Politiekcorrecte NRC-hoofdredacteur schrijft column over terreur zonder woorden 'islam' of 'moslim'

Geen categorieaug 18 2017, 21:00
Peter Vandermeersch is de koning van de politieke correctheid. Hij speelt het klaar om in een column over terrorisme niet één keer de woorden 'islam', 'moslim' of 'jihadist' te gebruiken.
Hoe is het mogelijk! Een hele column over terrorisme schrijven zonder daarbij ook maar één keer te vermelden dat terrorisme vandaag de dag vooral vanuit de islam komt. Alleen een door de wol geverfde expert in politieke correctheid kan zoiets schrijven. De hoofdredacteur van NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch, is zo'n expert in het beschermen van de islam. Hij schreef vandaag een column over de wijze waarop zijn krant bericht over terreur. De Vlaming merkt op dat hij het belangrijk vindt om burgers goed te informeren, want dat zou het beste middel zijn tegen terrorisme.
https://twitter.com/reinierwisse/status/898590570452594689
Dat klinkt natuurlijk leuk en aardig, maar het is bijzonder vreemd dat iemand die naar eigen zeggen burgers 'goed wil informeren' de woorden 'islam', 'moslim' of 'jihadist' welgeteld nul keer gebruikt in een column over terrorisme. Terwijl Europa deze week werd opgeschrikt door de zoveelste terreuraanslag uit naam van de islam, doet Peter Vandermeersch net alsof er niets aan de hand is. Een connectie tussen de islam en terrorisme? Vandermeersch ziet geen enkel verband, merkt journalist Bart Schut fijntjes op:
https://twitter.com/bpschut/status/898594688403460096
Schut vat de hypocrisie van Vandermeersch uitstekend samen: net doen alsof je burgers goed wil informeren, maar tegelijkertijd de rol van de islam in terrorisme volledig verzwijgen. Wat ongelooflijk hypocriet!
Politiekcorrecte gekken als Vandermeersch kunnen schrijven wat ze willen, maar er zijn gelukkig steeds minder Nederlanders die een boodschap hebben aan dit soort praatjes. Normaal denkende mensen weten namelijk genoeg wanneer er weer iemand 'Allahu akbar' schreeuwt en op mensen inrijdt of ze neersteekt. Normaal denkende mensen weten heus wel dat er een verband is tussen de islam en terrorisme. Types als Vandermeersch kunnen nog zo hun best doen, maar er trapt niemand meer in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten