PvdA-raadslid in Amsterdam: 'De PvdA is ten dode opgeschreven'

Geen categorieaug 29 2017, 18:00
Leden van de PvdA die de PvdA zelf kapotmaken is al zeer triest voor de partij die in de laatste verkiezingen gedecimeerd is. Een raadslid van de PvdA in de hoofdstad van Nederland is natuurlijk nog triester. Toch heeft nieuw raadslid Toon Geenen aangegeven dat de PvdA op het randje van de afgrond staat.
Deze jonge heer was al in zijn verleden voorzitter van de jongerenvereniging van de PvdA, de jonge socialisten. Tevens is hij al jarenlang lid van de PvdA en heeft heel veel energie in de partij gestoken. Hij twijfelt nu openlijk op Facebook of hij daar wel mee door wil gaan:

Sinds de grote nederlaag van de PvdA is onze partij er nog niet in geslaagd de eigen situatie eerlijk onder ogen te komen. Waar ik had gehoopt dat het behalen van slechts negen zetels zou leiden tot grote veranderingen, bespeur ik veel struisvogelgedrag en apathie. Een paar voorbeelden: het grijsgedraaide idee dat de PvdA een ‘brede volksbeweging’ moet worden, optimisme over een zeer geringe zetelwinst in de eerste peilingen na de verkiezingen, beweginkjes binnen de partij die vooral een lanceerplatform zijn voor persoonlijke campagnes en een uittocht van jong talent. Het maakt dat ik steeds meer ‘op weg naar de uitgang’ ben en mij afvraag of het zinvol is om tijd te steken in de PvdA. Dat is voor iemand als ik, al jaren zeer actief voor de PvdA, een rotgevoel.

....

Ik hoop natuurlijk dat ik fout heb, maar allerlei tekenen wijzen hier wel op. Ik vraag mij steeds vaker af waarom ik eigenlijk nog zo actief ben voor een partij die - ook na een grote afstraffing - niet wil kiezen voor het verwezenlijken van linkse idealen in resultaten, maar vasthoudt aan een verleden dat nooit meer toekomst wordt. Maar ergens hoop ik dat ik, onderweg naar de uitgang, struikel over een steentje dat mijn ongelijk bewijst.

Een jonge vent die iets wil maken van de PvdA, of je het nu eens bent met de PvdA of niet, is natuurlijk een nobel streven. De zogenaamde 'kartelpartijen' zijn zo diep geworteld in het systeem, dat het bijna onmogelijk is om er echt iets nog van te maken. Zoals dit raadslid laat zien, de PvdA is tot op het bot verdeeld en verrot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten