VVD Minister Henk Kamp: immigratiebeleid heeft gefaald

Geen categorieaug 03 2017, 17:00
In een interview met EenVandaag heeft Henk Kamp, demissionair Minister van Economische Zaken en VVD'er, aangegeven dat het beleid omtrent immigratie naar zijn mening is mislukt. Daarmee heeft hij dus een hele scherpe mening over het vluchtelingenbeleid van de VVD in de afgelopen jaren.
Natuurlijk, er komt een nieuw kabinet. Volgens Kamp is dat al begin september geregeld. Dus dan kunnen daarvoor nog een aantal lelijke dingen gezegd worden over het huidige kabinet. De PvdA is toch geen onderdeel van het spel meer, dus nu kan het gerust. Veel tijd voor nieuw beleid is er ook niet, dus dit soort uitspraken hebben geen schade. Politici hebben de neiging om ineens de waarheid te zeggen als de kust veilig is en het nergens meer aan afhangt. Kamp gaat namelijk ook nog stoppen en wordt geen Minister in het volgende kabinet.
Dan is het nog een goed idee om het geweten te zuiveren en de VVD nog even een laatste rechts geluid mee te geven in het volgende kabinet:

Ik vind dat je voorzichtig moet zijn met het mensen toelaten die kansarm zijn. Ik vind dat we de afgelopen jaren te veel mensen hebben toegelaten die kansarm zijn.

Oh, echt joh? Waarom zegt u dat niet even eerder? Natuurlijk, natuurlijk, ik begrijp het ook wel. Het is een machtsspelletje en politieke verantwoordelijkheid etc. etc. etc.. Maar het zou toch fijn zijn en wat minder doorzichtig als prominente politici dit soort dingen zeggen wanneer het misschien niet politiek gezien het beste moment is. Dan worden er misschien mensen wat meer wakker geschut in Den Haag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten