Politiekcorrecte NRC-hoofdredacteur schrijft column over terreur zonder woorden 'islam' of 'moslim'

Politiekcorrecte NRC-hoofdredacteur schrijft column over terreur zonder woorden 'islam' of 'moslim'

Peter Vandermeersch is de koning van de politieke correctheid. Hij speelt het klaar om in een column over terrorisme niet één keer de woorden 'islam', 'moslim' of 'jihadist' te gebruiken.

Hoe is het mogelijk! Een hele column over terrorisme schrijven zonder daarbij ook maar één keer te vermelden dat terrorisme vandaag de dag vooral vanuit de islam komt. Alleen een door de wol geverfde expert in politieke correctheid kan zoiets schrijven. De hoofdredacteur van NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch, is zo'n expert in het beschermen van de islam. Hij schreef vandaag een column over de wijze waarop zijn krant bericht over terreur. De Vlaming merkt op dat hij het belangrijk vindt om burgers goed te informeren, want dat zou het beste middel zijn tegen terrorisme.

Dat klinkt natuurlijk leuk en aardig, maar het is bijzonder vreemd dat iemand die naar eigen zeggen burgers 'goed wil informeren' de woorden 'islam', 'moslim' of 'jihadist' welgeteld nul keer gebruikt in een column over terrorisme. Terwijl Europa deze week werd opgeschrikt door de zoveelste terreuraanslag uit naam van de islam, doet Peter Vandermeersch net alsof er niets aan de hand is. Een connectie tussen de islam en terrorisme? Vandermeersch ziet geen enkel verband, merkt journalist Bart Schut fijntjes op:

Schut vat de hypocrisie van Vandermeersch uitstekend samen: net doen alsof je burgers goed wil informeren, maar tegelijkertijd de rol van de islam in terrorisme volledig verzwijgen. Wat ongelooflijk hypocriet!

Politiekcorrecte gekken als Vandermeersch kunnen schrijven wat ze willen, maar er zijn gelukkig steeds minder Nederlanders die een boodschap hebben aan dit soort praatjes. Normaal denkende mensen weten namelijk genoeg wanneer er weer iemand 'Allahu akbar' schreeuwt en op mensen inrijdt of ze neersteekt. Normaal denkende mensen weten heus wel dat er een verband is tussen de islam en terrorisme. Types als Vandermeersch kunnen nog zo hun best doen, maar er trapt niemand meer in.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties