Halbe Zijlstra krijgt zijn beloning voor zijn jarenlange kiezersbedrog: hij wordt minister van Buitenlandse Zaken

Laat dit nou een positie zijn die Pieter Omtzigt op het lijf was geschreven. Maar ja, lastige man he. Dan krijg je dat.

Halbe Zijlstra kan tevreden zijn. Jawel, hij heeft Rutte jarenlang geholpen om kiezersbedrog te plegen, maar nu krijgt hij dan eindelijk zijn beloning: hij wordt de minister van Buitenlandse Zaken in het Nachtmerriekabinet-Rutte III. Dat is een positie die hij al heel ambieerde, dus meneer kan opgelucht ademhalen en trots op zichzelf zijn. Ja, hij heeft zijn eigen achterban uit naam van Rutte stelselmatig met een mes in de rug gestoken, maar hé. Dan heeft ‘ie ook wat.

Het meest jammere hieraan is dat deze positie CDA’er Pieter Omtzigt op het lijf is geschreven. Omtzigt is één van de weinige politici in Nederland met een echte visie wat het buitenlands beleid betreft. Zijlstra is een man die gewoon doet en zegt wat Rutte wil, maar verder geen eigen idee heeft. Nou ja, die had hij ooit wel, maar daar heeft hij al lang afstand van genomen in ruil voor macht en invloed.

Aan de andere kant betwijfel ik het dat Omtzigt staat te springen om minister of staatssecretaris te worden. Hij ziet zichzelf eerder als parlementariër, als luis in de pels, als volksvertegenwoordiger, dan als bestuurder. Hijzelf zal dus absoluut niet teleurgesteld of ontevreden zijn dat Zijlstra deze positie krijgt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Guus Geluk

  Ik begrijp dat Rutte III al weer wordt betitelsd als “nachtmerriekabinet”. Let wel: het is een kabinet dat strenger wil straffen, meer geld wil investeren in de veiligheid, gevangenen strenger wil straffen en een streng immigratie- en integratiebeleid wil voeren.

  1. swetsnek

   Klets niet niks van dat alles zal in werking treden.
   Zo kennen we Rutte ook

  2. DolleDries

   Let wel: het is een kabinet dat strenger wil straffen, meer geld wil investeren in de veiligheid, gevangenen strenger wil straffen en een streng immigratie- en integratiebeleid wil voeren.

   Tja als je nog na al die jaren van Rutte geloofd in zijn beloftes dan mag je best aan je zelf gaan werken.

   1. Guus Geluk

    What can I say, ’t staat in het regeerakkoord.

    1. DolleDries

     Ja het staat er.
     NOS brengt nu weer dat het allemaal fantastisch wordt voor de werkende met name voor de hoge lonen.
     Het is natuurlijk van de gekke dat er steeds meer miljarden nodig zijn voor klimaat, ontwikkeling in verre landen, instromers ,EU met daarbij nog de gruwelijke BTW verhoging men er op vooruit gaan.
     Schijnbaar hebben de christen schijt aan de mensen die van een laag loontje rond moeten komen ,het pluche is sterker dan hun god die volgens hun toch iets anders zou propaganderen

     1. brabantguy

      Hoezo de NOS DolleDries? U bent verblind door uw afkeer van de NOS. De NOS brengt niks of meer of minder de boodschap die deze regering verkondigd. Evenals de overige zenders. En er wordt ook gewoon gezegd dat de lagere lonen en de ouderen die grote plus niet krijgen. Miljarden voor verre landen? Sinds wanneer is 400 miljoen al miljarden? Maar egoistisch zoals in je aard zit. Klimaat? Kennelijk maakt het u niks uit hoe u de aarde achterlaat als u dood bent? Nee wie dan leeft die dan zorgt..

     2. Guus Geluk

      Ik ben ook niet met alles tevreden in het regeerakkoord, Dries. En ik ben evenmin blij met de verhoging van de BTW.

      Het gaat mij echter te ver dit kabinet neer te zetten als een nachtmerriekabinet. Ik zie ook positieve plannen danwel maatregelen. Onder meer de brede investering in Defensie en het sluiten van deals met Afrikaanse landen, bevalt mij.

     3. IJscoman

      Brabantguy zegt: “De NOS brengt niks of meer of minder de boodschap die deze regering verkondigd.”
      ———————————————————————
      Dat is nu net wat er verkeerd is. Journalisten horen kritisch te zijn, te graven en spitten en met een eigen geluid te komen. En geen spreekbuis van de regering te zijn. (De NOS is trouwens al heel lang NPO geheten) De NPO wordt dan ook niet voor niets de Nederlandse Propaganda Omroep genoemd.

     4. Guus Geluk

      Was NOS Nieuwsuur niet de motor achter de onthullingen waardoor twee VVD-ministers, een VVD-staatssecretaris en een VVD-Kamervoorzitter naar de uitgang van het parlement werden gestuurd?

      Ja, kijk.

     5. brabantguy

      Uw correctie betreffende de NOS en NPO is uiteraard voor DolleDries bedoeld..Daarnaast is de NOS nog steeds in beeld als het gaat om het journaal gaat. Het journaal is zoals het al zegt een vastleggend programma. Uw opmerking over kritisch, vragend etc… Is meer voor de programma’s die daarvoor zijn ingericht. Ik vind een journaal daar niet het podium voor. Daarnaast mijden veel mensen juist de kritische journalisten en kiezen voor ‘veilige’ media. Zoals Twitter… Daar kan je de al te grote criticasters bannen….Typisch dat de kritische journalist meteen als links wordt weggezet…

     6. DolleDries

      Ja het is toch fantastisch nieuws of niet brabantguy.

      Ik zeg dat er meer geld nodig is voor het klimaat ik geef geen oordeel op dat moment.
      Wat is daar voor egoïstisch aan, Kort samengevat k geef aan alleen maar waar meer geld voor nodig is en dat vele er vooruitgaan een sprookje is.
      Dan stort jij je als en blind paard op mijn reactie en trekt direct allerlei rare conclusies. Je lijkt Dopper wel.

  3. Top

   Blablablabla bahbah beeeeiiiiiiw!

   1. Guus Geluk

    Je bent weer bezig een draad te verzieken, Top. Ik zou zeggen: reageer inhoudelijk of reageer niet.

    1. Top

     Blablablabla bahbah!

     1. Guus Geluk

      Je blijft volharden in het mollen van deze draad.

      Waarom stop je niet met dat getrol? Het wordt irritant.

     2. Zwanet

      Ja, dit is inderdaad irritant getrol.

 2. Top

  Geeft een aardig inzicht in zijn thuis situatie. Een liefdeloze Fries, die als een Narcist in leven staat.
  Maar goed, past mooi bij zijn onzijdige vriendje Rutte.

 3. HaZ

  Dat die pisvlek van een (K)Wiebus nog een post toebedeelt wordt zegt wederom alles over de VVD. Lees het boek van Berckelmoes en het moge geen verrassing zijn.

 4. DolleDries

  Maar hoe zit het met de belastingschijven van AOW’ers.
  Ik krijg zo gevoel dat er een addertje onder gras zit voor de voltooide levens.

  http://belastingschijven.net/belastingschijven-2016/

  1. HaZ

   Nou die gaan vrolijk van 36,55 % naar de 1e schijf van 37 %.
   En dat addertje ? Kiest u voor voltooid leven, krijgt u een fikse korting op de belastingen !
   😉

 5. Viertel

  In Rutte 2 had de VVD, naast de premier, 6 ministers. Daarvan hebben er 4 (Schippers/VWS, Schultz/I&M, Blok/Wonen, Kamp/EZ) aangegeven niet te willen door gaan. De 5e post (Opstelten/van der Steur van Veiligheid & Justitie) is het laatste half jaar niet eens meer ingevuld, Blok deed dit ministerie er even bij. Alleen nr. 6 (Hennis/Defensie) wilde wel verder. En laat nou uitgerekend zij tot aftreden worden gedwongen, waardoor een nieuwe ministerspost onbereikbaar is.

  Kortom, Rutte staat er helemaal alleen voor. Al zijn getrouwen zijn hem ontvallen, vrijwillig dan wel gedwongen. Op Dijkhoff, op de valreep nog even Minister van Defensie, kan hij geen beroep doen, want Klaas moet de fractie gaan leiden, als leerschool naar een toekomstig partijleiderschap. Niet gek dat hij de weinige steunpilaren (Zijlstra, Wiebes, Dekker (?) beloont met een ministerspost.

  Rutte denkt dat hij populair is. Maar bijna niemand van de VVD wil nog met (onder) hem werken. Tja, dan val je vanzelf terug op de 2e garnituur.

  1. Top

   Juist! Maar probeer hier apen maar geen klimmen te leren. Voordat je het weet vallen ze weer naar beneden, omdat ze de verkeerde boom hebben gekozen.

   1. Sibculo

    Wie is Noppen?

 6. Sibculo

  Zonder bikkelhard verzet van Het Volk gaan we niet van deze regerig afkomen.

  1. IJscoman

   Goeiemorgens, daar is Noppen weer. Hij probeert het nu onder een nick met een quasi nationalistische mening. Zoals hij al eerder deed.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Ik lees het weer
  Minister van Klimaat

  VVD stemmers
  Doet me denken aan Pulp Fiction
  De scene
  Leren pakje, kistje
  De Gimp
  Braaf ja en amen en bukken

  VVD stemmers zijn de moderne Gimp
  Bukken en ontvangen en dank je wel zeggen tegen Androgyn en Frau Merkel

 8. J.C.

  Zoe het naïeve foutje bij de reorganisatie bij de belastingdienst, dat de samenleving ruim een half miljard onnodig extra heeft gekost, al weer vergeten zijn? ?Hij had het niet opgemerkt. Wiebes verdient geen pluche, maar gevangenisstraf (en degene, die hem weer op het pluche wil hebben ook).

 9. Two Ravens Black Kettle

  J.C. spreekt klare taal

  Ook ik dacht dat ‘miljarden’ Wiebes ergens lag weg te rotten in een cachot.
  Maar toen dacht ik
  Oh nee
  We leven in een land waar de moreel bedorven OM. meedenkt met kinderverkrachters en moordenaars en vast besloten is om zoveel mogelijk onschuldige weerloze slachtoffers te maken (en tekenaars oppakt met dertig dienders en een doodsvonnis aflevert (wanneer je niet subiet stopt met tekenen maken we je naam bekend bij de islamisten !)
  We existeren in een land waar de moordenaar van de toekomstige mp. wordt beloont door een breeduit grijnzende D’66 magistratuur.

  En dus begrijp ik volkomen dat een dief als Wiebes minister van Klimaat wordt.
  En het deerniswekkend Nlse volk bukt en presenteert vlijtig haar kontje.

  Wat dat betreft heb ik meer respect voor de Visigradianen en Oostenrijk

 10. Duckday

  Weer een ja knikker op een post van de VVD

 11. Viertel

  Het positieve aan de benoeming van Halbe Zijlstra als Minister van Buitenlandse Zaken is natuurlijk wel dat Nederland eindelijk verlost is van die zelfpijper Bert Koenders. Door Jan Marijnissen ooit nog eens ‘flapdrol’ genoemd. De 1e en enige keer dat ik het eens was met Marijnissen!

  1. Two Ravens Black Kettle

   De ene eurofiele islamofiele belastinggeilde cultuur-marxistische rover wordt ingewisseld voor de andere eurofiele, islamofiele, belastinggeile cultuur-marxistische plunderaar.
   Nothing ever changes…

 12. Babaji538

  Flikker toch op met je beloningen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.