Brussel: vaderlandshatende agent die doodleuk informatie lekte aan terreurverdachten opgepakt

Een stuk ongeluk dat cruciale informatie over anti-terreuroperaties doorgaf aan potentiële terroristen is eindelijk tegen de lamp gelopen.

Als ongewenste gastheer van de aanslagen op vliegveld Zaventem weten de Belgen maar al te goed hoe het is om te lijden onder terreur in eigen land. 32 onschuldige burgers kwamen er die dag om door het geweld van extremistische moslims, die hun ongenoegen met het Westen enkel wisten te communiceren middels explosieven. Tel daarbij op dat in het Brusselse Molenbeek talloze haatbaarden wonen, en je hebt een land dat er goed aan doet om die gekken het vuur constant aan de schenen te leggen.

Dan schiet het natuurlijk niet op als nota bene een agent dat soort pogingen gaat zitten dwarsbomen.

Momo E.S. – een Belg met, totaal irrelevant en toevallig, Noord-Afrikaanse migratieachtergrond – hield al vóór de Brusselse aanslagen van 2016 contact met de broer van één van de aanslagplegers, en is dat steeds blijven doen. Hij zou hierbij anti-terreuroperaties stevig hebben verstoord door zijn ‘contacten’ te Whatsappen met het waar en wanneer van de invallen: daar zal menige plofbaard uiteraard dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Meneer is op één of andere manier nu toch tegen de lamp gelopen, en maandag al opgepakt wegens corruptie en het schenden van zijn beroepsgeheim. Dat is wat mij betreft nog vééls te soft: medewerking verlenen bij het plannen en misschien wel uitvoeren van een terreuraanslag lijkt mij meer in de buurt komen.

Deze gek zal weinig kwaad meer kunnen doen, maar hoe zit het met vele anderen die hun loyaliteit aan België – of Nederland, of Duitsland, of welk Europees land dan ook – niet op een hoog pitje hebben staan? Gaan wij daar eindelijk een stappen tegen ondernemen? Het wordt zo langzamerhand wel eens tijd daarvoor, als we nog enige kans willen hebben op een goede afloop van deze inktzwarte periode van onze geschiedenis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Punt50

  Je zal zo’n mol in je organisatie hebben zeg…

  1. hans-e-pans

   Gelukkig heeft het geheel niets met de Islam te maken!

 2. sjun

  Je verwacht die dubbele loyaliteit helemaal niet. Dat wordt nog wat als zulke mensen deradicaliseringsambtenaar, kamervoorzitter of burgemeester worden. Oh wacht…

  1. K.Dopper

   Een smerige insinuatie, Sjun, en het was met voorbedachte rade.

   1. Ali Yas

    Wat Dopper smerig noemt is meestal brandschoon. Zo ook hier.

   2. sjun

    Mag een mens geen kritische bedenkingen meer hebben en uiten K.Dopper? Waar ben je toch zo bang voor?

    1. K.Dopper

     Sjun weet niet veel en snapt nog minder: een smerige insinuatie is niet hetzelfde als een kritische bedenking.

     Ik houd ernstig rekening met de mogelijkheid dat je die nuance niet kunt oppikken.

     1. sjun

      Als een moraalclaimer zich zo op de man laat kan kan er maar zo informatie tegen het licht gehouden worden die deze liever onderbelicht of zelfs ondergesneeuwd laat. Zo’n handige afleiding van wil bij minder nozel publiek nog wel eens gunstig uitwerken. Maar je zit hier natuurlijk niet op joop.nl

     2. trampoline

      Jij debatteert niet, jij dumpt je mening en duldt geen tegenspraak.
      In plaats daarvan val je de criticus aan over het enkele feit dat hij een andere mening heeft dan jij en scheldt hem uit.

      Kort en goed: jouw mening is slechts jouw mening en geen feit.

 3. Nasrani

  Ook in België is, net zoals in Nederland, de corruptie onder ‘allochtonen’ waarschijnlijk groter dan onder ‘autochtonen’. Een dubbel paspoort leidt in de meeste gevallen tot een dubbele loyaliteit. Daar komt bij dat een moslim vaak maar één loyaliteit heeft, de islam. Brrrrrr, en daar lopen d’r heel wat van rond.

  1. Ali Yas

   Zowel Turken als Marokkanen kunnen altijd nog “terug” als het hier mis loopt. Dat zouden ze tenminste kunnen denken. Maar voor de Europeanen is er echt maar één toekomst: dat is hier. Zou het nou niet aardig zijn dat we die grote groep de zekerheid bieden dat die toekomst er voor hen ook echt zal zijn? Laten we voorkomen dat de sharia hier ooit van kracht wordt.

   1. trampoline

    Daar zal ik je graag mee helpen!

 4. marco1

  Na het lezen van dit artikel over belgie vraag ik me iets af.De vraag is willen we in Nederland meer of minder diversiteit in het politiecorps?

  1. HaZ

   Ons politiecorps heeft op dit moment een andere agenda, nl. zichzelf op orde zien te krijgen. http://www.telegraaf.nl/binnenland/29335265/__Blok__vorming_politie_te_snel__.html

  2. trampoline

   Geert Wilders zei het tijdens zijn verkiezingsbijeenkomst!!!

 5. fusilier

  Die pet past iedereen? Maar niet iedereen mag die pet dragen. Loyaliteit aan het vaderland waar je woont is de eerste vereiste.

 6. Bloem

  De meeste nieuwe Nederlanders hebben helemaal geen trek in een cariere bij de Nederlandse politie. In hun ogen een volledig vleugellamme autoriteitloze organisatie. Daarom is de organisatie verheugd bij iedere aanmelding. Er zullen daarom zonder twijfel ook in Nederland figuren met foute bedoelingen geifiltreerd zijn. Bekend is dat iedere jongere met migratieachtergrond met tromgeroffel wordt binnengesleept. Dan kunnen ze weer voldoen aan het van bovenaf opgelegde quotum.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Ik ben principieel voor de doodstraf maar om pragmatische redenen tegen (het aantal onschuldigen die zijn terechtgesteld is simpelweg te groot).

  Dus het alternatief is levenslang.
  Dit terroristisch zwijn verdient levenslang.
  Mocht een D’66-achtige rechter dit zwijn belonen (zoals ze in vrijwel alle gevallen doen zie de beloning voor Volkert van der Graaf voor de liquidatie van een politicus die zich niet wenste te conformeren of het belonen van meervoudige moordenaars of het belonen van serieverkrachters of het belonen van jihadisten of..ad infinitum) dan verdient de volledig geperverteerde ‘rechter’ ook levenslang.

  Het enige waar ik hedentendage nog op hoop wanneer het zoveelste bloedbad wordt aangericht is dat er ditmaal niet alleen maar onschuldigen zijn afgemaakt maar dat de er per ongeluk ook een henchmen bij zit.
  Helaas is dat zelden tot nooit het geval.
  De open sluizen oligarchen in Brussel worden bijvoorbeeld uitstekend beveiligd

  En dus gaan de vrienden van de Cultuur-Marxisten voor soft targets.

  Het zijn altijd onschuldigen die afgeslacht worden, waarna de wegkijk’ik wen er al aan hihihi’journalist weer zelfingenomen wegkijkt en voor de miljardste keer de stampende olifant in de kamer weigert te benoemen (in NL hebben we daarvoor zelfs een compleet NPO Staatsmedia/Gedanken-Gestapo/Ministry of Truth voor opgetuigd), het ‘allemaal hysterie wicht’ alles pavlovsgewijs & gretig ontkent, de NPO-deskundige-van-dienst (BNrs worden deze Grote Denkers genoemd) de schuld in de voeten van de slachtoffers schuift en de D’66 magistratuur tenslotte parmantig de bloeddorstige dader beloont.
  Je kunt de reacties van dit moreel failliet tuig voor de komende duizend aanslagen nu al optekenen.

  W-Europa is terminaal.
  En het stemvee stemt op de medewerkers van de slagerij.

  1. marco1

   Ik ben principieel tegen de doodstraf maar om pragmatische redenen voor.(Het aantal psychopaten die wel te missen zijn is simpelweg te groot.)

 8. nietzonderverzet

  Dit is te vergelijken met de ziekte kanker. Als je die niet rigoureus uit het verder gezonde lichaam snijd, woekert dit door met desastreuse gevolgen.
  Degene(n) die dit horen te doen (de huidige machthebbers) verzuimen dit ten vele male. Dusdanig dat zij deel zijn gaan uitmaken van het gezwel dat islam heet. Denk hier naar even over na……

 9. Parestado4

  Ja,inderdaad knetter gek.Sahoud ha Amalek.
  Groeten uit Moroco?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.