Dieptriest: deze doodsbedreigingen kreeg Geert Wilders zoal te verduren de afgelopen tijd

Geert Wilders heeft vandaag – voor de zoveelste keer helaas – aangifte moeten doen van een tiental bedreigingen aan zijn adres. Een greep daaruit deelt hij woensdag met de wereld.

Stel je eens voor: nooit alleen over straat kunnen, zelf even wat kopen in de winkel op de hoek, niet spontaan kunnen zeggen dat je even ergens heen wilt. 24 uur per dag onder bewaking staan, en nooit meer écht even op jezelf kunnen zijn. Dat scenario klinkt verschrikkelijk, en voor enkelen in ons land is het ook de bittere werkelijkheid.

Ik heb het natuurlijk over Geert Wilders, die al vele jaren niet meer zonder beveiliging door het leven kan, omdat hij het lef heeft gehad – en ondanks alles gelukkig nog steeds heeft – om de waarheid te spreken. De waarheid komt in dit land van wegkijkers extra pijnlijk aan, waarmee je je goed kunt voorstellen dat al deze beveiliging niet voor niets is. Sterker nog: er gaat nauwelijks een dag voorbij dat de PVV-voorman geen doodsbedreigingen aan zijn adres krijgt.

Normaal gesproken geeft Wilders daar liever niet al te veel aandacht aan, maar soms moet je ook gewoon laten zien hoe intolerant mensen kunnen zijn tegen de politicus die door links wordt afgeschilderd als een racist, fascist, islamofoob en als hét boegbeeld van intolerantie wordt neergezet. Donderdagochtend mocht de politie Den Haag dan ook even tien aangiftes in ontvangst nemen: er zijn er nog meer, maar die ‘zijn nog niet klaar en doen we volgende week’, aldus Wilders op Twitter. Deze drie doodsbedreigingen deelt hij met ons:

Ik snij je ballen eraf en stop ze in je kontgat eh zebi voordat ik je moeder bal eh sockert

We will kill you. Dont worry. Because it will be very fast. Son of bitch. I fuck jesus. I fuck cristian. I fuck you. I fuck your mom and fml

Kkr homo wat stop islam ik zweer op me leven ik hoop dat dit op nieuws komt als ik je tegen kom ben doooood ik zweeeer je op me alles als ik je tegen kom en jou niet dood dan schaam ik me tot de dood

Nou, gefeliciteerd: je hebt het nieuws gehaald kerel! Niet op de manier waarop je wilde, maar hé: je kunt niet alles hebben in het leven hè? Aan de woordkeuze en het taalgebruik van deze types natuurlijk wel af te leiden uit welke hoek deze bizarre verwensingen komen, en het is dan ook des te sneu dat er nog stééds mensen zijn die nog steeds ‘islam is vrede’ aanhangen. Ja, velen houden het netjes, maar een véél te groot deel niet. Terecht dan ook dat Wilders hier aangifte doet!

Misschien nog wel het allertriestste: dat de kans dat er wat met deze aangiftereeks zal gebeuren nihil is. Je zou immers maar een rechts politicus gaan zitten verdedigen: dat is simpelweg not done in dit land dat zichzelf allang verloren heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. marco1

  Ja ik zal wel weer bevooroordeeld zijn maar aan het taalgebruik is idd wel af te lezen uit welke hoek het komt. Gister zag ik 4 items van opsporing verzocht. Alle 4 verschillende zaken , een woningoverval, een ramkraak, een mishandeling en een overval op een winkel. 4 verschillende delicten toch hadden ze alle 1 overeenkomst , u mag zelf bedenken wat de overeenkomst was. Maar als je vervolgens een beeldvorming krijgt en daardoor een hekel aan een bepaald soort mens dan ben je een racist of een nazi.

  1. Sjorsensjimmie

   Grappig. Ook opsporing gezien, zelfde idee…………

   1. corfo

    @ marco1/Sjorsensjimmie.
    Wat raar nou toch !!
    Ik had ook al hetzelfde idee !!

    1. hans-e-pans

     Misschien een idee om al deze bedreigingen groot op het internet te zetten, met indien te achterhalen de wqerkelijke naam en/of foto.

     Natuurlijk zal er dan een storm losbarsten onder de linkse goedpraters, want dit zal dan wel eenprivatie schending van de dreigers genoemd worden.

     Dat de bedreigde(n), in dit geval Geert Wilders, zich al meer dan 10 jaar omringd moet zien door beveiligers word maar voor het gemak vergeten door de linkse goedpraters.

     1. brabantguy

      Was jij ook zo fel over de bedreigingen aan het adres van Sylvana Simons?
      Vast niet. En nu zo fel? Dit soort bedreigingen horen aan NIEMAND gedaan te worden.. En moeten keihard aangepakt worden!

     2. marco1

      We zullen zien of justitie ook zo fel is met het opsporen van de bedreigers als met die van sylvana.

     3. brabantguy

      Hoezo voor het gemak vergeten hans-e-pans? Wie vergeet dat en wat vergeet men? Dat Wilders moet worden beveiligd wordt door IEDEREEN als verschrikkelijk beschouwd… en verschrikkelijk… Waar was jij toen een paar weken geleden Pechtold aangifte deed? EN toen Simons aangifte deed?? Het kenmerk van de PVV/Wilders aanhanger.. Wat Geert wordt aangedaan is verschrikkelijk en de rest maken we ons niet druk om.
      Ik vind het verschrikkelijk dat mensen (wie dan ook) worden bedreigd en beledigd om hun politiek voorkeur en uitspraken…Dat moet keihard aangepakt worden…De komst van sociale media heeft daarin geen goed gedaan!

     4. IJscoman

      Je bent een sukkel brabantguy. Wilders moet al 10 jaar beveiligd worden tot op het toilet en van safehouse naar safehouse gesleept worden. Wil jij dat vergelijken met een paar loze, solitaire bedreigingen van mannetje Pechvogel en Syllie die dat nog publicitair uit wisten te buiten ook, maar wel ’s avonds gewoon in hun eigen bedje konden slapen?

      Dwaas.

     5. brabantguy

      @Ijscoman. Een paar loze solitaire bedreigingen? U heeft de feiten niet goed op een rijtje wat dat betreft..maar goed met feiten werken gaat hier niet… Maar ja met tunnelvisie kom je niet ver. Wat Geert Wilders overkomt en de noodzakelijkheid van beveiliging. Is diep en diep triest dat dit nodig is…Omdat dat zo nodig is moeten anderen niet zeuren over een paar loze solitaire bedreigingen…..Laat u over het laatste eens goed informeren… Ohja het zouden publiciteitsstunts zijn… Dan dat is dan toch ook net zo van toepassing voor Wilders..

  2. brabantguy

   Je hebt nu een hekel aan mannen?

 2. Ritter

  Deze bedreigers kunnen makkelijk opgespoord worden. Het facebook account en Twitter account is bekend bij de politie.

  Ben benieuwd of de politie achter de bedreigers aangaat. Ik vermoed het niet want het OM is een links bolwerk.

 3. trampoline

  Kijk, dit heeft de demonisering van Wilders door andere politieke partijen, linkse anarchisten e.a. bereikt; het is alleen nog wachten op een gek die echt doet wat hij zegt. Bij Pim Fortuyn ging het net zo en Baudet gaat ook die kant op; in Den Haag zijn ze hardleers of vinden ze het wel prima?

  En Den Haag maar krokodillentranen huilen toen Fortuyn werd vermoord; ze waren stiekem wat blij dat hij was opgeruimd.
  Vanwege de toegeeflijkheid aan Volkert van der Graaff door onze overheid krijg je op z’n minst de indruk dat er heel wat meer achter die moord stak dan tot op de dag van vandaag bekend mag worden.

