Slap! Laf OM eist slechts vijf jaar tegen Marokkaanse agent die geheime informatie doorspeelde

Allemaal in naam van diversiteit bij onze politie, natuurlijk.

Ah, het is weer een mooie dag voor wegkijkers en aanhangers van de ‘maar-hij-had-zo’n-moeilijke-jeugd!’-theorie. Amine A. stond donderdag terecht voor zijn uiterst corrupte levensstijl in zijn functie als agent.

Amine is al sinds zijn jeugd bevriend met ene Yassine H., die besloot om een heel ander pad in te slaan dan zijn jeugdvriend. Hennep kweken, inbreken in de regio: deze jongen deed het allemaal. Je zou denken dat je als agent dan op zijn minst probeert om je vriend op het rechte pad te krijgen, maar nee hoor: in plaats daarvan speelde hij het spelletje mee. Sterker nog: de Marokkaanse agent leek soms actiever dan zijn mattie. Hij speelde gevoelige informatie door over toekomstige politieacties – de inval bij een hennepkwekerij bijvoorbeeld, die daardoor leeg was toen de politie arriveerde – en coördineerde zelfs live inbraken vanuit zijn luie stoel op het politiebureau. Dit alles heeft meneer zelf ook al eerder bekend.

Amine A. komt uit Gouda, een stad met een grote Marokkaanse gemeenschap. De politiebobo’s daar vonden dat dat echter niet genoeg weerspiegeld werd in hun korps, waarna ze – héél progressief vooruitlopend op de huidige, nationale trend – besloten om zich hard in te zetten voor het diversificeren van hun teams. Lees: mensen aannemen op basis van hun achtergrond in plaats van hun capaciteiten. Ook deze kansenparel werd gescout, waarna hij het al snel wist te schoppen tot hoofdagent. Hij werd beschreven als een ‘modelagent’, de knuffelmarokkaan van het team. Zeer onterecht dus, zoals nu is gebleken.

De eis van het Openbaar Ministerie? Een luttele vijf jaar. Daarna – of waarschijnlijk al daarvoor, met ‘goed gedrag enzo’ – zal hij weer vrolijk rond kunnen lopen over onze straten, om wederom te doen wat hij niet laten kan. Ja, dat is wat knetterlinks diversiteitsbeleid met ons land doet. Bedankt hè!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. trampoline

  Ziehier ons niet functionerende rooie rechtssysteem; veel meer begrip voor de dader, vooral als die van Noord Afrikaanse komaf is, dan voor potentiele slachtoffers of de veiligheid van de burger.
  En dan nog durven sommigen te beweren dat we hier een uitstekend rechtssysteem hebben; puur gelul!

  1. hans-e-pans

   Als het OM een hogere straf zou eisen dan kan dat gezien worden als een erkening dat met hopeloos fout zat/zit.

 2. Tinneke

  En nu voor straf het Wilhelmus leren…….

 3. Ni28

  Moslimcrimineel gered door se islam en een rechter die waarschijnlijk D66 stemt.

 4. denk eens na

  Meer Marokkaanse agenten bij de politie wie kan daar nu tegen zijn?

  1. Dubbele Komma

   Goeie vraag.hoeveel berbers zouden in Marokko agent mogen worden denk jij?

   Echte Marokkanen hebben het niet zo op rif berbers waar de hele wereld zo’n last van heeft. Die vinden berbers uitschot op een of andere vreemde manier…

   Hoeveel berbers zou de Marokkaanse politie in dienst hebben? Goeie vraag. Daarbij meenemende dat vrouwen bij de Marokkaanse politie geen hoofddoek mogen dragen.

   Zijn daar ook harde cijfers van? Net zoals de corruptie hier door foute jihadistische (gewoon islam) agenten?

   1. toetssteen

    @Dubbele komma
    Dat klopt. Dat is ook zo merkwaardig aan de eerste gastarbeiders die uit de grote steden kwamen. Die waren best modern (uitzonderingen daargelaten), gingen naar de disco, zaten keurig in het pak (those were the days) enzovoort.
    Deze mensen zijn bij het aantrekken van de economie in het thuisland voor een goed deel teruggekeerd. Zij die bleven hangen trouwden veelal (net zoals de Italianen enz.) en vormen nog steeds de groep goed geslaagde allochtonen van Marokkaanse herkomst.

    De Berbers hebben we te danken aan de keuning van verweggistan die hen liever kwijt dan rijk was.

    1. Dubbele Komma

     Jij bent geinformeert. Dat was precies het antwoord op mijn retorische vraag.

 5. corfo

  Goh, wat gek toch dat er steeds minder vertrouwen is in politie, Justitie, O.M. en andere overheids-instellingen.
  De aanstellingseisen voor allochtone parasieten die bij de politie willen, zijn jaren geleden drastisch verlaagd, ook de examens zijn speciaal voor hen verlaagd, zie hier één gevolg daarvan. Deze zaak is nu bekend geworden maar ’t is niet de enige zaak die draait om allochtone lui bij de politie, de meeste zaken worden in de bekende doofpot gestopt.

 6. Steve Van der Vekens

  In het kader van diversiteit zijn Marokkaanse flikken een meerwaarde.
  Sukkels.

 7. marco1

  Ik weet niet wat normaal is om als straf te eisen voor het OM , maar gezien de straffen die gegeven worden in Nederland is die 5 jaar toch best hoog? Begrijp me niet verkeerd als het aan mij zou liggen dan kreeg hij levenslang en als ik het voor het zeggen had ging die terug naar marroko.

  1. Hetzalwelweer

   Het OM geeft een straf, het OM heeft schijt aan de slachtoffers en luistert naar de politiek correcte BS…het is tegenwoordig politiek incorrect om marokkanen te bestraffen..in het algemeen….Als Nederlander, wat is een nederlander??, Ze hebben het over de Turkse Nederlander en de Marok Nederlander. Nee, zolang er een schotel aan je balkon hangt en je je laat inhaleren door de buitenlandse politiek dan ben je geen nederlander, je bent gewoon een profiteur…elke maand 900 euries incasseren en de helft overmaken naar je oom die een zomerhuisje heeft en een notenplantage.

 8. sjun

  Om een of andere reden wordt je juridisch vervolgd als je publiek stelt dat je daar minder van wilt https://goudsdagblad.nl/vijf-jaar-cel-geeist-corrupte-hoofdagent/
  Zo krijgen steeds meer eenvoudige burgers het idee dat de reconquista die 1492 voltooid werd een reden had. Het leverde Spanje enkele eeuwen welstand op.

 9. Guus Geluk

  Wat wil je dan dat ze voor een straf eisen? De doodstraf?

 10. Kodi

  Willen we meer of willen we minder?

 11. Babaji538

  Nuenen, 12 februari 2018

  Een raadsel opgeven, kan een groot Lot
  zijn toebedeeld.
  De oplossing ligt hierin, zó realistisch mogelijk,
  alles cryptisch te beschrijven
  om tot een deler van het geheel te komen.

  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.