Schokkend: CDA-Kamerlid tweet artikel met titel “De jihadziekte zal zich blijven verspreiden”

Zijn ze dan eindelijk wakker geworden bij het CDA?

Zo, zo. Mona Keijzer, Kamerlid voor het CDA, heeft haar stoute schoenen duidelijk aangetrokken. Kijk maar naar welke column ze linkt op Twitter:

Dat is dus dit artikel van Sylvain Ephimenco. De titel van zijn column dekt de lading bijzonder goed: hij stelt namelijk dat het jihadismeprobleem de komende jaren helaas niet kleiner, maar groter wordt. Hij concludeert:

De voedingsbodem van het gewelddadige jihadisme voor duizenden individuen uit Europese moslimkringen heeft een naam: het salafisme. Zolang bestuurders dit niet volmondig onderkennen zal de jihadziekte voortwoekeren. Zolang salafistische moskeeën, boekhandels, gebeds- en ontmoetingsruimten niet worden gesloten, zolang zogenaamde haatimams niet worden uitgewezen of voor de rechter verschijnen en zolang salafistische visuele attributen als boerka en nikab op straat niet worden verboden, zal de ziekte zich blijven verspreiden. En uiteindelijk zal ook de bron van het kwaad, Saudi-Arabië en Qatar, moeten worden drooggelegd.

Met haar tweet maakt Keijzer duidelijk dat ze dit standpunt van Ephimenco volledig deelt, anders had ze er immers wel een negatieve of kritische opmerking bij gemaakt. In plaats daarvan omarmt ze het hele stuk met beide armen.

Prima hoor, maar je vraagt je wel af wanneer het CDA politiek iets met die opvatting doet. Hartstikke leuk om dit soort artikelen rond de tweeten, maar waar blijven de plannen om het jihadisme écht te bestrijden, zowel in binnenland als in buitenland? En heeft het CDA de moed om met name de ChristenUnie en D66 te dwingen om de werkelijkheid onder ogen te zien zodat het volgende kabinet daadwerkelijk effectieve maatregelen kan nemen om de samenleving tegen wannabe terroristen te beschermen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. HW

  D66 en met name Pechtold denkt meer aan de veiligheid van moslims dan aan de veiligheid van de autonome bevolking, want dit gedachtegoed is in de Europese commissie verheven tot standaard. En we weten allemaal waar Pechtold op aast.
  Dus een goede set zou zijn, dat D66 door het CDA de kans ontnomen wordt te regeren.

  1. Zwarte band

   Bezint eer ge met D’66 begint.

 2. Duckday

  Mona Keijzer CDA De Top van uw partij zal het wel niet leuk vinden Hr Buma met het volkslied Welk volkslied bedoeld U we zijn al bijna overgenomen Hr Wilders heeft het allang weer gegeven Maar jullie ontkennen het steeds de andere kant uit te kijken Mw Keijzer komt er nu mee iets wakker geworden Kijk eens wat er in Belgie op een school gebeurd met geen hand geven Ja ook de toekomstige slachtoffers door het wegkijken van de politiek Ja U gaat straks een kabinet in die de hand boven zulke mensen houd
  en straks een toespraak O wat verschikkelijk

 3. meijer61200

  Saudi-Arabië de bron van het kwaad lees ik? Ga je schamen! Zo praat je niet over de innige vrienden van ons koningshuis!!!

  1. 0630957015_w

   Nou,eigenlijk jou innige vrienden meijer61200 waarom ga je ze niet in hun hol beetnemen dan zijn je hersenen zo troebel dat je hersenen in saudï Arabië zit i.p.v Nederland.

 4. Viertel

  Vrouwtje Keizer is een tikje in de war. Toen een paar jaar geleden gestemd moest worden over een motie om salafistische organisaties te verbieden, stemde de voltallige CDA-fractie tegen.

  Anders gezegd: Mona Keizer is een hypocriet kutwijf !

