Een sigaar uit eigen doos: eigen risico blijft gelijk, maar de zorgpremie stijgt

Gezond zijn wordt nu dus bestraft. Met dank aan het kabinet Rutte III. Want ja, de formerende partijen hebben een akkoord met elkaar gesloten over de zorg.

Nederland is het enige land ter wereld waar je actief bestraft wordt als je gezond bent. Nee, het eigen risico wordt voor de verandering een keer niet verhoogd, maar de dames en heren van het partijkartel en het zorgverzekeraarskartel hebben een andere puike manier gevonden om hun kas te spekken: de zorgpremie wordt verhoogd met tien euro.

Je betaalt dus 10 euro meer om precies dezelfde service te krijgen die je nu krijgt. En dan doen die mafklappers in Den Haag ook nog net alsof dat een ge-wel-di-ge afspraak is. Wuttuh?

Economisch journalist Hella Hueck veegde vanochtend terecht de vloer aan met deze afspraak bij WNL:

“Schandalig. Het blijft niet gelijk. Dit is zo een sigaar uit eigen doos. De zorgpremie gaat voor iedereen met een tientje omhoog, dus ook voor de mensen die hun zorg helemaal niet aanspreken.”

Een grof schandaal natuurlijk. Je betaalt immers ook een hogere premie als je helemaal niet ziek bent en dus geen zorgkosten veroorzaakt:

“Er wordt vaak gesproken over een boete op ziek zijn, maar dit is bijna een boete op gezond zijn.”

Het enige probleem met die uitspraak is het woordje “bijna.” Dit is niet bijna een boete op gezond zijn, dat is precies wat het is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DolleDries

  Het is duidelijk dat de op de lieve Heer geschoolde partijen CDA en CU zijn kiezers in de mailing hebben genomen.

  1. Ni28

   Ellebogenwerk.

 2. Ni28

  Sluit mooi aan het verhaal van Baudet. De burger krijgt uitsluitend sigaren uit eigen doos. De hele gezondheidszorg moet op de schop dit is een aanfluiting wat wij nu hebben waar enkelingen van profiteren.

 3. HaZ

  De zorgpremie wordt verhoogd met 10 euro per jaar, het eigen risico blijft dus gelijk
  en de zorgtoeslag gaat met minimaal 130 euries per jaar omhoog. Er weer mag u solidair zijn met de bankzittende, chips etende en bierdrinkende en voor gratis zorg in aanmerking komende (Mede)Nederlanders. En nog steeds geen twijfel over welk hokje u in maart jl. rood hebt gemaakt….?

  1. corfo

   @ HaZ.
   U vergist zich : de zorgpremie wordt met 10 euro per MAAND verhoogd, eigen risico blijft gelijk. De zorgpremie wordt per MAAND nog extra verhoogd, om het gelijkblijvende eigen-risico te compenseren.
   De inteelt-figuur Buma noemt dit : Verlaging van de zorgverz.kosten.
   Kleuters rekenen beter !!!!

  2. hans-e-pans

   Dit valt onder het hoofdstuk “solidariteit”, het eigenrisico betaalt alleen degene die gebruik maakt van o.a. ziekenhuizen enz. enz.

   Maar nu gaat ook degenen betalen die dus geen gebruik maakt van o.a. ziekenhuizen enz. enz.

   Hoe je het ook bekijkt de Nederlander zal in de komende tijd linksom of rechtom genaaid gaan worden.

 4. Kodi

  We moeten dus meer gaan betalen en we krijgen er minder voor terug. Alleen asieleisers krijgen alles voor niks. Wie worden er hier in ons eigen land gediscrimineerd?

  1. trampoline

   Asielzoekers zijn inderdaad kansenparels. Niet voor ons maar voor de verzekeraars want een smoes om de premies te verhogen.

 5. gummybears

  Valt me wel vaker op, als politici/aanverwanten/sommige journalisten over kosten praten, men kan opeens niet meer rekenen of men haalt bijna bewust zaken en in dit geval bedragen door elkaar.

  Er wordt hier gesproken over “De zorgpremie gaat voor iedereen met een tientje omhoog” maar er wordt niet vermeld of dit per maand, per jaar is. Of de schrijver van het artikel is te lui of boeit het niet om zijn lezers accuraat te informeren.

  Toch maar even opgezocht, men spreekt inderdaad van Euro 10 per jaar. Daar geloof ik dus niets van, eerst zien en dan geloven. Noem mij maar een pessimist of beter een realist, maar niemand gelooft toch dat we Euro 0,83 per maand meer gaan betalen. De administratieve kosten zijn volgens mij al meer. Tegen de tijd dat je de brief van je zorgverzekeraar krijgt, is men deze aankondiging allang vergeten, en gaat je zorgverzekeraar doodleuk bijv Euro 20,= per maand extra vragen.

  Net even op RTL nieuws gelezen, de zaken worden nog vreemder voorgesteld, zie
  20 september 2017 17:23, https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/eigen-risico-zorg-toch-niet-omhoog-premie-stijgt-met-10-euro-per-jaar

  Met spreekt over een stijging van Euro 6,80 per maand, omdat het eigen risico niet stijgt om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit Euro 10 per jaar extra is. Bizar voor woorden, 12 * Euro 6,80 is nog altijd Euro 81,60

  “Zorgpremie omhoog
  De onderhandelende partijen trekken nu dus een streep door die voorgenomen verhoging. Dat kost 150 miljoen euro op jaarbasis. Om dat te compenseren stijgt de zorgpremie. Dat gaat zo. Het kabinet ging al uit van een stijging van 6 euro per maand volgend jaar. Doordat het eigen risico niet stijgt, wordt dat nu 6,80 euro per maand. Tien euro extra per jaar dus. “

 6. RS

  let op: het wordt ffkus gewoon BEVROREN dus in 2019 500 € EIGEN BIJDRAGE.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29331934/__Kamer__eigen_risico_bevriezen__.html

 7. trampoline

  En de zorgverzekeraars, waarvan je verplicht een verzekering moet afnemen, mogen ongebreideld doorgaan met winst maken.
  Gezondheid is geen handel of liever behoort geen handel te zijn. Daar denkt de politiek echter heel anders over; zo krijgen zij hun baantjes na hun politieke loopbaan.

  en dan durven mensen nog te beweren dat het partijkartel niet bestaat?

 8. J.C.

  Ja, zei Mona Keizer van het CDA, wij hebben water bij de wijn moeten doen, want coalitie………Is natuurlijk gruwelijk gezwets van een principeloze CDA’er. Zo kun je immers alle kiezersbedrog proberen goed te praten.

  1. corfo

   @ J.C.
   De firma “List & Bedrog”, hoofdkantoor in den Haag.

 9. Bes Tolen

  Wat vroeger corrupt heette, heet nu alleen maar helpen. Ondertussen weet men al jaren alle waarheden tot en met crimineel toe, te verbergen voor de Nederlandse bevolking.
  Ik kende een vrouw, die begin 2005 overleed. Ze was nog voor herstel enkele weken geweest in het Beatrixoord in Haren Groningen en verbaasde zich over het grote aantal zwarte Afrikanen, dat zich daar bevond. Het bleek haar dat dat allemaal HIV-patiënten waren, die rechtstreeks uit Afrika waren aangevoerd. Landelijk waren dat er op dat moment ruim 5000, die alleen aan medische kosten boven € 50.000,00 per persoon per jaar kostten. Vervolgens bleek dat er meer ziekten hier behandeld werden.
  Ach, al eind zestiger jaren bracht de missie al Afrikaanse kinderen over naar Nederland. Circuits te over. Immigratie. Niet te stoppen waar men in de praktijk dat van overheidswege alleen maar bevordert. Maar wie worden er bezwendeld? Duidelijk zat toch? Ja! Al decennia. Hoe schandalig ook; niks houdt het bedrog tegen. Niks houdt de schurken in de politiek en die daarbuiten gebruik van maken tegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.