Sylvana doet ook een duit in het zakje: hoe durft het AD te benoemen dat veel terroristen Marokaans zijn?

Geen categorieaug 24 2017, 13:00
Wat is het ook een zielig mens.
Ja hoor, daar gaan we weer. Sylvana Simons is weer eens witheet van woede. De reden laat zich raden. Iemand heeft zowaar de euvele moed gehad om iets te zeggen dat niet honderd procent politiekcorrect is. Je weet wat dat betekent: mevrouw Simons draait he-le-gaar door.
Dat doet ze dit keer door een wanstaltige Facebook-post te delen van ene Sjoukje Rietbroek-Chyadmi. Die is namelijk boos. Heel boos. Op het AD. Want die krant publiceerde onlangs een artikel met als titel: "Weer Marokkanen. Toeval?"
Sjoukje vindt dat absoluut niet kunnen. Want dat ongeveer de helft van alle Europese radicaal-islamitische terroristen van Marokkaanse komaf is mag je vooral niet hardop zeggen. Nee, nee. Het is veel beter om dat soort ongemakkelijke feiten onder het tapijt te vegen en te hopen dat ze niemand opvallen.
Dit gezeur en gezanik van Sjoukje wordt omarmd door Sylvana. Niet zo gek, natuurlijk. Marokkanen zijn immers niet 'wit' en ook niet christelijk. En dus gaat Sylvana voor hen door het vuur.
Wat is Sylvana eigenlijk toch een zielig hoopje mens. Dagelijks janken en roepen dat zelfverklaarde beroepsslachtoffers 'gediscrimineerd' worden, maar geen woord als zo'n zelfverklaarde beroepsslachtoffer een aanslag pleegt. Dan is het doodse stilte van Sylvana's kant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten