Vader van koningin Maxima, Jorge Zorreguieta, is overleden aan leukemie

Geen categorieaug 09 2017, 8:00
Gisteravond is de vader van koningin Maxima, Jorge Zorreguieta (89), overleden door leukemie. Sinds 2014 had hij er al last van. De koningin was dit weekeinde naar Argentinië gegaan om haar vader te bezoeken. Gisterochtend werd duidelijk dat de situatie een kritiek punt had bereikt. De begrafenis wordt in een besloten setting gehouden.
De Rijksvoorlichtingsdienst had dit bericht naar buiten gebracht:

Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander delen met groot verdriet mede dat de heer Jorge Horacio Zorreguieta, de vader van Koningin Máxima, op 8 augustus 2017 in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd is overleden. De heer Zorreguieta leed sinds lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom.De begrafenis vindt plaats in besloten kring. Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander en hun dochters de Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane zijn daarbij aanwezig.

Dit komt voor sommigen toch onverwacht, omdat hij herstellende leek te zijn van de verschrikkelijke ziekte die hij had. Hij was bij de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander en is met de koninklijke familie nog op vakantie geweest.
De beladenheid van de aanwezigheid van de vader van koningin Maxima werd steeds minder. Hij was Staatssecretaris van Landbouw geweest onder dictator Videla. De verbintenis tussen de vader en koningin Maxima was eerst zo beladen, dat het huwelijk tussen Willem-Alexander en Maxima nog geen eens door leken te gaan. Naarmate de jaren verstreken werd de relatie tussen vader en dochter inniger en was het ook minder moeilijk voor iedereen dat haar vader aanwezig was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten