Nieuwe Commandant der Strijdkrachten wil het leger weer in haar volle eer herstellen

Nieuwe Commandant der Strijdkrachten wil het leger weer in haar volle eer herstellen

Vertrouwen van het defensiepersoneel terugwinnen, vertrouwen van de politiek terugwinnen en vertrouwen van de samenleving terugwinnen. Dat zijn de kerndoelen van de nieuwe Commandant der Strijdkrachten, Rob Bauer.

Dat klinkt als een heel mooi plan, maar in het interview komt de nieuwe Commandant der Strijdkrachten niet heel erg overtuigd over. De kans is natuurlijk groot dat die nog moet wennen aan interviews afgeven, dus dat zien we door de vingers. Daarnaast, wie kan hem ongelijk geven als het enthousiasme er niet helemaal van af straalt. Het is een ongelooflijk uitdagend plan, zeker met de politiek die niet goed meewerkt.

De ongelukken op een oefenbaan en in Mali hebben grote deuken gemaakt in het vertrouwen van het Defensiepersoneel. Voormalig Minister van Defensie, Jeanine Hennis, moest zelfs aftreden. Toch is het niet volledig haar fout. De politiek heeft jarenlang alleen maar bezuinigd op Defensie en er was geen politieke wil om weer te investeren in Defensie.

De nieuwe regering meer anderhalf miljard investeren in Defensie, toch is er het dubbele nodig om het leger strijdvaardig te maken en in haar volle eer te herstellen. Bauer krijgt het daardoor nog heel moeilijk om alles weer terug naar het oude te brengen en een volwaardig leger op te zetten. De politiek zou van haar grove fouten moeten leren en Defensie het budget geven wat het nodig heeft, anders zitten we over een aantal jaar weer met een crisis bij Defensie en doet iedereen alsof ze het niet zagen aankomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties