Gert Jan Segers: “Ik kan zeggen: dit kabinet komt er!”

Oh nee.

Het nachtmerriekabinet Rutte III komt eraan. Dat zegt ChristenUnie-leider Gert Jan Segers tenminste, en die kan het weten:

De reden dat het kabinet er komt? Segers gelooft nu dat het sluiten van compromissen een doel is. Dat is de oude ziekte van het establishment in Nederland, waar hij nu duidelijk bijhoort:

Nee, Gert Jan, compromis brengt ons alleen verder als het een stap in de goede richting is. Compromissen sluiten om het compromissen sluiten is in potentie zelfs gevaarlijk. Ik noem maar wat: als je met socialisten onderhandelt kun je een compromis sluiten om de belastingen met 10 procent te verhogen in plaats van met 20 procent. Dan heb je een compromis gesloten… maar de burger zal daar alleen maar last van hebben.

Door dit soort taal uit te slaan bewijst Segers dat hij nu al deel is van het politieke establishment — of het partijkartel. Dat is snel gegaan, maar ja, misschien moeten we ons daar niet eens over verbazen. De elite is net de Borg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Punt50

  Hebben ze die Seegers dan toch gek gekregen?

  1. Ni28

   Macht lonkt.

 2. sonar

  Punt 50 dat was hij al op het moment dat hij aan de onderhandelingstafel ging zitten,en hij overstag ging om met de dictator van D 66 te gaan overleggen.
  Hij de Judas van de christen unie.

 3. DolleDries

  Zijn God behouwt Segers als verloren.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Segers is een z.g. dolende ziel geworden;
   verblind door macht, aanzien, geld én……..pluche.

 4. J.C.

  Heel veel CU stemmers worden nu gedwongen zich te verenigen met de “vooruitgang”, die wil dat euthanasie, abortus, experimenteren met genetisch materiaal, embryo’s in de baarmoeder aanpassen (zeg maar de dingen waar God vroeger nog de zeggenschap over had) onderhuids toch door kan gaan. Aan de oppervlakte zeggen we dat we garanderen dat het niet of in mindere mate zal gebeuren, maar we doen het toch. (We zetten een stapje, kijken dan wat er gebeurt, gebeurt er niets dan zetten we de volgende stap, tot er geen weg terug meer is………….).

  Alles voor een goede baan, met aardse geneugten, in het verschiet heeft, toch?

  1. corfo

   J.C.
   Heel veel CU-stemmers zullen zich nu wel eens achter hun oren krabbelen.
   Ze zijn besodemieterd door hun grote voorganger !

   1. poison

    Dat Segers nu zegt dat het kabinet er komt dan het kabinet er. Als de onderhandelingen alsnog stuk lopen zou dat een enorm gezichtsverlies voor Segers en z’n CU zijn. Segers zal dus er alles aan doen om de onderhandelingen te laten slagen en Rutten, Buma en Pechthold lachen zich een ei uit. Bedankt voor jouw stommiteit Segers.

  2. Neworder

   – (zeg maar de dingen waar God vroeger nog de zeggenschap over had)-
   Niet zo raar doen hoor, goT bestaat alleen in je hoofd, zeg maar een soortement van een hersenspinsel die het vrije denken onderdrukt.
   Is toch zo Urk en Guus ?

 5. Guus Geluk

  In een coalitie is het nu eenmaal onvermijdelijk compromissen te maken. Alsof het CU alles alleen kan beslissen.

  Over een paar weken staat het kabinet er en kan iedereen er weer vier jaar over mopperen.

  1. poison

   Ik kan maar een reden bedenken waarom Segers zegt dat het kabinet er komt. Hij heeft voor de CU het meest maximale uit onderhandeld. Zo niet dan is het de dom om zo iets te roepen want dan stel je jezelf in een zwakke positie en zal je mee moeten gaan in de eisen van jouw tegenstanders om de onderhandelingen te laten slagen. Dit om gezichtsverlies te voorkomen van Segers.

   1. Guus Geluk

    We weten niet welke compromissen er zijn gemaakt, er is nog geen akkoord.

  2. glazenbol

   Waaruit wederom blijkt dat het huidige systeem van parlementaire “democratie” een farce is en dus zo snel mogelijk vervangen dient te worden door directe democratie en politieke partijen verboden zouden moeten worden en vervangen door 150 of meer of minder onafhankelijke ECHTE volksvertegenwoordigers die nu eens echt en zonder last en ruggenspraak kunnen doen wat ze moeten doen namelijk het volk vertegenwoordigen!!

 6. Two Ravens Black Kettle

  …. en de sluizen zullen tot in de eeuwigheid open blijven staan….

  Was getekend
  Farizeeër, CU (beter bekend onder de naam Islam Unie)

  De islamisten en de overbevolkingsguru’s kunnen hun geluk niet op !
  Van Seegers moet heel NL onder het beton en de moskeeën.
  Geen wonder dat ie gretig in bed springt met die Armeense genocide omarmer.

 7. fusilier

  Sonar heeft volkomen gelijk.

 8. J.C.

  Ik hoor een echte protestantse Kees van der Staaij (SGP) nog met een gluiperige ondertoon aan de interruptiemicrofoon aan de heer Wilders (PVV) vragen: kunt u een voorbeeld geven van de christelijke waarde? De heer Wilders antwoordt daarop: “een christelijke waarde is dat wij moeten opkomen voor ons eigen volk”.

  Kees van der Staaij (SGP) kan de weloverwogen vraag, die hiervoor saat vermeld, beter aan het CDA en de CU stellen. En vraag gelijk even of ze überhaupt geloven of Jezus Christus, zoals weergegeven in de Bijbel, bestaan heeft, nog bestaat en (binnenkort) zal terugkomen op aarde? Ik bid voor de christelijke politieke partijen en hun kiezers, dat zij heil zullen vinden bij God (van Israël). Dan komt Rutte III er zeker niet. Satan heeft al vanaf den beginne en daarna vaak beloofd, dat hij de mens macht en kennis (bijvoorbeeld: beschikken over leven en dood – met abortus, euthanasie, of een eenvoudig levenseindepilletje – , genetisch sleutelen aan de mens) zal geven, als hij zijn ziel maar aan hem verkoopt. Er is niet 1 mens, die gekregen heeft wat Satan (alias Duivel, Draak, Lucifer, enz), hem of haar beloofd heeft, hooguit tijdelijke macht, die daarna hardhandig weer is ingenomen.

  En nee, ik ben geen geloofsfanaticus of geloofsgekkie. Ik aanschouw de wereld en vraag mij af: hoe komt het dat de wereld zo afgegleden is dat je je steeds moet afvragen: wie kan ik nog vertrouwen? Waarom wordt een heel klein deel van de mensheid steeds rijker en leeft een heel groot deel van de mensen op aarde in grote armoede (waarom laten wij ons aanpraten, dat wij daar schuldig aan zijn?), op grond waarvan heeft een kleine groep mensen (de elite) alles over iedereen te vertellen? In ieder geval niet op grond van de christelijke waarden (of is het al krenkend om die begrippen hier op te schrijven?), waar onze christelijke partijen graag zo mee koketteren, maar het tegenovergestelde doen………………

  1. K.Dopper

   “een christelijke waarde is dat wij moeten opkomen voor ons eigen volk”.

   Laten we dat dan maar een bruine christelijke waarde noemen.

   1. J.C.

    @K. Dopper

    “Laten we dat dan maar een bruine christelijke waarde noemen”.

    God schiep de mens en gaf ieder mens een WIL mee. Het staat u dus vrij uw woorden te kiezen…………Het is zelfs niet belangrijk of ik het wel of niet met u eens ben.

    1. K.Dopper

     Christenen die menen dat ‘eigen volk eerst’ een typisch christelijke waarde is zijn hopeloos de christelijke weg kwijt.

     1. Punt50

      Mond houden doppie. Jij weet niks van normen en waarden. Tijd voor je pilletje.

     2. K.Dopper

      Troll alert !!!

     3. RobertMarsman

      God sprak over mijn volk en niet over mijn volkeren.

     4. glazenbol

      Jij bent al jaren hopeloos de (christelijke) weg kwijt en de hoop op verbetering is al lang geleden opgegeven

     5. J.C.

      @K.Dopper

      “Christenen die menen dat ‘eigen volk eerst’ een typisch christelijke waarde is zijn hopeloos de christelijke weg kwijt”.

      U leest dingen, die niet door mij geschreven zijn. Typisch links-liberaal en vals. “Eigen volk eerst” is iets heel anders dan “opkomen voor eigen volk”.

      Eigen volk eerst is meer van uw afdeling. Opkomen voor eigen volk, met joods en christelijke oorsprong, is juist wat de christelijke politiek partijen zouden moeten doen. Maar dat doen zij niet, zij kiezen ervoor om hoe dan ook, helaas met het laten vallen van het eigen volk, tegen het onredelijke in, te zorgen dat de islamitische immigranten met een door Mohammed verzonnen god, niet “gekrenkt” zouden kunnen worden. En helaas daar maken de immigranten handen gebruik van, het geweeklaag is onstuitbaar.

   2. sjun

    Lekker de rekeningen van de op de straathoeken uitgevente goedmenselijkheid naar degenen die na je komen doorschuiven is bepaald geen Christelijke waarde maar getuigt van onverantwoord gedrag. Ook voor Segers komt de dag van verantwoording. De man en zijn partij kunnen welbeschouwd voor meer rood dan Christelijk doorgaan hun publieke handelen. Het valt voor hem in de zijnen te hopen dat zij de Geest niet uitdoven. 1Thess 5: 19-22

 9. K.Dopper

  Hoe coalitiekabinetten tot stand kunnen komen zonder compromissen te sluiten blijft intussen een raadsel.

  1. corfo

   @ Dopper.
   Als jouw psychiater je even alleen gelaten heeft in je afgesloten kamertjes, dan begin je ook meteen de meest onmogelijke onzin uit te kramen. En héél snel naar DDS sturen vóórdat de psychiater terug is !

   1. Punt50

    @ corfo

    Tja het is aandoenlijk hè zo’n PvdA psychoot te zien spartelen.

 10. Kodi

  Geen nieuwe regering, maar nieuwe verkiezingen a.u.b.! En dan zonder stembusfraude.

  1. Blue monday

   Laat ze vooral even….Als dit kabinet klaar is, is Rutte weg en imploderen VVD, CDA, CU en D66….

   Soms moet je even geduld hebben om er maximaal van te genieten.

 11. Blue monday

  Jammer….

  Doet me denken aan de olifant en de muis, waar de muis tegen de olifant zegt dat ze zo “lekker stampen”

  CU, D66 en CDA, drie partijen onder de 20 zetels, die doen alsof ze er ENORM toe doen….
  Slechts vulling voor VVD-beleid, niets meer, niets minder.

  Laat ze maar even, hierna is Rutte weg en komt er een aardverschuiving bij de volgende verkiezingen.

 12. joost2

  Helaas,we zullen 4 jaar weer tegen die akelige glimlach van jokkebrok Rutte moeten aankijken.

  Jammer, ik had gehoopt op nieuwe verkiezingen.

  Inmiddels sijpelende hogere lasten door.
  Men wil btw ( dus belasting ) gaan heffen over parkeerboetes.
  Die boete wordt ons opgelegd door de overheid en in feite gaat men nu belasting over belasting heffen.

  Ook de premie ziektekosten verzekering gaat € 20,– per maand omhoog.

  In feite regeert de linkse vvd-er Rutte voort op de wijze alsof hij met de pvda regeert.
  Het is gewoon een links socialistisch kabinet waar we maar niet vanaf komen zolang we bestuurders hebben zoals Rutte, Pechtold en Buma.
  Segers telt niet eens, die heeft zich in laten pakken en rolt van verbazing achterover in wat voor prima macht en wellust wereldje hij bij Rutte is terechtgekomen.

  1. Punt50

   Dit samengeraapt zooitje gaat de 4 jaar niet vol maken.

   1. Ecoshaarlem

    Zeker weten, en helemaal mee eens, maar helaas hebben zij dan alweer, heel wat kapot gemaakt!

 13. Ni28

  Er wordt over de rug van de burger nu van alles afgesproken en dichtgetimmerd. Zoals de laatste vier jaar. Het wordt weer doormodderen voor de burger. Hoe ouder de burger hoe erger. Nog steeds geen licht aan het einde van de tunnel.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Ik las dat de NL-“overheid” ongelooflijk veel geld tekort komt; ik vraag me dan wel af : wie haalt het in hemelsnaam in z’n botte kop om Nederland een “rijk” landje te noemen ?
   Als ik dan óók nog lees (op dit forum) dat de “overheid” BTW wil gaan heffen op boetes, de ziektekosten premies met € 20 wil verhogen, de BTW van drogisterij-artikelen wil verhogen enz. enz. dan kan geen enkel weldenkend mens zeggen dat dit event. nieuwe Kabinet 4 jaren zal zitten. Waarom leest men niks over verlaging van de exorbitante vergoedingen voor EU-graaiers en Kamerleden met -tig bijbaantjes zoals Loek Hermans en co. Gelukkig heeft dit “rijke” landje zéér bekwame bestuurders.

 14. Duckday

  Compromissen sluiten Macht hoogmoed waanzin en het pluche zit lekker Dat noemt men POLITIEK Nederland Deze mensen hebben geen ruggengraat maar zijn alleen bezig voor hun zelf En dat noemt men dan christen unie die met dictators gaan onder handelen En de normen en waarden in de asbak deponeren voor MACHT en geld

 15. Nasrani

  Ik kan zeggen: bijzonder jammer maar wel te verwachten van de CU. Ik hoop dat ze d prijs gaan betalen bij de volgende verkiezingen voor deze principeloze vertoning.

 16. Ecoshaarlem

  Helaas moeten wij nog enige tijd geduld hebben, daar nu wel duidelijk is dat Segers zijn christelijke principes voor het pluche heeft verkwanselt!
  Maar de leugenaar Rutte zijn plan is, om tussentijds terug te treden voor een zeer aantrekkelijke baan in Brussel, alles dan onder de noemer dat het zo goed is voor ons land, ziet u het al voor , dit spelletje is al eerder gespeeld, een kwestie van tijd en wij maken dit mee.
  Dan komen er grote problemen in de coalitie, en komen de nieuwe verkiezingen in zicht, maar helaas hebben zij in die tussenliggende tijd weer veel van Nederland verkwanseld aan Groot Duitsland of te wel de EEG.

  1. Nasrani

   En het probleem met de islam en de moslims is weer een paar jaar niet aangepakt. Dankzij o.a. de CU.

 17. Parestado4

  Nou,daar ben je gezegend mee;Maar niet door God!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.