Hoera! Coalitietroepen roepen binnen enkele dagen de bevrijding van ISIS’ voormalige horrorhoofdstad Raqqa uit

De lange en dodelijke strijd om Raqqa is ooit voorbij. Dit Syrische stad werd tot ISIS ooit uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat, dat strekte van de Golan tot aan Baghdad. Tegenwoordig is het grotendeels een ruïne die omringd wordt door troepen uit alle delen van het voormalige ‘kalifaat’.

Alle ISIS-leiders hielden er ooit kantoor. Tegenwoordig zijn ze dood, gevangengenomen of gevlucht: in Raqqa zijn slechts nog spoken, kapotte gebouwen en de laatste restjes van het ooit oppermachtige ISIS-leger. De laatste ISIS-soldaten die verschanst zitten in de laatste nog bezette wijk van de stad willen hun leven geven voor de laatste broodkruimels van het ISIS-kalifaat dat in 2014 met veel poeha werd uitgeroepen. Het zal niet uitmaken. Binnen een week zal Raqqa vrij zijn. Het laatste beetje verzet van ISIS gebroken, gesneuveld of krijgsgevangen gemaakt.

Inderdaad: Licht gloort weer aan de horizon voor Syrië. Jihan Sheikh Ahmed, opperbevelhebber van de militaire campagne om Raqqa te bevrijden, verwacht zelfs deze week nog de algehele bevrijding van Raqqa te mogen melden:

“Jihan Sheikh Ahmed, an official spokeswoman for Qazab AL-Forat campaign, said that fighters of the Syrian Democratic Forces were able to liberate 85% of the city of Raqqa after the fighters were strive in the battles that took place in the city.

Sheik Ahmad, the Syrian public, promised that the Syrian Democratic Forces would declaration the news of liberating the city of Raqqa in the next few days after the fighters had finished liberating and combing the rest of the city.”

De strijd om Raqqa heeft lang geduurd – het offensief begon afgelopen november – maar de aanhouder wint. Duizenden strijders aan beide kanten kwamen om het leven, en tienduizenden burgers moesten hun stad ontvluchten. Het straatbeeld is er één van puinhopen, brokstukken en complete verwoesting. Vrijwel geen enkel gebouw staat nog (ongehavend) overeind – vanaf het moment dat de bevrijding formeel wordt uitgeroepen, moet er nog een hoop geboren eerdat de Noord-Syrische stad weer een beetje bewoonbaar is voor alle mensen die er jarenlang geleden hebben onder de bloederige tirannie van ISIS-strijders.

Gerechtigheid. Eindelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. marco1

  Jippieeeeeeeee , nu kunnen de strijders die het overleeft hebben naar Europa komen. Ik snap de blijdschap niet. Persoonlijk gun ik ze de samenleving met hun waarden en normen ver van de onze vandaan van harte. Ik hoopte ook dat gelijkgestemden die in onze samenleving verblijven daar naartoe zouden gaan. (Deze reactie is slechts mijn persoonlijke mening dus daar moet niet al te veel waarde aan gehecht worden of irritaties opwekken.)

 2. sjun

  Nu Syrië is bevrijd kunnen de mensen vlot terug voor de wederopbouw van het land. Wel jammer voor al die sociale, psychische, curatieve, juridische, taalkundige en financiële begeleiders die nu andere klanten op kosten van ’t Algemeen moeten gaan zoeken.

  1. Kiliaan Noppen

   Jammer of niet, als Syrie tot een veilig land wordt verklaard worden asielverzoeken uit dat land niet meer goedgekeurd.
   Er is nog een voordeel: onze Nederlandse bommenwerpers kunnen kunnen ook terug naar het land van herkomst. Dat zal de veiligheid van dat land ook zeer ten goede komen.

 3. Steve Van der Vekens

  Isis is nu boos op ons.

 4. Steve Van der Vekens

  Komt IS ook met een propagandafilmpje om te tonen hoe ze verloren hebben?

  1. sjun

   Het was kennelijk de wil van Allah. Huis- tuin- en keukenmoslims die vooral zelf niet willen nadenken over de uitwassen van Mohammed’s leer en hun maatschappelijke implicaties zullen geheel voorspelbaar over Khawarij beginnen te prevelen om het verschijnsel IS te duiden en islam en haar profeet verschoond te krijgen van terechte kritiek. Maar wie zelf bekend is met koran, hadith en soenna weet dat IS het door Mohammed voorgeleefde voorbeeld als opgetekend in de hadith en soenna behoorlijk nauwgezet heeft nagevolgd. Islam is islam, het werd pas groot na terreur en het komt onderwerpen en knechten. Het biedt geen ruimte voor de vrijheid van spreken en zelf nadenken en deduceren. Hert biedt geen ruimte voor interpretatie in weerwil van wat een al te goedgelovige studeerkamerislam van linkse intellectuelen ons voorschotelt. Want niemand moet menen het beter te weten dan de onaanraakbaar verklaarde Mohammed. Dezelfde die als middenvijftiger een kind van negen zo misbruikte dat ze later kinderloos bleef.

   Intussen hebben we in weerwil van de beelden uit de massamedia ook in Europa al te maken met de vruchten en bijwerkingen van islam. Bekijk het eens naast de VPRO-reeks “Allah in Europa” van Jan Leyers zodat je een beter beeld van beide zijden van de medaille bij islam krijgt. https://www.youtube.com/watch?v=vjUWtmYMzr8

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.