Volkskrant: ‘Eigenlijk is de staat machteloos tegenover haatpredikers!’

Oh. Nou. Niets aan het handje dan. Toch?

De Volkskrant heeft vandaag een artikel gepubliceerd met als onderwerp: kunnen vermoedelijke haatpredikers de mond gesnoerd worden? Het antwoord is tweeledig: als het buitenlandse imams zijn die een visum nodig hebben kan de overheid ze gewoon geen visum geven. Probleem opgelost. Maar wat als het binnenlandse of in ieder geval Europese haatimams zijn? Kan er dan ook iets gebeuren?

Het is een redelijk lang artikel, wat helemaal nergens voor nodig is. Het antwoord op die laatste vraag is namelijk: nee, met de wetgeving zoals we die nu hebben kan de overheid niets doen. Of wil dat niet. Wat op hetzelfde neerkomt in de praktijk. Het meest ‘effectieve’ is de behandeling van de Haagse imam Fawaz Jneid:

Informatie van inlichtingendiensten kan niet altijd de veel strengere juridische toets doorstaan. Dat weten radicale imams die eigenlijk de westerse rechtstaat verwerpen ook. De Haagse imam Fawaz is al naar de rechter gestapt om het gebiedsverbod aan te vechten. De vraag is of de rechter het verbod billijkt.

Intussen slaagt de overheid er wel in de radicale Fawaz op te jagen en te verstoren. Veroordeeld krijgt ze hem misschien niet. Maar voor iedereen is duidelijk dat hij in Nederland persona non grata is.

Met andere woorden, hij zou zich ongewenst voelen. En dat is het dan. Nou. Daar zal meneer de haatextremist wakker van liggen zeg.

Hallo, dames en heren in Den Haag, is iemand misschien van zins om hier eindelijk écht iets aan te doen? Zo moeilijk is dat niet: gewoon de wet aanpassen en extremisten a) opsporen en b) het land uitschoppen of vastzetten. Oproepen tot geweld is immers illegaal, en ja, hun denkbeelden zijn inherent gewelddadig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. meanstreak2099

  opsluiten als hij niet wil vertrekken, want nieuwe terroristen hebben niet nodig

 2. HW

  Waarom zou deze haatimam niet aangepakt kunnen worden.
  Als men Wilders wil veroordelen voor de uitspraak “Minder, minder Marokkanen” zou het uitroeien van ongelovigen toch ook in dit rijtje passen.
  Je discrimineert een hele bevolkingsgroep op basis van geloof/geslacht en afkomst.
  Daarnaast houdt deze imam er een eigen wetgeving op na, die verboden is in Nederland.
  Er zijn mensen voor minder aangeklaagd en bestraft.

  1. Marija

   mee eens

 3. HaZ

  De kop had moeten zijn : ‘Eigenlijk is deZE staat machteloos tegenover haatpredikers!’

 4. Peter Selie

  Ach de islamisering is beoogd door de bestuurlijke elite, anders was er gerust wel een manier gevonden om deze haatbaard het zwijgen op te leggen, net zoals P. Fortuyn uit de weg werd geruimd. Maar deze haat clown is in zoverre nog niet gevaarlijk genoeg voordat ze deze drastische maatregelen ten uitvoer brengen.

 5. K.Dopper

  Als we de wet gaan aanpassen tegen haatzaaien zal dat mes aan meerdere kanten snijden. In Nederland zijn er ook nogal wat moslimhaters die bepleiten alle moslims in concentratiekampen op te sluiten, te steriliseren of erger. Het is, ook op dit blog, heel gebruikelijk om moslims aan te duiden als ratten, broedzeugen, ongedierte en moordenaars. De vrijheid van meningsuiting geeft veel ruimte aan dit soort afschuwelijke haatzaaierij. Als je op dit punt imams wilt beperken zal de rechter niet anders kunnen dat alle haatzaaierij te strenger te bestraffen en dan hebben onder andere een aantal reaguurders hier een probleem.

  1. Nasrani

   De haat van de Nederlandse bevolking na WO 2 tov de NSB ers of nazi’s is niet te vergelijken met de haat van deze twee groepen tov de Joden. Hoewel er in beide situaties sprake is van haat, werd dat door de gehele bevolking niet op dezelfde lijn geplaatst, behalve door waarschijnlijk een paar malloten die door de rest niet serieus werden genomen. En die lezen nu trouw, ha ha.

  2. Bloem

   En wat is daar zo verkeerd aan?
   Met een beetje meer beschaving in deze samenleving is helemaal niets mis.

   1. IJscoman

    Bloem, je bent een beschavings-fetisjist, zoveel is nu wel duidelijk. En wat denkt te bereiken met wat meer beschaving naar bijvoorbeeld onbeschaafde, moordlustige haatdragende barbaren met een nazi-ideologie die met onze manier van leven hun reet afvegen.

   2. Guus Geluk

    Daar is niets mee, Bloem. De morele verloedering is juist een slecht teken.

    1. Punt50

     @ heer Geluk

     Omdat u zo dol van beschaving bent, dient u de Islam te veroordelen als minderwaardige haatcult. Daar bent u het vast wel mee eens. Zo niet, mag zeker u nooit meer met beschaving etc. aankomen als argument om niets tegen de Islam te doen.

     1. K.Dopper

      Voor de ongeletterde Ount50 die zo zeker weet dat de islam niet meer is dan een minderwaardige haatcult een gedicht van Jallaludin Rumi, een grootse islamitische dichter:

      Liefde fluistert me in het oor:
      `Je kunt beter een prooi zijn
      dan een jager.
      Wees mijn dwaas –
      verzaak de hoge staat van de zon
      en word een stofje!
      Kom, hang rond bij Mijn deur en word dakloos.
      Doe niet net of je een kaars bent, wees een mot,
      opdat je de smaak van het leven mag proeven
      en mag zien dat er gezag schuilt in dienstbaarheid.’

     2. Punt50

      Hahaha lolol nu denkt doperwt het op te moeten nemen voor heer Geluk met een rijmpje. Ik kom niet meer bij rofl!

     3. IJscoman

      Dopper, Rumi mag dan het niveau van de Sinterklaas-rijmelarij niet ontstegen zijn, hij weet donders goed de plaats van zijn geliefde aan te wijzen, getuige de laatste woorden van dit onbenullige versje:

      “…Doe niet net of je een kaars bent, wees een mot,
      opdat je de smaak van het leven mag proeven
      en mag zien dat er gezag schuilt in dienstbaarheid.”

      Heerlijk toch zo’n dienstbare en onderdanige ‘mot’, daar lusten de moslims wel pap van.

     4. K.Dopper

      IJscoman toont zich ook een echte kenner van poëzie.

      🙂

     5. IJscoman

      Doppers reactie was van de eerste tot de laatste letter voorspelbaar. Ik heb het vooraf op een briefje geschreven en zat er slechts een woord naast: het woordje ‘ook’ was ik vergeten.

      Onze Dappere Dodo-autist is een voorgeprogrammeerde automaat waarvan de software hoognodig geupdate moet worden.

     6. Floris

      Zoals veel verwijfde linkse ventjes is Dopper een liefhebber van Poëzie.

      Zijn favoriete gedicht is Ceder. Onder die naam startte hij z’n carriere als trol. Later veranderde hij z’n nick in Cypres. Onder die naam maakte hij zich op diverse fora alom gehaat.

 6. HaZ

  In het verleden behaalde “resultaten” geven geen garanties voor de toekomst…..
  https://www.volkskrant.nl/binnenland/kabinet-geen-verbod-op-salafistische-organisaties~a4251880/

 7. Punt50

  Met een totaalverbod op de Islam is alles geregeld. Het moet voor de juridische haarklovers niet moeilijk zijn om voldoende valide argumenten & bewijs tegen deze haatcult te vinden.

  1. K.Dopper

   De juridische haarklovers moeten dan eerst even zorgen dat in de Grondwet de vrijheid van godsdienst wordt afgeschaft.

   1. IJscoman

    Dus een natuurreligie die het koppensnellen predikt, is voor Dopper helemaal OK.

    1. K.Dopper

     Een nogal domme stropop, IJscoman.
     Is er nog een kans dat die regressie van jou nog eens stopt?

     1. IJscoman

      Als Dappere Dodo gaat ad hominemen weet je dat je goed zit. Raak en touche dus!

     2. Punt50

      @ IJscoman

      Als de doperwten-familie het niet meer weet komt het standaard rapertoir (opzet) met als doel mensen af te branden. Zo rolt links. Dan ben je populist, je stropopt, extreem-rechts, afijn you name it.

   2. Punt50

    Beste doperwt, Islam is géén godsdienst. Het is een gewelddadige haatcult tegen alle niet-moslims. Ze bewijzen het dagelijks.

    Of gaat u dit weer ontkennen door draaien, draaien, draaien en/of mij wegzetten als populist, rechts-extremist, racist, etc… het bekende rijtje?

    Dat is namelijk wat u voortdurend doet, dat heet een compulsieve autistische psychotische stoornis en moet behandeld worden. Breng eens een bezoekje aan uw arts en laat haar/hem gewoon eens zien wat u hier allemaal schrijft. Ik ben er zeker van dat u een verwijsbrief krijgt voor psychiater/psycholoog.

    1. K.Dopper

     Je spreekt onzin, Punt50, over een onderwerp waar je duidelijk niets van weet.

     https://ruardganzevoort.wordpress.com/2010/09/08/religie-en-politieke-ideologie/

     1. Punt50

      Doperwt ontkent de argumenten door te stellen dat het onzin is. Slappe debater ben je toch. Voer voor psychologen.

   3. Vit

    Joh ben ik het voor de eerste keer met jou eens, wie had dat verwacht.

    1. van Urk

     Vit@ Soms blijf je over hem verbazen dat ie opeens met wat onderbouwend,s op de proppen komt. 😉

   4. Nasrani

    Nee hoor. Het actief uitdragen van het nationaal socialistische gedachtegoed is ook verboden. En terecht, een walgelijke ideologie. Hetzelfde zou moeten gelden voor de islam, wat ook een walgelijke ideologie is.

    1. Punt50

     Zo is dat.

 8. meijer61200

  Als ik roep; Rutte; …………………………!!. staat ook de gestapo hier aan de deur. Van Gogh de tongkanker toewensen, homo’s die moeten branden in de hel. Mag allemaal in dit godvergeten land. Want Islam. Islam is de puurste vorm van fascisme. Dit soort uitschot staat ook iedere maand nog bij het UWV ook wedden? Outkerink halen, en huursoepsidie, en zorgtoeslag en dit en dat. Landverrader Rutte ligt te likken bij moffin Merkel. Straks loopt het volledig uit de hand en is die lul “geschokt en verbijsterd”en het is een “zwarte dag” Het is wachten op Neurenberg 2.0 voor dit soort landverraders, en dat zijn het. Daarom stem ik op de FvD.

  1. Vit

   Als islamieten hier aan de macht komen, kunnen ze die Outkerink wel vergeten.

   1. Peter Selie

    Ja dan zijn deze vermaledijde linkse priesters en deugmensen in ieder geval genivelleerd tot het niveau van een gemiddelde moslim.

 9. Ni28

  De staat is machteloos tegen haatpredikers omdat ie zich als machteloos opstelt. Dat hebben de haatpredikers al lang door. Haat prediken door moslims terwijl de moslims ook moorden lijkt mij wel een reden om te bestrijden. Als iemand voor minder, minder voor het gerecht kan komen dan moet het voor iemand die tot haat aanzet met gevolgen van dien ook kunnen. En als het niet kan dan is er iets mis met de vrijheid van meningsuiting. Benoem het probleem en los het op zou ik maar zeggen.

  1. van Urk

   Zelfs moslims kunnen soms niet van hun probleem-imams afkomen: http://www.ad.nl/amsterdam/al-ummah-moskee-in-amsterdam-opgezadeld-met-radicale-imam~af22d0ad/

 10. Ni28

  18@ Dopper verwijt iedereen van alles op dit blog maar hij komt hier ook zo graag. Zelfpijniging moet lekker zijn. Hij zou liefst zien dat iedereen alle artikelen van DDS verwerpt als hij en een paar anderen doen. Ik zou zeggen, je zit op verkeerde adres.

 11. nienke

  Het kan wel opgelost worden als Wilders zegt minder marokkanen maar dit gespuis, haat imams kunnen ze niet aanpakken, zij WILLEN het niet aanpakken, doodsbang voor deze figuren.
  Wilders vermoordt niemand en dat kun je van onze vredelievende islam niet zeggen.
  Hun iets verbieden daar zijn onze heren en dames politici en de burgemeesters te laf voor wetende wat de represailles zijn.
  Onmiddellijk het land uit met deze vuil spuiters.

 12. Parestado4

  Ook de kerken zijn ingesukkeld door(schijn)welvaart.Als Nederland terugkeert tot God en er wordt weer gebeden en gevast voor staat en overheid,kan de Islam niets uitrichten.Een ander advies kan ik niet geven.

 13. Parestado4

  van Urk

  De Islam is de laatste troef in handen van satan,om te trachten Israel en het Joodse volk te vernietigen.Wat hij met ideologieën niet bereikte,probeert hij het nu op de relgieuze toer.
  Efeze 6 staat:We hebben niet te strijden tegen vlees en bloed, maar tegen machten en overheden dezer duisternis,tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.