar de realistisch socialistische partij van Nederland, de PVV, werden uitgscholden. Dat is natuurlijk de manier om ze terug te krijgen, scheld ze uit voor racist.

  Ondertussen vertelden de veelverdieners aan de top hoe goed het wel is sociaal te zijn en wat voor een fijn gevoel het is als je het geld weggeeft aan subsidies voor mensen die nog nooit iets voor onze maatschappij gedaan hebben, behalve er tegen aan trappen. De gehoopte nieuwe achterban door het juichend binnengehaalde paard van Troje, DENK, meegenomen naar de zijlijn. De andere kiezers hebben ook dát begepen.

  Met Spekman kan ik alleen maar zeggen: Nivelleren is een feest, met de grond gelijk maken dus. De eerste stap is gedaan en, afgekeken van de moslims, zelfreflectie is wéér niet van de PvdA. De kiezer heeft het niet begrepen denkt de PvdA. Nou, de kiezer begreep het maar al te goed.

  The writing is on the wall: mene, mene, tekel, peres. Geteld, gewogen en te licht bevonden, verdeeld aan de anderen.

 6. Ni28

  Ik hoop dat deze form van sociale democratie zoals de PvdA laat zien nooit meer terugkomt. Je kunt beter van kleur veranderen dan je kleur laten verbleken. Totaal ongeloofwaardig.

 7. fusilier

  Links lullen,en rechts de zakken vullen.Daar hebben ze patent op. Een arbeider in de fabriek of op de bouw hebben ze niks mee. Dus opheffen deze partij.

 8. Punt50

  Voltooid leven van de PvdA. Mogen ze zichzelf aub een spuitje geven? JA ja ja ja!

 9. sjun

  Heeft deze carrieretijger zich al bij de Alexander Pechtoldclan gemeld zoals de meeste van zijn voormalige partijgenoten met politieke ambities?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.