LOL! Tweede Kamerlid PvdA voert oppositie tegen… PvdA-kabinet vanwege eigen risico

Kan iemand Henk Nijboer uitleggen dat zijn eigen partij akkoord is gegaan met de stijging van het eigen risico?

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat op zijn website helemaal los op het kabinet vanwege de verhoging van het eigen risico. Wat hem betreft is dat volstrekt onacceptabel. Mensen betalen al meer dan genoeg. Als de kosten nog verder oplopen zijn er hele horden Nederlanders die het gewoon niet meer kunnen opbrengen. Dat kan nooit de bedoeling zijn:

Het eigen risico is bij wet gekoppeld aan de zorguitgaven. Die wet mag van de nieuwe coalitie nu niet worden aangepast. Het controversieel verklaren en de langslepende formatie leidt er dus toe dat het eigen risico volgend jaar zelfs stijgt naar 400 euro.

Dat is van de gekke. De PvdA wil de boete op ziek zijn in het geheel afschaffen. Dat kost inderdaad geld. We trekken er in ons verkiezingsprogramma meer dan 4 miljard vooruit. Gezond is solidair met ziek. Ziek zijn is al erg genoeg, daar hoort geen financiële sanctie bij. Zo doen we dat in een fatsoenlijke samenleving.

Maar wacht eens even: de cijfers die op Prinsjesdag gepresenteerd worden zijn niet de afspraken tussen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie, maar tussen de VVD en de PvdA. De afspraak om het eigen risico te verhogen is dus gemaakt door bewindsleden van de VVD… en die van Nijboers eigen partij.

Toch een beetje gek dat meneer dat er niet bij vermeldt, he? Als je niet beter wist zou je bijna denken dat hij dit soort toch wel relevantie informatie bewust onder het tafelkleed veegt. Maar dat zou een trotse, rechtgeaarde PvdA’er nooit doen.

Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

  1. Paaldanseres

   Had wat mij betreft ook kokosnoten mogen zijn. Jammer dat er geen echte beelden zijn hoe die tomaten ook daadwerkelijk op deze vrouwelijke nieuwe Fuhrer komen aanvliegen.

 1. DolleDries

  Als je als partij een enorme klap van de molen heb gehad met een enorm zetel verlies dan mag je best gezien dit gedrag van een opgelopen hersenletsel spreken.

  1. trampoline

   Laten we daar dan eens wat tegen doen. Weiger om nog langer op de elite partijen te stemmen; kom in opstand en stem dwars!

 2. poison

  Wit voetje bij de kiezers halen. Stelletje huichelaars.

 3. Ni28

  Dat deze kabinet nooit gevallen is dankzij de bijdrage van de burgers die elke probleem tussen de twee partijen heeft gekost. De burger heeft elke compromis altijd betaald. Dat is makkelijk regeren. De volgende vier jaar gaat net zo als deze formatie doorgaat. Zolang Rutte aan de roer is wordt het voor de burger een zware kluif. En wordt het te zwaar kan hij voltooide leven als een welkome exit beschouwen. Rutte en Pechtold werken samen hand in hand al hebben zij de Voltooide leven even naar de achtergrond verplaatst.

 4. Duckday

  De PVDA is helemaal losgeslagen Wat een partij die zijn de weg kwijt
  En ook in de Gemeente Den Haag is de Wethouder van de PVDA geheel losgeslagen inburgering doet de gemeente nu zelf omdat de regering niet meer betaald maar in Den Haag weet de PVDA wel raad met onze belasting centen daar pompen ze enkele miljoenen in Weg met die door gedraaide PVDA

 5. Bloem

  Tja ook de zorgkosten van de enorme instroom van kansloze kansenparels in ons fijne kikkerlandje zal ergens mee betaald moeten worden. Linksom of rechtsom, het is allemaal niet gratis

 6. corfo

  Ik blijf het roepen : Leven we volgens de “elite” in een rijk landje, moeten de burgers nóg verder worden uitgeknepen !!
  Gelukkig dat we van die “bekwame bestuurders” hebben, die zorgen vast wel dat álles goed komt ! Toch ?
  “Bekwame bestuurders”: Opstelten, Teeven, kunnen géén bonnetje vinden, weten óók het bedrag niet meer. zwaar dementerend dus; Linschoten, fraude gepleegd; Jan Houwers, fraude gepleegd; Henri Keizer, verm. fraude gepleegd, burgemeester Verver van Schiedam, weggeschopt, zit nu ondergedoken, € 2,7 miljoen schuld. Hé, das toevallig………allemaal VVD.
  Asscher, maakt een paar miljoen euro zoek als wethouder in A’dam, v.d. Laan, stelt moslima aan als “raadgeefster”, zij blijkt niets te kunnen; van Rijn, maakte een chaos in de zorg, Wouter Bos zorgde voor méér Voedselbanken terwijl hij vermindering beloofde ! Hé, das wéér toevallig…………allemaal PvdA !! Één grote rotzooi daar op ’t Binnenhof en omgeving.

 7. gimmeMystack

  Ach, Mr. Babyface Henkie probeert ook snel nog een wit voetje te halen bij de totaal debiele achterban die nog in de zielloze PVDA gelooft. Hou toch op man vieze vuile huichelaars.

 8. Punt50

  Hef de PvdA toch op. Cluppie heeft niks meer toe te voegen.

 9. J.C.

  Zou Nijboer (PvdA) zich ook, net als Asscher (PvdA), door Mark Rutte (VVD) laten afschepen met een leeg inlegvelletje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.