Egyptische advocaat: 'Het verkrachten van vrouwen in onthullende kleding is een nationale plicht'

Geen categorieokt 31 2017, 11:00
Knettergek.
Een Egyptische advocaat heeft voor enorm veel ophef gezorgd in zijn land doordat hij onlangs op tv verscheen, waar hij blij vertelde dat het in zijn ogen een nationale plicht is om vrouwen in onthullende kleding te verkrachten.
Nabih al-Wahsh maakte die schokkende opmerkingen tijdens een programma over een op handen zijnde prostitutiewet. Hij deed dat bij de zender Al-Assema.
In de clip die je hieronder ziet stelt hij rond het punt van 22 seconden:

"Vind jij het acceptabel dat een meisje in kleding rondloopt waardoor je de helft van haar heup ziet? Een meisje dat er zo bijloopt -- haar lastigvallen is een patriottische plicht en haar verkrachten een nationale plicht."

Logischerwijze is de Nationale Vrouwenraad van Egypte woedend op deze advocaat én op de zender die deze malloot aan het woord liet. Of dat iets uithaalt valt nog maar te bezien, Egyptische tv-zenders nodigen vaker gekken uit die luidkeels verkondigen dat vrouwen best misbruikt mogen worden -- en de politiek doet daar helemaal niets aan. Nee, ook president al-Sisi niet, je weet wel, de generaal die de Moslim Broederschap uit de macht gooide en een coup pleegde omdat de Broederschap de Sharia zou willen invoeren en hij dat als seculiere generaal absoluut niet wilde accepteren.
Gek he, dat die man hier dan weer niets aan doet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten