De Oostenrijkse Thierry Baudet, Sebastian Kurz, wordt naar verwachting Bondskanselier

De Oostenrijkse Thierry Baudet, Sebastian Kurz, wordt naar verwachting Bondskanselier

In Nederland doen ze nogal lacherig over de mogelijke toekomstvisie van een Baudet als Minister-President, maar in Oostenrijk vinden ze het helemaal niet erg om een jonge charismatische conservatief tot Bondskanselier te maken.

De 31-jarige Sebastian Kurz is fractieleider van de conservatieve ÖVP en die partij wordt morgen naar alle waarschijnlijkheid de grootste partij van Oostenrijk. Daarmee maakt Oostenrijk een scherpe bocht naar rechts, want de rechts-populistische FPÖ wordt ook groter in het aantal zetels. Daarmee lijkt een rechts-conservatieve regering in Oostenrijk er aan te komen.

In de verkiezingen waren de identiteit en immigratie de belangrijkste thema's in de campagne. Daarmee kon Kurz makkelijk stemmers naar binnen halen, omdat hij met zijn charisma en strenge immigratievoorstellen veel potentiële stemmers bij de FPÖ kon weghalen. De sociaal-democraten in Oostenrijk hebben daardoor het voor het nakijken, want een rechtse overwinning is onvermijdelijk.

Met streng immigratiebeleid en een rechtse regering, wordt Oostenrijk een nieuwe machtspartner samen met Midden- en Oost-Europese landen in de Europese Unie. Dit helpt om in de toekomst ruimhartig immigratiebeleid vanuit Duitsland en Frankrijk de kop in te drukken. Het hele politieke discours kan daarmee veranderen en zo krijgt Oostenrijk een belangrijke rol in de toekomst.

Kurz heeft in het verleden als Minister van Buitenlandse Zaken al een aantal voorstellen gedaan met betrekking tot immigratie. Zo stelde hij voor om een van de Griekse eilanden te gebruiken als migratieland, waar de migranten worden opgevangen en er geïnvesteerd wordt in opvang van de migranten. Zo centraliseer je de migratie en heb je een focus punt in het Europese migratiebeleid. Het plan, want eigenlijk nog geen eens een slecht plan is, werd natuurlijk uitgelachen en niet gebruikt. Het laat wel zien wat voor innovatieve plannen Kurz heeft voor in de toekomst.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties