Dieptriest: deze doodsbedreigingen kreeg Geert Wilders zoal te verduren de afgelopen tijd

Geen categoriesep 27 2017, 15:00
Geert Wilders heeft vandaag - voor de zoveelste keer helaas - aangifte moeten doen van een tiental bedreigingen aan zijn adres. Een greep daaruit deelt hij woensdag met de wereld.
Stel je eens voor: nooit alleen over straat kunnen, zelf even wat kopen in de winkel op de hoek, niet spontaan kunnen zeggen dat je even ergens heen wilt. 24 uur per dag onder bewaking staan, en nooit meer écht even op jezelf kunnen zijn. Dat scenario klinkt verschrikkelijk, en voor enkelen in ons land is het ook de bittere werkelijkheid.
Ik heb het natuurlijk over Geert Wilders, die al vele jaren niet meer zonder beveiliging door het leven kan, omdat hij het lef heeft gehad - en ondanks alles gelukkig nog steeds heeft - om de waarheid te spreken. De waarheid komt in dit land van wegkijkers extra pijnlijk aan, waarmee je je goed kunt voorstellen dat al deze beveiliging niet voor niets is. Sterker nog: er gaat nauwelijks een dag voorbij dat de PVV-voorman geen doodsbedreigingen aan zijn adres krijgt.
Normaal gesproken geeft Wilders daar liever niet al te veel aandacht aan, maar soms moet je ook gewoon laten zien hoe intolerant mensen kunnen zijn tegen de politicus die door links wordt afgeschilderd als een racist, fascist, islamofoob en als hét boegbeeld van intolerantie wordt neergezet. Donderdagochtend mocht de politie Den Haag dan ook even tien aangiftes in ontvangst nemen: er zijn er nog meer, maar die 'zijn nog niet klaar en doen we volgende week', aldus Wilders op Twitter. Deze drie doodsbedreigingen deelt hij met ons:

Ik snij je ballen eraf en stop ze in je kontgat eh zebi voordat ik je moeder bal eh sockert

We will kill you. Dont worry. Because it will be very fast. Son of bitch. I fuck jesus. I fuck cristian. I fuck you. I fuck your mom and fml

Kkr homo wat stop islam ik zweer op me leven ik hoop dat dit op nieuws komt als ik je tegen kom ben doooood ik zweeeer je op me alles als ik je tegen kom en jou niet dood dan schaam ik me tot de dood

Nou, gefeliciteerd: je hebt het nieuws gehaald kerel! Niet op de manier waarop je wilde, maar hé: je kunt niet alles hebben in het leven hè? Aan de woordkeuze en het taalgebruik van deze types natuurlijk wel af te leiden uit welke hoek deze bizarre verwensingen komen, en het is dan ook des te sneu dat er nog stééds mensen zijn die nog steeds 'islam is vrede' aanhangen. Ja, velen houden het netjes, maar een véél te groot deel niet. Terecht dan ook dat Wilders hier aangifte doet!
Misschien nog wel het allertriestste: dat de kans dat er wat met deze aangiftereeks zal gebeuren nihil is. Je zou immers maar een rechts politicus gaan zitten verdedigen: dat is simpelweg not done in dit land dat zichzelf allang verloren heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten