De Oostenrijkse Thierry Baudet, Sebastian Kurz, wordt naar verwachting Bondskanselier

In Nederland doen ze nogal lacherig over de mogelijke toekomstvisie van een Baudet als Minister-President, maar in Oostenrijk vinden ze het helemaal niet erg om een jonge charismatische conservatief tot Bondskanselier te maken.

De 31-jarige Sebastian Kurz is fractieleider van de conservatieve ÖVP en die partij wordt morgen naar alle waarschijnlijkheid de grootste partij van Oostenrijk. Daarmee maakt Oostenrijk een scherpe bocht naar rechts, want de rechts-populistische FPÖ wordt ook groter in het aantal zetels. Daarmee lijkt een rechts-conservatieve regering in Oostenrijk er aan te komen.

In de verkiezingen waren de identiteit en immigratie de belangrijkste thema’s in de campagne. Daarmee kon Kurz makkelijk stemmers naar binnen halen, omdat hij met zijn charisma en strenge immigratievoorstellen veel potentiële stemmers bij de FPÖ kon weghalen. De sociaal-democraten in Oostenrijk hebben daardoor het voor het nakijken, want een rechtse overwinning is onvermijdelijk.

Met streng immigratiebeleid en een rechtse regering, wordt Oostenrijk een nieuwe machtspartner samen met Midden- en Oost-Europese landen in de Europese Unie. Dit helpt om in de toekomst ruimhartig immigratiebeleid vanuit Duitsland en Frankrijk de kop in te drukken. Het hele politieke discours kan daarmee veranderen en zo krijgt Oostenrijk een belangrijke rol in de toekomst.

Kurz heeft in het verleden als Minister van Buitenlandse Zaken al een aantal voorstellen gedaan met betrekking tot immigratie. Zo stelde hij voor om een van de Griekse eilanden te gebruiken als migratieland, waar de migranten worden opgevangen en er geïnvesteerd wordt in opvang van de migranten. Zo centraliseer je de migratie en heb je een focus punt in het Europese migratiebeleid. Het plan, want eigenlijk nog geen eens een slecht plan is, werd natuurlijk uitgelachen en niet gebruikt. Het laat wel zien wat voor innovatieve plannen Kurz heeft voor in de toekomst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

106 reacties

 1. denk eens na

  Goede zaak beetje tegen gas geven .Kan juncker en zijn disciplen wel huilen.

 2. nickname1001

  (quote) om een jonge charismatische conservatief tot Bondskanselier te maken.
  .
  Werd er hier niet iets soortgelijks geschreven toen Rutte premier werd.
  Jong, charismatisch, conservatief.

  1. Tinneke

   Quote………… newfoundlander? ja toch………..L.O.L.

 3. buitenbeentje

  Kurz te vergelijken met Thierry Baudet en zijn partij(tje) is nogal vreemd. De ÖVP is van oudsher 1 van de twee grote spelers in de Oostenrijkse politiek, de zwarte, katholieke ÖVP tegen over de rode, socialistische SPÖ. Deze partijen zitten sterk verweven met de gemeenschappen waar beide partijen vanaf de kindheid in opgenomen zijn. Elke gemeenschap heeft zijn vier pijlers van de wieg tot het graf: De Kerk (+school), de socialistische Landjugend, de muziekvereniging en de brandweer. Dat maakt de gemeenschappen uitermate hecht.

  Kurz is politicus vanaf het moment dat hij de brui aan zijn studie gaf. Hij was de jongste staatssecretaris en is nu (nog) minister van buitenlandse zaken en integratie. Hij weet het mooi te vertellen, maar gedurende zijn ministerschap heeft hij niet veel potjes kunnen breken. Natuurlijk werd hij door de coalitiegenoten (SPÖ) behoorlijk dwars gezeten, de laatste twee jaar besteden ze meer tijd aan geruzie als aan regeren. Ook moeten we de invloed van de grootste gemeenschap, Wenen, niet uit het oog verliezen. Een conglomeraat van Rode en Groene zwevers, zoals in NL, die daar de macht hebben, een stad met een grote niet geïntegreerde islamitische populatie inclusief no go gebieden. Bijna 2 miljoen van de 8,5 miljoen bewoners van Oostenrijk woont in Wenen.

  Kurz heeft een hoop punten van de FPÖ overgenomen. Punten waarvoor hij de FPÖ anderhalf jaar geleden nog uitmaakte voor populisten, racisten, nou ja, we kennen het rijtje wel. Kurz heeft de macht gegrepen in de ÖVP en is nu alleenheerser. De lijst heet lijst Kurz, de kandidaten zijn uit allerlei partijen gehaald als (publiekstrekkers) “experts”, de kleur is van Zwart nu Turqoise. Kurz heeft bovendien aangekondigd dat hij als kanselier meer macht wil hebben, dat maakt hem in mijn ogen een eng mannetje.

  De SPÖ heeft Kurz heel erg geholpen sterker te worden. De partij heeft ene meneer Silberstein in de hand genomen als spindokter. Deze Silberstein zit nu in Israel in de gevangenis wegens fraude en nog wat vervelende financiele transacties. Ondertussen ontstonden er op facebook twee profielen die Kurz behoorlijk onheus zwart maakten. Goed getimed voor de verkiezingen kwam naar buiten dat Silberstein achter deze pagina´s zat. Een en ander maakt de SPÖ en Kern onmogelijk. De groenen hebben ondertussen hun sterkste en oudste lid, Pilz, op een zijspoor geschoven en deze is voor zichzelf begonnen. Deze partijen doen dus al niet meer mee voor de pot, de vraag is of ze de drempel wel halen. De FPÖ, een soort PVV, spint ook garen bij al die ruzies. De peilingen lopen ook hier ver uit elkaar. Het ziet er naar uit dat Kurz wint, de FPÖ tweede wordt en de SPÖ afgeslagen derde.

  Het wordt morgen prachtig weer hier met voorspelde 23 graden, veel mensen zullen gaan wandelen, na de kerk en daarna het stemmen, tenminste hier in het dorp. Alles ligt nog open. Wel valt mij op dat deze keer de verkiezingsborden van de FPÖ nog allemaal in tact zijn, vorig jaar bij de presidentsverkiezingen werden ze nog vernield. Hier in het dorp was trouwens de FPÖ toen de grootste kracht.

  Het wordt spannend.

  1. nickname1001

   En zo gaf buitenbeentje ons een kijkje in zijn vader/moederlandse politiek.
   Inderdaad, een buitenlander die hier commentaar levert op Nederland.

   1. A3aan

    Én, wat is daar mis mee?

    1. Guus Geluk

     Niets, maar het geeft wel te denken.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Ik begrijp dat de enkele extreem linkse elementen op dit forum het een beetje benauwd gaan krijgen van de mogelijke ruk naar rechts in Oostenrijk. Valt er weer een vakantie land voor jullie weg !
      Geen land zo veilig als een land met een rechtse regering.

     2. Guus Geluk

      Ik ga het liefst in eigen land, corfo ;).

   2. buitenbeentje

    Mijn vaderland (letterlijk) is Nederland, daar heb ik tot mijn pensioen gewoond en gewerkt. De Nederlandse politiek blijft mij interesseren, al was het alleen maar omdat de Nederlandse regering beslist over mijn AOW en mijn pensioen. Als iemand van jullie in de gelukkige omstandigheid verkeert dat hem geld niet interesseert, dan mag je je rustig helemaal van de NL politiek afkeren. Ik vind het belangrijk genoeg mijn stem te laten horen over wat de Nederlandse regering met mij voor heeft en wat ze voor hebben met degenen die ik daar achter gelaten heb, kind en familie. We leven gelukkig in een tijd waar een reisje naar NL geen wereldreis is en telefoon en internet een dagelijks contact mogelijk maakt.

    Mijn moederland (letterlijk) is inderdaad Oostenrijk en dus volg ik de politiek hier, want belangrijk voor verblijf van mij en hier wonende kinderen en kleinkinderen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat dit voor sommige mensen een doorn in het oog schijnt te zijn. Mensen die zich hier als zeer EU minded voordoen, hebben er schijnbaar de grootste moeite mee dat anderen gebruik maken van de weinige positieve mogelijkheden die de EU het individu biedt. Mag ik me pas weer met de provincie NL bemoeien als we een “großes Kaiserreich” olv Merkel en Juncker zijn?

    1. Kiliaan Noppen

     Het is opmerkelijk dat er op dit blog nogal wat mensen meebabbelen die voortdurend ons prachtige land onderkotsen en zeker weten dat hier niets deugt maar zelf al jaren niet meer in ons land wonen.

     Landverraad is een groot woord maar respect kan ik voor deze trieste nestbevuilers ook niet opbrengen.

     1. toetssteen

      @K.N.
      U bent echt hilarisch! Aan de ene kant roepen dat de wereld globaliseert en dat we moeten stoppen met denken in grenzen, omdat naadloos in de eigen voetangel te trappen.
      Denk breed man! De wereld is groter dan uw enge gedachteraam waar slechts plaats is voor narrow thinking!

     2. Kiliaan Noppen

      Toetssteen voelt zich aangesproken. Hij vindt Nederland helemaal niks en spreekt graag verliefd over de ideale samenleving van Singapore.

     3. toetssteen

      @noppen
      Welja, trap nogmaals in uw eigen angel!

     4. Punt50

      Als er op DDS één grote nestbevuiler is ben jij het wel moslim smeerlap!

    2. toetssteen

     @Buitenbeentje
     Well said!

     1. Floris

      “Mensen die zich hier als zeer EU minded voordoen, hebben er schijnbaar de grootste moeite mee dat anderen gebruik maken van de weinige positieve mogelijkheden die de EU het individu biedt.”
      ——————————————————————–
      De psychopaat denkt beet te hebben. Het is een poging tot monddood maken.

      Het enige wat hij ermee bereikt is dat we weer eens de bevestiging krijgen wat voor rat deze trol is.

      “Trolls truly enjoy making you feel bad. To quote the authors once more (because this is a truly quotable article): “Both trolls and sadists feel sadistic glee at the distress of others.”

      https://www.psychologytoday.com/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

     2. Kiliaan Noppen

      Floris feels bad na mijn opmerkingen.

      Hoe zou dat toch komen?

     3. Floris

      De draaitol geeft er weer z’n eigen draai aan. Trollen zijn erop uit om anderen te treiteren (make them feel bad). Dat is wat jij hier ook dagelijks komt doen. Voor psychopaten is dat hetzelfde als ademhalen.

      Veel lager kan je niet gaan als mens.

     4. Kiliaan Noppen

      Floris reageert als door een wesp gestoken omdat ik vraagtekens plaats bij zijn nestbevuiling van ons prachtige land waar hij al 30 jaar niet woont en wil wonen.

 4. Ni28

  Oostenrijk is ons voor, Brussel zal niet blij zijn en dat is een mooie waarschuwing voor de EU bonzen. Misschien de gelegenheid om eindelijk na te gaan denken.

 5. Peter Loosduinen

  Een ruk naar rechts is goed !!
  De immigratie kan zo weer eens goed worden aangepakt.
  Afgewezen lieden dienen met gezwinde spoed te worden uitgezet en het hele asielcircus moet worden stopgezet.
  Lange leve Oostenrijk.

  1. Floris

   Ik verwacht er niet teveel van. Ook Oostenrijk danst naar de pijpen van Brussel als het er op aan komt.

   Ik kom er al vele jaren om te skieën en soms ook in de zomer (vanaf ongeveer 1970) en ik heb de bergstreken van relatief armoedig (niet helemaal, er waren toen ook al prachtige hotels) tot de absolute top of the bill zien uitgroeien. De rijkdom druipt er van af. Allemaal vanwege het witte goud.

   Die toeristenstroom zal men wel in stand willen houden, lijkt me. Niet dat deze op zal drogen als men onverhoopt uit de EU zou stappen, maar het zou wel minder kunnen worden. Dat is Zwitserland ook overkomen qua wintersport. Die zijn volkomen door Oostenrijk en Frankrijk overvleugeld. Ook Italië doet het beter.

  2. Kodi

   En zo zien we een verheugende trend waarneembaar in Europa.

   Nederland: Exit PvdA
   Frankrijk: Exit PS
   Duitsland: Exit SPD
   Oostenrijk: Exit SPÖ

   Hoopgevend, zal ik maar zeggen.

 6. Ni28

  4@ Hebt je iets tegen buitenlanders, Dopper?

  1. IJscoman

   Ni28, tuin niet in de val die Noppen openzet: de term ‘buitenlanders’ die hij gebruikt slaat nergens op. De DDS-forumbezoekers die buiten de landsgrenzen wonen zijn echte Nederlanders, met een Nederlands paspoort, staatsburgerschap, stemrecht, pensioen, rijbewijs enz.

   Noppen is gewoon stinkend jaloers dat hij in een dulle burgermanswoning moet wonen in Den Haag en dat anderen in de mooiste gebieden van Europa mogen wonen. Kortom: rancune, naijver, de kift en jaloezie van een geboren loser.

   1. Kiliaan Noppen

    IJscoman valt ook door de mand. Hij is ook zo’n emigrant die al jaren niet meer in Nederland woont, waarschijnlijk omdat het belastingklimaat hem niet aanstond, maar wel meent een grote mond te mogen hebben over alles wat hier volgens hem helemaal niet deugt.

    De ironie wil dat figuren als IJscoman en Floris hier moord en brand gillen over allochtonen die naar hun oordeel te weinig integreren in het land van aankomst. Ze tonen zelf echter het mechanisme dat dit veroorzaakt: een gerichtheid op het land van herkomst, de emigrant van de eerste generatie die zich Nederlander blijft voelen. Ze eten waarschijnlijk ook meer snert en hutspot dan de echte Nederlander.

    Mogelijk loopt IJscoman nog op klompen in het land dat hij veel leuker vindt dan Nederland. De autochtone bewoners van het gastland zullen er met verwondering naar kijken.

    P.s. Ik woon niet in Den Haag maar volgens mij is er niets mis met die stad. Waarom denk je dat?

   2. nickname1001

    Ho, wacht even denkt Waterijsje.
    Ze hebben het ook over mij.
    Ja dames en heren, ook Waterijsje is een landverlater.
    Iedereen mag van mij zijn geluk ergens anders zoeken.
    Maar ik word een beetje misselijk van mensen die hun Nederlandse AOW en pensioen buiten Nederland besteden.
    Grote mond over uitkeringen die naar noord Afrika gaan maar zelf doen ze precies hetzelfde.

    1. Kiliaan Noppen

     Juist.

     1. Floris

      De gek is weer met zichzelf in gesprek.

      Even over die AOW. Ik heb jarenlang de hoogste afdracht premies volksverzekeringen betaald (ik meen dat dat toen 17.000 gulden per jaar was) maar ik heb nauwelijks recht op AOW omdat ik al op relatief jonge leeftijd ben vertrokken.

      Ergo: circa 2 ton aan verplichte premies betaald maar niks ervan terug zien. Ziedaar het “eerlijke” Nederlandse systeem. De Sowjet-Unie is er niks bij.

     2. nickname1001

      @Floris.
      AOW premie wordt gebruikt voor de huidige AOW gerechtigden.
      Je hebt dus keurig voor je ouders uitkering betaald.
      Uw geklaag slaat nergens op.

     3. Kiliaan Noppen

      Floris woont al 30 jaar niet meer in Nederland en hij heeft geen goed woord voor ons land over.

      Veel meer valt er eigenlijk niet te zeggen.

     4. Floris

      Ben jij wel helemaal lekker, Doppermans?

      Iemand jarenlang premie laten betalen (verplicht) en als die persoon emigreert hem vervolgens afsnijden van uitkeringen, dat vind jij normaal?

      Ik vind dat gewoon diefstal.

     5. Kiliaan Noppen

      Figuren als Floris gillen op fora als deze dat allochtonen die op hun oude dag in het land van herkomst gaan wonen op hun uitkering moeten worden gekort.

     6. Floris

      “Floris woont al 30 jaar niet meer in Nederland en hij heeft geen goed woord voor ons land over.”
      ——————————————————-
      Nederland is verziekt door linkse stinkhonden. Ooit was het een prachtig mooi land. Daar is weinig van overgebleven.

      De linkse stinkhond en psychopaat Dopper meent dat ik dat niet mag zeggen. Hij zou mij het liefst de mond snoeren.

     7. Kiliaan Noppen

      Nederland is verziekt en daarom wil Floris er al 30 jaar niet meer wonen.

      Bemoei je met je eigen land en probeer daar in te burgeren, zou ik zeggen.

     8. Floris

      “Figuren als Floris gillen op fora als deze dat allochtonen die op hun oude dag in het land van herkomst gaan wonen op hun uitkering moeten worden gekort.”
      ————————————————————-
      Bij trol Dopper zijn de stoppen aan het doorslaan. Iets dergelijks heb ik nooit gezegd.

     9. Floris

      “Bemoei je met je eigen land en probeer daar in te burgeren, zou ik zeggen.”
      —————————————————————
      Aldus sprak de anti-nationalist en EU-fan.

      Hahaha.

     10. Kiliaan Noppen

      Dat beweerde ik ook niet, ik maak de vergelijking tussen jouw gedrag als emigrant en dat van de allochtonen in Nederland waar jij uitsluitend negatieve kwalificaties voor over hebt.

      Je bent schrijnend inconsistent, Floris, en je valt net zo schrijnend door de mand.

     11. Floris

      Mijn kritiek op islamitische allochtonen richt zich op andere zaken, trol.

      De schrijnende inconsistentie ligt derhalve bij jezelf.

     12. Kiliaan Noppen

      Richt je kritiek de allochtonen in Nederland zich meer op het feit dat ze zich meer identificeren met hun land van herkomst dan het land waar ze wonen, Floris?

      😉

    2. glazenbol

     AOW is een bedrag wat ik in mijn werkzame leven betaald heb om anderen van hun welverdiende rust te laten genieten enga ervan uit dat anderen mij dat straks ook gunnen, en pensioen is achtergesteld loon dus gewoon mijn eigen geld waar ik als ik daar toe gerechtigd ben van zal gaan genieten als dat mogelijk is. Daarnaast hebben mensen die met pensioen zijn het grootste deel ven hun leven het grootste deel van hun inkomsten al uitgegeven dus slaat jouw opmerking als kut op Dirk
     Geniet evan met volle teugen verstandige zinkend schip hebben verlatende vrienden

   3. brabantguy

    Echte Nederlanders die buiten de landsgrenzen wonen? Zijn dat echte Nederlanders?

    1. IJscoman

     Ja.

    2. Guus Geluk

     Wat mij betreft niet. Zulke lui doen me altijd denken aan Nederturken die zo’n feeling hebben met Turkije ofwel Erdogan. Totaal klaar mee.

     1. IJscoman

      Fijn voor je dat je klaar komt Guus.

  2. glazenbol

   Deze hersenloze smerige forumtrol heeft een hekel aan iedereen die in tegenstelling tot zijn eigen zielige figuurtje wel over de geestelijk vermogens beschikt om wel inhoudelijk te kunnen reageren op stellingen welke op fora of sites als deze aangedragen worden. Uit geestelijke wanhoop probeert hij dan mensen die niet meer in NL wonen neer te zetten als mensen die niet zouden kunnen weten hoe de toestand in NEDERland is, gelukkig constateer ik dat bedoelde mensen wel beschikken over hersens en dus zeer wel in staat blijken om een helder oordeel te vellen over die situatie en zich niet zoals deze hersendode kluizenaar uit wanhoop vastklampen aan gemanipukleerde statistieken, rapporten en meer van deze van door de staat gegenereerde onzin!

   1. Kiliaan Noppen

    @Glazenbol,

    Het is denkbaar dat Nederlanders die jarenlang in het buitenland wonen zich via kranten en andere media zich een beeld van Nederland kunnen vormen maar dat lijkt me toch wel wat anders dan er daadwerkelijk te wonen en te ervaren hoe het leven hier is.
    Een andere vraag is wat we aanmoeten met mensen die hier niet willen wonen en dit land permanent diskwalificeren. Wat bezielt mensen om dit land te ontvluchten en er vervolgens uitsluitend kwaad over te spreken?

    Vindt u dit niet een merkwaardige, om niet te zeggen bedenkelijke, levensinstelling?

    1. glazenbol

     Ik vind het zeer verstandig van deze zeer verstandige mensen die om zeer begrijpelijke redenen NEDERland hebben verlaten toch nog de moeite nemen om anderen te wijzen op de misstanden welke in NEDERland de laatste jaren heersen, dat dit bij hersenlozen als jou niet aanslaat neemt niets af van het feit dat deze mensen merendeels gelijk hebben met hun kritiek!

     1. Kiliaan Noppen

      @Glazenbol,

      Ik vind Nederland een prachtig land en woon er met veel plezier. Mensen die graag willen oprotten hebben wat mij betreft daartoe het volste recht maar laten ze dan ook een mond houden over zaken waar ze niets meer mee te maken willen hebben.

     2. Floris

      “mond houden”
      —————–
      Zoals ik al schreef: Doppertrol probeert ons gewoon de mond te snoeren. De methode die links al jaren hanteert, ook door critici voor islamofoob, racist en fascist uit te maken.

 7. Floris

  “IJscoman valt ook door de mand. Hij is ook zo’n emigrant die al jaren niet meer in Nederland woont, waarschijnlijk omdat het belastingklimaat hem niet aanstond, maar wel meent een grote mond te mogen hebben over alles wat hier volgens hem helemaal niet deugt.”
  —————————————————————————–
  Psychopaat Dopper heeft het niet zo op de vrijheid van meningsuiting. Dat verbaast niet. Hij kan zich niet handhaven in inhoudelijke discussies dus zakt hij terug naar het niveau van de persoonlijke aanval in de hoop mensen monddood te kunnen maken.

  1. IJscoman

   Floris, ik heb deze gek van de week (toen hetzelfde onderwerp ter sprake kwam) verteld dat ik pas sinds 2 jaar in het buitenland woon. Zijn psychotische waanvoorstellingen dat ik al tientallen jaren niet meer in Nederland zou wonen slaan dus nergens op en is willens en wetens gelogen. De man is ernstig de weg kwijt en overschreeuwt zichzelf alsof hij in een delirium verkeert. Ik heb er dan ook voor gekozen om niet meer op hem te reageren.

   1. Floris

    Hij liegt en bedriegt aan één stuk door, IJsco.

    De man hoort in een inrichting en misschien zit hij daar al in. We weten echter dat de behandelaars daar erg makkelijk zijn. Lustroofdieren kunnen vrij de straat op en psychopathische, sadistische trollen kunnen vrij het internet op.

    1. Kiliaan Noppen

     Ook Floris reageert buitensporig agressief en hysterisch. De oorzaak is duidelijk, ik legde hem uit dat 30 jaar niet in Nederland willen wonen en dit land en zijn bewoners uitkafferen voor alles wat lelijk en verderfelijk is moreel noet zo hoogstaand is, temeer omdat je de uitkeringen die je uit je land van herkomst opeist zonder twijfel gretig opstrijkt.

     Floris viel moreel akelig door de mand. Het is een suspect kereltje die er een genoegen in schept zijn moederland onder te pissen. Landverraad is een groot woord, maar je zou toch hopen dat hij aan de andere kant van de grens blijft en zijn mond houdt over ons mooie land.

   2. Kiliaan Noppen

    IJscoman, ik zei niet dat je al ‘tientallen’ jaren niet meer in Nederland woont maar dat je al jaren niet meer in Nederland woont. Je legt me dus eerst woorden in de mond die ik niet sprak om me vervolgens op hysterische toon van leugens en waanvoorstellingen te beschuldigen.

    Mogelijk raakte ik bij je een gevoelige snaar en dat was ook de bedoeling: mensen die niet in Nederland willen wonen en dit prachtige land onderkotsen handelen moreel onder de maar, en dat was hetgeen ik duidelijk wilde maken.

   3. buitenbeentje

    Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik kan er alleen nog maar om lachen. Een paar van deze figuren denken schijnbaar echt dat hun “mening” enige invloed heeft op de mensen die ze uitschelden. Van mij mogen ze, schelden doet geen pijn en al zeker niet als dat gedaan wordt door mensen die schijnbaar niets anders te doen hebben als tegen anderen aan te trappen. Ze zijn dan wel even vrij uit hun bestaande dwangbuis, maar hun geestelijke dwangbuis houdt hen in hun hokje. Als je zo beperkt bent dat je je niet kan voorstellen dat er mensen zijn die talen zodanig spreken dat ze overal in de westerse wereld kunnen integreren, dan is dat meelijwekkend. Als zij denken dat wereldburgers wel bestaan, maar dan niet uit NL kunnen komen is dat pathetisch.

    NL is een heel klein stukje grond op deze wereld waar een groot deel van mijn geschiedenis ligt en nog heel veel affiniteit ligt en zal blijven liggen, ongeacht hoe lang ik daar niet meer woon. Het Nederland waar ik geboren ben was een Nederland van warmte en onderlinge saamhorigheid, een saamhorigheid die ik heb zien afbreken door vooral linkse partijen onder het mom van saamhorigheid. Zij hebben de gemeenschap in stukken gescheurd door saamhorig te willen zijn met menden die alleen binnen hun eigen saamhorigheid willen leven. gespleten saamhorigheid bestaat niet.

    Nederland is al lang Nederland niet meer, zeker niet voor ouderen. De ouderen worden afgeknepen door de politiek, in een hoek en in een hokje gestopt door de media en uitgeroofd door zowel politiek als kansenparels. Ik wil veilig en onbezorgd over straat kunnen gaan en in mijn huis wonen op elk moment van de dag. Ik wil er niet aan wenen dat dat niet meer kan, omdat we rekening moeten houden met anderen die geen rekening met ons willen houden. Waarmee we ook weer terug zijn bij de trollen op dit forum.

    1. nickname1001

     Leuk populistisch verhaaltje van u.
     Blijft mijn grootste ergernis, het onttrekken van Nederlands geld aan de Nederlandse economie overeind.
     Ik stel dus keihard dat u erger bent dan degene, die hun uitkering naar Noord Afrika, hun thuisland, laten komen. U onttrekt bewust Nederlands geld aan de economie van uw geboorteland.
     U woont liever in het geboorteland van A.H. en het land waar in de lokale kroegjes nog geklakt wordt met de hakken van de laarzen.
     U voelt zich er duidelijk thuis.

     1. buitenbeentje

      Ja heerlijk, anders zou ik er niet wonen. De Nederlandse Economie kan het prima zonder mij, die wordt wel door BTW verhogingen kapot gemaakt. En ik geniet elke keer als ik mijn nauwelijks belaste Shell Diesel voor 1,05 Euro per liter vol gooi, bij de plaatselijke horeca voor nog geen 15 Euro p.p. een prima maaltijd met Hollandse tomaten en drank heb, of een halve liter goed bier, fabriek eigendom van Heineken, voor 65 cent door mijn keel giet.

      We leven in de onvolprezen EU weet u nog. In NL werk je mee aan de economie van andere landen, in Oostenrijk ook. In je bekrompen hokjes brein is het schijnbaar nog niet doorgedrongen dat de EU in beginsel een een ECONOMISCHE gemeenschap was. Ik onttrek geen geld aan de economie van de EU, dat is namelijk ONZE economie, vraag maar aan eurofielen Rutte, Pechtold, Buma en Seeghers.

      Maar ik snap het wel, jij rijdt in een Nederlandse auto (of liever helemaal niet want NL heeft geen olie), koopt principieel geen buitenlandse producten zoals olijfolie, zeezout of knoflook (om er maar een paar te noemen), gebruikt uit principe geen stroom omdat NL op het Europese (deels atoom-)stroomnet is aangesloten, gebruikt geen Russisch gas, want anders onttrek je alleen maar geld aan de Nederlandse economie.

      pathetisch en meelijwekkend mannetje, wordt wakker.

     2. Kiliaan Noppen

      Buitenbeentje is de volgende profiteur en nestbevuilers die hier komt uitleggen wat er allemaal niet deugt aan Nederland maar daar niet wil wonen.

      Zitten hier nog echte Nederlanders op dit blog die van dit land houden en bereid zijn er hun steentje aan bij te dragen?

     3. buitenbeentje

      @Noppes
      :p

     4. IJscoman

      Bravo Buitenbeentje. Uitstekend verwoord. Het lijkt er op dat de obsessies in het hoofd van Nickname/Dopper/Noppen/Wim buiten hun oevers treden. Een (gedwongen) opname lijkt er spoedig aan te komen.

     5. Kiliaan Noppen

      Onze buitenlanders steunen elkaar. Ze beschouwen iedereen die in Nederland woont als een trieste loser.

     6. IJscoman

      Noppen, jij bent inderdaad een loser.

      Veel andere Nederlanders beschouw ik als weldenkende, verstandige en aardige mensen die helaas door een maffia-syndicaat leeggetrokken worden.

     7. Feit

      Jongens, een beetje rustig met de oude warrige Dopper Nickname1001.

      Hij is zwaar overspannen, zien jullie dat niet aan zijn reacties?

 8. Nasrani

  Laten we hopen dat het gaat gebeuren. Een sterke rechtse tegenkracht in Europa is nodig. Met het linkse huichelkabinet in Nederland zitten we voorlopig weer op dood spoor. In de Bijbelse tijd kwamen er drie wijzen uit het oosten, nu komt de wijsheid waarschijnlijk weer uit het oosten.

  1. Kiliaan Noppen

   Ik begrijp dat je in Polen, Tsjechië en Hongarije een sterke tegenkracht in Europa ziet. De bewering is feitelijk zonder grond.

   1. sjun

    Ik verhelder dat in Polen wat meer verstand dan horigheid de boventoon voert bij politiek beleid. http://tinyurl.com/y7xufksb
    Daar kunnen Europese politici uit verschillende Europese staten wat van opsteken. Intussen kunnen ze vast verhelderen waarom en waarvoor ze de toekomst in vrijheid van de eigen jeugd op het spel zetten.

    1. Kiliaan Noppen

     Het lijkt me verstandiger dat we de Polen verhelderen dat ze alleen een toekomst van vrijheid en welvaart hebben in Europa en dat het verlies van het lidmaatschap van de Unie hun overlevert aan de Russische Beer.
     Hun gekoketteer met extreem-rechts fascisme is spelen met vuur: wij hebben de Polen niet nodig, zij hebben ons nodig.

     1. sjun

      Zwaktebod om maar meteen de bestickering extreem rechts fascisme te gebruiken. Vooral omdat fascistoïde handelen zo uitstekend op links te bespeuren is. http://tinyurl.com/yb6f2mov

     2. Kiliaan Noppen

      Sjun weet heel goed dat extreem-rechts in Polen sterk in opmars is en op dat punt ook bezig is zich te vervreemden van de rest van Europa.

      https://www.vpro.nl/programmas/bureau-buitenland/lees/nieuws/2016/Steeds-meer-geweld-tegen-minderheden-in-Polen.html

 9. Tinneke

  Over landverraders gesproken:
  Ik ben helemaal klaar met goedpratende, liegende en corrupte politici. Klaar met klootjesvolk dat het land verpest en met gutmenschen die dit klootjesvolk ook nog gaan verdedigen. Klaar met rechters die daarin trappen en iedereen met een taakstaafje weer terug te straat op sturen. Klaar met politieagenten die afraden om aangifte te doen omdat het toch geen zin heeft. Ik ben klaar met bakfietsidiooten die fulltime excuses verzinnen voor criminelen en ondertussen subsidie trekken voor diversiteitsbemoeiingen waar niemand op zit te wachten. En vooral: klaar met burgers die dit nog niet inzien en gewoon maar verder blijven geloven dat alles zo wel goed komt. Ik wil Nederland niet in de steek laten. Maar door hier te blijven en hier mijn belastingen te betalen ondersteun ik alleen het systeem dat dit land langzaam en stil probeert om zeep te helpen. Ik kan zelf nog zo vaak op politieke concepten stemmen die beloven het stuur om te gooien, maar als de meerderheid van het land dit blijkbaar niet wil, kan ik mijn tijd beter besteden. Daarom ga ik weg, hopende dat de grote massa van dit land een keer wakker wordt als het echt mis zit en goed gaat huishouden. Dan kom ik graag terug en dan betaal ik weer voor alles wat het waard is om betaald te worden. En als de massa nooit wakker wordt? Dan is Nederland zo als ik het ken en zo als ik ervan hou al gestorven.

  1. Kiliaan Noppen

   Misschien kan Tinneke eerst proberen haar eigen leven op orde te krijgen. Als je er in Nederland niet in slaagt een tevreden leven te leiden doe je iets niet zo handig.

   1. Ali Yas

    Wim de Forumverzieker verwoordt hier de boodschap van de heersende elite: “je doet er het beste aan je te verzoenen met wat wij jullie aandoen”. Inderdaad, het is niet “handig” je vinger op te steken als je meent dat iets de verkeerde kant op gaat, maar wel *goed*. Wim lijkt het verschil tussen “handig” en “goed” niet te zien. De man heeft geen geweten.

    1. Kiliaan Noppen

     Woont Ali Yas ook al in het buitenland?

     Ik ben dat vreemdelingenlegioen hier en beetje zat.

     1. IJscoman

      Wat jij denkt, meent, voel of zat bent interesseert niemand een hol.

      Wist je dat niet?

     2. buitenbeentje

      Dus je bent ook nog een masochist. Maar laat je niet ophouden, je mag graag ergens anders je vuil storten. Don´t let the door kick in your butt.

   2. IJscoman

    Probeer het eens inhoudelijk, Noppen. Dit maakt een erg trieste indruk.

    1. Kiliaan Noppen

     Ik snap dat ik een gevoelige snaar raakte, IJsco, maar het zal je duidelijk zijn dat ik landverraderlijke nestbevuilers niet serieus neem als het over Nederland gaat.
     Misschien kun je ons wat vertellen over je droomland Oostenrijk, dat land dreigt, naar zijn aard, weer een ferme ruk naar bruin-rechts te gaan maken vandaag.

     1. buitenbeentje

      Drie van mijn vier kinderen hebben gestudeerd en zijn onmiddellijk na hun studie, dankzij een goede studiebeurs, die jij hebt betaald Dopper, naar een ander EU land, hun droomland, vertrokken om daar te werken. Ze zeggen je bij deze dank! En de EU ook.

     2. Kiliaan Noppen

      “dankzij een goede studiebeurs, die jij hebt betaald Dopper”

      Kijk, op deze misselijkmakende profiteursmentaliteit doel ik.

      Figuren als buitenbeentje hebben grote kritiek op economische ‘gelukszoekers’.

      Ik bedoel maar, hoe stuitend hypocriet kan men zijn?

     3. IJscoman

      Ik woon niet in Oostenrijk Noppen.

    2. buitenbeentje

     @Noppes
     Ik begrijp nu wat je zo leuk aan trollen vindt, big fun! ROFLOL

     Nou, in ieder geval verdient je psychiater deze week weer het beleg op zijn boterham.

     1. Kiliaan Noppen

      Buitenbeentje profiteerde, net als IJscoman en Floris, van ons land, vertrok uit ons land en schijt nu op ons land. Dat noemen we nestbevuilen, hetzelfde nest dat nu maandelijks zijn uitkering mag ophoesten.

      Het zou me niet verbazen als hij zijn dubbele nationaliteit nu gebruikt om hier op Wilders te stemmen.

     2. IJscoman

      Pas op je hart Noppen, het schuim staat op je mond.

     3. buitenbeentje

      @Noppes. In Oostenrijk is het verboden een dubbele nationaliteit te hebben, sukkel. Ik heb gewoon de NL nationaliteit en die zal ik houden ook, want ik ben EU burger en heb hier de zelfde rechten als de Oostenrijkers. Bovendien moet je hier 10 jaar wonen voor je evt. je nationaliteit kan veranderen. Er zijn in Europa ook landen met iets van verstand, wonen trouwens ook weinig trollen, dat doet het IQ stijgen.

      Voor mijn uitkering heb ik 45 jaar gewerkt en 45 jaar voor betaald. Alles wat ik doe valt binnen de bestaande Nederlandse EU wetgeving en verdragen, dus dat moet je toch trots maken. Verder schijt ik niet op Nederland, dat laat ik aan de Nederlandse regering en hun vriendjes over. Jij stinkt trouwens al genoeg voor ons tweeën.

      En ja, ik stem PVV en mijn vrouw ook. Mij kun je niet verwijten aan de nieuwe regering meegewerkt te hebben.

     4. Feit

      Noppie wordt keer op keer afgemaakt maar hij kan niet stoppen met dom doen.

      Schizofreen masochistje is het toch.

   3. Kees

    Je komt er maar nooit over heen he, dat je ouders fout waren?

 10. Kodi

  SPÖ going down going down? Daarvoor steek ik hier in Nederland de Nederlandse vlag uit.

 11. CJD

  Kiliaan

  Als jij mensen schoffeert die in het buitenland wonen en een prachtig land met een rijke cultuur die veel verder gaat dan A.H (waar ik toevallig woon) afkraakt als bruin-rechts ben je net zo misselijk, nationslistisch, kleinburgelijk discriminerend en dom als die genen die jij hier tracht te veroordelen

  1. Kiliaan Noppen

   Kijk eens aan, het volgende op Nederland schijtende lid van het Vreemdelingenlegioen meldt zich.

   Zitten er nog echte Nederlanders op dit blog?

   1. Feit

    Reken maar, kut moslim….

   2. CJD

    Goh heb ik wat gemist? Waar heb ik me negatief over Nederland uitgelaten.

    Jij lijkt verdomt veel op een PVV aanhanger

   3. buitenbeentje

    Kijk hem eens wild om zich heen slaan, ons kleine landgenootje. Slechte dag voor je vandaag doppertje, zo alleen in het enge bos, met allemaal volwassen mensen die je op je nummer zetten. Wat heb je trouwens met schijt, de anale fase niet goed doorgekomen? Je ziektebeeld begint steeds vastere vormen aan te nemen.

    1. Kiliaan Noppen

     Ik stel met verwondering en, toegegeven, met afkeer vast dat dit blog wordt gedomineerd door ex-Nederlanders die hier niet willen wonen maar wel een grote mond over ons land hebben.

     Grappig is dat deze obsessie met het land van herkomst door dezelfde praatjesmakers allochtonen scherp wordt verweten.

     Onthullend.

     1. Scaldis

      Ga eens naar buiten Noppes, de zon schijnt! Zonde om wéér een dag te vullen met trollen, ga er op uit met je vrienden! Oh ehhh, wacht….
      #get-a-life

     2. Feit

      “Ons land”??

      Dit is niet jouw land, moslim. Zal het nooit worden.

     3. Kiliaan Noppen

      @ Feit, ik ben hier geboren en getogen en dat geldt ook voor mijn ouders, mijn grootouders en betovergrootouders.

     4. IJscoman

      Noppen is een megalomane idioot. Wikipedia: “Wie megalomaan is, ziet zichzelf als belangrijker of machtiger dan zijn omgeving of schrijft zichzelf bijzondere talenten toe. Vaak is de oorzaak dat iemand zichzelf eigenlijk minderwaardig, onbetekenend of onbelangrijk vindt. In dit geval is de megalomanie een verdedigingsmechanisme van de psyche. De megalomaan sublimeert dan zijn minderwaardigheidscomplex in het tegendeel daarvan. Vaak kan iemand met grootheidswaan in eerste instantie innemend en charmant zijn en de aandacht van zijn omgeving krijgen, maar later ebt de bewondering weg en maakt plaats voor irritatie.”

      Op zijn lijf geschreven.

     5. IJscoman

      Kiliaan Nopt: “@ Feit, ik ben hier geboren en getogen en dat geldt ook voor mijn ouders, mijn grootouders en betovergrootouders.”
      —————————————————————————
      Dat geldt voor Floris, Buitenbeentje, CJD en IJscoman krek idem dito. Wat wil je nu precies zeggen?

     6. Kiliaan Noppen

      Floris en IJscoman hebben in hun woonland kennelijk veel tijd om de DSM5 te bestuderen.

      🙂

 12. Two Ravens Black Kettle

  De Islam apologeten, terroristen-enablers, Orwelliaanse Gedanken-gestapo, cultuur-marxisten, omvolkers, Verlichting-haters en hun MSM verliezen grof in Oostenrijk

  Slechtste uitslag socialisten ooit (net als in Frankrijk en NL)
  De Groenen totaal vernietigd

  Gezond verstand aan de macht.
  Yes we can !
  Wir schaffen das !

  1. Floris

   De socialisten liggen stabiel (helaas). ÖVP en FPÖ elk een procent of 7 winst tot op heden.

   https://www.profil.at/oesterreich/nationalratswahl

 13. Kees

  Heerlijk, en dat de Groenen overal uitgekotst worden, eindelijk!

 14. Babaji538

  Ook Oostenrijk bezoekt mijn eenvoudige website.
  Net als Israël, de Verenigde Staten, Japan, Korea,
  Duitsland, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Venezuela,
  Turkije, Argentinië, Rusland, Zuid-Afrika en ga nog maar
  even door.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.