Vader van koningin Maxima, Jorge Zorreguieta, is overleden aan leukemie

Gisteravond is de vader van koningin Maxima, Jorge Zorreguieta (89), overleden door leukemie. Sinds 2014 had hij er al last van. De koningin was dit weekeinde naar Argentinië gegaan om haar vader te bezoeken. Gisterochtend werd duidelijk dat de situatie een kritiek punt had bereikt. De begrafenis wordt in een besloten setting gehouden.

De Rijksvoorlichtingsdienst had dit bericht naar buiten gebracht:

Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander delen met groot verdriet mede dat de heer Jorge Horacio Zorreguieta, de vader van Koningin Máxima, op 8 augustus 2017 in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd is overleden. De heer Zorreguieta leed sinds lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom.De begrafenis vindt plaats in besloten kring. Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander en hun dochters de Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane zijn daarbij aanwezig.

Dit komt voor sommigen toch onverwacht, omdat hij herstellende leek te zijn van de verschrikkelijke ziekte die hij had. Hij was bij de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander en is met de koninklijke familie nog op vakantie geweest.

De beladenheid van de aanwezigheid van de vader van koningin Maxima werd steeds minder. Hij was Staatssecretaris van Landbouw geweest onder dictator Videla. De verbintenis tussen de vader en koningin Maxima was eerst zo beladen, dat het huwelijk tussen Willem-Alexander en Maxima nog geen eens door leken te gaan. Naarmate de jaren verstreken werd de relatie tussen vader en dochter inniger en was het ook minder moeilijk voor iedereen dat haar vader aanwezig was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Rem

  Een verschrikkelijk fout persoon die niet gemist zal worden.

 2. Augustinyak

  Moge de beste man rusten in vrede.

 3. Peter Selie

  Ja persoonlijk kon men Zorreguieta niets aanwrijven, maar hij was gewoon als minister van Landbouw, van alle ellende op de hoogte, wat in mijn simpele opinie hem even schuldig maakte aan deze politieke moordpartijen van het Videla regime. Nu had de landbouw op zichzelf niets met de moordpartijen te maken, net zoals Albert Ganzenmüller persoonlijk ook niets met de holocaust te maken, maar al ‘zijn’ spoorlijnen liepen direct van de concentratiekampen naar de vernietigingskampen in Polen.

 4. Ni28

  Zijn aanwezigheid werd steeds minder moeilijk voor iedereen, je alles went behalve voor de echte slachtoffers van dat regime die nooit echt werden gehoord. Gewone gang van zaken in een dictatuur en diplomatie.

 5. Bloem

  En Julio Poch zit zonder enige vorm van proces nog steeds vast dankzij de Nederlandse overheid. Dit terwijl inmiddels onomstotelijk bewezen kan worden dat hij niet gedaan heeft waarvan hij beschuldigd wordt. Jorge liep al die tijd rond als een vrij man terwijl hij tentijde van het bewind op een verantwoordelijke positie zat. Hij was mede verantwoordelijk binnen dat regime.
  Meneer Rutte deelt zijn medeleven met het overlijden van deze man en steekt geen vinger uit voor Poch..

  1. Peter Selie

   Nee dankzij twee jaloerse collega’s die zijn dronkenmanspraat zover op hebben uitgerekt, tot dat Julio Poch door Spanje werd uitgeleverd aan Argentinië.

  2. Peter Selie

   De oud-collega’s die belastend hebben verklaard over voormalig Transaviapiloot Julio Poch, hebben hiervoor geen zuivere motieven gehad. Onder meer jaloezie over de snelle carrière die Argentijn Poch bij Transavia had gemaakt, zou een rol hebben gespeeld. lees verder >>>> http://www.ad.nl/binnenland/getuigen-van-julio-poch-beschimpen-ex-collega-s~a032067f/

 6. Guus Geluk

  RIP en sterkte aan de koningin.

  1. Viertel

   Zak.

   1. Guus Geluk

    Trol.

    1. Viertel

     Drol.

     1. K.Dopper

      Trol.

  2. Punt50

   @ heer Geluk

   Wat is u een vreselijk persoon! En dan mij de maat nemen? Die Jorge Zorreguieta heeft emmers bloed aan zijn handen.

   1. Guus Geluk

    Of de vader van de koningin schuldig is aan misdaden, is thans niet meer relevant. Hij is immers overleden.

    1. IJscoman

     Of Hitler 25 miljoen doden op zijn geweten heeft, is thans niet meer relevant. Hij is immers overleden. Of Stalin 100 miljoen doden …. enz.

     Grotere bullshit dan Guus uitkraamt valt haast niet te bedenken.

    2. Punt50

     @ heer Geluk

     Uw redenatie is weer droevig. Kijk maar naar het resultaat als ik een andere naam invul;

     – Of Stalin schuldig is aan misdaden, is thans niet meer relevant. Hij is immers overleden.
     – Of Saddam Hussein schuldig is aan misdaden, is thans niet meer relevant. Hij is immers overleden.

     Heeft u dan misschien enig besef van uw bewering? Die Jorge Zorreguieta is, was en blijft een schandvlek en niets anders.

     1. Phoenix

      Inderdaad, dat was een nogal ongelukkige uitspraak.

      Wim

     2. Guus Geluk

      Wat wil je nou, Punt50?

     3. Punt50

      @ heer Geluk

      Ik stel vast dat u niet ziet in welke schijnwereld u leeft. Bij zit er niet één schroefje los, maar een hele boutenbak. Loopt u maar fijn door met oogkleppen op totdat de realiteit u omver blaast. Gegroet; Punt50

    3. K.Dopper

     Dat is niet zo’n sterk argument.

 7. joost2

  Ach, ik heb mijn vader ook recent verloren.
  En ik mis hem nog elke dag.
  Een beetje respect en medeleven naar Maxima is dus correct.

  Tenslotte is nooit 100% zeker bewezen, dat haar vader ooit verantwoordelijk was voor de ook in mijn ogen werkelijk afschuwelijke daden van verdwenen en vermoorde mensen in Argentinië.
  Maar wat kon een onderminister van landbouw daar aan of tegen doen?
  In Nederland heerste en heerst nu eenmaal een links politiek klimaat en die hebben hun vaak ongenuanceerde mening tegenover rechts altijd direct klaar.

  Maar in Nederland konden wel mensen in de 2e kamer komen, minister worden,top banen krijgen bij (semi) overheden, ja zelfs liet men Maxima “inburgeren” etc. , die fanatieke aanhangers waren ( geweest) van het communisme en maoïsme.
  Stalin en Mao Tse Tung vermoorden miljoenen mensen.
  Maar ook hun aanhangers werd hier geen duimbreed in de weg gelegd in dit land.
  De Nederlandse politiek is zo hypocriet als wat.

 8. Bes Tolen

  De daden van Nederlandse politici zijn vaak ook dubieus maar daar komen ze altijd ”goed” mee weg. De democratie is zo heilig verklaard dat nooit iemand als minister of staatssecretaris, burgemeester, ja hele groepen e.d. zijn aan te pakken als het om beladen onderwerpen als massa immigratie gaat. De opgelegde bedachte enge grenzen, die aan elke discussie sinds jaar en dag worden gesteld, maken dat van te voren de uitslag al vast staat. Eenrichtingsverkeer. Waarmee de zegetocht van de massa immigratie en van het multiculturalisme eeuwig kan door gaan.

  Maar is wat sinds de jaren tachtig gebeurd wel aanvaardbaar? Nee. Ik doel opnieuw in het bijzonder op de massa immigratie. Hoeveel Nederlanders zijn vanwege hun andere standpunten in de politiek en ambtenarij ondertussen daar, veelal geruisloos, op een zijspoor gezet? Hoeveel positieve discriminatie is er geweest waarvan de slachtoffers niet zijn te tellen omdat ze op alle manieren, vooral onfrisse, weggemasseerd worden? Hoeveel wordt er gelogen door staatsinmenging of aanverwant (zij die meer mogen, zij die, blijkbaar daarvoor aangenomen, leugens en laster verspreiden – lees de kranten, kijk naar de TV) in de media? Hoe is men er in geslaagd om vereniging van protest op ”rechts” al tientallen jaren vrijwel geheel onmogelijk te maken? En de meningsuiting te beperken. Gewoon omdat mensen bang zijn dat hun bestaan op het spel staat. Gewoon omdat er steeds die bedreiging hangt. Gewoon omdat de pers weigert sinds de jaren tachtig artikelen en advertenties e.d. op te nemen. Dat is al lang gewoon geworden.
  Is Nederland zo fris? Nee dus. Maar wel altijd eenzijdig verhalen van elders hier.

 9. Babaji538

  Ik ben het hier totaal niet mee eens.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.