 5. HaZ

  Ach gut, heeft Mona Keijzer het kopieerapparaat weer gebruikt voor een kopietje van al eerder aanhangig gemaakt werk van de PVV. Het CDA maakt zich compleet belachelijk door voor de verkiezingen het policor journaal te omarmen om de PVV maar schaakmat te zetten, maar daarna mooi weer gaat spelen met de ideeen van diezelfde PVV. De C
  in de partijnaam voor christelijk ? Tuuuuurlijk Mona !

 6. Ben Zine

  Peggel van D66 gaat hier natuurlijk NOOIT wat aan doen. Dus helaas pindakaas, dat gaat ‘m niet worden.

 7. pejoar

  en om die jihad te verspreiden worden er in Den Haag 1000 smartphones weggeven.
  natuurlijk krijgen zielige mensen die gratis telefoons,en wie zijn dat dan de zieligen?
  precies!

  1. loritta

   Ja, die gedachte had ik ook!!!

 8. Ritter

  Een stapje dichter bij de waarheid.

  Jihadisme komt voort uit de islam. Dus zolang er islam is zal er Jihadisme zijn.

  Maar deze feiten te zeggen gaat de meeste politic een stapje te ver. Misschien over enkele jaren als Europa word geteisterd door islamitische aanslagen.

  Jihadisten volgen het gedrag van Mohammed. Die word gezien als de ideale mens door moslims. Dus daar horen ook aanslagen bij die door Mohammed werden gedaan en het zichzelf opofferen voor de islam.
  ————
  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 9. Peter Selie

  Nou naar mijn mening zet ik dit even recht, alle volksvertegenwoordigers zijn intelligente mensen, ze beschikken op een klein legertje aan adviseurs, wetenschappers en specialisten op verschillende disciplines, ze weten dus alles. Ze weten donders goed wat er in de maatschappij afspeelt, ook de islamisering van Europa daarmee ons land is het hun niet ontgaan. maar wat wel een belangrijke rol speelt is de partij-discipline, dus met haar tweet maakt Keijzer zich duidelijk meester van een ongecontroleerde drang om naar buiten te treden. Gewoon krijgt zij een standje moet even in de pis-hoek van het CDA kartel staan, daarmee is het over. Premier Rutte die weet nog meer dan de fractievoorzitters van de andere partijen en elke maandag zoals gewoonlijk brengt hij trouw verslag uit aan de Koning.

 10. K.Dopper

  De voedingsbodem van het jihadisme is niet het salafisme maar de ellendige politieke oorlogstoestand in het Midden Oosten die het Westen veroorzaakt en in stand houdt.

  Er is een sterke neiging om het jihadisme als een godsdienstoorlog te labelen. Dat is op z’n zwakst gezegd misleidend.

  1. Ben Zine

   @Dopper
   Het Westen moet zich niet bemoeien met landen in het Midden-Oosten, dat is volkomen juist. Maar de invasie van Irak was wel een REACTIE op 9-11. En de invasie van Libië kreeg wel de volledige steun en medewerking van de held van de linkse kerk: Barack Obama. Ook het steunen van de “moderate rebels” in Syrië was het werk van Obama. Juist daardoor groeide het conflict in Syrië uit tot een 6 jaar durende allesverwoestende nachtmerrie en het ontstaan van IS. Maar daar hoor je links niet over. Obama is “the good guy”. Hoe simpel, onnozel en kleingeestig. Maar discussie heeft weinig zin… Door hun utopisch wensdenken en hun ingebeelde maakbare ideale maatschappij is links niet voor rede vatbaar en weet de zaak altijd weer 180 graden om te draaien. Het is een gevolg van gebrek aan integratie, het is een gevolg van Westerse bemoeienis, het komt door Israel, etc. Ik vind het ook zo respectloos voor de slachtoffers, sta gewoon eens even stil bij wat die mensen is overkomen. Het zal je kind maar zijn, geplet door zo’n auto, zwaar gewond en getekend voor het leven, of morsdood. Het is ten enen male onacceptabel dat politici als Merkel, Rutte en Timmermans dit laten gebeuren. En de standaardreactie van Rutte (…schokkend…medeleven…nabestaanden…) is ronduit weerzinwekkend, want morgen staat ie evengoed weer stompzinnig te grijnzen.

   1. K.Dopper

    9-11 waren een reactie op de steun van het Westen voor smerige dictaturen in het Midden-Oosten en de stichting van en steun aan Westerse kolonie Israël.
    De interventies in die regio door het Westen dateren vanaf het begin van de vorige eeuw en hebben daar op goede gronden een diepe rancune gevestigd.

    1. Ben Zine

     @Dopper
     De lijn doortrekken tot in de vorige eeuw heeft weinig zin, toch ? Dan kom je er nooit meer uit. Dan kun je ook wel teruggaan tot de Kruistochten, dat is een discussie zonder eind. We hebben met de ontwikkelingen van nu te maken, en die begonnen eigenlijk pas werkelijk tijdens de aanvang van het nieuwe millennium, in 2001, met de aanslagen op de Twin Towers en de daaropvolgende invasie van Afghanistan en Irak door de VS. Dat was een enorme fout van Bush, daar is iedereen het over eens. Het was de lont in het kruidvat dat Midden-Oosten heet. Met dictators Saddam en Gaddafi waren Irak en Libië nog steeds rustig en stabiel geweest. Met de politiek van “regime overthrow” heeft het Westen zichzelf zwaar in de nesten gewerkt, met als resultaat Irak en Libië totaal geruïneerd en een golf van jihadistische blinde haat en grof geweld in Europa. Dat is nu het probleem waar we mee kampen. Merkel heeft met de open grenzen politiek een probleem gecreëerd, waar we waarschijnlijk nooit meer vanaf komen. En of je nou politiek links bent of rechts, daar let een terrorist niet op als hij met 120 km. per uur door een mensenmenigte heenrijdt. Met andere woorden: Ook jij als wegkijker en Islam-apologeet kunt daarvan het slachtoffer worden, dus we zitten wat dat betreft allemaal in hetzelfde schuitje.

    2. Bloem

     Correct, het westen (lees Amerika) heeft zo een beetje alle dictators (op Khomeini na) in het zadel geholpen. Het probleem is echter uiteindelijk ontstaan vanuit de steun van het westen aan de oppositie van diezelfde dictators. Turkije was een seculiere staat waar godsdienstvrijheid gold en de machthebbers trouwe bondgenoten van het westen waren. De EU dwong de (feitelijk) militaire macht in Turkije een stapje terug te doen en vrije verkiezingen uit te schrijven, dit leidde er toe dat we nu te maken hebben met Erdogan. Saddam werd vermoord nadat de idioot George W(met steun van de VN) Irak binnen viel, Ghadaffi viel ten prooi aan de oorlogszucht en bloeddorst van Barack Obama en Hillary Clinton (de vredelievendste president ooit) wederom met instemming van de VS. Bashar al Assad, zit er nog maar niet dankzij het westen. In 2012 (wederom onder Obama met maatje Clinton) werd de opstand van rebellen tegen de pro-westerse Assad gefinancierd en op poten gezet. Dit is volledig uit de hand gelopen met miljoenen mensen op de vlucht en ontelbaar veel doden. Sinds het vertrek van de “dictators” is de schaarse vrijheid in de Arabische wereld met rasse schreden vernietigd. Uit de puinhopen ontstond ISIS nu IS. Tot nu toe heeft iedere inmenging vanuit het westen, om democratie te brengen, geleid tot dood en verderf. De Arabische lente bleek al snel de Arabische ijstijd. langzaam glijd de jihad als een gletscher richting het noorden, alles vernietigend op zijn weg naar het kalifaat. Alle vrijheden waar we in het westen eeuwenlang voor hebben gevochten worden te grabbel gegooid vanuit een vals soort politieke correctheid. I.p.v. vrijheid en democratie te exporteren naar de Arabische wereld, zijn we druk doende het tegenovergestelde te importeren. Ik vraag mijzelf oprecht af hoe de westerse leiders van het afgelopen decennium de geschiedenisboeken in zullen gaan.
     Overigens in Iran zou de bevolking graag het islamitische juk van zich afwerpen. Sinds de revolutie weten ze daar heel goed wat het betekend om door religieuze wantoestanden te moeten leven.

  2. Ritter

   K.Dopper

   Jihadisme behoort bij de islam en komt voort uit de islam en is al eeuwenoud.

   Martelaarschap is het hoogste wat een moslims kan bereiken. Daarom komen aanslagen wereldwijd voor onder moslims. Ook in islamitische landen die ver weg liggen van het Midden-Oosten.

   Dus de vlieger dat die aanslagen te maken hebben met de politieke oorlogstoestand in het Midden Oosten gaat niet op.
   ——————–
   “Ook al willen de meeste moslims het niet toegeven, de terreur komt uit het hart van de islam, hij komt rechtstreeks uit de koran.

   Hij richt zich tegen iedereen die niet volgens de regels van de koran leeft en handelt, dus tegen democraten, westers geïnspireerde denkers en wetenschappers, tegen agnostici en atheïsten.

   En hij richt zich vooral tegen vrouwen. En de wereld kijkt als verlamd toe.”

   Zafer Senocak, Turks schrijver

  3. van Urk

   Wat hebben Marokkaanse terroristen te maken met wat er in Syrie of Irak gebeurt? Wij bombarderen Marokko niet en Marokko heeft altijd meegeholpen met de westerse coalitie. Ook tijdens de golfoorlogen. Nee het is een Jihad (heilige oorlog) tegen ongelovigen. Of heeft u het nooit begrepen wat IS leiders aan het adres van het westen aan toespraken hebben verzonden?

  4. Mart

   Hè Dopper,waar heb jij liggen doppen de laatste 50 jaren?

 11. Peter Selie

  Prof. Cees Hamelink: ‘Overheden zijn grootste producenten van nepnieuws’

  Met Coen de Jong in Cafe Weltschmerz

  “Het eerste interview van politicoloog en historicus Coen de Jong met professor Cees Hamelink. Cees Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Professor Hamelink heeft zich op vele terreinen ingezet voor de mensenrechten. Ook was hij persoonlijk adviseur van de toenmalige Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan.

  Sinds Donald Trump is aangetreden is de constructie van gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden en het liegen en bedriegen aan de orde van de dag. De media worden daarbij verweten dat zij de veroorzaker zijn van al die onbetrouwbare berichtgeving. Je moet dus gaan kijken waar die berichten vandaan komen. Dan kijk je niet alleen naar Nederland maar wereldwijd wat de veroorzaker is van die vertekening van de werkelijkheid. Dan blijkt dat overheden het meest belang hebben bij die vertekening. Een Amerikaanse journaliste klapte onlangs uit de school met de opmerkelijke mededeling dat de Amerikaanse overheid CNN jarenlang betaalde om fakenieuws te produceren. Een belangrijk voorbeeld:

  Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. Dit voorbeeld is volgens professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.”

  https://youtu.be/ypVZNd_mqNo

  1. Hetzalwelweer

   En wie beheren de msm? Just follow the money!!

 12. Ruud562

  “En heeft het CDA de moed om met name de ChristenUnie en D66 te dwingen om de werkelijkheid onder ogen te zien zodat het volgende kabinet daadwerkelijk effectieve maatregelen kan nemen om de samenleving tegen wannabe terroristen te beschermen?”

