Gaan we weer: hooggeplaatste VN-diplomaat wil dat hele wereld ‘paria-staat’ Israël gaat “isoleren”

De oud-collega’s van onze nieuwe minister Sigrid Kaag laten er geen gras over groeien. Ook zonder de pro-Palestijnse Kaag zien diplomaten van de VN keer op keer kans om de enige Joodse staat ter wereld – en tevens de enige democratie in het Midden-Oosten – te treiteren, te sarren en te dreigen met allerlei sancties. Nu droomt de landenclub alweer over een wereldwijd isolement van Israël. Zucht.

Wie denkt dat de Verenigde Naties nu iets meer pro-Israël worden omdat Sigrid Kaag er haar hielen gelicht heeft om in Nederland minister te worden, heeft het verkeerd begrepen. Men gaat op volle kracht door met het delegitimeren van de staat, en het openlijk dagdromen over sancties en fictieve oplossingen voor het conflict met de Palestijnen.

De volgende die een duit in het zakje doet, is de Canadese diplomaat Michael Lynk. De man is speciaal aanklager van de VN-Mensenrechtenraad, en vindt dat de hele wereld sancties moet overwegen tegen Israël. Het wordt om het land in de portemonnee te raken, aldus Lynk:

““Israel is not North Korea,” in that its economy is dependent on international trade, particularly the US and Europe, Lynk said. This fact can empower the global community to force change, he added.

What if, “all of a sudden Israelis wanting to travel abroad needed to have visas” or “if all of a sudden Israel wouldn’t get preferential trade agreements with the EU?” Lynk posited. What if the many forms of military, economic or academic cooperation with Israel would now end? Lynk asked.

If that would come to pass, there would be sea change in Israel’s attitude toward the Palestinians, he said. Lynk spoke in advance of a presentation he plans to make to the Third Committee on Friday, urging it to formulate a resolution to the UN that would give the international body a wider tool box to use against Israel.”

Het is natuurlijk allemaal luchtfietserij: de VN slaan nog geen deuk in een pakje boter zelfs als je ze honkbalknuppel aanreikt. Maar de tactiek van vele VN-diplomaten is duidelijk: de gestage druppel holt de steen uit. Gewoon blijven komen met allerlei sinistere anti-Israëlplannetjes en uiteindelijk zal de wereld zich langzaam maar zeker wel schikken naar de nieuwe gewenste realiteit: eentje waarin Groot-Palestina dat oude Israël een volledig kopje kleiner heeft gemaakt. Michael Lynk met zijn megalomane oproep voor een wereldwijde handelsboycot is slechts één stapje in de opmaat naar deze endgame.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. DolleDries

  De Britten staan nu gunstiger tegenover Israël dan op enig ander moment sinds 2010, onthult een nieuw onderzoek, terwijl de publieke steun voor het boycotten van de Joodse staat evenredig daalt.
  Het onderzoek wat is uitgevoerd voor Bicom, een Israël en Midden-Oosten denktank, volgt de veranderingen van de publieke mening over Israël en het Midden-Oosten.
  Over het algemeen heeft de peiling het laagste steun voor boycots vastgesteld sinds 2014, met slechts 11 procent. 48 procent van de ondervraagden “ondersteunen geen boycots van Israël en vinden het moeilijk om te begrijpen waarom anderen alleen maar Israël willen boycotten terwijl er zoveel meer in de rest van de wereld aan de hand is”.

  Vooral onder jongeren is de steun voor boycots in de afgelopen drie jaar aanzienlijk gereduceerd. Dit jaar heeft 45 procent van de 18 tot 25 jarigen verklaard dat ze zich verzetten tegen boycots van Israël, in 2015 was slechts 28 procent tegen boycots.
  Andere belangrijke bevindingen uit de enquête zijn:
  De helft (49 procent) is van mening dat Israël een belangrijke Britse bondgenoot is in de strijd tegen terrorisme, in de peiling meer dan voor elk ander land in het Midden-Oosten.
  Van alle landen in het Midden-Oosten die zijn gepeild wordt Israël beschouwd als de vierde belangrijkste handelspartner na Brexit, met Saoedi-Arabië, Qatar en Turkije, die belangrijker waren.
  46 procent van de respondenten denkt dat “het haten van Israël en het recht op zijn bestaan ​​betwijfelen” antisemitisch is. 17 procent van de mensen is het niet eens met deze stelling.
  James Sorene, vice directeur van Bicom, zegt dat de cijfers een “significante steun” voor het joodse thuisland laten zien, waarbij een “significante stille meerderheid” van zionistische aanhangers in Groot-Brittannië werd opgemerkt.
  Bron:
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/10/27/public-support-israel-soars-boycott-calls-increasingly-ignored/

  1. Becker

   Je bent de schaamte wel voorbij als je Breitbart hier als serieuze bron durft op te voeren.

   1. Top

    Blablablabla! Blaaskaak! En ik weet waar je Faceboek pagina woont. Best wel handig die software.

    1. DolleDries

     Wat een debiele reactie.

     1. DolleDries

      Van Dopper dan.

   2. lanex

    Natuurlijk hadden de cijfers van de Volkskrant moeten komen, dan zou je het wel geloven?
    Deze hele mensenrechten circus zou ontmanteld moeten worden, het wordt bevolkt door uitgerangeerde politici die punten willen scoren om hun Arabische maten en hun terreur vriendjes ter wille te zijn. Kaag kan vanuit hier proberen het vuile werk te doen, door Israël weer op de Nederlandse haat kaart te zetten!

 2. corfo

  Ik had verwacht dat men van een “diplomaat” enige diplomatie mocht verwachten.
  Niet dus !

 3. Becker

  Deze diplomaat heeft natuurlijk gelijk. De politiek van schaamteloze landroof en onderdrukking van het Palestijnse volk en daarmee destabilisatie van het Midden Oosten kan alleen maar door middel van zware internationale sancties worden gestopt.

  1. Seneca

   @becker
   Over het algemeen reageer ik niet op trollen en landverraders. Eventjes de geschiedenis lezen en dan lees ik wel je gewijzigde reactie. Of ben je zo dom dat je ‘het woord spreekt van de hand die je voedt?’ Als dat zo is, dan ben je nog dommer en lager op de ladder der evolutie dan ik van mening was.

   1. Top

    Al eerder hier geschreven. Er zit onder mijn schoen, meer intellect, dan in die pisvlek en antisemiet zijn gehele familie. Ik weet in ieder geval wie hij is.

    1. Top

     Blablabla. Blaaskaak!

    2. Becker

     🙂

   2. Ritter

    @Becker

    1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

    Waarheid : Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

    1. Becker

     Brabosch.

     Zucht!

     1. Ni28

      Dopper! Zucht!

     2. IJscoman

      Psychopaat alert!

     3. Ritter

      @Becker

      U gaat vaak niet in op de feiten maar valt de boodschapper of de bron aan. Kennelijk heeft u geen tegenargumenten en dus blijft er voor u niets over om de bron aan te vallen.

      Waarom denkt u dat de meeste Arabieren liever onder Joods bestuur leven dan onder islamitisch bestuur?
      —————

      “Het wordt steeds moeilijker om Israël te omschrijven als een ‘apartheidsstaat’ wanneer een flinke meerderheid van de Arabieren zegt er eigenlijk de voorkeur aan te geven in een Joodse staat te leven. En dat is precies wat de Arabische ondervraagden in een nieuwe enquête over dit onderwerp zeggen.”

      http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/32531/language/nl-NL/Default.aspx

     4. Becker

      Ritter, bent u een voorstander van een twee-statenoplossing volgens de grenzen van 1947?

     5. Nasrani

      Trouw…….lol

     6. Becker

      Het was een eenvoudige vraag aan Ritter, maar hij koos alweer het hazenpad.

      Ik snap dat wel.

    2. Mart

     De VN of te wel UN zijn al lang geen vrienden van Israël meer,en voor al de top ge infiltreerd door moslims zo als Saudi Arabië.Ook MR Trump heeft dat door en stopt met giften aan die club,en gelijk heeft hij.

  2. Feit

   Heb een leuk filmpje voor je Dopper.

   https://www.youtube.com/watch?v=B8sOG62H7Ks

  3. Laaghlandt

   Mee eens Becker. Soms..heel soms heb je wel eens een wel geplaatste opmerking.

  4. Ruth

   Becker u bent zo dom als een achtereind van een varken.
   U moet eens op houden met uw popi jopi gedoe.
   Van geschiedenis heeft u blijkbaar geen kaas gegeten.
   Waarom hebben mensen een hekel aan Israël omdat ze zo succesvol zijn?
   Hoe kan je nou in godsnaam je eigen land bezetten.
   Linkse meut is allemaal hetzelfde .als er 1 stront eet eten ze het allemaal.
   Zonder verdere kennis van zaken te hebben.
   Stelletje misbaksels meelopers.
   Als u toch zo tegen Israël bent gooi dan meteen uw computer en uw telefoon uit het raam, want van de technologie van Israël wilt u wel gebruik maken en voor de rest deugen ze niet volgens u.

   1. Becker

    @Ruth, ik heb helemaal niets tegen Israel, ik betwist het bestaansrecht van Israel niet en ik wens het land veilige grenzen toe. Ik heb echter zware kritiek op hun politiek jegens het Palestijnse volk dat ze onrechtmatig onderdrukken en waarvan ze op grote schaal het land roven. Dit beleid is flagrant in strijd met het volkenrecht en bovendien een belangrijke oorzaak van de instabiele situatie in het Midden Oosten.

    1. Shimon

     Waar moet je beginnen met iets zinnigs te zeggen op zoveel onzin? Als er een onderwerp is waarvan blijkt dat je de ballen verstand hebt, is dat wel internationaal recht. Je slaat totaal de plank mis doordat je gedreven wordt door een illusie.
     In 1948 was er al de keuze op een twee-statenoplossing aan te nemen maar de Arabieren weigerden dit. De vraag is niet of iemand hier wel of niet voor een twee-statenoplossing is, maar of de PA en Hamas wel voor een tweestatenoplossing is. Als het aan Israel had gelegen bestond die al in 1948.
     De Mesopotamische Arabieren kwamen na deze Romeinse?Mandate benaming met een eigen naam: Irak. De zelf opgerichte “Palestijnen” konden dat niet want er was nooit in de geschiedenis een soeverein Palestijnse staat.
     Prettige trol-dag verder.

    2. Baaz

     Ik ben voorstander van de Balfour-verklaring (1917)

     1. Becker

      De Balfour verklaring is een historisch feit en een grote historische vergissing.

 4. Ben Zine

  Het openlijke anti-semitisme van links wordt kennelijk steeds schaamtelozer. Een keihard bewijs voor het morele failliet van links, hun botheid en brutaliteit kent geen grenzen.

  1. corfo

   @ Ben Zine.
   Dat was u vast al bekend, toch ?
   U weet toch óók wel dat het linkse gepeupel in het uiterste geval zelfs moorden niet uitsluit ? Kent u de uitdrukking “Even een Volkertje doen !” niet ?

 5. Ni28

  Wie zich succesvol verdedigd tegenover een numeriek grotere vijand wordt in ogen van de VN een agressor. De bezette gebieden zijn door Israël als een buffer tegen de vijand bedoeld geweest. Als de Arabische landen niet uit op vernietiging van Israël waren konden zij al lang die gebieden verlaten. Helaas krijgen zij die garantie niet van de Arabieren maar tegenwoordig ook niet van de Westerse landen die liever kiezen voor de Palestijnse terroristen. Door Europa met moslimimmigranten vol laten lopen creëren zij anti-Joodse haat ook hier. De Joden zijn weer de slachtoffer daar heb je geen Hitler meer voor nodig. Democratische EU zorgt daar zelf voor.

 6. Ritter

  Leugen: Israël is een Apartheidsregime en mishandelt Arabieren.

  Waarheid: Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat GEEN Apartheidsregime heeft. De Arabieren die leven onder Israëlische bestuur zijn de enige Arabieren die kunnen genieten van de vrijheid van meningsuiting en pers, die vrije toegang hebben tot gerechtshoven en via procedures hun belangen kunnen verdedigen, die legale bescherming van hun eigendomsrechten genieten en algemeen stemrecht hebben. Israëlische Arabieren hebben een hogere levensstandaard, zowel op het gebied van opvoeding als van gezondsheidszorg, dan gelijk welk ander Arabisch land in het Midden-Oosten. Israëlische Arabieren zijn simpelweg de best behandelde politieke minderheid in het Midden-Oosten en worden op sommige terreinen zelfs beter behandeld dan in vele Europese landen. Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat GEEN gebruik maakt van de islamistische terreurmethodes door grootschalige massacres te laten uitvoeren door mensen die in hun midden als terroristen opereren.
  ——
  Enquête: Meeste Arabieren wonen liever in Israël

  “Het wordt steeds moeilijker om Israël te omschrijven als een ‘apartheidsstaat’ wanneer een flinke meerderheid van de Arabieren zegt er eigenlijk de voorkeur aan te geven in een Joodse staat te leven. En dat is precies wat de Arabische ondervraagden in een nieuwe enquête over dit onderwerp zeggen.”

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/32531/language/nl-NL/Default.aspx

  Arabieren wonen liever in Israël dan in een Palestijnse staat.

  1. Laaghlandt

   Hahaha!!!! Als je t zelf maar gelooft! Landverrader! Ga in (((israel))) wonen man!

   1. Seneca

    @laagbijdegrond
    waarheid doet pijn, vind je ook niet?

   2. IJscoman

    Laaghlandt, je bent geen hoogvlieger en schreeuwt vooral graag. Geeft niks hoor dat je een rooie domoor bent: met jou nog miljoenen andere gehersenspoelden die niet beter weten.

    1. Laaghlandt

     Hmm.. juist.. schreeuwen.
     Maar noem je mij nou rood?! Grappig. Ontwetend, maar grappig.
     Ik was van bloed en bodem weet je nog?;)

  2. Seneca

   @Ritter
   Beste, doe geen moeite. In hun hersens is slechts plek voor een idee. Zij hebben deze ideeen van de msm en politieke partijen waar zij sinds jaar en dag op stemmen. Het komt niet in hen op om zelf iets te bestuderen en uit te zoeken opdat men het naadje van de kous komt te weten.

 7. Parestado4

  Biddeen en varsten voor de overheid:Kennen we dat nog?Of zijn we in dit land igesukkeld in een bourgoisie achtige zelfgenoegzaamheid?Dan wordt het tijd om te ontwaken!

 8. denk eens na

  Laten we wel wezen Israel is het enige land dat stand houd tussen 100 milj moslims Wij kunnen dat niet eens tussen 2 milj moslims mischien tijd om daar een voorbeeld aan te nemen.

 9. Ritter

  Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren

  3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

  Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid. Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee. De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog. De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.

  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 10. Ruth

  Becker
  Even voor alle duidelijkheid de zogenaamde palestijnen komen uit de buurlanden van Israël er heeft nooit een Palestijns volk bestaan. Ze mogen blij zijn dat ze Gaza hebben gekregen want daar hebben ze echt geen recht op.
  Waarom kunnen degenen die zich palestijnen noemen niet als hun Arabische broeders die ook in Israël wonen leven. ze willen een land eisen wat niet van hun is.
  Terwijl de andere Arabieren die in Israël wonen weten dat Israël een joodse staat is en blij zijn om daar te mogen wonen.
  Israël is eigenlijk nog veel groter de 12 zonen van jakob zijn de 12 stammen van Israël en als je die kaart ziet heeft Israël nu maar een heel klein stukje, en zelfs dat kleine stukje wordt hun niet gegund.
  Omwille van de arabische olie verloochenen bijna alle landen Israël en omarmen de in leven geroepen zogenaamde palestijnen die totaal geen recht hebben op het land Israël.
  De leeuw van Juda zal brullen tegen alle vijanden en zondig verslinden.

  1. Ruth

   Zondig moet zonodig zijn.

  2. Becker

   Ruth, je bijdrage toont slechts grote onnozelheid en een totaal gebrek aan inzicht.

   Ik zie geen aanknopingspunten voor een inhoudelijke reactie.

   Een fijne avond toegewenst.

   1. Ruth

    Blerbeck
    Als er hier 1 onnozel is dan bent u dat wel.
    U blèrt gewoon met de meute mee terwijl u over Israël niets maar dan ook totaal niets weet. U neemt over wat u graag wilt horen en hoe u het zou willen. Maar die leugens die u verkondigd is alleen begrijpelijk voor de linkse meute want die doen het zelfde.
    Waar dus ieder weldenkend mens niet intrapt, want die weet wel beter.

    1. IJscoman

     Ruth, als Becker zegt “Ik zie geen aanknopingspunten voor een inhoudelijke reactie” betekent het dat hij in de hoek is gezet, is uitgepraat, geen weerwoord heeft en in de andere zijn meerdere moet erkennen.

     Terecht en begrijpelijk: Becker is namelijk een volbloed linkse idioot de volledig gehersenspoeld is door de zieligheidsindustrie rond ‘het Palestijnse volk’ maar met de staart tussen zijn benen moet afdruipen zodra een ander met feitelijke argumenten komt aandragen. Het is goed dat u deze minkukel op zijn plaats hebt gezet.

     1. Becker

      “Israël is eigenlijk nog veel groter de 12 zonen van jakob zijn de 12 stammen van Israël en als je die kaart ziet heeft Israël nu maar een heel klein stukje, en zelfs dat kleine stukje wordt hun niet gegund.”

      Ik vrees dat IJscoman deze argumentatielijn ook heel overtuigend vindt.

      🙂

     2. Ritter

      @Becker

      “Who are the so-called “Palestinian people” ? What are the origins of the Arabs who call themselved today “Palestinians” ? What does History have to say about their claim as natives who lived in the holy land from time immemorial ?”

      https://youtu.be/aYMviMHH0nc

   2. Ruth

    Blerbeck
    Maar ik neem het u niet kwalijk hoor sommige mensen hebben geen denkvermogen, maar willen interessant overkomen en slaan dan wartaal uit waar niemand iets aan vast kan knopen.
    U kunt er ook niets aan doen doen dat u geen denkvermogen heeft.

    1. Becker

     Doet u ook nog even de groeten aan tante Betje?

    2. Ruth

     Blerbeck
     Nog even een aanvulling sommige mensen capituleren liever voor de islam ten koste van de Joodse staat.

   3. Jormungandr

    Elk stukje wat jij tot nu toe heb gepost is onnozel met een totaal gebrek aan inzicht. Ga jij andere hiervan betichten? Vergeet je I. P. Adress niet te verbergen. Te laat.

    1. IJscoman

     Ahhh, een nieuwe linkse horzel op DDS. Benieuwd of het ook een Jodenhater en antisemiet is. Wellicht een oude bekende onder een nieuwe nickname?

 11. Ruth

  Ijscoman
  Dank je wel voor je reactie, die blerbeck is inderdaad niet goed wijs.
  Hij denkt de wijsheid in pacht te hebben,
  Maar infeite heeft een kind van vijf nog meer verstand.
  Hij schopt graag overal tegen aan zonder ergens verstand te hebben. Vandaar dat ik hem nu blerbeck noem.

 12. Jormungandr

  Ik ben Joods. Ik ben Moslim. Ik ben Homo. Ik ben Zwart. Ik ben Gehandicapt. Lijkt erop dat ik ook maar iets moet gaan worden. O wacht, ik ben hardrocker. Laat de beledigingen maar komen. Thank you.

 13. Babaji538

  De lijnen richting Duitsland moeten goed blijven
  lopen.
  Kindersterfte bij oncologie in de Nederlandse
  ziekenhuizen mogen zich voldoende uitdrukken.
  Je zou er maar gefrustreerd van raken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.