Hilarisch: politie Enschede weet inbreker te arresteren, omdat de stomkop in het prikkeldraad verstrikt was geraakt

Je maakt nog eens wat mee als je bij de politie in Enschede werkt. Zoals oliedomme dieven die politie-achtervolgingen compleet overbodig maken door zichzelf als cadeautje in het prikkeldraad te hangen.

De politie in Enschede heeft afgelopen nacht een inbreker in de kraag kunnen vatten. Moeilijk maakte de crimineel het de dienders niet: hij had zichzelf weten te verstrikken in het prikkeldraad.

De inbreker wordt geholpen aan zijn hand nadat hij zich gesneden heeft aan het prikkeldraad. Bron: Politie Enschede.
De inbreker wordt geholpen aan zijn hand nadat hij zich gesneden heeft aan het prikkeldraad. Bron: Politie Enschede.

Het enige wat de agenten hoefden te doen was de man bevrijden van het prikkeldraad, om hem vervolgens in de handboeien te slaan.

Op Facebook vertellen ze het hele – en geweldige – verhaal:

“‘Aanhouding’ met dubbele betekenis

Rond 03.30 uur kregen wij melding van een mogelijke inbraak op heterdaad. Ter plaatse hebben wij de verdachte uiteindelijk aangehouden.

De verdachte had de buit nog ‘aangehouden’, namelijk een trui! Daarnaast had hij de andere gestolen goederen ook nog bij zich. Er was echter een probleem. Hij was gevlucht maar zat daardoor vast in het prikkeldraad en de bramenstruiken!

Toen de verdachte eenmaal los was bleek dat hij zich diep gesneden had aan het prikkeldraad. Daarom zijn wij met hem naar het Medisch Spectrum Twente gegaan waar zijn wond, tot op het bot, gehecht moest worden. Daarna is de verdachte afgevoerd naar het arrestantencomplex in Borne. Hier wordt hij vandaag verhoord door de recherche!”

De moraal van het verhaal: boontje komt om zijn loontje. Natuurlijk is de politie altijd bereid je uit het prikkeldraad te bevrijden, maar of je vervolgenss naar huis gaat of de cel ligt aan jezelf. Ben je een eerlijke burger, of steel je als de raven? Eén man in Enschede maakte bij die afweging overduidelijk de verkeerde keuze en dus mocht hij – na een bezoekje aan het ziekenhuis te hebben gebracht – mooi de bak in. Lekker puh!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. meanstreak2099

    boontje komt om zijn loontje

  2. Babaji538

    Ik heb het niet nodig, om mij te profileren.
    Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.