Doorgeslagen SP’er: ‘Mensen als Jan Roos willen de moslims aandoen wat Hitler met de joden deed’

Ah ja. Een godwin. Altijd leuk.

Mos Meijer (@mosjemeijer) is afdelingshoofd van de Socialistische Partij (SP). Meneer heeft dan ook heel trots een foto van een grote SP-poster op zijn Twitter-profiel staan.

Net als de rest van zijn partij heeft Mosje één klein probleem: meneer is knettergek. Lees maar mee:

In die tweets vertelt Mosje Roos dus dat mensen zoals hij — lees: rechtse mensen — een nieuwe holocaust willen uitvoeren, maar dan niet op joden maar op moslims.

Dit is hoe links rechts al tientallen jaren demoniseert. Natuurlijk werkt die strategie tegenwoordig al lang niet meer, maar zo’n Mosje heeft dat nog niet helemaal door. Daarom probeert hij het nog steeds op de oude, vertrouwde manier: alles wat rechts is neerzetten als nazi’s… en dan heel hard roepen ‘ach, dit konden we écht niet zien aankomen’ als één of andere linkse gek die ‘waarschuwing’ serieus neemt en ‘in actie’ komt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. DolleDries

  Ja maar wat wil de islam ons aan doen.
  Ach de tomatensoep wordt in Nederland allang niet meer zo heet gegeten als deze gekookt werd.

 2. brabantguy

  Wat raar… En wat is er met rechtse mensen die alle linkse mensen wegzetten als Fortuijn/van Gogh moordenaars? Dat is toch gewoon hetzelfde als wat je hierboven schrijft?

 3. Seneca

  Gezien de naam van deze idioot, zou het mij niet verbazen als hij deel uitmaakt van het ‘oude volk’. Joden zijn over het algemeen intelligent, inventief en doordenkend. Helaas zijn er ook Joden die ik als verachtelijk beschouw zoals ene Lodewijk Asscher en ene Job Cohen, Harry de Winter en nu deze Mos Meijer die de gelederen der verachtel8jken komt versterken. Voor hen die niet goed kunnen lezen, ik heb geen anti joodse gevoelens, integendeel, maar als een sujet verachtelijk is, dan moet dat gewoon gezegd kunnen worden. Zo zijn Buma en Segers verachtelijke Christenen en Pechtold met Rutte beschouw ik als zeer verachtelijke ‘liberalen’.

 4. Bertje1234

  Zo rolt links nu eenmaal. Voor zweepslagen tot de dood en onthoofdingen knijpen ze een oogje dicht, de Saoedi’s hebben nu eenmaal veel politieke invloed en uit de gratie raken bij het baantjeskartel willen we niet. Van een democratisch icoon als Weinstein was al jaren bekend dat het een monster was. Maar als democraat had was hij geen aangeschoten wild in de media en zijn dreigementen over einde carriere konden ze serieus nemen. In tegenstelling tot bij Do ald Trump natuurlijk, na jaren speurwerk van 1000den journalisten was het pussy-grab fragment het beste wat ze konden vinden. Maar toch iedereen springt maar geljjk op het moraalpaard want zoiets is goed voor hun carriere. Mensen zoals Clinton enz. die weten ook wel dat hun hele politiek voor humanisme en het welzijn van Jan Modaal geen goed doet. Maar het interesseert ze gewoon geen bal. Gevaarlijker zijn misschien de nuttige idioten die opgefokt door de linkse echo-kamer nog oprecht dit demoniserende rechts-is-nazi verhaal willen geloven.

 5. Guus Geluk

  Jan Roos maakt zich zelf schuldig aan de Wet van Godwin: hij vergelijkt de invasie van Nazi-Duitsland met de migratieproblematiek. Absurd natuurlijk, want de Nazi’s voerden gruwelijkheden uit met een ongekende wreedheid. De Godwin slaat nergens op.

  Dat Jan Roos nu loopt te mekkeren, is ronduit hypocriet.

  1. Top

   Blablabla? Blabla!

   1. Guus Geluk

    Je loopt weer te trollen, Top.

  2. Kodi

   We hebben hier in Europa toch te maken met een ons vijandig gezinde invasiemacht die hier komt om te koloniseren, parasiteren en Islamiseren? Ze komen hier om nooit meer weg te gaan en ons met alle middelen hun achterlijke Middeleeuwsheid op te dringen.

   1. Guus Geluk

    Nee, het is een Godwin en het doet afbreuk aan de ernst van het Nazi-oorlogsgeweld en de Holocaust. Wat mij betreft heeft Roos na zijn eerste Godwin de discussie al verloren.

    1. buitenbeentje

     gelukkig dan maar dat het jou niet betreft he

     1. Guus Geluk

      En volgens Godwins Law.

  3. sjun

   Wel de antieke nazi’s staan daar ook om bekend al doet politiekcorrecte media krampachtig haar best om van die gedragingen zo weinig mogelijk door te laten sijpelen. Opmerkelijk overigens dat aangeslotenen bij de nationale variant van het socialisme zonder pardon allen over een kam geschoren worden. Je had daar toch warempel ook modernen die er verder niet zo veel aan deden onder…

  4. DolleDries

   De koran zeg maar het boek Mijn islam is niet anders dan mijn Mein Kamf.
   De doelstellingen zijn het zelfde overheersen ,vernietiging van anders denkende en vernietigen van het Jodendom, uitschakelen van de democratie en wettelijk rechten
   Hier tegen is eigenlijk het verzet op het niveau wat me had tegen de Nazi’s best veroorloofd op een zeker moment indien dit nodig zou moeten zijn
   Men moet zelfs het verzet op dat niveau in zetten indien nodig tegen jou soort religieuze NSB’ers die deze afschuwelijke vrijheid berovende ideologie onder de noemer godsdienst vrijheid plaatsen terwijl deze ideologie juist ieder vrijheid op een afschuwelijke manier wil belemmeren.
   Indien het nodig is te vechten voor de vrijheid van mijn kinderen en kleinkinderen dan moet dat maar. Voor mij ligt het paradijs indien mogelijk op deze aarde dat dit bij jou anders is moet jij weten.

   1. DolleDries

    Foutje met, mijn Mein Kamf.

   2. Guus Geluk

    “NSB’ers”

    Zulke vergelijkingen worden tamelijk lichtvaardig gebruikt. Ik ben niet eens een socialist, laat staan een nationaal-socialist. We kunnen dit gevoeglijk beschouwen als een Godwin.

    1. DolleDries

     NSB’er staat voor landverrader die zijn land opoffert aan een onderdrukkende ideologie waar deze denkt beter van te worden.
     Jou denken is als religieuze dat met onder de noemer godsdienstvrijheid deze zich alles mag en kan veroorloven.

     1. Guus Geluk

      Dit is typisch hoe Godwins Law werkt: moslims vergelijken met de Nazi’s, Nederlanders neerzetten als nationaal-socialistische landverraders. Moslims ontmenselijken.

      Maar ik mag Roos en Wilders, je weet wel, die geen islamitische burgemeester wilde, niet uitmaken voor nazi’s.

      Hypocrieter kan het niet.

     2. IJscoman

      Guus: Wilders en Jan Roos streven niet naar wereldheerschappij, doen niet aan onthoofdingen en stenigingen, respecteren vrouwen en homo’s en hebben geen last van een ontmenselijkte, intolerante en wrede ideologie.

      Daarom mag je hen geen nazi’s noemen.

     3. Guus Geluk

      Ook niet alle moslims stenigen vrouwen en homo’s, onthoofden andersgelovigen en streven naar wereldheerschappij. Een groot gedeelte van de Westerse moslims is zelfs duidelijk geïntegreerd.

      Moslims nazi’s noemen en Nederlanders NSB-ers zijn smerige Godwins. Demonisering van het zuiverste water. En gezien de aanslagen op moskeeën in Canada, het Verenigd Koninkrijk én Nederland, werkt het nog ook.

     4. Punt50

      @ GG

      De moslims waren dol op Hitler en consorten. Er was zelfs een moslim divisie in WO2 die voor de Duitsers vocht.

     5. IJscoman

      Guus, je kletst. De islam roept over de hele wereld op tot geweld en jihad. Twee zaken die Wilders en Baudet niet in hun partijprogramma hebben staan. Voor dat essentiele verschil sluit je je ogen.

     6. Guus Geluk

      Er zijn talloze moslims die ook niet oproepen tot geweld. Sommigen zijn zelfs Kamervoorzitter, burgemeester of parlementariër.

     7. IJscoman

      Guus, dat zijn geen ‘talloze’ moslims. Dat zijn enkele moslims. De uitzonderingen. Niet de regel.

     8. Guus Geluk

      Ik weet dat jij van Godwinnen houdt, IJscoman, al dan niet op de NSB-variant. Ik heb al eens gezegd dat een Godwin geen valide argument is in een discussie. Sterker nog: het is louter bedoelt om iemand weg te zetten. Een bevolkingsgroep moslims in de Nazi-hoek zetten is hetzelfde als Wilders, Roos of Baudet in het Nazi-vakje plaatsen. Want je hebt gelijk, ze roepen niet op tot geweld.

      Ik doe niet mee aan Godwinnen.

   3. Kodi

    Winston Spencer Churchill: Mein Kampf als de nieuwe Koran
    Hier had men dan de nieuwe Koran vol blind geloof in de oorlog: gezwollen van taal, breedsprakig en vormloos – maar onheilspellend

    B R O N
    Context:
    Het citaat komt uit deel 1 van Churchills serie over de Tweede Wereldoorlog: “The Gathering Storm”.
    In het Engels luidt het: “Here was the new Koran of faith and war: turgid, verbose, shapeless, but pregnant with its message.”

    Commentaar:
    Er is nogal schande gesproken over het feit dat Geert Wilders de Koran vergeleken heeft met Hitlers Mein Kampf. Dat Churchill omgekeerd bij het verschijnen van dat laatste boek het vergeleek met de Koran geeft te denken.
    De Canadese Craig Read schrijft over de uitspraak van Churchill zeer to the point: “He [Churchill dus] viewed Islam and Arab imperialism as any rational statesman would – in the light of reality, geo-politics and international power.”

   4. DolleDries

    Guus
    Ook niet alle moslims stenigen vrouwen en homo’s, onthoofden andersgelovigen en streven naar wereldheerschappij. Een groot gedeelte van de Westerse moslims is zelfs duidelijk geïntegreerd

    Iedere Nazi of Duitser was geen moordenaar en heeft geen Jood gedood. er zullen best vele zijn geweest die dit niet wilde.
    Maar op een enkeling na zweeg men. Maar ze liepen wel achter het boek aan en bejubelde hun Profeet Adolf.
    Ze maakte het mogelijk. De koran en mein kampf hebben het zelfde streven.
    De aanhangers reageren op de zelfde manier.

 6. Jantje

  Volgens de wet van Godwin heeft Meijer het pleit meteen verloren. Wanstaltig dit.

 7. trampoline

  Voor mij weer een legitimatie om lid te zijn geworden van Forum voor Democratie.

 8. Ni28

  Wie rechts denkt is Hitler dat is toch duidelijk? De bekende slappe linkse riedeltje. Zij zouden beter moeten nadenken over waardoor het opgang van rechts komt. Maar dat doen zij niet want dan komen zij bij zichzelf terecht. Dan maar liever Hitler van stal halen en domme vergelijkingen doen. Wie tegen islamisering is doet dus Hitler na. Grotere stommiteit kunnen zij niet bedenken. Links is net islam, een andere mening mag niet die moet hard bestreden worden.

  1. Ecoshaarlem

   Wat zij vergeten, dat Hitler zeer links was!

 9. Punt50

  Jan Roos als de nieuwe Heydrich? Wat een tomaten gezeur weer.

 10. Ruud562

  De moslims z i j n de nazi’s! Gezien hun achterbakse, superieure, respectloze, dominante, machtswellustige, intolerante én moordlustige houding ten opzichte van de andersdenkenden! Dat zijn de waarheden en feite zoals ook in het volgende verwoord: waar de moslim verschijnt is het de veiligheid, vrede en welzijn dat verdwijnt!

  1. meijer61200

   Een waarheid die staat als een huis!

  2. Kees

   Helaas geen spelt tussen te krijgen.

 11. IJscoman

  Volgens zijn eigen tweet heet de man geen Mos Meijer, maar Mos Meijler. Met een L dus.

  1. DolleDries

   Hij werkt op een school

 12. Bes Tolen

  Seneca, de naam van het geval is Meijler. Pechtold en Rutte zijn m.i. ook belijdende christenen. Dat geldt voor de fractieleiders van bijna alle partijen.
  Grote Gek begrijpt niet dat de ongevraagde invasie van agressievelingen groot gevaar oplevert voor het bestaan van de Europeanen. Hij weigert de inheemse mensen het recht om zich daar tegen te verzetten. Erg is de ernstig falende houding en inzet van achtereenvolgende regeringen om de eigen bevolking voldoende te beschermen.

 13. nienke

  @Ruud562

  De moslims zijn de nazi’s.

  Helemaal met je eens, Erdogan zegt, we hoeven geen oorlog te voeren met het westen we moeten geduld hebben dan wordt Europa van zelf een moslim staat.
  Het westen wordt overlopen door deze intolerante, gewelddadige, dominante ideologie en zowel brussel en onze politici doen net of er NIETS aan de hand is en halen nog maar duizenden figuren van deze kwaadaardige ideologie Europa binnen.
  Europa wordt verkocht aan deze intolerante ideologie en de daders die zich verantwoordelijk moeten stellen, wassen hun handen in onschuld.
  Landverraders, na de tweede wereldoorlog wisten ze wel raad met dit gespuis.

 14. Kees

  Laten we medelijden hebben met mensen zoals Mosje. Misschien iets fout gegaan met de bevalling of zo.

 15. Ecoshaarlem

  Nog even en dan gebeurt het zelfde met de SP als met de PvdA.
  Deze man is totaal de weg kwijtgeraakt!

 16. Blank en niet Wit

  Weer een belachelijke foute analogie om een redenatie te voeden.

 17. Peter Loosduinen

  Top10 Beste dingen die de Islam Nederland heeft gebracht van Jan Roos gemaild aan Mos.
  In de mail de vraag gesteld om enige positieve dingen op te noemen die de islam naar ons land heeft gebracht.

 18. Peter Loosduinen

  ANDERE tijden :
  In een bijlage van het manifest stelt de stalinist Theun de Vries: “Ik wil mijn afschuw voor de Islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. De cultuur van de Islam heeft twee maal gebloesemd, en niet zuinig ook: in Bagdad, in de 9e en 10e eeuw, in Spanje onder de Moorse kalifaten, waar zelfs een hoogtepunt van Arabische beschaving is bereikt, door “ons christenen” te vuur en te zwaard omgebracht. Raar die beschavingen waren wel ketterse tussenspelen.Ik hoor vaak beweren dat zij onze cultuur hebben verrijkt. Waarmee? Noch onze muziek, noch onze literatuur, noch onze wijsbegeerte, noch onze beeldende kunst (de Islam verbiedt het “afbeelden”) hebben ook ‘maar een spat geprofiteerd van de aanwezigheid van Islamieten. Integendeel: zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt ” (lang leve de Imam) , vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt té kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt.”

 19. Boezaardt

  Waarom geven we die Jan Roos aandacht?

  1. DolleDries

   Ik denk dat je met zo mening meer in de ik vorm moet denken in plaats van de we vorm.

   1. Telemachus

    “Ik denk dat je met zo mening ”

    Ik heb zo mening dat alleen mensen met enig taalgevoel hier hun mening mogen geven.

    1. IJscoman

     Simon, taalfoutjes tellen niet. Dat weet je toch. Trouwens: Boezaardt en Telemachus – kun je nog wel eens een gewone nick bedenken? Jan Jansen bijvoorbeeld. Of Willem II. Of Jaap Bakker.

     Je leert het ook nooit, he.

    2. DolleDries

     Dat is snel.
     Ook weer hier Doppert.

  2. Marija

   Ken er weinig die zo duidelijk en eerlijk hun mening durven te geven.
   Jan Roos is een verademing onder de journalisten.

 20. Florissa

  Zouden ze bij de NPO elke avond het nieuws zo vertellen als Jan Roos ,zit heel Nederland weer om 8 uur bij de buis, maar onze linkse staatsomroep liegt en bedriegt er liever op los .

  1. sjun

   Misschien kan Jan Roos met Erik de Vlieger om de tafel om het land een verbeterde drukbezochte nieuwsvoorziening te bieden? Al eerder kwamen daar mooie uitzendingen van. https://www.nporadio1.nl/echte-jannen?

 21. Babaji538

  Volkomen gelijk.
  Goed over nagedacht.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.