segers tweedekamer

Trouw vraagt zich af waarom Segers boos was over Het Lek, concludeert dat hij zich aanstelde

Geen categorieaug 20 2017, 21:00
Zo rolt Trouw. En dat is dan zogenaamd een progressief-christelijke krant die bijzonder goed bij de ChristenUnie zou moeten passen.
Van je vrienden moet je het hebben, zullen we maar zeggen. Het altijd tegen het establishment aan schurkend Trouw heeft een artikel gepubliceerd met de titel "Waarom ChristenUnie-leider Segers zo boos was over Het Lek." Vervolgens zou je denken dat de krant dat dan even uitlegt.
Nou, niets van dat alles. Ja, er wordt gesteld dat het in de politiek riskant is dat onderdelen van akkoorden uitlekken en niet het hele akkoord in één keer, maar voor de rest is het vooral een verhaal over waarom Segers zich zogenaamd aanstelde en hoe hij beter had kunnen reageren. Dat wil zeggen: niet. Hij had niets moeten zeggen. Gewoon relaxt zijn. Ja, heel vervelend al dat lekken, maar door boos te worden zou hij het nieuws alleen maar hebben opgeblazen.
Een normaal mens legt de schuld natuurlijk bij de lekkers en vindt het volstrekt logisch dat Segers dat lek vervolgens gebruikt om zijn onderhandelingspositie te versterken, maar niet Trouw. Daar zijn ze namelijk zo verknocht aan de macht hebbende elites dat ze zelfs hun eigen vrienden gratis en voor niets in de uitverkoop doen als hun politieke opperheren daar om vragen.
Nou ja, zo weet Segers in ieder geval wel wie zijn vrienden en zijn vijanden zijn. Dat is dan toch nog iets van winst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten