Wat de… Politie Barcelona vindt 120 explosieven in bomfabriek van terroristen

Spanje heeft een enorm probleem.

De terroristische cel verantwoordelijk voor de vreselijke aanslag in Barcelona afgelopen week blijkt zich voorbereid te hebben op oorlog. Volgens de politie hebben ze namelijk maar liefst 120 explosieven gevonden in een “bomfabriek” in Catalonië.

Dit is echt ongelooflijk. Deze mensen waren voorbereid op, niet slechts een veldslag, maar een oorlog. Nou is het op zich niet schokkend dat ze dat willen, maar wel dat ze blijkbaar in staat zijn geweest om zo’n enorme voorraad aan te leggen. Waar the hell waren de Spaanse inlichtingendiensten? Die hebben dit echt totaal over het hoofd gezien.

En dat leidt ons natuurlijk naar de volgende vraag: hoeveel van dit soort types lopen er nog rond in Spanje en andere Europese steden? Als dit slechts het topje van de ijsberg is hebben we een groter probleem met zijn allen dan we tot nu toe dachten. En dat wil wat zeggen, want zelfs centristische partijen erkennen het gevaar en de dreiging van het islamistisch extremisme tegenwoordig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Duckday

  Ja hoor alles onder controle De onderste steen zal hij boven komen Schande deze mensen moeten de veiligheid bewaken Hoe is het mogelijk

 2. Punt50

  Heb nou maar niet de illusie dat het hier anders is…

 3. DolleDries

  Gewoon door leven en doen of je neus bloed is de Slogan.

 4. mening66

  De aanslagen zijn op zich al verschrikkelijk, maar het allerergst is wel dat ná elke aanslag er weer zoveel fouten v d overheden en inlichtingen naar boven komen.
  Toch blijven onze leiders ons voorhouden dat we vooral door moeten gaan met leven?
  Ik noem het allerergst omdat er door het in slaapsussen v d bevolking het wachten is op het volgende bloedbad.
  Wij mogen ons niet wapenen, niet fysiek maar ook niet in woord.
  Elk commentaar wordt door linkSS afgedaan als; je bent een nazi enz.
  En de MSM doet daar onderdanig aan mee.
  De dag dat het zó fout gaat komt met rasse schreden en raad eens, wie krijgen de grootste klappen?

  1. Beukman

   @Mening
   Ik denk dat je beter kan constateren dat het nu eenmaal moeilijk is om 100 procent van alle terreurdaden te voorkomen als overheid zijnde. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen.

   Doorgaan met leven is verder het best mogelijke advies. Terrorisme veroorzaakt relatief weinig doden en gewonden. Het veroorzaakt vooral veel angst, en dat is precies wat terroristen vinden.

   In de wetenschap dat de kans om slachtoffer van terreur te worden bijzonder klein is, is gewoon doorgaan met je leven niet alleen het aller aller beste wat je kan doen, je zet er terroristen ook nog eens een hak mee.

   1. ookmaareenmening

    Gasflessen in Spanje , hier omschreven als explosieven, zijn zeer veel in gebruik.
    Overal te koop en bij zeker 50% van de huizen in gebruik.
    Een gasleiding netwerk is hier in Spanje pas sinds kort in ontwikkeling.
    Dat ze dus 120 gasflessen konden verzamelen zonder dat het iemand opviel is echt niets bijzonder.

    1. nogmaals

     Prima alias heeft “ookmaareenmening”.

     De Spaanse politie heeft het over “bomfabriek” en “explosieven”, maar ookmaareenmening denkt dat het over 120 simpele gasflessen gaat die onopvallend zouden zijn gekocht. Zou de politie niet het beste weten hoe het zit?
     Bovendien,als er door moslims zoveel gasflessen worden gekocht zonder de gebruikelijke inlevering van de lege statiegeldflessen, dan moet dit toch ergens zijn opgevallen.

 5. DolleDries

  Iedere dode of gewonde door aanslagen zijn de PVDA,D66,VVD,CDA,GL,SP en CU met de media mede voor verantwoordelijk. Wegens het niet nemen van goede maatregelen en de Media door de valse berichtgeving en ophitsing door de signaalgevers van dit gevaar weg te zeten als racisten en Nazi’s.

  1. van Urk

   En dan zij wij gekke henkie. En dat komt niet doordat wij teveel Hollywood films hebben gekeken. It,s the reality! http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/08/deze-imam-lijkt-spil-in-terreur-barcelona-was-hij-in-belgie-532876/

 6. Ni28

  Jonge jongens spelen eenmaal graag met vuurwerk. Alleen zijn deze moslim jongens op uit mensen te vermoorden. Door het wegkijken en niet het probleem te benoemen is het heel moeilijk te bestrijden. Moordenaars opsporen en tegelijk beschermen gaat niet goed samen.

 7. Nasrani

  Maar verder is de islam een ‘godsdienst’ van vrede. Ik zag de moeder van een van de daders dit verklaren op de spaanse televisie. Hetgeen ze sprak moest echter door een familielid worden vertaald…..dus ook daar is de intergratie goed gelukt.

  1. K.Dopper

   “intergratie”

   Integratie is ook best wel moeilijk.

   🙂

   1. Punt50

    Ach gut, zielepietje doperwtje…

   2. sjun

    Goed dat ook jij je voor vernederlandsing inzet. Neem nog even mee dat best wel geen correct Nederlands is maar als dubbele bevestiging infantiel overkomt. Gebruik slechts een van de twee in zo’n zin om volwassen Nederlands uit te kunnen dragen.

    1. K.Dopper

     http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/107/best_het_beste/

     Niet zo parmantig doen, Sjun, je zet slechts jezelf voor aap.

   3. Kodi

    En wat niet integreerbaar is, zal nooit integreren. Alzo is de Islam niet inpasbaar en niet integreerbaar.

    Oud-premier Abraham Kuyper had gelijk toen hij zei: “Wat bijeen hoort dient zich te verenigen. Wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan.”

   4. Vit

    Inderdaad als product van inteelt, dat ben ik volledig met je eens, wie had dat gedacht dat dit ooit zou gebeuren.

 8. SlimK1nd

  Ik heb collega’s en ex-collega’s in Barcelona. De schrik zit er goed in. Met name de leeftijd en de etniciteit van de daders vind ik heel erg eng. Ik zie namelijk dagelijks, in mijn omgeving, tram, bus, winkels, TALLOZE van precies dit soort jongens rondlopen. https://twitter.com/SlimK1nd/status/899473859472240640

 9. poldi

  Het GIF van de voortwoekerende islamisering
  ————————————————–

  Zelfs radicalisering bij kleuters, leraren slaan alarm.

  Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een
  extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document.
  ,,Ze noemen andere kinderen ‘varkens’ en ‘ongelovigen’.
  Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”

  http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429/

  M.a.w. de oorzaak ligt niet alleen bij de Haatimams maar en dat wordt erg onderschat ook bij de ouders van die kleuters.

 10. poldi

  Plagiaat
  ———
  Kijk eens om u heen.
  Ziet u ooit demonstraties door moslims tegen hun sadistische geloofsgenoten.? Nooit! Wel tegen Israël uiteraard.
  Er zijn onderzoeken die aantonen dat het grootste deel van de moslims op de één of andere wijze sympathiseert met hun martelaren, de schuld bij anderen legt en het geweld zeker niet afkeurt.
  Dat is ook de reden dat ze niet demonstreren.
  Wat Israël betreft. Daar kunnen we van leren.
  Die blazen inderdaad de woningen van terroristen en verwanten op. Als de autoriteiten in Spanje dat ook gaan doen zullen er verschillende woningen in het bewuste dorp de lucht in vliegen. Want de schijnheilige moslimgemeenschap daar sympathiseert ongetwijfeld met die moordenaars. In Israël zijn zwaargewapende burgers en militairen overal nadrukkelijk aanwezig. Ze hebben licence to kill en doen dat ook. Dat werkt. We kunnen er van leren.

  1. Kodi

   Het Israëlische voorbeeld van huizen van de familie van kindterroristen opblazen werkt inderdaad preventiever, want een huis kwijt raken is voor hen een groter probleem dan een kindterrorist te verliezen. Een nieuw kindje maken is immers gemakkelijker dan een huis wederopbouwen.

 11. Kodi

  Zelfs radicalisering bij kleuters, leraren slaan alarm

  Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document. ,,Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”

  Het interne verslag van de Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen in Ronse, dat de krant Het Laatste Nieuws kon inkijken, dateert van afgelopen schooljaar. Onder de titel ‘Indoctrinatie bij kleuters’ beschrijft een juf het problematische gedrag van kinderen uit haar klas.

  ,,Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd”, zo begint de opsomming. ,,Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan.”

  Varkens

  Maar daar blijft het niet bij. In het verslag gaat het ook over moordbedreigingen die een kind uitsprak tegen ‘ongelovigen’ en andere kinderen ‘varkens’ noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken. ,,Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en erom lachen”, klinkt het.

  In heel Vlaanderen werken scholen hard aan de strijd tegen radicalisering. Zo opende het zogenoemde ‘Netwerk Islamexperts’ sinds de start van het project in 2016 al 481 dossiers voor scholen die met vragen en problemen zaten. Maar het is de eerste keer dat er bij kinderen op zo’n jonge leeftijd tekenen opduiken van beginnende radicalisering.

  http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 12. HaZ

  Spaanse media melden dat As-Satty in 2012 is vrijgelaten uit de gevangenis na een veroordeling die te maken had met de gruwelijke aanslagen in Madrid (2004). Bij de hoofddader zijn documenten aangetroffen van As-Satty. Volgens Belgische media had hij bovendien in de gevangenis contact met bommenmaker Rachid Aglif. (Telegraaf).

  Het is ook hier weer duidelijk dat men het vertikt om lering te trekken uit eerdere aanslagen. Wel ja, zet die plofbaarden gezellig bij elkaar in de gevangenis , zodat uiteindelijke uitvoering van de oorspronkelijke plannen gegarandeerd zijn. Hoe dom en naief zullen we blijven hiermee ?

 13. corfo

  Het eerste dat men hoort ná een moord-sessie als in Barcelona is : “De beveiliging wordt opgevoerd”.
  Men dient echter te zorgen dat moordenaars, waaronder zéér veel islamieten, de kans niet krijgen om hun hobby uit te voeren, dus ; eruit met dat menselijk uitschot !
  Als in een woning in bijv. A’dam 2 mensen worden vermoord, roept men toch ook niet : “We gaan de beveiliging uitbreiden”. De overheid begint aan de verkeerde kant : zij (overheid) dient ervoor te zorgen dat een groep islamieten, waarvan velen a.s. moordenaars zijn, niet in óns landje kunnen verblijven, dan pas kan men isl.moorden voorkomen.
  Opvoeren van de beveiliging is een grote wassen neus, vooral in NL, behalve voor de z.g. “leiders” en hun gezin.
  Als Rutte roept dat er heel veel onzichtbare beveiliging is, weet hij niet wat hij zegt, stelt niks voor, hij bedoelt de AIVD en MID, maar die bestaan al 10-tallen jaren !!!

 14. Kodi

  Niets met de islam te maken…

  Geplaatst op 20 augustus 2017

  https://pbs.twimg.com/card_img/899186383666982912/5R6kei5Q?format=jpg&name=600×314

  Ze heten wel vaak Mohammed
  Niets met de islam te maken

  Ze zijn altijd moslims
  Niets met de islam te maken

  Ze zijn wel vaak Marokkanen
  Niets met de islam te maken

  Ze schreeuwen wel altijd “Allah u akbar!”
  Niets met de islam te maken

  Ze willen de ongelovigen doden
  Niets met de islam te maken

  Ze worden gedreven door de koran
  Niets met de islam te maken

  Voor de rest zijn ze wel aardig
  Niets met de islam te maken

 15. Parestado4

  Eerst een flits en daarna een knal en toen niks meer en zo gaan ze/we met allah X naar het walhlla beide parijen riepen allah is groot,maar alla jaagt alle in de dood.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.