RTL-columnist: ‘Waarom zetten feministen zich nooit eens in voor vrouwen in écht onvrije landen?’

Eddy Terstall, filmmaker en columnist bij RTL-Z, gaat heerlijk los op Nederlandse nepfeministen als Anne Fleur Dekker.

Ze doen niets liever, feministen als Anne Fleur: claimen dat we hier in Nederland en de rest van Europa zo vreselijk discriminerend richting vrouwen zijn, en dat we toch écht iets moeten gaan doen. Ieder zijn ‘goede doel’ natuurlijk, maar zoals zo vaak is gebleken gaat het hier meer om hypocrisie, en dat wordt geweldig blootgelegd door RTL-Z columnist Eddy Terstall.

Er zijn namelijk landen die zeg maar nét iets vrouwonvriendelijker zijn dan Nederland. Saoedi-Arabië, Iran, Afghanistan: ik noem maar wat hoor. In zulke sharialanden leven vrouwen onder de meest onterende omstandigheden waarbij ze in feite als bezit van hun man, vader of broer worden gezien in plaats van als een volwaardig mens. Dat het daar geen pretje is als vrouw, moet zelfs links het over eens kunnen zijn.

Een perfecte plek om je voor in te zetten als feminist dus, zou je denken. Helaas: in plaats van dat Anne Fleur moslimlanden veroordeelt om hun beleid jegens vrouwen, draagt ze vrolijk een boerka uit ‘solidariteit’. Dat is vooral domheid, maar velen lijken ook de mening te hebben dat het daar ‘geen zin heeft’. Een verloren zaak zeg maar.

Maar dat klopt dus niet – het is niet alsof er daar geen vrouwen zijn die hun situatie proberen te verbeteren:

Ik ben ze in veel landen waar de islam de grootste religie is tegen het lijf gelopen. Moderne vrouwen. Ze waren kunstenaars, actrices, filmmakers. Het waren ook vrouwen die niet in de culturele sector zaten. Activisten. Heterovrouwen. Homovrouwen.
Vrouwen zoals we die ook in het Westen kenden en kennen.
(…)
Vrouwen die hun eigen levens willen vormgeven. Die zelf willen bepalen wat ze zelf zeggen zingen of uitbeelden. Die zelf bepalen wat ze wel geloven en wat niet. Wie ze beminnen en wie niet. Waar ze heen gaan en waar niet. Wat ze aantrekken en wat niet.

Helaas krijgen die lokale feministen vrijwel altijd nul op rekest wanneer ze Westerse collega’s om hulp vragen:

Talloos zijn de keren dat ik het soort vrouwen heb horen fulmineren tegen vrouwelijke linkse geestverwanten in het Westen. Vrouwen met wie ze niet alleen de hang naar vrijheid en zelfbeschikking delen, maar vaak ook voorkeuren op het gebied van muziek en kunst. Vrouwen van wie ze dan ook zouden mogen verwachten dat ze wapenbroeder zijn in hun strijd tegen het patriarchaat. Een strijd waarin ze veel te winnen en nog meer te verliezen hebben.

Maar de steun die ze op basis van overeenkomst in ideologie zouden mogen verwachten blijft vaak uit.

En dat schiet natuurlijk niet op. Feminisme heeft deze wereld best wat te brengen, maar niet op de plekken waar ze zich nu altijd zo druk om maken. Juíst in – ja ik ga het gewoon zeggen – moslimlanden valt er veel te verbeteren voor vrouwen. In plaats daarvan zeuren ze hier over niet-bestaande problemen, wat geen enkele vrouw helpt. Je zou bijna denken dat het nepfeministen zijn… maar dat kan niet, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. marco1

  Je zou ook bijna denken dat de klaagdames hier gewoon verwende kleuters zijn met een ernstige drang naar aandacht.

 2. poison

  Die Eddy Terstall heeft hier zeker een punt. Feministen weten schijnbaar niet hoe goed het hier voor vrouwen is terwijl elders in de wereld nog veel te doen is voor de dames feministen. Dus lady’s, hup, hup aan het werk. Helaas voor Eddy Terstall, Kritiek op links, dan word je de pispaal van links, is alom bekend.

 3. Ritter

  Om kritisch te zijn op de islam is moed nodig. Kennelijk hebben veel van deze nep feministen dat niet.

  Darrya Safaj uit Iran heeft wel die moed en is dan ook een echte feministe de opkomt voor vrouwenrechten en ook waarschuwt voor het islamisme.
  ——————————————–

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  “17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. Pjotter

   Ritter@ Dat zijn de ECHTE feministen, petje af.

 4. DolleDries

  Met name de PVV met Wilders doet dit al, ja en dan moeten die trutjes achter Geert gaan staan. Dus deze trutjes timmeren aan de weg over de lijken van de vrouwen uit die landen. Dat mag je best wel smerig en walgelijk noemen

 5. Bloem

  Het is makkelijker en veiliger om hier overal tegenaan te trappen

 6. Ngatimoto

  Het is gewoon gebrek aan lef. Ze kijken wel uit om iets aan te vallen dat tegengas geeft.
  Dus klagen ze mensen in het westen aan die te slap zijn om stevig terug te slaan.
  Het is allemaal zo voorspelbaar.
  Als je bijvoorbeeld tegen een boerka zou zijn dan weet je dat je moslims op je stoep krijgt. Een mens moet toch wat en dan ga je gewoon beweren dat het dragen van een boerka een teken van vrijheid en feminisme is. Zelf loop je in een op schaamlip hoogte afgeknipte spijkerbroek, dat dan weer wel. Moslims blij en ach, die Geert Wilders of Baudet blaffen alleen maar wat. Daar zit geen gevaar bij.

 7. buitenbeentje

  Om er maar twee te noemen, SS en AFD maken meer kapot als dat ze willen weten. De manier waarop beide “dames” ageren zet kwaad bloed bij een heleboel mensen ongeacht kleur of geslacht. Beiden zorgen voor meer wij / zij denken en dus precies voor het tegendeel van wat ze zeggen te willen bereiken. Racisme roepers en would be feministes (M/V/X) veroorzaken meer racisme en/of anti feminisme i.p.v. minder.

 8. Marija

  ANNEFLEUR MUTS, WIL JE DIT ARTIKEL EVEN HEEL GOED LEZEN?
  misschien steek je er wat van op.

 9. trampoline

  Waarom niet? Omdat ze daar te laf voor zijn! ls je iets wil doen voor echt onderdrukte vrouwen in bijv. Saoedi Arabië, Iran, Irak en al die andere Afrikaanse landen, zou je daar ter plaatse meten protesteren en dat is veel te link; dan loop je een grote kans te worden opgepakt.
  Het is veel veiliger om in ons land moeilijkheden te veroorzaken.

  1. van Urk

   Ach de westerse feministen beginnen eerst klein voordat zij de regio,s rondom de Perzische Golf in bezit gaan nemen. 😉

 10. Ecoshaarlem

  Dat gestoorde mens Anne Fleur Dekker is door een vrouw gewezen, op de werkelijke problemen van vrouwen in alle moslim landen, wat al jaren bekend is, maar dat mens heb ik haar nog nimmer over horen praten!
  Als zij zo begaan is met onderdrukte moslim vrouwen , heb ik een goed advies, een enkele reis Afghanistan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.