VVD Minister Henk Kamp: immigratiebeleid heeft gefaald

In een interview met EenVandaag heeft Henk Kamp, demissionair Minister van Economische Zaken en VVD’er, aangegeven dat het beleid omtrent immigratie naar zijn mening is mislukt. Daarmee heeft hij dus een hele scherpe mening over het vluchtelingenbeleid van de VVD in de afgelopen jaren.

Natuurlijk, er komt een nieuw kabinet. Volgens Kamp is dat al begin september geregeld. Dus dan kunnen daarvoor nog een aantal lelijke dingen gezegd worden over het huidige kabinet. De PvdA is toch geen onderdeel van het spel meer, dus nu kan het gerust. Veel tijd voor nieuw beleid is er ook niet, dus dit soort uitspraken hebben geen schade. Politici hebben de neiging om ineens de waarheid te zeggen als de kust veilig is en het nergens meer aan afhangt. Kamp gaat namelijk ook nog stoppen en wordt geen Minister in het volgende kabinet.

Dan is het nog een goed idee om het geweten te zuiveren en de VVD nog even een laatste rechts geluid mee te geven in het volgende kabinet:

Ik vind dat je voorzichtig moet zijn met het mensen toelaten die kansarm zijn. Ik vind dat we de afgelopen jaren te veel mensen hebben toegelaten die kansarm zijn.

Oh, echt joh? Waarom zegt u dat niet even eerder? Natuurlijk, natuurlijk, ik begrijp het ook wel. Het is een machtsspelletje en politieke verantwoordelijkheid etc. etc. etc.. Maar het zou toch fijn zijn en wat minder doorzichtig als prominente politici dit soort dingen zeggen wanneer het misschien niet politiek gezien het beste moment is. Dan worden er misschien mensen wat meer wakker geschut in Den Haag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. buitenbeentje

  Kamp is er mede verantwoordelijk voor dat de immigratiesluizen opengezet zijn (vandaar dat wakker geschut waarschijnlijk). Nu achteraf geheel vrijblijvend te roepen dat de anderen het fout hebben gedaan is wel zo makkelijk, voor mij kan de VVD het sinds Rutte II wel schudden. Kamp zal plaatsnemen in de rijen van mastodonten die zogenaamd de wijze man uithangen, maar ondertussen de asociale partijlijn ondersteunen.

 2. K.Dopper

  Dit is loos gebral.
  Nederland heeft de vluchtelingenstroom die ze zelf mede creëerde goed in de hand gehouden, met name door het moedige beleid van Samsom c.s. in de Turkije deal. Dat was knap werk en de gevolgen zijn duidelijk: http://www.destentor.nl/deventer/nog-eens-550-banen-verdwijnen-bij-coa-door-sluiting-azc-s~a1008a54/

  1. sjun

   Nederland krijgt steeds meer mensen vanuit Brussel toegewezen die tot in lengte van jaren een cumulerende maatschappelijke kostenpost zullen zijn. En dan heb ik het niet enkel over financiële kosten. De zogenaamde Turkije deal is niets anders dan een verkapte jizyabetaling waarmee Turkije ten koste van vooral Noord-West Europese belastingbetalers haar eigen lamentabele economie tracht op te krikken. Zo lang Erdogan president is blijft het echter bergafwaarts gaan met Turkije. Zeer spijtig voor nijvere West-Turken die niet om de man en zijn mandaat gevraagd hebben maar die in het pak genaaid zijn door hun meer achtergebleven volksgenoten geboren en getogen in West Europa.

   Banen in de asielopvang zijn geen banen die de maatschappij iets opleveren. Ze worden bekostigd uit belastingpremies en onttrekken productieve mensen aan het productieproces in bijvoorbeeld onderwijs, land- en tuinbouw. De laatste is ook al een sector die te lijden heeft van Brussels wanbeleid dat een streep zette door de lucratieve handel met Rusland. Hetzelfde Brusselse wanbeleid bemoeilijkt Nederlandse handelsafspraken met China en India danig en drukt daarmee de Nederlandse revenuen.

   Daarnaast koste de klantjes van het asielzoekerscentrum het nodige aan maatschappelijke, psychische, sociale, juridische, curatieve en financiële bijstand, nog los van de gerede kans op cumulerende kosten voor omwonenden en winkeliers. De aanwezigheid van een grote groep op kosten van’t Algemeen te huisvesten kanslozen op de Nederlandse arbeidsmarkt jagen ook nog eens de kosten van huisvesting en de wachttijden voor Nederlandse ingezetenen op. Om een of andere reden vergeet men dit maar steeds te vermelden in de zichzelf onder Belgische eigenaren gelijkschakelende Nederlandstalige massamedia.

  2. buitenbeentje

   hahahahahaha. Soms zijn ze wel leuk die trollen. Zou ie het zelf geloven?
   hahahahahaha.

   1. swetsnek

    Yep dat doet ie hahahahaha

 3. Floris

  Kamp heeft zich wel vaker in deze zin uitgelaten, maar als hij een kerel was geweest zou hij uit de VVD zijn gestapt. Dat deed hij niet, dus is hij medeverantwoordelijk.

 4. Ni28

  Dit is een soort promotiepraatje voor de VVD. Wij wilden wel maar die PvdA, he, dat kon niet. Dus denk ik, heer Kamp, het was van begin bekend dat je met PvdA niet kunt regeren. Het was wel uit te houden gezien al die tijd en al die diensten voor elkaar om in het zadel te blijven. Resultaat is wel een puinhoop maar dat kon ook niet anders. Geef de schuld nog aan de kiezer want de nieuwe puinhoop is in de maak. Even het verleden zwart maken en het wordt straks vanzelf wit. Heer Kamp, u zat erbij en deed niets want de puinhoop stoppen en weggaan doet alleen Wilders. Maar u blijft en u doet vrolijk mee. Daar is ruggengraat voor nodig en die heeft de VVD niet.

 5. poldi

  Is deze man van een andere wereld?
  Net als de rest van zijn collega’s ziende blind en horende doof?
  En nu weer hetzelfde riedeltje dat de verdeling moet plaatsvinden in opdracht van de EU, de heer Kamp mist elke aansluiting, is een buikspreekpop van Rutte.

  En de Visegrad landen moeten helemaal niks, zij hebben precies uitgevoerd wat de EU had opgelegd, maar mevrouw “wir schaffen das” Merkel rekt alles op naar believen, en nu mogen ze boeten.

  Ik hoop van harte dat deze landen hier de poot stijf houden en niet op deze zwarte chantage ingaan , en niet zoals onze premier doet, als een knipmes kruipend voor de EU.

 6. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Hallo Minister Kamp, óók al wakker??
  Wat iedereen in Nederland al wist, en niet wilde, is nu ook bij de Minister doorgedrongen. Wél een beetje laat, nietwaar?

  De oplossing en verdeling van de migratiestroom moet ook niet op Europees niveau ONDERZOCHT worden, er moet gewoon STOPGEZET worden

  Dit “schafft” Europa nooit, want de aanvoer is onbeheersbaar. en van heel andere samenstelling om ooit te integreren.
  Is de politiek daar nu nóg niet achter?
  Politici spreken elkaar op dit gebied steeds tegen, dus komt er zo nooit een oplossing.

 7. Duckday

  Ik kreeg de indruk dat ze allemaal hoogopgeleid waren Dus dit kabinet komt er vooruit dat ze de boel belazerd hebben

 8. HaZ

  Gelul voor de buhne, Henk.Wanneer komt je boek uit, Mijn Kamp !

  1. Floris

   Hahaha..

 9. Ni28

  Wat een loos gebral van een nietige trol.

 10. Guus Geluk

  Bedoelt Kamp het immigratiebeleid van het huidige kabinet? Daar heeft hij nota bene zelf aan meegewerkt.

  1. Floris

   In het interview zegt hij:

   “Kamp, die al in de jaren negentig als kamerlid een streng asielbeleid voorstond, betreurt dit: “Dat had ik graag nog willen meemaken in mijn actieve politieke carrière”. Kamp, die erkent dat hij voor dit falen zelf medeverantwoordelijk is, vindt dat de selectie van asielzoekers aan de Europese buitengrens moet gebeuren.”

   Hij erkent dus zelf dat hij mede-verantwoordelijk is. Ik vind het slap. Maar er zijn veel meer VVDers zoals hij. De VVD is gekaapt door types als Rutte die nauwelijks van D66ers zijn te onderscheiden. De beslissing viel tijdens de strijd om het lijsttrekkersschap tussen Rutte en Verdonk wat een close finish was. Als het niet Verdonk was geweest (een politieke lichtgewicht) maar iemand met meer gezag dan was Rutte waarschijnlijk nooit partijleider geworden, want ook Rutte is een vedergewicht.

   1. K.Dopper

    Kamp heeft gelijk, de selectie van asielzoekers moet aan de Europese buitengrenzen gebeuren en de beheersing van de immigratie kan ook alleen in Europees verband.

    1. Floris

     Eindelijk zegt de trol iets verstandigs.

     Kunnen we het dan ook eens worden dat de EU volledig faalt in het bewaken van de buitengrenzen?

     Zoiets als een EU is wat mij betreft prima maar de beunhazen die de boel nu bestieren zijn je reinste volksverlakkers.

     1. K.Dopper

      Dit standpunt huldig ik al jaren, Floris. Alleen een verdere Europese integratie biedt de mogelijkheid voor een beheersing van de immigratie.
      Daarom is het ook zo onnozel te bepleiten uit de EU te stappen en te denken dat je daarmee de immigratieproblematiek het hoofd kunt bieden.

      Hoe sta jij op dit punt? Ben je een voorstander van een Nexus?

     2. Ni28

      Maar de Doppertrol is net zo laat als Kamp. Volgens hem heeft deze kabinet alles goed gedaan toch daar stond hij achter? En nu gaat hij Kamp napraten. De ratten verlaten de zinkende schip. Met een woord, armoe!

     3. Floris

      De keus inzake een Nexit is er een tussen 2 kwaden. Distributieland Nederland heeft zeer veel baat bij Europese samenwerking. Wij zijn geen Zwitserland.

      Als echter de EU blijft volharden in haar waanzinnige beleid, met name inzake immigratie, dan is alles beter dan in de EU blijven.

      Vooralsnog is er geen enkel signaal dat de EU ook maar een millimeter afwijkt van de huidige ramkoers richting de afgrond.

    2. Guus Geluk

     Juist. Uit de EU, grenzen sluiten en ons isoleren heeft geen zin. Intensieve samenwerking is geboden.

     1. van Urk

      Guus Geluk@ Hoezo is het sluiten van grenzen en ons “isoleren” geen zin? Meer dan 167 landen buiten de EU hebben niks anders gedaan. Samenwerking met landen kan altijd en ook op een andere manier en daar hoeft men niet speciaal vastgekleefd te gaan zitten in een soort dictatoriale Unie.

     2. Guus Geluk

      Binnen het verband van de Europese Unie kun je het beste de problemen van deze tijd aanpakken en oplossen. Ook de vluchtelingenproblematiek. Precies zoals Henk Kamp aangeeft.

     3. van Urk

      Alleen lossen zij niks op beste Guus. Snap dat nou toch eens! Het duurt allemaal te lang alsof zij niet met echte ideeen “durven” aan te komen. Sommige wetten belemmeren soms de oplossing. Naar de Oost Europese lidstaten wordt zelf niet eens naar geluisterd alsof zij op dat moment niet even bij de EU lijken te horen. Het is gewoon een slecht georganiseerde bende dat alleen daar in Brussel zit om burgers te pesten en te bestelen. Meer is het niet!

     4. Guus Geluk

      Binnen EU-verband zijn afspraken gemaakt en daar houdt Oost-Europa zich niet aan (hoeveelheid vluchtelingen, democratie onder druk). Het is niet meer dan logisch dat de EU het Oosten op de vingers tikt. Toen Griekenland niet wilde hervormen kreeg zij toch ook met de lange arm der wet te maken?

      De Turkijedeal was een groot succes. De EU wist de asielexplosie van 2015, vakkundig in te dammen. Vergeet niet dat de Europese Unie er alles aan doet opvang in de regio te verwezenlijken. De Europese Unie is niet opgericht om de burger veel last te bezorgen, maar om het de burger makkelijker te maken.

    3. van Urk

     De plan “selectie van asielzoekers moet aan de Europese buitengrenzen gebeuren en de beheersing van de immigratie kan ook alleen in Europees verband” lijkt niet echt te lukken he? Wat een zegen de EU waar de lidstaten tot aan het bot verdeeld zijn. En dat verdelen van immigranten aan de lidstaten blijkt ook al niet te lukken omdat de immigranten hun eigen plan allang klaar hebben liggen: En dat is naar familie of vrienden toe reizen of richting de rijkste A-klasse landen.

    4. Zwarte band

     De EU heeft hopeloos gefaald de buitengrenzen te beveiligen tegen de ons vijandig gezinde (Islamitische) invasiemacht welke Europa overspoelt en teistert. Sterker nog: Waar in EU-verband wel wordt opgetreden is dat in de vorm van Frontex, welke als gratis veerdienst al die invasiërs naar Europa vervoert in plaats van dat een adequate kustwacht deze bootjes vol invasiërs terug naar de Afrikaanse of Westaziatische kust te duwen.

     1. K.Dopper

      Mensen die brallen over een islamitische invasiemacht kan ik onmogelijk serieus nemen.

    5. sjun

     Onzin. Polen bewijst al even dat soevereiniteit in eigen land met betrekking tot migratiestromen uitstekend uitwerkt. Niet alleen drukt dat de cumulerende kosten van kanslozen op de arbeidsmarkt die levenslange kost, zorg begeleiding en inwoning verwachten, ook drukt het de doorgeschoven kosten van woningnood en zorg. Dat Polen nog geen aanslag van dramdwingende Mohammedanen te betreuren heeft bewijst hoe zeer de huidige Poolse politiek gunstig uitwerkt voor de eigen burgers.

     1. K.Dopper

      En Sjun lijkt het vast een goed idee dat elk landje in Europa dezelfde politiek gaat najagen zodat we binnen de kortst mogelijke tijd weer in de 19e eeuw zijn beland.

     2. sjun

      K.Dopper en aliassen lijken te geloven dat de evolutie voortschrijdt met het aantal opgenomen kanslozen op de arbeidsmarkt, onaanspreekbaren in de maatschappij en de groei van het aantal aanslagen.

      De tactiek van ridiculiserende toeschrijving raakt zo onderhand sleets. Steeds meer mensen krijgen het in de gaten.

     3. K.Dopper

      geloven dat de evolutie voortschrijdt met het aantal opgenomen kanslozen op de arbeidsmarkt,

      ———————————

      Nee, de evolutie heeft daar niets mee te maken. De ontwikkeling van de beschaving wordt ook niet bepaald door de arbeidsmarkt.

      Sjun is geen intellectuele hoogvlieger maar wat drijft hem om dit zo pijnlijk duidelijk te maken?

     4. Guus Geluk

      De Poolse politiek is er één van de democratie onder druk zetten. Op lange termijn, Sjun, pakt dat voor de burgers nigbdesastreus uit. Voorts werkt Polen ook met andere EU-landen samen.

   2. Guus Geluk

    Floris, ik vind zowel Mark Rutte als Rita Verdonk geen lichtgewichten. Verdonk was hard op immigratie (soms zelfs roekeloos) en Rutte zou de eerste liberale premier worden in jaren. Maar je geeft zelf aan: de lijsttrekkersverkiezing. De leden prefereerden een meer progressieve VVD-er over een zeer conservatieve VVD-er. Daarom is de VVD-achterban mijns inziens zelf progressiever geworden en is de partij niet door progressieve leiders gekaapt.

    Na Bolkestein heeft de VVD nooit meer een conservatieve partijleider gekregen.

 11. Floris

  Merkel: “De multiculturele samenleving is mislukt”.

  Enkele jaren later: “Wir schaffen das”.

  Wat mankeert deze politici? Als je erkent dat iets mislukt is moet je er wat aan DOEN. Ze hebben een totaal gebrek aan ruggengraat en aan daadkracht. Ze zullen de geschiedenis in gaan als lafbekken, naïevelingen en volksverlakkers.

  1. HaZ

   Links ziet de spiegel nu eenmaal niet waar men in kijkt, of zou men niet in de spiegel durven kijken, bang om nog zo’n figuur tegen te komen…..

  2. corfo

   @ Floris.
   Deze “politici” weten niet meer hoe ze het door hen zelf gecreëerde gigantische probleem moeten oplossen. De problemen leggen ze bij de bevolking neer, is wel zo makkelijk.
   Kamp is natuurlijk een “politicus” van lik-m’n-vestje : eerst al die parasieten naar binnen loodsen en na een paar jaar zeggen : “’t Is mislukt mensen, helaas, maar uhh……los ’t maar zelf op, ik ben binnenkort van ’t toneel verdwenen en mij maakt niemand meer wat”. Dát tekent ónze “politici” : tot niets in staat en als ’t moeilijk wordt………..wegwezen !!! Geen enkel lef in hun lijf.

   1. corfo

    @ Dopper.
    JIJ gaf argumenten aan voor Kamp ? Probeer je nou eens één keer als een weldenkend persoon te gedragen, ik weet dat ’t moeilijk voor jou zal zijn, maar probeer ’t eens, je zal je er beter door gaan voelen.
    Je lijkt niet wijs man/vrouw ! Volgens mij lijkt het niet alleen zo, maar is ’t ook zo.
    Als Kamp niet voor de eerste keer in z’n leven eerlijk zou zijn geweest over het immigratiebeleid, dan had jij voorop gestaan om hem te bejubelen; volgens mij ben je een soortement van onderkruipsel, een Befehl ist Befehl figuurtje.

 12. corfo

  Zoals zovele VVD’ers blijkt ook Kamp volledig onbetrouwbaar. Hij werkte zelf dapper aan het binnenjubelen van die parasieten !
  Dat de één of andere linkse troll op dit forum nú plots zegt dat het “loos gebral” van Kamp zou betreffen, geeft zeer duidelijk aan dat de mensen ter linker zijde zich danig hebben laten beetnemen !

  1. K.Dopper

   Kamp zit er naast als hij zegt dat het immigratiebeleid mislukt is. Ik gaf daarvoor de argumenten.

   1. Floris

    Zucht…

    1. corfo

     @ Floris.
     Tegen het soort mensen als o.a. Dopper is niet te praten. Je kunt aandragen, bewijzen, beredeneren wat je wilt, ze zijn totaal verblind door de linkse ideologie en volgen die blindelings, want weet je, dat is het makkelijkst, hoef je geen verantwoording te dragen want : Befehl ist Befehl !

     1. Floris

      @ Corfo: De wegkijkerij heeft volgens mij ook met angst te maken. Dat is ook de reden waarom struisvogels hun kop in het zand steken.

     2. van Urk

      Corfo@ In tussentijd zwaait de heer Dopper nog eventjes snel zijn linkse vriendjes bij de pier uit, die van plan zijn vluchtelingen op te gaan pikken aan de Lybische kust, voordat hij weer met een tegen reactie komt.

     3. K.Dopper

      Deze bijdrage bevat feit noch argument.

      Jammer.

     4. van Urk

      Ach, had je hun boot net gemist?

   2. van Urk

    Wat is er dan gelukt? Ik denk dat Kamp het vooral bedoelt met het feit dat Nederland kennelijk toch te vol is. Een vol land is een duur land. Onze oud vorstin Juliana zei het pakweg meer dan dertig jaar geleden al. http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/08/vol-nederland-wordt-steeds-voller-door-immigratie-527822/

 13. HaZ

  Plagiaat
  —————
  Als ik zou wonen en de derde wereld, en aan de andere kant van de zee bestaat, het Paradijs, het land van melk en honing dan zou ik ook alles op alles zetten naar dat Paradijs te emigreren. Juist, omdat Nederland een zwak tot zeer zwakke regering heeft is kant van slagen 100%. Ik mag analfabeet zijn en ben toch welkom. Er zijn instituten, die zorgen dat ik een huis met voorrang krijg en maandelijks ontvang ik geld op mijn bankrekening. Ik mag discrimineren tegen homo’s en Joden en er wordt mij géén strobreed in de weg gelegd. Integendeel, als de oer- Hollander mij discrimineert dan stap ik naar de rechter en die veroordeelt de domme Hollander. Doordat hij mij beledigde kan ik via deze zelfde rechter een geldsom eisen. En daarom mag Allah van mij, met zijn beloofde 72 maagden, nog vele jaren in de wachtkamer op mij wachten. Ik heb het nergens zo goed als in het land van de domme kaaskoppen.

  1. corfo

   @ HaZ.
   Dat mag dan plagiaat zijn, het klopt volledig.
   Tijd voor verandering !

  2. van Urk

   Inderdaad HaZ. Zo werkt het inderdaad in dit land. Alsof ze in een gespreid bedje zogenaamd thuis komen. Ga zelf maar niet naar het buitenland immigreren want dan wordt je tot aan je bot gescreend en moet je alles op eigen houtje zelf “liefst zo spoedig ” wat gaan regelen (woning,werk,taalcursus,school,medische keuring en de juiste papierwerk).

  3. Floris

   Laten we hopen dat de West-Europese cultuur deze periode van gutmenschliche waanzin overleeft. Dan zal de geschiedschrijving zich blijven verbazen over zoveel stupiditeit en zelfverloochening.

   Maar ondertussen zitten wij opgescheept met een stelletje mafklappers die ons dag in dag uit verder uitknijpen en benadelen ten gunste van fascistoïde middeleeuwse achterlijke profiteurs en aldoende het land richting burgeroorlog danwel de ondergang voeren. Een redelijke oplossing lijkt volledig buiten beeld. Is onbespreekbaar voor de politiek correcte drammers.

   1. K.Dopper

    De vraag is wel welke frisse orde de Gutmenschliche orde zal moeten vervangen. Uit eerdere bijdragen van Floris moet ik opmaken dat moslims het wel uit hun hoofd moeten laten hun geloof publiek te belijden. Een Grondwet zoals die van ons lijkt me in zijn zienswijze niet meer te handhaven.
    Kan Floris de contouren schetsen van de frisse wind die hij door Europa wenst te laten waaien?

    1. Floris

     Actief remigratiebeleid. Daarbij is een oprotpremie een optie.

     De geopolitieke situatie biedt momenteel geen mogelijkheden voor een islamverbod, maar de GEEST VAN de grondwet biedt die wel, ook al zie jij dat niet.

     De islam is inherent een zwaar discriminerende religie/ideologie en dus in strijd met de geest van de grondwet. Er is net zoveel reden om de islam te weren als het nazisme.

     Het stellen van de godsdienstvrijheid boven het anti-discriminatiebeginsel is een keuze van de politiek correcten. Ze bewandelen daarmee de gemakkelijkste weg, maar dat pad loopt dood. De dood van de westelijke cultuur.

     Er is een olifant in de kamer en met wegkijken en verwijzen naar verdragen en wetgeving helpen we die olifant alleen maar.

     1. K.Dopper

      Een oprotpremie is toch wat anders dat moslims, op straffe van gedwongen deportatie, hun geloof te belijden, zoals je eerder voorstelde?
      Hoe zie je dat voor je: wens je de islam als godsdienst in Europa te verbieden. Dacht je al na over de manier om dat praktisch te realiseren.

      Ik begrijp ook niet goed wat je bedoelt met het stellen van de vrijheid van godsdienst boven het non-discriminatiebeleid. Naar mijn gevoel hangen die twee rechtsstatelijke beginselen samen: de vrijheid van godsdienst is, net zoals de vrijheid van meningsuiting, een grondwaarde die impliceert dat mensen die daar een beroep op doen geen burgerrechten worden ontnomen. Het enige dat daarbij als beperkende voorwaarde geldt is dat die vrijheden kunnen worden beoefend binnen de grenzen van de wet. De vrijheid van godsdienst is, evenals de vrijheid van meningsuiting niet onbegrensd.

 14. corfo

  Hoe laf en laaghartig moet je zijn kort voor je vertrek uit de “regering” een zéér grote fout toe te geven, terwijl het al járen speelt.
  Volledig onbetrouwbaar, deze figuur, nét als veel van z’n partijgenoten.

  1. van Urk

   Corfo@ Nou..dat is altijd al zo geweest. Het volk heeft bepaalde zaken al sneller door dan de overheid. En hoe vaak komen oud ministers nu eenmaal uit de kast wat zij fout hebben gedaan tijdens hun regeringsperiode. Het is een zaak waar ik allang niet meer van wakker lig. berouw komt na de zonde 😉

 15. Nederlandse_Patriot

  Het heeft inderdaad gefaald. En mede dankzij ruggengraatloze partijen als de VVD.

 16. jowyajax

  Dat is smerig politiek spel. Eerst binnen binnen halen en is dan het grootste gedeelte binnen Dan je eigen verontschuldigen. Met We hebben een fout gemaakt sorry , met de wetenschap die mensen zijn toch al binnen Zo krijgen ze de kiezer weer op hun hand.

 17. swetsnek

  Zullen we A.U.B K.Dopper compleet negeren deze arrogante hufter heeft totaal toegevoegde waarde.
  Een enorme grote bek heeft ie dat is alles kleineren ventje

 18. J.C.

  Ik ga er van uit dat minister Kamp (VVD) namens het kabinet Rutte II sprak, toen hij zei dat het immigratiebeleid heeft gefaald………..

  Hoe kunnen dezelfde knoeiers dan Rutte III gaan vormen? Nieuwe verkiezingen, en snel een beetje.

 19. Babaji538

  Van falen zou ik niet mogen spreken (..).
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.