LOL! Linkse krant de Guardian: ‘Kim Jong-Un heeft niets te maken met marxisme!’

Ah nee. Want hij is fout. En als je fout bent, ben je automatisch geen marxist. Toch?

Ach wat leuk! Bij de Guardian, één van de meest linkse kranten in Groot-Brittannië, hebben ze een ‘expert’ gevonden die best wil roepen dat Noord-Korea helemaal niets te maken heeft met marxisme. Natuurlijk denkt de hele wereld dat dit wel zo is, voornamelijk omdat de verschillende Noord-Koreaanse regimes dat zelf altijd riepen en inderdaad Jozef Stalins strategieën 1 op 1 hadden overgenomen, maar ene Michael Brabazon weet het beter.

Zie je: Kim Jong-Un (en zijn vader en grootvader voor hem) is geen marxist, maar een religieuze gek. Jawel, echt waar!

Juche derives from Cheondogyo, a 19th-century Korean religious sect that took on political objectives. Cheondogyo still exists across Korea, but in the north it has favoured status. Kim Jong-un’s grandfather, Kim Il-sung – the original leader of North Korea – used Marxism-Leninism as a means of getting Chinese and Russian support, later preferring to woo nationalistic religious movements.

En:

The lack of understanding of the real nature of Juche, a nationalistic religious cult, mistaking it for Marxism, continues to be the precursor for disastrous US responses. Developing nuclear weapons is primarily a statement of national independence.

Kim Jong-un wants what his father and his grandfather wanted: for the south to recognise the dynasty as the prophesied royal lineage, fulfilling the heavenly mission of Tangun. Then Korea will usher in a new era of peace and prosperity, a beacon for the rest of mankind. Juche is the means to that ends.

Met andere woorden, meneer Kim Jong-Un gelooft dat hij een Koreaanse messias is. Dát is zijn religie. Dit heeft helemaal niets te maken met marxisme! Echt niet. Dat het beleid van de Kims al 60 jaar lang puur stalinistisch is, is dan ook toeval.

Natuurlijk is de waarheid dat de Kims communisme uiteindelijk gemixt hebben met de juche ideologie. Het is dus een combinatie: een soort Koreaanse versie van het marxisme.

Maar ja, dat toegeven zou betekenen voor links dat ook toegegeven moet worden dat het marxisme sucks. En dat willen ze natuurlijk ten koste van alles voorkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. van Urk

  In het midden van de jaren vijftig werd de Juche-idee als een creatieve ontwikkeling aan het Marxisme-Leninisme in Noord Korea toegevoegd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Juche

 2. jackvanderveen

  Internet leidt soms (of iets vaker) tot vreemde inzichten en nog vreemdere conclusues.
  Internet en geschiedenisboeken tonen ook regelmatig texten en verhalen die nimmer geschreven zijn. Dan heten de lezers fantasten!

 3. K.Dopper

  De Guardian sluit in de analyse aan op die van de Noord-Korea-deskundige Breuker; ““De visuele cultuur is communistisch. Het woordgebruik, de retoriek en de persoonlijkheidscultus. Maar als je kijkt naar de activiteiten, dan kan ik maar tot één conclusie komen: dat Noord-Korea extreem kapitalistisch is op een primitieve manier”

  https://www.businessinsider.nl/noord-korea-niet-communistisch-maar-juist-kapitalistisch-la-donald-trump/

 4. Ni28

  Communistische top heeft de fijne kanten van het kapitalisme ontdekt en leeft daarnaar. Het zelfde ontzeggen zij de burgers die strikt communistisch moeten leven. Onze roze socialisten zijn van hetzelfde laken en pak.

 5. van Urk

  Alles draait eigenlijk gewoon op de Kim dynastie “In naam van de Vader, Zoon en Kleinzoon”.

 6. Nasrani

  Volgens mij hebben ze dopper gevraagd, onze Nederlandse expert……….

 7. meanstreak2099

  probleem is dat het niet te checken is met de gesloten NK

 8. hans-e-pans

  En dan religieuze gekken verward noemen, of problemen met de suikerspiegel in het lichaam.

 9. Jantje

  En terrorisme niets met islam.
  Links en islam, 2 handen op de buik van de duivel.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.