Stuur de bommenwerpers maar! 'Grootste deel van 2.000 ISIS-strijders in Raqqa komt uit buitenland'

Geen categorieaug 23 2017, 21:00
Voor wie zich afvraagt waar de Syriëgangers uit Nederland gebleven zijn die noch omgekomen, noch teruggekeerd zijn... Nou, die zitten gewoon nog fijn in het ISIS-kalifaat. In de hoofdstView Articlead ervan, zelfs.
Volgens mij wordt het tijd om een fijn rondje luchtaanvallen uit te voeren! Onlangs is Brett McGurk, de Amerikaanse gezant voor de strijd tegen ISIS, op bezoek geweest bij de internationale antiterreurcoalitie, die momenteel hard aan de weg timmert in Raqqa. Daar heeft hij gehoord dat het voorspoedig verloopt met de strijd tegen de meedogenloze terroristische organisatie, die momenteel nog maar 40% tot 45% van de stad in handen heeft. De rest is inmiddels bevrijd.
Ook vernam McGurk schattingen over de aantallen nog overgebleven ISIS-strijders in Raqqa, en waar die lui dan vandaan komen...

"“It’s not just a military effort. We also met with local councils and a number of tribal sheiks who are working very closely with us to defeat ISIS. And we have diplomats on the ground, working on the stabilization and humanitarian elements. It was a very encouraging visit, spent about two days there,” he added.

Moreover, the coalition envoy said around 2,000 fighters remain in Raqqa.

“It seems, from the information we have, that, of the 2,000 or so ISIS fighters that are left, bulk of them are foreign fighters,” coalition’s envoy said."

Kijk eens aan: is dat niet even handig? Al die overgebleven ISIS-strijders uit Europa samengepakt in een relatief kleine omgeving. Omsingeld, outnumbered en bereid te sterven voor hun bloeddorstige ideaal van een wereldwijde moslimstaat die er nooit zal komen.
Ik zeg: van Raqqa is toch al niet bijzonder veel meer over. Bestel dus nog maar een paar flink knallende luchtbombardementen, en maak voorgoed een einde aan ISIS en de buitenlandse strijders die ze gelokt hebben met praatjes over onthoofdingen en sharia. En om nog maar eens met premier Rutte te spreken: liever dat die jihadistische lui daar sterven, dan dat ze levend weer terug naar Nederland komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten