Zelfs kleuters radicaliseren nu: “Ze noemen klasgenootjes varkens en bedreigen ze met een vinger over de keel!”

In een intern document van een school in het Vlaamse Ronse slaat de schoolleiding alarm over de radicalisering van islamitische kleuters. De jongelingen staan op die leeftijd al onder invloed van de Radicale Islam, zeggen leraren. “Ze noemen andere kinderen ‘varkens’ en ‘ongelovigen.’ Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”

Het interne verslag is van de Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen in Ronse. Krant HLN kon het document, dat vorig jaar geschreven werd, inkijken. Onder de titel “Indoctrinatie bij kleuters” legt een juf uit hoe het er tegenwoordig aan toegaat in haar kleuterklas:

“Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd. Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan.”

Volstrekt onacceptabel, natuurlijk. Als de ouders van die kinderen hun kroost op deze manier willen opvoeden, prima, maar doe dat niet in België (of Nederland). Ga maar lekker naar een land waar dit soort gedrag wél acceptabel is. In Europa is het dat niet. Europa is verlicht, modern en ontwikkeld. Mensen die daar moeite mee hebben moeten maar lekker naar een ander werelddeel verhuizen; een deel waar vrouwen en mannen — en jongens en meisjes — helemaal gescheiden van elkaar leven. Ik noem maar een land: Saoedi-Arabië.

Dit totale gebrek aan integratie is al erg genoeg, maar dan zijn we er nog niet, aldus het document. Daarin wordt namelijk ook geschreven over “moordbedreigingen door een kind uitgesproken aan ‘ongelovigen” en over allochtone kinderen die “andere kinderen ‘varkens’ noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken.”

Het ergste van dit alles?

“Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en ermee lachen.”

Jawel, de ouders van deze radicaliserende kinderen vinden dit soort gedrag op zijn best vermakelijk en zijn er op zijn slechtst zelfs trots op. Heel gek is dat natuurlijk niet: geen enkel mens is radicaal geboren. Je wórdt radicaal (gemaakt). Dat geldt zéker voor kinderen.

Als een kind dit soort extremistisch gedrag tentoonspreidt weet je dus zeker dat hij dat geleerd heeft van zijn ouders.

Dus hoe hiermee om te gaan? Simpel: haal deze kinderen weg bij hun ouders. De samenleving én deze kinderen zelf moeten beschermd worden tegen dit soort idioterie. Ouders die hun kinderen laten opgroeien tot radicale wannabe terroristen moeten uit de ouderlijke macht gezet worden… en vervolgens het land uitgegooid worden. Zet ze maar op de zwarte lijst, laat hun kinderen adopteren door een verlicht stel dat een kinderwens heeft, en klaar.

Dahaag, mama en papa extremist. Zoek het maar uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Adriaan

  Die kinderen mogen dat zeggen omdat een meerderheid van de Europeanen hier achter staat. Als we maar ongebreideld Moslimtuig binnenlaten, dan kun je dit verwachten. Helaas is het een minderheid die ziet dat het bergafwaarts gaat met Europa. We zijn hard op weg een Derde Wereld Continent te worden.

  Ik citeer Michael: “Dus hoe hiermee om te gaan? Simpel: haal deze kinderen weg bij hun ouders.” Ik ben het niet met je eens Michael. De ouders moeten verwijderd worden. Terugsturen naar waar ze vandaan komen. Ze horen hier niet thuis.

  1. Ni28

   Michael bedoeld, denk ik, dat hun kinderen beter verdienen dan zulke ouders. Maar weghalen van ouders is onmenselijk, ben ik mee eens. Die ouders hadden niet toegelaten moeten worden want hun kinderen zijn er de dupe van uiteindelijk.

 2. Kodi

  Dat gif van de haat wordt de kinderen met de paplepel meegegoten. Waarvan akte. Verwijder dat Islamitische gif uit de samenleving! Van dit soort ouders moet hun Nederlands paspoort ingetrokken worden waarna zij linea recta naar het land van hun eerste paspoort van loyaliteit dienen te worden uitgezet.

 3. Ni28

  Met opvoeden kunt je niet vroeg genoeg beginnen. Dat moeten de volkomen geïntegreerde moslimouders ook gedacht hebben. Dus wordt de haat jegens anderen zo vroeg mogelijk er ingepeperd worden. Over tien jaar kunnen zij al eigen bommen maken of in een menigte van hun gastheren inrijden met een truck. De politiek zal hier een eigen uitleg voor geven en het zal allemaal weer meevallen. De multiculti samenleving is toch een groot succes. Mutti Merkel staat al in de startblokken om er nog meer naar binnen te halen eb verdelen.
  Kinderen van deze ouders afnemen zal niet lukken en het is ongewenst ook. Deze mensen moet je in onze landen niet toelaten want die zullen zorgen met hun gedrag dat er echte haat in de samenleving komt en uiteindelijk een burgeroorlog. Want wij leven niet met elkaar maar naast elkaar. Zijn ze nog met zo weinig? Neen, nu al met te veel.

  1. Mart

   Burgeroorlog inderdaad……en nu de ham vraag.Wie gaat die winnen?

 4. Blue monday

  Dit is voor mij niets nieuws, verbazingwekkend dat dit nu pas “nieuws” is.

  Ik ervaar het ook bij onze school en gek genoeg alleen van Turkse kinderen.
  (tussen 8-12 jaar)

  Om er nog een cliché in te gooien….. dat deel van de Turkse kinderen dat na schooltijd
  alleen nog wil omgaan met andere Turkse jongetjes en tussen 16.00 en 24.00 op straat slentert tussen supermarkt en moskee, 7 dagen per week.

  bijna zonder uitzondering 3e en 4e generatie turken, slechte cijfers op de basisschool,
  een hele grote bek.

  maw….de kinderen steken elkaar aan, het groepsgevoel maakt ze sterk en zetten zich
  vervolgens sterk af tegen alles wat “westers” is.

  Als kind zijn het al nare kinderen (ik train een jeugdelftal) moet je nagaan hoe ze zich gedragen als de hormonen vat op ze krijgen.

  1. HaZ

   En vervolgens doet u met de door u genoemde signalen wat ?

   1. HaZ

    Bleu Monday blijft het antwoord schuldig en vind het dus verder wel prima. Laat de oplossingen maar aan anderen over, zegt hij hier mee. Hieronder wat tips hoe Bleu Monday e.e.a. in ieder geval aanhangig zou moeten maken:
    1. Bij constatering lera(a)res informeren over gedrag van zijn/haar leerlingen.
    2. Geen vervolgactie van de betreffende lera(a)res; de schoolleiding informeren
    met vermelding van de geen actie houding van de betreffende lera(a)res.
    3. Nog geen actie; Alle ouders informeren over de lakse houding van de schoolleiding
    met naam en toenaam.
    4.Klacht indienen met naam en toenaam bij de Onderwijsinspectie met het
    dringende verzoek tot feedback aan alle ouders.
    5. Indien ook hier geen actie; zoek een andere school want dan is deze school
    ongeschikt voor uw kind.

    Bij uw (neem aan) voetbalclub, idem dito via het clubbestuur en ook hier duidelijk aangeven dat uw kind niet wenst deel te nemen aan clubsport met zulke uitwassen als clubgenootjes.

    Bleu Monday heeft zich hiermee de enig juiste nickname aangemeten, n.l. posten voor een blauwe maandag.

 5. Nasrani

  Geen nieuws! Dit weten en wisten we al langer! Althans, de niet linkse wegkijkers. Maar met een samenleving vol doppertjes en guusjes modderen we nog wel even door.

  1. corfo

   @ Nasrani.
   Gelukkig blijven er steeds minder doppertjes en guusjes over !
   Ik zeg maar zo : “minder, minder, minder !!”

   1. Blue monday

    Dit soort uitspraken helpt dus niet Corfo, feiten en goed onderbouwde cijfers die onderschrijven dat met name aanhangers van de Islam helemaal niets met Nederland op hebben wel!

    Jouw uitspraken en van vele anderen hier, doen vermoeden dat je in de bruine rechtse hoek zit. Vind je het gek dat mensen zich daar tegen afzetten?

    1. IJscoman

     Ahhh, K.Dopper heeft zich weer eens een nieuwe nick aangemeten.

     1. Tinneke

      Haha………idd ik dacht al nog steeds dezelfde nick☺

     2. meijer61200

      Niet meer reageren op deze trol. Laat hem lekker rukken boven zijn toetsenbordje deze droeftoeter.

     3. K.Dopper

      De paranoia van IJscoman wekt mededogen.

    2. Vit

     Welke mensen dan wel?

     1. corfo

      @ Blue monday.
      Je denkt toch niet dat jouw uitspraken enige zin hebben ?
      Wat jouw vermoedens zijn, en die van andere extreem linkse minkukels, maakt voor mij geen ene moer uit : ik zeg wat ik wil, democratisch toch ? Begrijpelijk dat “denkers” als jij, anti-democratisch zijn; jazeker anti-democratisch in daden ! Jouw soort probeert met woorden aan te tonen dat het linkse denken “democratisch” is, niets is minder waar, en dát is waar andersdenkenden steeds meer achter komen. Het gehele linkse rapaille heeft dapper meegeholpen om NL naar de kl.ten te helpen ! Afrekening is op komst.

    3. Kodi

     Bekend met het percentage Moslims in Nederland dat de Nederlandse wet ondergeschikt acht aan de Sharia en het percentage Moslims in Nederland dat uitgereisde Jihadisten naar Syrië en naar Iraq als helden ziet? Zulke percentages duiden op een significante houding van met de rug naar de Nederlandse samenleving toe.

     1. meijer61200

      80%

 6. Ego-non-solus

  En als ze 18 zijn en een aanslag hebben gepleegd weet hun omgeving weer te melden dat het hele normale jongens waren. De toekomstige aanslagen worden nú al geboren.

 7. corfo

  Iedere weldenkende Nederlander weet dit toch zeker al ?
  Alleen de z.g “regering” én de wegkijkers, moslimknuffelaars en leeghoofden weten het kennelijk nog niet.

  1. Vit

   Nog even dan worden ze er hopelijk mee geconfronteerd.

 8. HW

  Door een verkeerde uitleg van de vrijheid van meningsuiting en godsdienst heeft de ultra extreme islam steeds meer vat op de samenleving. Volgens mij houdt deze vrijheid op als het moment aangebroken is, dat deze staatsgevaarlijk wordt.
  Dat ouders deze kinderen zo opvoeden getuigt van het niet willen integreren in onze maatschappij en zou bestraft moeten worden met een onherroepelijke uitzetting van ouders en kinderen.
  Misschien beginnen de lichtjes dan te branden in de moslimgemeenschap en zullen gematigde moslims eindelijk opstaan en de ultra’s aanwijzen.
  Van onze struisvogels in Den Haag mogen we geen acties verwachten, want zij willen een grotere bevolking, omdat groei van de economie (en daarmee groei van de overheid) boven veiligheid van de bevolking gaat.

 9. Marija

  Europa is verlicht, modern en ontwikkeld.
  Hier moet ik heel erg om lachen.
  We zijn totaal ondergeschikt aan het worden aan de Islam.
  We zijn volkomen achterlijk en laf.

  1. corfo

   @ Marija.
   U zegt : “We zijn totaal ondergeschikt enz. enz.”
   Ik weet niet wie u met “we” bedoelt maar ik weet wél dat het weldenkende deel van Nederland zich niet ondergeschikt voelt a.d. islam en ze voelen zijn ook niet achterlijk en laf. De groep die u bedoelt, daar ga ik tenminste vanuit gezien uw vorige reacties, zijn de wegkijkers en moslim-knuffelaars, de linkse leeghoofden die óns land verkwanselen, ik noem ze voor ’t gemak maar de “neo-NSB’ers”; dus landverraders. Uit ons verleden (’40-’45) blijkt dat dát de achterlijke en buitengewoon laffe figuurtjes waren.

   1. Marija

    @corfo. Ik had nog kunnen zeggen *bijna* totaal ondergeschikt aan.
    Maar dat is niet ver weg als het weldenkende deel van Nederland niet paal en perk stelt aan de islamisering en dus ondergang van ons land.
    In mijn hart denk ik al: een verloren zaak.

    1. corfo

     @ Marija.
     Ik kan uw denkwijze geheel volgen; maar ik lees en hoor juist de laatste tijd steeds meer weldenkenden zeggen : “Dit gaat te ver, tot hier en niet verder.”
     Daardoor denk ik dat het de voor óns goede kant op gaat en dat het leeghoofdige linkse gedeelte hun ondergang tegemoet loopt en kruipt. Dát is óók de reden van hun steeds luider wordend geschreeuw en gekerm, het demoniseren van weldenkenden bovendien noemen zij de weldenkenden “populisten”, maar ik zie dat als een compliment; ik zal me blijven verzetten tegen enige overheersing door óf de islamitische parasieten óf de scheldende kleinzielige linkse leeghoofden. Het is zéker géén verloren zaak Marija !! Ik kijk uit naar de volgende verkiezingen, ik verwacht die heel snel.

  2. Peter Selie

   Helemaal mee eens Marija, de mensen zouden zich moeten realiseren dat ze geen egoïstische keuze in het stemhokje doen maken, want dat is staren naar de details en het grote plaatje interesseert hun gewoonweg niet, hun kinderen en kleinkinderen worden zeer zeker de dupe van het gevoerde EU asiel en immigratiebeleid.

 10. Peter Selie

  Ach net alsof dit van de laatste tijd is, doe mij herinneren dat rond 1984 Turkse snotapen op het kruispunt Pretorialaan en de Putselaan iedere Nederlander toe riepen dat de Afrikaanderbuurt alleen van hen zou worden. Ondanks het verspreidingsbeleid van de Gemeente Rotterdam is aan deze vermaledijde wijk nooit iet concreets gedaan behalve de Turken een nieuwbouw woning toegewezen kregen wat zeer tegen het been van de Nederlanders was.

  1. Top

   Wij zijn in het voorjaar naar mijn oude buurtje geweest, om eens te kijken wat daar van terecht is gekomen. De buurt die ik bedoel ligt aan beide zijden van de Groene Hilledijk en Bijerlandselaan. Ik was totaal van de kaart. Wat een goening is dat daar geworden. Ook de eens zo mooie winkelstraat is een grote puinzooi. Vies vuil en gevaarlijk. als je er een Hollander ziet, vraag je je terecht af, wat die daar nog te zoeken heeft. Vuil in de straten, vrouwen die in lappen en lorren lopen en boos kijkende mannen met baarden. Hillesluis zoals de wijk heet was vroeger een arbeiderswijk. Gezellig en spontaan, met veel kleine neringen, die de ruggengraat was van de leefbaarheid van deze wijk.
   Nu is het een getto, waar je niet eens dood gevonden zou willen worden. Ik ben er geboren en getogen, maar wat ik nu ervaar, maakt mij verdrietig en boos.

   1. Peter Selie

    Vertel mij wat Top, wanneer je gewoon uit nieuwsgierigheid een kijkje gaat nemen, sta je er versteld van hoe ver deze islamitische ghetto, banlieue nog Rotterdams is je kunt net zoals je zegt de vijandelijkheid proeven van die lieden.

    “Rotterdam. Het is geen Belfast en dat zal het ook wel niet worden. Het is ook geen Berlijn in de Kristallnacht van 1938, maar het doet er wel aan denken en dat is al beschamend genoeg.” Dat zegt tv-verslaggever Jaap van Mekeren in de zomer van 1972, tijdens zijn bezoek aan Rotterdam.

    https://youtu.be/fSGEBckl4ms

   2. jonathan

    Het zelfde kan ik ook zeggen. Opgegroeid in Nieuw west in Amsterdam. Vanwege werk kwam ik daar wel eens en reed ook wel rond in de wijken van dat stadsdeel. Praktisch alleen moslims te zien. Gesluierd en zelfs nog zwaardere lappen stof over hun lijf. Haatbaarden in soepjurken waar je bang wordt van hun gezicht. Straalt haat en verderf uit. En dan de omgeving. Totaal verpauperde wijken. In de zieknhuizen het zelfde laken en pak. Dan heb ik het nog niet eens over de agressie die mslims tentoonstellen in de ziekenhuizen. Soms fysiek agressief. Moe wordt ik van die lui die alleen complotten tegen hen zien. Terwijl ze niet aan de regels van bijv bezoektijden en niet mee kunnen naar onderzoeken. Laat staan onze noremen en waarden houden. Op de Eerste hulp van een amsterdams ziekenhuis weten ze van wanten. Zodra vrouwelijk ersoneel onheus worden bejegend krijgen ze te horen dat ze daar mee moeten ophouden anders wordt de behandelong gestopt en moeten ze weg. Dat werkt. Eens was ik daar op de eerste hulp aan het werk, toen een marokkaan(wat anders)op de receptie, waar een receptionist de man te woord stond, hij keihard op het gepanserde glas ramde, een schoen gebruikte(is een teken om je te beledigen) en er tegen spuugde. Wat bleek de man moset in de wachtkamer wachten. Hij eisde direct geholpen te worden en ging uit zijn dak. (Dreigen en slachtoffergedrag is het vak van de moslim, trap er niet in, zoals laf politiek en links doen).Maar de toegang gaat niet vanzelf open. De beveliging werd gewaarschuwd om de man unaar buiten te werken. Er kwam een zeer grote negrin aan en zette deze onverlaat eruit. Ergelijk. Maar ik dwaalde af. Nieuw West is achteruit gegaan. Net als in uw verhaal het geval is en dus herkenbaar. Alleen met andere partijen dan links (ook niet met VVD, CDA) kunnen we daar iets tegen doen.

    1. Peter Selie

     Kleine dreigingen en slachtoffergedrag daar trapten de meeste leidinggevenden op de werkvloer aanvankelijk met beide benen in en gaven zoals bijna altijd toe aan deze vorm van ongewenst gedrag. Het enige leuke hieraan was dat ze naar verloop van tijd bijna altijd het meest eenvoudige en smerige werk opknapten, waar een beetje vakman ook een hekel aan had. Ook het bedrijf waar ik toen werkte schikte zich naar de quota van allochtone werkers die feitelijk geen vakmensen bleken te zijn.

     1. corfo

      @ Peter Selie.
      Dan heeft Nederland toch wel buitengewoon veel geluk, dat de laatste jaren alleen maar hoogopgeleide parasieten het land werden binnengejuicht. Islamieten passen in west Europa in geen énkel arbeidspatroon; in ’t leger niet (mogelijk als schietschijf ?), bij de politie niet, ze murmelen onverstaanbaar Nederlands tegen passanten; bovendien worden voor een politie-opleiding de opleidingseisen versoepeld, speciaal voor de parasieten, na in diensttreden worden de meeste parastieten “mol”.
      M.a.w. de parasieten horen hier niet en moeten z.s.m. terug naar hun eigen zandbak.

 11. Peter Selie

  Juf slaat alarm: Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen
  Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document. ,,Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.” >>> http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429/

 12. Ben Zine

  Culturen die zich tweeduizend jaar hebben ontwikkeld (Judaïsme en Christendom, later het Humanisme) zijn nu eenmaal niet verenigbaar met een cultuur die meer dan duizend jaar heeft stilgestaan (Islam). Zo kinderlijk eenvoudig is het. Wanneer je desondanks de poorten wagenwijd openzet voor moslims en tegen beter in roept: “Wir schaffen das” is onverantwoordelijk bezig en maakt zich schuldig aan sociale en demografische ontwrichting van de maatschappij. Merkel is de bijl aan de wortel van Duitsland en Europa. Tragisch dat de Duitsers dat niet beseffen en haar voor een vierde termijn gaan kiezen. Dat is echt een groot probleem. Niet voor onze generatie, maar wel voor onze kinderen en hun kinderen. Merkel verpest het voor hun en dat is onacceptabel. Temeer daar ze zelf kinderloos is, na haar de zondvloed. Wat een weerzinwekkend mens is dat toch, ik voel walging als ik alleen al dat slappe papperige gezicht zie met die naar beneden wijzende mondhoeken.

 13. meijer61200

  Worden die kinderen eerst anaal verkracht voor ze de fascistenvlag mogen dragen???? Vragen…vragen…

 14. K.Dopper

  Dit bericht ruikt sterk naar broodje aap.

  1. poldi

   Als er één naar broodje aap ruikt, dan ben jij het wel met al jouw recaties.

   1. meijer61200

    Niet op reageren man! Je helpt deze gestoorde aan zijn gerief boven zijn toetsenbordje.

    1. Peter Selie

     +++++

 15. nienke

  Tegelijk van school trappen en het hele gezin terug sturen, dit is toch schandalig dat
  “Kinderen”zich al zo vijandig gedragen.
  Owee als het andersom is dat blanke kinderen zich misdragen tegenover hun, dan breekt de pleuris uit en worden zij onmiddellijk van school gestuurd.
  Dit soort rapaille hoort niet in een westerse beschaving thuis.

 16. Duckday

  Grenzen dicht Terug sturen naar hun land Al deze scholen direct dicht Maar in Nl komen er weer scholen bij in opdracht van de rechter Stuur deze rechter direct naar niemandsland

 17. Chauvinist

  Kinderen die op zo’n jonge leeftijd al zo daadkrachtig de ware islam uitdragen, zijn de terroristen van de toekomst.

 18. Two Ravens Black Kettle

  Culturele Verrijking.

  Links heeft de Cultuur strijd gewonnen.

 19. Punt50

  Onacceptabel. Die kinderen meteen naar huis sturen en de politie op huisbezoek laten gaan. Alles binnenstebuiten keren bij die lui.

  1. corfo

   @ Punt50.
   De politie op huisbezoek ? Je moet die gasten nú al uit een bureau trékken om ze bij een ernstige mishandeling te laten “optreden”. Stuur Pinokkio en z’n linkse aanhang er maar opaf, niet dat dát wat zal oplossen maar dan zien die nietsnutten een keer wat er werkelijk a.d. hand is. Maar ach, ik zou me boos kunnen maken, maar dat is nog teveel eer voor Pinokkio en co. Ze weten best wat er gaande is in ’t land, maar een troontje náást Korsakov Juncker, Mädchen Merken, Droppie Draghi enz. is zéér aanlokkelijk. Het linkse rapaille heeft van dit landje een armetierig zooitje gemaakt, maar ze schijnen er zélf nogal trots op te zijn.

   1. K.Dopper

    “Het linkse rapaille heeft van dit landje een armetierig zooitje gemaakt, maar ze schijnen er zélf nogal trots op te zijn.”

    En daarombehoort Nederland tot de veiligste, rijkste en meest vrije landen van de wereld. In vergelijking met verwante Europes landen doen we het op alle criteria beter.

    We moeten het linkse rapaille dankbaar zijn.

 20. HaZ

  Een oplossing ? : ‘Een avondklok voor tieners’. in Ijsland heeft dit verbluffende resultaten behaald.
  https://vrouw.nl/artikel/praat-mee/46645/een-avondklok-voor-tieners-vind-ik-een-puik-plan

 21. George van de linden

  Niks nieuw dit….in Schiedam waar ik onlangs moest zijn voor een tandartsafspraak stonden mijn vrouw en ik even een sigaretje te roken omdat we daar nogal vroeg aanwezig waren, dus tijd over hadden voor een sigaretje.
  We stonden precies voor een schoolplein van een islamitische school en wat zag en hoorde ik …..
  Precies, hetzelfde dat over dit onderwerp gaat…kleuters en iets oudere kinderen “jongens gewoon gekleed en de meisjes met hoofddoekjes gescheiden van de jongens “stonden tegen blanke kinderen die langs liepen buiten het hek de zelfde leuzen te schreeuwen en met de bijbehorende gebaren als hier beschreven staat.
  Eerst kon ik het niet thuis brengen maar nu is het mij duidelijk geworden.

  1. Kodi

   Het resultaat van een met de paplepel meegegoten gekregen vergif dat de Islam heet.

 22. Parestado4

  Of een kind is vervloek in de ouders of gezegend in de ouders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.