De brutaliteit: illegale moskee in Haagse boekhandel weigert nog steeds de boel op te doeken

Zelfs na de zoveelste eis van de gemeente Den Haag dat de eigenaar van een islamitische boekhandel kapt met het organiseren van gebedsdiensten in zijn winkel, gaat de illegale moskee gewoon door.

Imam Fawaz Jneid: hij begint inmiddels een aardig bekende man te worden. Of moet ik zeggen: beruchte. Deze haatimam, die al eens een gebiedsverbod opgelegd kreeg om zijn haatvolle, radicaliserende preken, is een frequente bezoeker van de islamitische boekhandel in het Haagse Transvaal. Niet om even vrolijk door de verzameling aan salafistische leeskost te gaan – hoewel hij dat van tijd tot tijd misschien ook wel doet – maar om daar doodleuk zijn verhaaltjes van haat tegen het Westen te verkondigen.

Niet zo gek dus dat de gemeente Den Haag alles op alles zet om die preken te verbieden. Ze riepen al tig keer eerder op tot het stoppen met het houden van gebedsdiensten in de winkel – helaas wel steeds om de verkeerde redenen. De enige reden die je nodig hebt om Fawaz daar te weren is simpelweg te zeggen dat zijn boodschap van haat niet welkom is in Den Haag: zo simpel zou het moeten zijn. Maar helaas: om niet islamofobisch over te komen – het idee alleen al – houden ze het op een puur bureaucratisch vlak. Volgens de gemeente staat het bestemmingsplan niet toe dat er maatschappelijke of religieuze activiteiten plaatsvinden in de boekhandel: alleen zaken die horen bij een bedrijfsruimte mogen daar uitgevoerd worden. Wat natuurlijk ook zo is, maar toch: het is triest dat Nederlandse bestuurders het lef niet meer hebben om de echte problemen te benoemen.

Met het uitblijven van echte actie van de gemeente lapt het winkeltje de eis echter aan haar literaire laars: bewoners klagen nog steeds dat er hardop gebeden wordt in de winkel. Vandaar dat men nu tegenover elkaar staat bij de rechter, die moet besluiten wat er met de boekhandel moet gebeuren. De stichting achter de winkel, Qanitoen, heeft daar nu toegegeven dat er inderdaad gebeden wordt, maar dat het daarmee nog steeds geen moskee is. Daar hebben ze dit lachwekkende argument voor:

“Als een christelijk gezin thuis bidt voor het eten, is het ook niet meteen een kerk”

Nee, dat klopt: als je even bidt voor het eten, dan doe je dat om te danken voor dat eten: het bidden is dan een nevenactiviteit. Als je echter met een groep moslims samenkomt in een ruimte met als enige doel om daar samen te bidden, is dat een heel ander verhaal: die ruimte verwordt dan tot gebedsruimte. En een islamitische gebedsruimte noemt men ook wel… inderdaad, een moskee.

En die zijn niet toegestaan in boekwinkels. Deze rechter doet er dan ook goed aan om die haattoko met onmiddelijke ingang te sluiten: zulke lui die denken ons land in één grote moskee te kunnen veranderen moeten geen podium krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Punt50

  Slappe bestuurders. Dan krijg je dit vanzelf.

 2. corfo

  Misschien kan men er een
  Ali’s Hakbar van maken of een Ali’s Snackbar ?

  1. buitenbeentje

   ik zie wel iets in een slachthuis voor varkens.

 3. Knopper

  Ach is gezamenlijk bidden met gelijkgestemde tegen alles wat niet moslim is of islamiet is nu ook al strafbaar ,zo gek die Nederlanders ,laat die lieve baarddragende haatzaaiers toch prediken in hun met haatzaaiende omringde boeken ,Nederland waar moet dat toch eindigen , nee ik distantiëer me van alles wat Nederlands WAS !!!

 4. HaZ

  Dus het is geen moskee, maar een islamitische boekhandel. Wat als nu dagelijks er tien- of honderdtallen blanke Nederlanders het gebouw met een bezoekje gaan vereren, gewoon om……een islamitisch boek te willen kopen. Kijken hoe lang het duurt voor de haatbaard en consorten dit zat worden.

 5. Ni28

  Moslims worden niet voor niets in eigen landen met de harde hand in toom gehouden. Hier zie je als je de zachte Hollandse handje gebruikt. Alles gaat gewoon door want slap gelul wordt doodgewoon genegeerd.

 6. Seneca

  als men zich tegen dit soort wantoestanden verzet dan is men volgens doos Mabel van oranje, islamofobisch?

  1. corfo

   @ Seneca.
   Dat mens, Doos Mabel van Oranje, weet niet beter, moet je maar denken.
   Dat soort staat geheel buiten de werkelijkheid, hoewel, vóór haar huwelijk met de prins, nam zij wel degelijk deel a.d. werkelijkheid, o.a. met Klaas Bruinsma en co.
   Zij is van het soort : buikspreekpop !

 7. DolleDries

  20 parlementsleden van de Moderaten hebben een motie ingediend met het voorstel om gewapende militairen in te zetten tegen de criminele bendes in de migrantenwijken. In Stockholm handelt het zich om Rinkeby, Tensta, Husby en Hallunda/Norsborg, schrijft Stockholm Direkt.
  Een groep Moderaten heeft in het parlement een motie ingebracht om de samenwerking tussen de politie en het leger uit te breiden om de criminaliteit in de Zweedse migrantenvoorsteden te stoppen, en de overbelaste politie te ontlasten.
  De motie is op 4 oktober ingediend en is door 20 Moderaten parlementsleden ondertekend.
  Volgens SVT Nieuws heeft het parlement zich achter de motie geschaard en wil dat de regering zo snel mogelijk de mogelijkheid onderzoekt voor samenwerking tussen het leger en de politie.
  “Het is de verantwoordelijkheid van de staat om de wet te handhaven, met name de politie. Maar de politie heeft vandaag niet meer het numerieke vermogen om de openbare orde te handhaven. Dan valt het oog al snel op het leger en militairen”, zegt Mikael Cederbratt (M) tegen Stockholm Direkt.
  Cederbratt wijst erop dat Zweden een nultolerantie tegen misdaad moet hebben en daarom een constante aanwezigheid van politie en militairen in de buitenwijken is vereist. Zoals het vandaag lijkt, is de Zweedse wet niet van toepassing in bepaalde gebieden, zegt de Moderaten politicus.
  De parlementaire motie moet er onder andere voor zorgen dat militairen “bepaalde politietaken overnemen, zoals het handhaven van de openbare orde en bepaalde veiligheidstaken”, en de politie in plaats daarvan zijn krachten richt op het vervolgen van criminelen. Zo zou bijvoorbeeld een politiebus kunnen worden gevuld met soldaten onder leiding van een politie-inspecteur.
  Volgens Mikael Cederbratt moet het militair personeel ervaring met oorlog in het buitenland hebben om de misdaden in de voorsteden te stoppen. De soldaten moeten ook gewapend zijn.
  De Moderaten geven Denemarken als voorbeeld van een land waar militairen en politie al samenwerken om criminaliteit en terrorisme te bestrijden. Denemarken heeft 160 soldaten ingezet om onder andere de druk voor de politie te verlichten.
  Bron:
  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/m-politiker-satt-in-militaren-mot-kriminella-gang-i-fororten/repqjr!@dCTvPYp6tW22FMsOCgNnA/

  1. Marija

   Als het kalf al verzopen is, wil men de put gaan dempen.
   Het was beter geweest véél eerder in te grijpen en met harde hand te ordenen.

  2. sjun

   Er is natuurlijk een reden waarom bestuurders in geïslamiseerde landen vooral met ijzeren vuist regeren…

 8. Florissa

  Die lui lachen erom, rechtspraak in Nederland ,Stelt geen flikker voor, even een vrachtauto met varkens lossen,en na een kwartier weer ophalen ,met de mededeling dat ze per ongeluk op het verkeerde adres zijn afgeleverd ,en klaar is kees , daar kan geen rechter iets mee .

 9. nienke

  Het is al zover met dit gajes dat ze maar alles willen doen wat ZIJ willen en niemand houdt ze tegen.
  Dat slappe gedoe hier zeker niet.
  Wedden dat ook de rechter hun gelijk gaat geven daar kun je ook al niets van verwachten.

 10. PMG

  Er is niets aan te merken op het samenkomen zolang er geen overlast voor de buurt is maar het optreden van een haatimam, dat moet aangepakt worden! Het moet eens heel duidelijk worden hoe het zit met vrijheid van meningsuiting. Als minder,minder al een problem is dan is dit een inkoppertje.

 11. @Supermaharadja

  Het ware gezicht van een intolerant geloof die niet wil gehoorzamen aan onze grondwetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.