8 dingen die je leven met iOS11 makkelijker maken

De lancering van de iPhone X was een leuk event, zoals altijd. Terwijl sommige mensen enthousiast werden om zichzelf in een real-time animated poep emoji te veranderen, zijn bepaalde functies echter niet benoemd.

iOS 11 zit vol met verbeteringen, maar een aantal van onze favoriete nieuwe mogelijkheden zijn nog niet benoemd. Het zijn ook nogal wat opties.

We zullen 8 iOS 11 functies van Apple bekijken die erg interessant zijn en waarvan je waarschijnlijk nog niet hebt gehoord.

1) Automatische instellingen
Hier zal je niks van merken totdat je jouw iOS device hersteld of een nieuwe aanschaft. Met iOS11 kun je alle belangrijke informatie overzetten van een bestaand iOS apparaat. Denk hierbij aan: iCloud Keychain passwords, Wi-Fi logins en voorkeursinstellingen. Het is vergelijkbaar hoe je de Apple Watch 3 kunt koppelen.

2) Automatisch ingevulde wachtwoorden
Safari’s wachtwoord management is een fantastisch systeem, totdat je Safari verlaat en jouw wachtwoorden moet onthouden voor andere apps. Dit gaat veranderen met iOS11, waarbij developers je de mogelijkheid geven om toegang te krijgen tot jouw Safari passwords in apps.

3) Automatisch aanmelden
Ben jij het ook zat dat jouw iPhone of iPad goede Wi-Fi netwerken in de buurt vermijd voor de slechte verbinding van de buren? Auto-Join wordt jouw nieuwe vriend. Selecteer het netwerk dat je niet wilt gebruiken en zet Auto-Join voor dit netwerk uit.

4) Bel de politie
Met iOS 11 wordt er een nieuwe paniek modus ingevoerd. Wanneer je de aan/uit knop vijf keer indrukt komt er een mogelijkheid voor spoedgevallen, SOS. Wanneer je deze optie selecteert wordt de politie gebeld en mensen die op jouw nood lijst staan worden op de hoogte gebracht van jouw locatie.

Dit is een optie die je niet zomaar kunt uitproberen, tenzij er echt iets aan de hand is.

5) Echo
Als je van speciale effecten in Messages (iMessage) houdt zijn er twee nieuwe om op te noemen. Met Echo stuitert het bericht meerdere malen over het scherm. Met Spotlight wordt het scherm donker, behalve het bericht zelf. Als je zelf niet overweg kunt met Xcode (de tool van Apple om apps te laten maken) kun je hier overigens ook zelf mee aan de slag.

6) Verander vragen aan Siri
Als je net als ons veel tijd besteed aan het schreeuwen tegen Siri, omdat ze je niet goed verstaat zal je blij zijn met de nieuwe mogelijkheid. Tap To Edit in Siri. Dit geeft de mogelijkheid om het zoekresultaat handmatig te veranderen of aan te passen tot voorgestelde opties.

We moeten wel toegeven dat dit het doel van een stem-assistent voorbij gaat, maar wat wij begrepen hebben is dat Siri meer begrijpt dan hiervoor.

7) Handgeschreven emails
De Mail app van iOS 11 krijgt een functie om een zelfgeschreven tekst toe te voegen aan email. Om dit te doen klik je het scherm en hou je het scherm vast totdat de kopiëren/plakken pop-up te voorschijn komt. Vervolgens klik je op afbeelding toevoegen.

Dit opent een nieuwe pagina waar je wat kunt schrijven. Deze tekst wordt vervolgens als een afbeelding geplaatst in jouw email.

8) Live Foto’s in FaceTime
Met iOS 11 begint het een trend te worden om functies in een app toe te voegen aan een andere app. Dit is een goed voorbeeld. De Live Photos die eerst zijn toegevoegd aan de camera app zijn nu ook beschikbaar in FaceTime. Een mooie toevoeging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Punt50

    Leuk hoor maar toch liever android. Geen gedwongen winkelnering voor mij.

    1. sjun

      Ik houd het op IOS 11.02 omdat Microsoft maar niet afkomt met een Surface-mini en een Surface Phone en het bepaald niet opschiet met Linux-alternatieven. Geen meekijkend Google bij mij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.