Trump doet weer waar hij goed in is: mensen ontslaan. Ditmaal vliegt rechtse provocateur Steve Bannon eruit

Trump doet weer waar hij goed in is: mensen ontslaan. Ditmaal vliegt rechtse provocateur Steve Bannon eruit

Het Witte Huis is weer één personeelslid armer. Donald Trump heeft gisteren namelijk z'n favoriete hobby weer eens uitgeoefend, en daar werd een Trumpiaan van het eerste uur het slachtoffer van. De radicaal-rechtse Steve Bannon werd ontslagen, en hoeft niet meer terug te keren als topadviseur.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar gisteren werd het dan eindelijk definitief: Steve Bannon, de topadviseur van Donald Trump werd door de president ontslagen en kon onmiddellijk z'n biezen pakken. Daarmee komt een einde aan een halfjaar vol intriges, schermutselingen en geruzie in het Witte Huis. Steve Bannon kan vanaf nu weer vanaf Breitbart de politiek weer van buitenaf bestoken met aantijgingen en rancune - dezelfde dag nam het populistische internetmedium Bannon weer terug in dienst als hoofdredacteur.

Dat Steve Bannon in het openbaar het aandurfde om Trump tegen te spreken werd uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen:

"Tot overmaat van ramp durfde hij ook de president zelf tegen te spreken. Een militaire oplossing in het conflict met Noord-Korea was onmogelijk, verkondigde de topadviseur zonder blikken en blozen.

En dat terwijl Trump al weken harde taal uitsloeg richting Pyongyang en zelfs dreigde met een militaire aanval. 'Ik weet niet waar je over praat, er is geen militaire oplossing, vergeet het', aldus Bannon in het omstreden interview met het blad Prospect over een conflict met Pyongyang. 'Ze hebben ons te pakken.'"

Voor Trumps nieuwe stafchaf, generaal John Kelly, is het een overwinning: de man is aangenomen om orde en discipline te herstellen in het Witte Huis, en boogt daarbij op zijn kennis en ervaring in het militaire wezen. Een chaotische en ruziënde advisaur zoals Steve Bannon past daar niet bij, net zoals dat communicatiedirecteur Antony Scaramucci niet in Kelly's gedroomde profiel van rust en goed gedrag past.

Bannon kan vanaf nu weer vrijelijk en op welke manier hij goeddunkt uithalen naar iedereen die hem ooit gekrenkt heeft.

Gelukkig kunnen wij ons nog altijd gelukkig stellen met de hilarische gif'jes uit zijn tijd met Trump. Dit is dus de man die nu voor de tweede keer in zijn loopbaan de hoofdredacteur van Breitbart is:

Cheers!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer