Column Jan Roos: Ik heb ook wel eens ongevraagd in billen geknepen

“Volgens de diehard feministen zal ik waarschijnlijk een echt varken zijn.”

Mannen moeten met hun poten van vrouwen afblijven. Tenminste, als die vrouwen daar niet op zitten te wachten. Verkrachting is walgelijk en moet, wat mij betreft, worden bestraft met levenslang op water en brood. Aanranding is verschrikkelijk en gelukkig strafbaar. Ook is seksuele intimidatie, als dat door het slachtoffer daadwerkelijk zo gevoeld wordt en niet door een ander zo wordt bestempeld, heel naar en moet het zo snel mogelijk uit de maatschappij verbannen worden. Ik heb een dochter, een moeder, een zus en een vriendin en hoop dat ze niet of in ieder geval zo min mogelijk last hebben van dit prehistorische gedrag van mijn mede-mannen. Nou, dat hebben we dan ook weer gehad. Tot zover mijn reactie op de social media-actie waar vrouwen met #metoo hun verhaal doen over de keren dat ze zijn lastig gevallen door vieze op seks beluste kerels.

Dan maar mijn eigen verhaal, want #ookik. Ik heb ook wel eens ongevraagd in billen geknepen in de kroeg. Ook heb ik via Twitter, Facebook, sms en WhatsApp berichtjes met een licht erotische lading gestuurd naar vrouwen om duidelijk te maken dat ik interesse had in een uitwisseling van liefdessappen. Ik kijk ongevraagd naar decolletés, draai mijn hoofd om bij hele knappe dames en geef knipogen naar meisjes in de bediening en moeders op het schoolplein. De vraag is: ben ik nu ook dader in dat #metoo-gebeuren? Volgens de diehard feministen zal ik waarschijnlijk een echt varken zijn, volgens de iets realistischere dames hooguit een macho. Maar doe ik nou echt iets verkeerd?

In de discotheek (voor jongere lezers: dat was vroeger wat tegenwoordig een club heet) ben ik veelvuldig in mijn kont geknepen en in het kruist getast door vrouwen. Ik heb via Twitter, Facebook, sms en WhatsApp verzoeken gekregen van het vrouwelijk geslacht om een potje te copuleren, vaak vergezeld met een foto van borstpartij en vrouwelijk geslacht. Ik word wellustig bekeken, krijg knipoogjes en getuite lipjes. De vraag is: ben ik nu dan ook slachtoffer in dat #metoo-gebeuren? Zo voel ik me niet. Ik voel eigenlijk heel fijn met dat soort aandacht. Toch zette ik op Twitter een paar #metoo-voorbeelden om eens te kijken hoe er door vrouwen gereageerd zou worden. Op ongevraagd betast worden waren de antwoorden: “vond je zeker lekker”, “stel je niet zo aan”, “mocht je willen” en “je zoekt zeker aandacht”. Op de opmerking van vrouwen dat ik een kleintje zou hebben (ongezien hè), wat pure seksuele intimidatie is, werd door vrouwen lacherig gedaan en zou ik inderdaad wel een kleintje hebben.

Als ik niet beter zou weten was hier sprake van seksisme, van pure ongelijkheid. Van het feit dat vrouwen alleen maar slachtoffers kunnen zijn en mannen alleen daders. Maar net voordat ik daar iets over op social media wilde zetten las ik een column in Trouw van zo’n donker zeurvrouwtje dat het hele #metoo-gedoe heel erg racistisch is omdat alleen witte (voorheen blanke) vrouwen aandacht krijgen voor hun aanrandingen, of zoiets. En zo werd dus wederom een bres geslagen in het vrouw/man-denken en was het alweer een rassendingetje geworden. Jammer, want zonder de eeuwige “raswin” had het nog een leuke discussie kunnen opleveren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Marija

  Zachtjesaan word ik het kotsbeu al dat gezeik over mannen.
  Mannen zijn mensen net zoals vrouwen.
  De een leuk, de ander niet.
  Om mannen weg te zetten als op seks beluste idioten is erg kortzichtig.
  Het is toch normaal gesproken zo natuurlijk als ademen.
  Dus hou op met dat gezever en laat ook Fleur en S.Simons in hun sop gaar koken.
  Negatieve zeikwijven zijn dat.

 2. Viertel

  Een idiote column. Wat een proleet is die Jan Roos eigenlijk. Je moet er toch niet aan denken dat ‘matrozenpetje’ in de Tweede Kamer was gekomen. Gelukkig waren de kiezers weer eens verstandig…

  1. Henk-Jansen

   Wat is er idioot aan dan? Jan probeert alleen aan te geven dat echte aanranding en verkrachting natuurlijk verschrikkelijk is maar dat er nu wel heel erg overdreven wordt in deze hele discussie en dat vrouwen er ook wat van kunnen!

   1. Nederland-op1

    Hoezo idiote column, gewoon eerlijk en normaal mannelijk gedrag. Helemaal niets mis mee wat mij betreft. En jij Viertel, jij kijkt zeker gelijk weg wanneer een vrouw inkijk heeft of voor jouw neus bukt. Ongelofelijke schijnheil!

    1. Viertel

     @4: Als rechtgeaarde homofiel boeit mij voor- noch achterkant van een vrouw. En als een man mij ongevraagd betast, krijgt hij een knal voor zijn kanis.

     1. Nederland-op1

      Ah, op zo’n manier 🙂 Een kleine aanpassing: gewoon eerlijk en normaal hetero mannelijk gedrag. Mijn ervaring met homo’s is dat ze anderen bijzonder graag aanraken.

    2. swetsnek

     Dat had hij er nog niet bij verteld he die Viertel is me er eentje he hahahahaha

 3. Blue monday

  Eerst even een uitvoerige inleiding, waar Jan zich alvast stevig indekt…. tot zoverre kennen we het verhaal al en voegt het niks toe.

  Vervolgens een ranzig privé-relaas van onze Jan, dat ik helemaal niet wil weten!
  Houd het even voor jezelf.
  seks en Jan passen niet echt bij elkaar.

  1. IJscoman

   Seks en Blue passen blijkbaar ook niet echt bij elkaar.

 4. Ni28

  Ik denk niet dat de meeste vrouwen op wachten om in hun billen geknepen te worden. Ik sta ook niet op te wachten dat iemand op straat mij ineens in de billen knijp dus waarom zou ik het een ander aandoen? Ik vind ook niet dat om dat voor te komen vrouwen in een berg textiel gehuld moeten worden. Het is wel zo dat nu blijkt dat veel vrouwen vis seks hun carrière hebben opgebouwd. Carrière boven de eer, daar moeten wij ook niet voor blind zijn. En daar hebben vrouwen voordeel met zich mee. Ik denk niet dat er veel mannen zijn die via het bed een hoge positie bereikt hebben.

 5. Feit

  Ik durf te stellen dat meer dan de helft van de vrouwen op deze aarde vrijwillig met Harvey Weinstein naar bed gaan voor een Hollywoodcarriere.

  Een kwart zou er om smeken.

  1. Becker

   Waarmee Feit er in slaagt de schuld toch weer bij de vrouw te leggen.

   Dit is precies het probleem dat in de Me Too-campagne wordt aangekaart.

   1. Feit

    Ja een heleboel golddiggers hebben medeschuld hieraan. Correct!

    1. Guus Geluk

     Neen, Weinstein zat fout.

     1. Feit

      Niet alleen Weinstein.

      Het is een ieder bekend dat het verleiden van mannen door vrouwen om een doel te bereiken zo oud is als de vrouw zelf. Dat is fout.

      Dat Weinstein daar weer misgebruik van maakt is ook fout.

      Beide zijn fout, Guus.

 6. buitenbeentje

  Wordt het trouwens niet eens tijd de disclaimer bij Roos te veranderen?

  Jan Roos
  Jan Roos is partijleider van VNL (VoorNederland). Ook is hij bekend van de radio (Echte Jannen), tv (PowNed) en Internet (GeenStijl).

 7. DolleDries

  Vrouwen moet je niet al te letterlijk nemen, figuurlijk zijn ze juist het mooist.

 8. Floris

  “In de discotheek (voor jongere lezers: dat was vroeger wat tegenwoordig een club heet) ben ik veelvuldig in mijn kont geknepen en in het kruist getast door vrouwen. Ik heb via Twitter, Facebook, sms en WhatsApp verzoeken gekregen van het vrouwelijk geslacht om een potje te copuleren, vaak vergezeld met een foto van borstpartij en vrouwelijk geslacht. Ik word wellustig bekeken, krijg knipoogjes en getuite lipjes.”
  ——————————————————————————–
  Ik kan het me niet voorstellen.

 9. PMG

  Top bijdrage van Jan Roos en #metoo heel erg lastig gevallen door vrouwen en mannen, niks nieuws maar nu eindelijk wel aandacht.

 10. waakhond

  meneer roos u bent buiten het billenknepen geen dader.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.