Beangstigend: twee Nederlandse ISIS-aanhangers willen aanslag plegen, maar Justitie weet niet wie het zijn

Lekker veilig dan: het Nederlandse Openbare Ministerie heeft open en bloot moeten toegeven dat het ISIS-aanhangers heeft horen overleggen over het plegen van een aanslag in Nederland. Dat is voldoende grond voor een rechtszaak, maar er is echter één probleem: ze hebben geen idee wie de terroristische islamisten zijn die dood en verderf willen zaaien in ons land.

Je vraagt je echt af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat ISIS geen aanslag in Nederland heeft weten te plegen, terwijl alle omringende landen wel getroffen zijn. Dat kleine wonder komt in ieder geval niet door het OM: de staande magistratuur moest vandaag toegeven geen idee te hebben wie twee ISIS-gasten waren die gewoon aan het telefoneren waren om de voorbereidingen van een aanslag door te spreken. Levensgevaarlijk, maar tevens zo anoniem als het maar zijn kan:

“Vorige week eiste justitie acht jaar cel tegen Rotterdammer Jaouad A., die alles in huis had voor een aanslag: een kalasjnikov, munitie, explosieven, video’s, handleidingen, een IS-poster. Sluitstuk van het bewijs vormt een afgeluisterd gesprek. Jaouad A. lijkt met een handvol andere mannen te spreken over het plegen van een aanslag. Met name twee gesprekspartners klinken nog radicaler dan A. Des te opmerkelijker is het dat zij nog steeds vrij rondlopen.

Justitie heeft zelfs geen idee wie het zijn. „Wij kennen hen alleen als NN1 en NN2”, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.”

De bewuste informatie werd aangeleverd door de AIVD, die verder ook niets bekendmaakt over de heren NN1 en NN2, die we voor de aardigheid best Abu al-NN1 en Abu al-NN2 kunnen noemen. Het brengt de Nederlandse rechtstaat nu in een lastig parket: terwijl Jaouad A. de bak in draait vanwege zijn verboden wapentuig en zijn voorbereidingen voor een aanslag, ontspringen de anonieme Abu’s de dans. Zij kunnen dus gewoon opnieuw beginnen met het voorbereiden van een aanslag, en ditmaal hopelijk (voor zichzelf dan) wél uit het vizier van de Nederlandse autoriteiten blijven.

Het is een weinig opbeurend vooruitzicht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Wie het ook zijn, in ieder geval willen zij van de verkeerde imago af dat zij alleen verwarde diabetici zijn.
  Verder is het wel een vreemd nieuws. Ik heb gehoord maar ik weet niet van wie, wat moet je mee?

 2. corfo

  Twee ISIS-aanhangers maar ?
  Ik denk dat er vele tientallen zijn die een aanslag zouden willen plegen.

  1. van Urk

   Ik zal hierover DENK-en wie dat kunnen zijn. 😉

   1. swetsnek

    Hahahahaahaha ze zullen er in ieder geval bij betrokken zijn hahahaha

   2. Steve Van der Vekens

    Hihi, SAMEN met het linkse cartel van Belgie.

 3. mening66

  Volgens Rutte is angst een slechte raadgever en zijn wij met meer dus machtiger dan deze booslims,. Weer een leugen en zoethouder van de PM v het niet meer bestaande NL.
  Het wordt weggegeven aan de EU en om het volk rustig te houden, of moet ik zeggen (in coma) zetten ze het onzichtbare moslim leger in om angst te zaaien, geven Antiva veel beweging vrijheid en blokkeert zo veel mogelijk tegen demonstraties van burgers die zien wat er gebeurd en proberen te redden wat er te redden valt,geweldloos.
  Dit is NL anno 2017.
  Een vr een weldenkend mens een schizofrene wereld waar dingen gebeuren die in de gehele geschiedenis van de mensheid niet eerder is gebeurd, vrijwillig en zelfs met medewerking je land en volk opofferen aan de EU en islam.

 4. Ali Yas

  Dit soort berichten is reclame voor de “sleepwet”.

 5. swetsnek

  Soms moet je berichten niet serieus nemen dit is zo’n bericht

 6. Steve Van der Vekens

  Wie zegt dat dat waar is?

 7. Parestado4

  Gaan we in dit land dezelfde kant op al 40-45?Dan heb ik maar één advies voor mijn Joodse landgenoten:Zie dat je hier weg komt:In Israel ben je veilig!

 8. Christina

  Zijn dit dan de `nieuwe` Nederlanders of de tyfus nazaten van die tyfus gastarbeiders??
  Maakt eigenlijk ook niet uit het is sowieso alletwee vullis wat rondloopt in ONS land!!!!!

 9. Punt50

  Daarom een totaalverbod op de islam ideologie in Europa. Weg ermee.

 10. chicamo1

  Het is simpel, dubbele paspoorten naar hun geliefde moederland dus Nederlanderschap afnemen. De andere gevallen executeren voor in dienst treden van een vijandelijke mogendheid. Probleem opgelost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.