  1. corfo

   @ trampoline.
   “Den Haag” vindt dit allemaal prima, dat gehele zooitje denkt nog precies hetzelfde als bij dhr. Fortuyn. In het “klein” zie je ’t bij de introductie van het boek van mevr. Berckmoes : ook zij gaat gedemoniseerd worden, door de VVD, want stel je eens voor dat het stemvee leest hoe de “politiek” in elkaar steekt.
   Het is véél erger als een slangenkuil of wespennest : Rubberen Rutte is de zelfbenoemde “kapitein op ’t zinkende scheepje” en de rest moet z’n bek dichthouden, opzitten en stemmen wat R.Rutte wenst. Maar gelukkig is dit “rijke” landje wel erg “democratisch”.

 4. Tinneke

  Diep triest dit!

 5. loes530

  is toch droevig

 6. henkie

  Net als bij “opsporing verzocht” geldt voor deze “tweets”;
  Kan beter in de doofpot gestopt, nu wekt het een verkeerd beeld op.
  Een advies: die “tweeters” moeten opgespoord en verzorgd en voorzien worden van de 3W’s.

  1. brabantguy

   contradictie !

 7. DolleDries

  Het internationale magazine The Economist, spreekbuis van de Westerse elite, heeft de afgelopen tijd diverse artikelen geplaatst waarin het globalisme en massa immigratie worden aangeprezen. Het blad laat professor Bryan Caplan aan het woord, die beweert dat het toelaten van 1,2 miljard Afrikanen tot Europa goed is voor het wereldwijde BNP, omdat al die onopgeleide immigranten in Europa 100 x meer kunnen verdienen. Caplans argumenten zijn niets minder dan krankzinnig, zo stelt het Gefira team, dat een betaald bulletin uitgeeft voor analisten en investeerders. Het enige wat de huidige massa immigratie zal bewerkstelligen is het totaal instorten van onze sociale zekerheid, waardoor de grote bedrijven de keus zullen hebben aan een stortvloed aan straatarme, dus spotgoedkope arbeiders.

  1. corfo

   @ DD.
   Die z.g. professor Bryan Caplan is kennelijk geheel van de pot gerukt.
   Hij denkt dat, als er 1,2 miljard Afrikaantjes naar Europa komen, het héél goed zou zijn voor het “wereldwijde” BNP.
   Denkt die onwijze figuur nu werkelijk dat die 1,2 miljard Afrikaantjes hier naar toe komen om te werken ??? Zodra dit werelddeel door hen is kaalgevreten en leeggeroofd trekken de Afrikaantjes weer verder, naar een ander werelddeel.
   Het is als de sprinkhaan-plagen in de zandbaklanden : de parasieten dalen met miljarden op een stuk grond, vreten alles kaal en vertrekken naar een nieuw, nog kaal te vreten, gebied.
   Betr. de bedreigingen aan ’t adres van dhr. Wilders :
   Het roepen van “minder minder” is voor de “rechters” in het verrotte NL-rechtssysteem, véél ernstiger als de bedreigingen. Je zou toch………nee ik zeg het niet, worden Dopje, Guusje enz. boos.

 8. fusilier

  Rutte zou zeggen de onderste steen moet boven komen ,wie dit gedaan hebt tegen onze gewaardeerde collega meneer WILDERS. Alleen hij zegt niet in welk jaar.

  1. brabantguy

   Rutte bemoeid zich met dit soort zaken niet op detailnivo fusilier. Uw insinuaties slaan nergens op. Rutte zal hooguit zeggen dat dit soort bedreiging verschrikkelijk zijn en dat het verder een zaak van justitie is.. net zoals met Simons…

   1. corfo

    @ brabantgay.
    Rubberen Rutte bemoeit zich met niks, beste.
    Het enige dat deze vent doet is achteraf zeiken en zeggen dat ’t “vreselijk” is/was.
    Hij vindt ’t allang goed wat er met dhr. Wilders gebeurt.
    Simons heeft de hele rotzooi over zichzelf afgeroepen door de NL-cultuur, m.n. zwarte Piet, te willen doen verdwijnen en door het steeds maar weer afgeven op “witte mannen”. Dhr. Wilders vergelijken met mevr. SS, is een vergelijking die nergens op slaat en is kennelijk een hersenspinsel uwerzijds.

    1. brabantguy

     Dus Wilders heeft het in uw ogen dus ook over zichzelf afgeroepen? Steeds maar weer afgeven op bepaalde bevolkingsgroepen en een geloof…Bovendien vergelijk ik helemaal niet de personen. Maar de gevolgen die hun standpunten hebben. Doodsbedreigingen en beledigingen horen nergens thuis…Dat is mijn punt. U verdraait mijn bijdrage!

     1. corfo

      @ brabantgay.
      Zodra u normaal kunt reageren zal ik u van repliek dienen, op uw kinderlijk gewauwel ga ik verder niet in.

     2. brabantguy

      U vindt het kinderlijk gewauwel dat doodsbedreigingen en beledigingen nergens en bij niemand passen?
      Dat zegt veel over u! Het gaat er niet om of Simons het over zichzelf heeft afgeroepen..Het gaat er om dat doodbedreigingen bij NIEMAND passen… U maakt er van dat ik achter Simons uitlatingen of achter Pechtolds denkbeelden sta..Gelukkig niet..
      Zodra je hier iemand op argumenten en feiten aanspreekt.. Ben je een trol of kinderlijke wauwelaar…

   2. swetsnek

    luister sluipmoordenaar al neem je honderd keer een andere naam wimpie wij weten wel beter

    1. Tinneke

     ++++++++++++++++++++++++

 9. marco1

  Volgens mij waren er zat PVV-stemmers die de bedreigingen van simons en pechthold afkeurden. Wat betreft sosial media heeft u idd gelijk en is het wel erg makkelijk om bedreigingen dan wel mensen onderuit te halen met een simpele druk op enter nadat in een moment van onbezonnenheid iets is getypt.

 10. Punt50

  Minder (3x) roepen mag niet maar vrij vuren op GW mag wel in deze faalstaat.

 11. poldi

  Ik ga toch maar de Telegraaf bellen want ik mis de voorspelbare reacties van onze trollen Doppertje en Guus Gelukje.

  1. Guus Geluk

   Weet je dat zeker? Bij de Telegraaf zijn ze van de VVD.

   1. Nasrani

    Wat denk? Moslims?

 12. Vit

  Dat gespuis heeft verdomme een eigen programma op TV, genaamd “Opsporing Verzocht” en dat heeft dan wat te klagen.

 13. Ruth

  @brabantguy
  Het gaat hier om de bedreigingen aan het adres van Dhr.Wilders.
  Waarom moet S. Simons erbij worden gehaald?
  In elke reactie die je geeft komt Simons voor.
  waarschijnlijk een obsessie! !
  Heeft zij soms ook al jaren dag en nacht beveiligers nodig.
  Nogmaals het gaat hier over Wilder en niet over Simons..

  1. brabantguy

   @Ruth. Als je goed kijkt reageer ik niet op het stuk maar op reacties. Ik wijs hen alleen op de verschillen in de reactie nu het Wilders betreft en waar het Simons of Pechtold betrof…En ik vind dat daar geen verschil in mag zijn. Vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. En iedere burger is gelijk. Maar sommigen vinden dat een doodsbedreiging voor de een wel erg is en voor de ander eigen schuld… Dat vind ik stuitend..Maar dat geldt kennelijk ook voor jou. Over obsessies gesproken… Er zijn nog talloze obsessies hier…Dus er ligt nog heel wat te doen voor jou!

 14. nienke

  Wat zal Pechtoldje blij zijn hoe meer beledigingen en scheldpartijen tegen Wilders hoe mooier onze vriend Pechtold het vindt.
  Pechtold doet niets anders, geef het goede voorbeeld.
  Hij is 1 keer bedreigd en wist niet hoe gauw hij naar de politie moest rennen.
  Als een Nederlander een moslim bedreigd weet men onmiddellijk die persoon te achterhalen en te straffen bij Wilders kunnen ze zogenaamd niemand opsporen.
  Dit land is wat dat betreft verrot, de criminelen worden in de watten gelegd en een democratisch gekozen Politicus moet al jaren en jaren beveiligd worden wil hij niet vermoord worden door het tuig van de richel.
  Hij is de enige politicus die voor z’n burgers en ons land opkomt en wordt behandeld als een stuk vuil en onze politici doen er even hard aan mee door de PVV. buiten te sluiten ondanks dat hij de tweede was bij de verkiezingen, wat een triest land.

 15. Thjum

  Wilders laat ook weinig na om zoveel mogelijk mensen in de gordijnen te jagen.

 16. Ruud562

  Thjum: “Wilders laat ook weinig na om zoveel mogelijk mensen in de gordijnen te jagen.”

  Tja, in deze verrotte politiek correcte samenleving vol naieve dwazen en wegkijkers legt Wilders continue de vinger op de zere plek, daarmee telkenmale zijn volkomen gelijk bewijzend! Hij heeft de euvele moed om dat te doen en houdt vol! Hij voorziet de snelheid waarmee we richting afgrond gaan. Net zoals zijn voorgangers Janmaat en Fortuin!
  Maar ja, roependen tussen de verrotte politiek correcten (de lui die verantwoordelijk zijn voor de verziekte samenleving), die roependen dat zijn nazi’s, racisten, islamfoben, hé!

 17. nienke

  Ruud562@

  Ben het helemaal met je eens.
  Hij is schijnbaar de enige die het gevaar ziet en het lef heeft het beestje bij de naam te noemen.
  Enfin nu gaan we duizenden afrikanen ophalen die hier van hun vrijheid gaan genieten.
  Een grotere chaos kun je je niet meer bedenken.
  Nederland is nog lang NIET vol er kan nog meer bij.

 18. Parestado4

  Allemaal niet erg hoogstaand als ik zo die bedreigingen lees:Echt de verloedering van de Nederlandse samenleving.als je in dit land nog van een samenleving kan spreken.Hier leeft een ieder achter zijn eigen voordeur!

 19. Rosasolis

  Volgens mij moet Geert Wilders eindelijk wakker worden! Hij moet realiseren dat hij,
  na 11 jaar, niet langer door kan gaan als enige lid van een prive politieke sociëteit. Geert moet ophouden met al dit janken, want hij kon dit verwachten. Een stiekem
  groep die geen support wil van gewone leden, is gedoemd, omdat zij oneerlijk zijn.
  Terwijl mijn partij, de CDA, altijd nieuwe leden verwelkomd, en correspondentie en
  contact verwelkomd, is dit belangrijke vorm van samenleving onmogelijk binnen
  de PVV: Brieven worden nooit beantwoorden, en zij hebben alleen maar een prive
  telefoon. Is het niet tijd dat Twitter en Facebook de waarheid over dit prive Geert
  sociëteit weet? Wie wil stemmen op een stiekem prive sociëteit die GEEN leden
  toelaat…behalve een paar vriendjes van Geert? Mijn advies aan Gorgeous Geert:
  als je, na 11 jaar eindelijk realiseert, dat je moet in plaats van mensen wegschoppen,
  hun accepteren, misschien zou je een kans kunnen krijgen in de toekomst. Maar
  zoals het nu eruit ziet beste Geert, leef je alleen op sensatie van internet en de media.
  Mijn oude roos struiken zijn nu geknipt en gaan rusten tot de volgende voorjaar.
  Nu is de tijd om je PVV sociëteit te gaan opnieuw registeren als Nederlands Politieke
  Partij bij de Kamer van Koophandel. Gooi de deuren open! En dan zou je misschien
  meer steun krijgen. Maar zoals het nu gaat met uw prive sociëteit, het werkt op de
  zenuwen van vele Nederlanders…Omdat het is uitgesloten om contact met u of een van uw werkers te krijgen. Daarom krijgt de zalen van uw ex-medewerker T. Baudet nu volle zalen. Het is niet mijn partij, maar tenminste, iedereen is welkom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.