LOL! Tweede Kamerlid PvdA voert oppositie tegen... PvdA-kabinet vanwege eigen risico

Geen categoriesep 06 2017, 13:00
Kan iemand Henk Nijboer uitleggen dat zijn eigen partij akkoord is gegaan met de stijging van het eigen risico?
PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat op zijn website helemaal los op het kabinet vanwege de verhoging van het eigen risico. Wat hem betreft is dat volstrekt onacceptabel. Mensen betalen al meer dan genoeg. Als de kosten nog verder oplopen zijn er hele horden Nederlanders die het gewoon niet meer kunnen opbrengen. Dat kan nooit de bedoeling zijn:

Het eigen risico is bij wet gekoppeld aan de zorguitgaven. Die wet mag van de nieuwe coalitie nu niet worden aangepast. Het controversieel verklaren en de langslepende formatie leidt er dus toe dat het eigen risico volgend jaar zelfs stijgt naar 400 euro.

Dat is van de gekke. De PvdA wil de boete op ziek zijn in het geheel afschaffen. Dat kost inderdaad geld. We trekken er in ons verkiezingsprogramma meer dan 4 miljard vooruit. Gezond is solidair met ziek. Ziek zijn is al erg genoeg, daar hoort geen financiële sanctie bij. Zo doen we dat in een fatsoenlijke samenleving.

Maar wacht eens even: de cijfers die op Prinsjesdag gepresenteerd worden zijn niet de afspraken tussen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie, maar tussen de VVD en de PvdA. De afspraak om het eigen risico te verhogen is dus gemaakt door bewindsleden van de VVD... en die van Nijboers eigen partij.
https://twitter.com/JaapJansen/status/905332010109022208
Toch een beetje gek dat meneer dat er niet bij vermeldt, he? Als je niet beter wist zou je bijna denken dat hij dit soort toch wel relevantie informatie bewust onder het tafelkleed veegt. Maar dat zou een trotse, rechtgeaarde PvdA'er nooit doen.
Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten