VIDEO Truckers luiden de noodklok aangaande gevaar door migranten: agressie wordt steeds groter

Geen categorieaug 29 2017, 19:00
Truckers uit Nederland hebben door een petitie de bellen gerinkeld in Brussel. Ze geven aan dat er veel te weinig is gedaan aan de onrust die veroorzaakt wordt door migranten bij truckers. De migranten willen meereizen om zo naar Engeland te kunnen vluchten. Geweldig wordt Zo eisen ze veel meer bescherming en een noodnummer om naar te bellen.
Landen zoals Frankrijk, België, maar ook Nederland doen volgens de chauffeurs te weinig. Er zijn 8000 handtekeningen verzameld om de problematiek aan te kaarten:

De chauffeurs klagen over onveilige aanrijroutes naar Calais en Duinkerken en over de haven van Calais, vanwaaruit de boot of trein naar Engeland wordt genomen. Illegalen proberen in hun wagen te klimmen, waarbij de chauffeurs soms worden belaagd. FNV-bond Transport en Logistiek adviseert de leden zelfs om niet in België te stoppen omdat er te weinig veilige plekken zijn. De situatie breidt zich volgens hen uit naar Hoek van Holland en IJmuiden. Als chauffeurs ongemerkt toch een verstekeling meenemen die wordt betrapt in Engeland, krijgen ze een fikse geld- of zelfs celstraf.

Dus er is niet alleen fysieke overlast, maar de chauffeurs krijgen ook nog eens een geldboete, zonder dat ze verstekelingen mee willen nemen. De Europese migratiepolitiek komt met deze petitie bij nieuwe problemen, namelijk dat overheden nauwelijks iets doen aan deze situaties, die al maanden gelden.
https://www.youtube.com/watch?v=jvWlNsnM7eE
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten