Slap! Laf OM eist slechts vijf jaar tegen Marokkaanse agent die geheime informatie doorspeelde

Geen categoriesep 28 2017, 15:00
Allemaal in naam van diversiteit bij onze politie, natuurlijk.
Ah, het is weer een mooie dag voor wegkijkers en aanhangers van de 'maar-hij-had-zo'n-moeilijke-jeugd!'-theorie. Amine A. stond donderdag terecht voor zijn uiterst corrupte levensstijl in zijn functie als agent.
Amine is al sinds zijn jeugd bevriend met ene Yassine H., die besloot om een heel ander pad in te slaan dan zijn jeugdvriend. Hennep kweken, inbreken in de regio: deze jongen deed het allemaal. Je zou denken dat je als agent dan op zijn minst probeert om je vriend op het rechte pad te krijgen, maar nee hoor: in plaats daarvan speelde hij het spelletje mee. Sterker nog: de Marokkaanse agent leek soms actiever dan zijn mattie. Hij speelde gevoelige informatie door over toekomstige politieacties - de inval bij een hennepkwekerij bijvoorbeeld, die daardoor leeg was toen de politie arriveerde - en coördineerde zelfs live inbraken vanuit zijn luie stoel op het politiebureau. Dit alles heeft meneer zelf ook al eerder bekend.
Amine A. komt uit Gouda, een stad met een grote Marokkaanse gemeenschap. De politiebobo's daar vonden dat dat echter niet genoeg weerspiegeld werd in hun korps, waarna ze - héél progressief vooruitlopend op de huidige, nationale trend - besloten om zich hard in te zetten voor het diversificeren van hun teams. Lees: mensen aannemen op basis van hun achtergrond in plaats van hun capaciteiten. Ook deze kansenparel werd gescout, waarna hij het al snel wist te schoppen tot hoofdagent. Hij werd beschreven als een 'modelagent', de knuffelmarokkaan van het team. Zeer onterecht dus, zoals nu is gebleken.
De eis van het Openbaar Ministerie? Een luttele vijf jaar. Daarna - of waarschijnlijk al daarvoor, met 'goed gedrag enzo' - zal hij weer vrolijk rond kunnen lopen over onze straten, om wederom te doen wat hij niet laten kan. Ja, dat is wat knetterlinks diversiteitsbeleid met ons land doet. Bedankt hè!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten