Halbe Zijlstra krijgt zijn beloning voor zijn jarenlange kiezersbedrog: hij wordt minister van Buitenlandse Zaken

Geen categorieokt 16 2017, 8:00
Laat dit nou een positie zijn die Pieter Omtzigt op het lijf was geschreven. Maar ja, lastige man he. Dan krijg je dat.
Halbe Zijlstra kan tevreden zijn. Jawel, hij heeft Rutte jarenlang geholpen om kiezersbedrog te plegen, maar nu krijgt hij dan eindelijk zijn beloning: hij wordt de minister van Buitenlandse Zaken in het Nachtmerriekabinet-Rutte III. Dat is een positie die hij al heel ambieerde, dus meneer kan opgelucht ademhalen en trots op zichzelf zijn. Ja, hij heeft zijn eigen achterban uit naam van Rutte stelselmatig met een mes in de rug gestoken, maar hé. Dan heeft 'ie ook wat.
https://twitter.com/Teletekst/status/919797474205863936
Het meest jammere hieraan is dat deze positie CDA'er Pieter Omtzigt op het lijf is geschreven. Omtzigt is één van de weinige politici in Nederland met een echte visie wat het buitenlands beleid betreft. Zijlstra is een man die gewoon doet en zegt wat Rutte wil, maar verder geen eigen idee heeft. Nou ja, die had hij ooit wel, maar daar heeft hij al lang afstand van genomen in ruil voor macht en invloed.
Aan de andere kant betwijfel ik het dat Omtzigt staat te springen om minister of staatssecretaris te worden. Hij ziet zichzelf eerder als parlementariër, als luis in de pels, als volksvertegenwoordiger, dan als bestuurder. Hijzelf zal dus absoluut niet teleurgesteld of ontevreden zijn dat Zijlstra deze positie krijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten