Trump doet weer waar hij goed in is: mensen ontslaan. Ditmaal vliegt rechtse provocateur Steve Bannon eruit

Het Witte Huis is weer één personeelslid armer. Donald Trump heeft gisteren namelijk z’n favoriete hobby weer eens uitgeoefend, en daar werd een Trumpiaan van het eerste uur het slachtoffer van. De radicaal-rechtse Steve Bannon werd ontslagen, en hoeft niet meer terug te keren als topadviseur.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar gisteren werd het dan eindelijk definitief: Steve Bannon, de topadviseur van Donald Trump werd door de president ontslagen en kon onmiddellijk z’n biezen pakken. Daarmee komt een einde aan een halfjaar vol intriges, schermutselingen en geruzie in het Witte Huis. Steve Bannon kan vanaf nu weer vanaf Breitbart de politiek weer van buitenaf bestoken met aantijgingen en rancune – dezelfde dag nam het populistische internetmedium Bannon weer terug in dienst als hoofdredacteur.

Dat Steve Bannon in het openbaar het aandurfde om Trump tegen te spreken werd uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen:

“Tot overmaat van ramp durfde hij ook de president zelf tegen te spreken. Een militaire oplossing in het conflict met Noord-Korea was onmogelijk, verkondigde de topadviseur zonder blikken en blozen.

En dat terwijl Trump al weken harde taal uitsloeg richting Pyongyang en zelfs dreigde met een militaire aanval. ‘Ik weet niet waar je over praat, er is geen militaire oplossing, vergeet het’, aldus Bannon in het omstreden interview met het blad Prospect over een conflict met Pyongyang. ‘Ze hebben ons te pakken.'”

Voor Trumps nieuwe stafchaf, generaal John Kelly, is het een overwinning: de man is aangenomen om orde en discipline te herstellen in het Witte Huis, en boogt daarbij op zijn kennis en ervaring in het militaire wezen. Een chaotische en ruziënde advisaur zoals Steve Bannon past daar niet bij, net zoals dat communicatiedirecteur Antony Scaramucci niet in Kelly’s gedroomde profiel van rust en goed gedrag past.

Bannon kan vanaf nu weer vrijelijk en op welke manier hij goeddunkt uithalen naar iedereen die hem ooit gekrenkt heeft.

Gelukkig kunnen wij ons nog altijd gelukkig stellen met de hilarische gif’jes uit zijn tijd met Trump. Dit is dus de man die nu voor de tweede keer in zijn loopbaan de hoofdredacteur van Breitbart is:

Cheers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ritter

  “De radicaal-rechtse Steve Bannon”

  Je baseert je op de linkse Volkskrant voor een beschrijving van Bannon. Geen wonder dat je met zulke onzin komt over Bannon. Dan plaats je ook nog een gif van iemand die tegen een strenge controle is wie het land binnenkomt. Het lijkt wel een Joop.nl artikel.

  Steve Bannon is een anti-establishment conservatieve met een anti-globalistische agenda.

  En zoals Steven Bannon zegt zet hij zijn werk gewoon voort buiten het Witte Huis:

  “Mocht er enige twijfel bestaan, laat het me dan verduidelijken: ik verlaat het Witte Huis en ga door het vuur voor Trump tegen zijn tegenstanders – op Capitol Hill, in de media en in het Amerikaanse bedrijfsleven”.

  Kortom, Bannon zet zijn strijd tegen het linkse en rechtse establishment gewoon voort.

  Steve Bannon Speaks After White House Departure: ‘I’m Going to War for Trump
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/18/steve-bannon-speaks-after-white-house-departure-im-going-to-war-for-trump/

  1. Bertje1234

   Helemaal mee eens. Bannon was de man achter de common-sense travelban en zat ideologisch het dichtste bij Trump van de hele administratie. Dit is weer een overwinning voor het internationale partijkartel. (zodra je kritisch bent over de islam en over een big socialist goverment krijg je het stempel extreemrechts en zo is het ook bij Bannon) Je hebt nu aanbevelingen van de pro-oorlog McCain rondlopen als nationaal adviseur die openlijk zegt dat het niet helpt om islamitisch extremisme te benoemen. Nog maar 2 echte Trump supporters in zijn administratie nu. Kellyanne en Gorku, benieuwd wanneer zij weggejaagd worden. Uiteindelijk blijft er een Bush administratie over waarin geen enkel plan uitgevoerd kan worden.

   Nadat het vorige keer blijkbaar niet mocht om geweld van Antifa die met knuppels en maskers de straat op gaan te veroordelen, gaat Tim nu ook mee in de linkse frame dat Bannon extreemrechts is. Kortom wanneer er geweld is tegen iemand met een PVV, FvD of Trump agenda dan vinden sommigen het wel best.

   1. K.Dopper

    Het internationale partijkartel (kennelijk bestaat er zoiets in de hoofden der populisten) heeft hier weinig mee te maken. Bannon is een ruziezoeker en botte aap die ervoor zorgde dat het Witte Huis een permanente chaos van ruziënde facties is. Kelly vond dat een onhoudbare toestand en maakte duidelijk dat de apocalyptische fascist beter iets anders kan gaan doen, bijvoorbeeld opruiende alt-right stukjes schrijven voor Breitbart.

 2. DolleDries

  Trump is goed bezig. Heeft nog lang te werken om de puinhopen van Obama op te ruimen zowel internationaal als nationaal. USA kan trots zijn op deze president.
  Het is een man naar mijn hart. Heel anders dan die volkstoneelspeler Obama de man die acht oorlogen begon met miljoen doden en de valse kroon op zijn kop in de vorm van de Nobel prijs voor de vrede.

 3. Guus Geluk

  Het lijkt erop dat de ultra-conservatieve Bannon, voormalig hoofd van de ultra-populistische spreekbuis Breitbart, in het rijtje van gevallen Trumpianen kan worden geplaatst. Priebus, Spicer, Flynn, Scaramucci. Bannon is de vertegenwoordiging van de hardcore Trumpianen en Kushner zal er blij mee wezen dat de extreem-populist eruit is geknikkerd.

  Bijzonder, Bannon was het brein achter de verkiezingstrategie van Trump. In het Witte Huis kreeg hij een ongekende invloed op de president. Trump kan nu wel dag zeggen tegen Bannons adviezen.

  Het is een bende in de top van het Witte Huis, de VS wordt bestuurt door een bende cowboys.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   U weet natuurlijk wel beter maar ik zal het nog eens herhalen.

   Steve Bannon is niet “ultra-conservatieve”. Ik geloof dat zoiets niet eens bestaat en geeft zeker geen feitelijke beschrijving.

   Steve Bannon is een anti-globalist die zowel het rechtse als linkse establishment bestrijd; de z.g “Deep State”. Daarom word hij aangevallen door zowel het Democratisch en Republikeins establishment en door de gevestigde media.

   Zijn steun ligt dan ook vooral bij de “gewone Amerikaan”. Het is net zoals in Europa waar veel mensen (ongeacht hun achtergrond) zich verlaten voelen voelen door de Europese en nationale politieke elite.

   Steve Bannon had daarom veel vijanden bij de gevestigde macht en gevestigde media die in de VS vaak de mondstukken zijn van de Democratische partij.

   Bannon zal zijn werk gewoon voortzetten buiten het Witte Huis en blijven opkomen voor de belangen van de “gewone” en blijven strijden tegen het Democratisch en Republikeins establishment.

   1. Guus Geluk

    Je trekt de vergelijking tussen het “establishment” in Europa en het “establishment” in de VS. Het “establishment”, of “elite”, is een doorgeslagen populistische retoriek. Veel mensen trappen in zullk populistisch geblaat, dat zagen we in de VS eveneens.

    Bannon fungeert weer als kopmam van Breitbar, spreekbuis van Trump en rechtspopulistisch blog. Dus ja, van Bannons geblaat zijn we voorlopig niet af.

    1. Ritter

     Guus Geluk

     Kennelijk weet u niet wat met “establishment” word bedoelt.

     Met “establishment” word de gevestigde macht bedoelt. Dus zowel de gevestigde macht ter rechterzijde als ter linkerzijde; inclusief de media.

     Breitbart is een een website die zowel het linkse als rechtse establishment bekritiseerd. Ook de gevestigde media (zowel de linkse als (traditionele) rechtse media)

     Daarom word Breitbart (en Bannon) gezien als een groot gevaar voor de gevestigde macht en word Breitbart (en Bannon) van alle kanten aangevallen.

     Hetzelfde zien we in Europa. Een voorbeeld. Baudet word ook door de gevestigde media aangevallen en enorm gedemoniseerd. Hij word uitgemaakt voor “fascist; racist” en dat soort dingen. Omdat hier ook de gevestigde media deel zijn van het establishment. Dus word hij fel aangevallen door de media.

     In essentie gaat het niet om rechts of links maar om anti-globalist en globalist.

     Wallstreet is blij dat Bannon weg is. Omdat Wallstreet een globalistische agenda heeft. Daarom steunde Wallstreet tijdens de verkiezingen Clinton.

    2. Guus Geluk

     Ritter,

     Establishment is de zittende macht; zowel als aan de linker- en rechterzijde van het politieke spectrum. Baudet noemt de zittende macht altijd “partijkartel” en Wilders hanteert het woordje “elite”. Steve Bannon was de drijvende kracht achter het Trumpiaanse gedachtengoed om de elite te vermorzelen. Ik meen dat we het hier over eens zijn.

     Waar we het niet over eens zijn, is de kern van de terminologie. Ik vind woorden als “establishment” en “mediakartel” flauw populistische retoriek. Steve Bannon en Breitbart hebben deze retoriek intensief gehanteerd. Daarom beschouw ik Bannon en Breitbart als een extreem-populistisch platform.

 4. Ritter

  “Steve Bannon verlaat het Witte Huis. En het is geen verrassing. Al sinds het begin van de regering-Trump werd over zijn vertrek gespeculeerd. In het begin was Bannon de rechterhand van president Trump, maar na een enkele meningsverschillen met andere strategen binnen de regering-Trump werd hij na een aantal maanden op een mindere plek gepositioneerd.

  Naar mijn mening is en was Bannon een vertrouweling van Trump met een faire patriottische inslag, net als Trump. Maar deze gelijkgestemdheid met de inzichten en meningen van Trump deed hem zijn waarde verliezen, ook omdat hij een ‘loner’ is, die verguisd wordt door de Legacy Media (MSM) vanwege zijn banden met het rechtse medium Breitbart.

  Direct na ‘Charlotttesville’, nu ruim een week geleden, bood Bannon zijn ontslag aan. Uiteraard een strategische keuze, want dit kan de wind uit de zeilen halen bij de felle kritiek van de MSN. Maar president Trump weigerde. Waarschijnlijk besloten ze tezamen dat deze exit nog iets te voorbarig was, dus liet de president hem eergisteren nog eerst een media-interview doen tegen extreemrechts en aan te geven dat hij het op een aantal politieke gronden niet eens was met de regering-Trump.

  De basis was hiermee gelegd: Steve en Donald konden hiermee als goede vrienden en zonder schade naar de achterban afscheid van elkaar nemen.

  Bannon was één van de belangrijkste pilaren van Trump tijdens de campagne, en hij zal vanaf de zijlijn de president blijven steunen. Wellicht zien we hem in de nadere toekomst terug.”

  1. sjun

   Dit lijkt me het meest waarschijnlijke verhaal. Bannon is effectiever voor de zaak van terugdringing van overheidsbemoeizucht en verzelfredzaming van individuen als hij zich voltijds met Breitbart kan bezighouden en hij zijn woorden niet op een goudschaaltje hoeft te wegen.

   1. K.Dopper

    Het is in elk geval een verhaal waarmee de afgang van Trump en Bannon als minder pijnlijk kan worden verkocht.

    1. sjun

     Ik vind er weinig pijnlijks aan. De Trumpadministratie wordt hierdoor gladder waardoor het hijgerige massamedia van het Democrat Mediaconcern bemoeilijkt wordt het zoveelste quatschverhaaltje ter beschadiging van de gekozen president die niet hun politieke kleur heeft ergens aan op te hangen.

     1. K.Dopper

      Bannon vindt het zelf ook helegaar niet pijnlijk. Hij heeft nu aangegeven de oorlog voor Trump vanuit Breitbart te gaan voeren. Die steun zal Trump nog verder in de alt-right hoek trekken en dat is natuurlijk buitengewoon profijtelijk voor zijn electorale positie.

      🙂

 5. Ben Zine

  Bannon vertegenwoordigde het working class electoraat van Trump, door Clinton als “deplorables” omschreven. Deze mensen zullen dit waarschijnlijk ervaren als een vorm van verraad. Bannon heeft Trump altijd gesteund, door dik en dun, hij was 100% loyaal. Dat Trump hem nu ontslaat maakt Trump tot een “backstabber”, en daardoor zullen veel mensen zich van hem afkeren. Zij willen Steve Bannon, geen Jared Kushner. Kushner is een steenrijke vastgoederfgenaam, die samen met zijn vrouw Ivanka de chique elite van Manhattan belichaamt. Met zijn democratische sympathieën is hij wel de LAATSTE waar Trump’s aanhangers voor hebben gekozen. Kortom: Trump laat loyale medewerkers kennelijk vallen als een baksteen en dat gaat hem gegarandeerd zijn herverkiezing in 2020 kosten. Met het ontslag van Bannon heeft Trump getekend voor 1 termijn in plaats van 2.

 6. Ni28

  Trump gooit slechte mensen weg, bij ons blijven zij zitten. En dat is te merken.

 7. Ni28

  Mensen die partijkartel ontkennen zijn alleen linkse leeghoofden.

  1. Guus Geluk

   Mogelijk vind jij het oké andersdenkenden te beledigen. Daar ben ik het niet mee eens, ik bestrijd het partijkartel-fabeltje met harde argumenten. Blijkbaar is niet iedereen voornemens argumenten in stelling te brengen.

  2. DolleDries

   Trump is een zakenman met die kennis heeft hij een enorm imperium opgebouwd. Zijn voorganger Obama had nog geen flikker gepresteerd .Dit doe je niet met vrienden maken maar met een harde hand.Het land is ook een bedrijf ,dat betekend om het gezond maken dat je rotte plekken moet verwijderen. De USA is het grootse economisch bedrijf van de wereld. Trump is de juiste man op die plaats en niet bv die gladakkers van de Clintonts en de Obama’s.

 8. corfo

  Als ik het goed begrijp, volgens de extreem linkse groep alhier zal dat niet het geval zijn,
  doet Trum nu datgene wat in Nederland al jaren niet is gebeurd : ontsla de nietsnutten, graaiers, volksverlakkers, leugenaars enz. uit de regering.
  Wat ik wél goed begrijp, daar ben ik vrij zeker van, als dat in Nederland zou gebeuren, bleef er te weinig “personeel” over om een regering te vormen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.