  Nee Michael, dat heeft het CDA niet! Zij stonden ook aan de wieg van deze ellende, zij steunen ook het EU-beleid, dus blijft het bij acties voor de buhne, lege hulzenpolitiek dus!

  De enige optie is een Nexit, en een regering onder PVV/FvD! Dan zal er daadkrachtig kunnen worden opgetreden, zal onze veiligheid niet langer onder druk staan!

 13. Ni28

  Dat het jihad probleem genoemd wordt door iemand anders dan Wilders is op zich al winst. Helaas vormt ook het CDA een cordon sanitaire om de waarheid van Wilders.

 14. Nasrani

  Heb op dit moment meer vertrouwen in de wat duidelijker stellingname van het CDA dan in de rest van het zooitje dat een kabinet probeert te vormen. Ik hoop dat ze hun punt, afschaffen dubbele nationaliteit bij geboorte, kunnen waarmaken.

  1. Guus Geluk

   Het is geen zooitje. De ChristenUnie heeft duidelijke standpunten en de VVD hielp ons door de crisis. Alleen D66 is onbetrouwbaar.

  2. Ngatimoto

   CDA is wat Islam betreft niet te vertrouwen.
   Een partij met een moslim als Kamerlid en ook nog een vrouw heeft die een hoofddoek draagt is NIET te vertrouwen.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Met de islam Unie van Gert-Jan Seegers en Stoffetje in ’t Brein Alex ‘Armeense genocide ontkenners wellekome’ Peggol is NL reddeloos verloren.
  Het eeuwig zalvende CDA is ook niet wakker en de VVD heeft van wegkijken en anderen de schuld geven hun raison d’être gemaakt.
  Om het plastisch te formuleren; We’re F*ucked !!

 16. Ngatimoto

  Zou wel zo flink zijn als zij dit in de Tweede Kamer, als het er werkelijk op aan komt, ook zou doen. Maar dan is mevr. Keijzer alleen in staat om de PVV af te katten als het juist over dingen van de Islam gaat. Daarmee geeft zij duidelijk aan dat zij laf is en alleen praat zoals het wordt gedicteerd door de fractie.Deze Twitter tirade is dus schone schijn en betekent helemaal niets. Na het reces doet mevrouwtje weer gedwee wat Haersma Buma haar opdraagt.

 17. Jantje

  De bron van al het kwaad is de koran. Zelf ben ik ooit eens tot hoofdstuk 8 gekomen. Verschrikkelijk wat daarin wordt toegestaan aan moslims.
  Dat haatzaai boek zou verboden moeten zijn.
  Salman Rushdie noemde het niet voor niets de duivelsversen.
  Het salafisme is echt niet de enige tak van de islam die de hoofden van de ongelovigen/Christenen en Joden wil. Dat willen álle takken want de koran gebied hen dit.

  1. Floris

   “Het salafisme is echt niet de enige tak van de islam die de hoofden van de ongelovigen/Christenen en Joden wil. Dat willen álle takken want de koran gebied hen dit.”
   ——————————————————————–
   Klopt.

   Het zou echter wel een verbetering zijn om het salafisme te verbieden zoals Ephimenco voorstelt. Het geeft een duidelijk signaal aan de andere moslims en je bent van de grootste radicalen af. Helaas zit het er niet in zolang Saudi-Arabië zo machtig is en de linkse ratten onder het mom van godsdienstvrijheid ook deze stroming van de religie des dodes de hand boven het hoofd houden.

   1. K.Dopper

    Floris stelde hier eerder voor moslims te verbieden hun geloof te belijden op straffe van deportatie
    Is dit een verzachting van zijn standpunt?

 18. Kodi

  Het Westen heeft een paradigmawissel nodig:
  It’s the Islam, stupid!

  In Europa heerst het macabere feest der ontkenning

  https://t.co/KufE0o9CfV

 19. Kodi

  Vlijmscherpe column weer van Leon de Winter: Probleem islam is van historische omvang

  http://telegraaf.nl/t/28998104

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.