Steeds meer FvD-aanhangers komen uit de kast: Harry Mens wil wel senator voor Forum worden

Steeds meer FvD-aanhangers komen uit de kast: Harry Mens wil wel senator voor Forum worden

De groeiende populariteit van Forum voor Democratie is niet alleen terug te zien in de peilingen.

Vriend en vijand kunnen er niet meer omheen: Forum voor Democratie, de nieuwste fractie in onze Tweede Kamer, groeit elke dag in rap tempo door. Bij de verkiezingen in maart haalde de anti-partijkartel-strijders nog 'slechts' twee zetels - precies genoeg voor het duo Baudet en Hiddema - maar als we de peilingen mogen geloven, zal er na de volgende verkiezingen nog véél meer ruimte zijn voor FvD'ers. Maar liefst acht zetels zouden er gevuld mogen worden door de partij, wat betekent dat men in luttele maanden een viervoud heeft bereikt. Geweldig!

Die populariteit uit zich echter niet enkel meer bij kiezers: ook potentiële parlementariërs beginnen zich te melden. Het duurt nog even, maar in 2019 staan de verkiezingen voor de Eerste Kamer weer voor de deur, en als het aan Business Class-presentator Harry Mens ligt, vertegenwoordigt hij Forum dan als senator:

Makelaar en televisiepresentator Harry Mens wil graag de Eerste Kamer in voor het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De 70-jarige Mens heeft een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd.

Mens noemt Baudet in het interview in de krant 'mijn tweede liefde na Pim Fortuyn. Ik ben beschikbaar als hij in de Eerste Kamer kandidaten nodig heeft. Dan word ik senator.'

Die 'liefde' is niet ongemerkt gebleven: Thierry Baudet en Hiddema zijn graag geziene gasten bij Business Class, waar ze in de aanloop naar de verkiezingen bijvoorbeeld hun standpunten uiteen mochten zetten - iets wat niet alle media hen gunden.

Rest de vraag of het ook echt zover zal komen met de ambities van Mens: de verkiezingen zijn nog twee jaar van ons verwijderd, en in twee jaar kan er veel veranderen. Ook is het nog maar de vraag of de partij hier echt op zit te wachten... Dat terzijde is het echter uitstekend nieuws: het toont aan dat Forum voor Democratie niet meer te stoppen is!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties