Ja hoor: leraren zijn nú al bezig met voorbereidingen voor nieuwe staking in NOVEMBER

In november gaan basisschoolleraren staken. Twee dagen lang. Minimaal.

Zo rollen moderne juffen en meesters dus: leraren gaan donderdag staken maar hebben nu al aangekondigd dat ze lekker doorgaan in november als hun actie deze week niets oplevert.

Als de staking van donderdag niets zal opleveren, dan zullen basisschoolleraren in november opnieuw staken. Duizenden basisscholen sluiten dan voor minimaal twee dagen hun deuren. Dat heeft Primair Onderwijs in Actie vandaag bekend gemaakt in de Volkskrant.

De juffen en meesters staken omdat ze een hoger salaris én een lagere werkdruk willen. In een normale wereld is dat natuurlijk onmogelijk: bij een echte baan krijg je meer betaald omdat je werkdruk (of stressniveau) toeneemt. Ga maar na. Als een normaal mens meer wil verdienen zal hij méér werk moeten verrichten of meer verantwoordelijkheden op zijn schouders nemen.

Maar nee, zo rollen docenten niet. Die willen minder, minder, minder werk en stress, maar meer, meer, meer loon. Gewoon, omdat het kan — en omdat de vakbonden ze zo geïndoctrineerd hebben met het marxisme dat ze denken dat zoiets zelfs maar mogelijk is. En dan maar verbaasd opkijken dat de rest van Nederland — de belastingbetalers, je weet wel, dat zijn de mensen die de rekening uiteindelijk mogen betalen — dit soort acties niet steunt. Tja.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Scaldis

  Ik denk uit je artikel op te kunnen maken dat jij geen kinderen hebt Michael, maar wel nare herinneringen aan één of meerdere juffen/meesters uit je schooltijd, gezien je minachtende toon. Want de meeste mensen die kinderen hebben of hadden op de basisschool weten dat klassen van ca. 32 kinderen geen uitzondering zijn, vaak ook nog twee jaargroepen bij elkaar. En onder die 32 kinderen bevinden zich een stuk of 5 kinderen die niet goed meekunnen en véél extra aandacht nodig hebben. Dan hebben we ook nog 2 leerlingen die niet of nauwelijks Nederlands spreken, 2 adhd-ers én een autist…
  Brengt dat extreme werkdruk mee denk je? Nee de juf helpt ze met alle liefde mer de mogelijkheden die ze heeft.
  De auto’s van de juffen en meesters die op de basisschool werken tegenover mijn huis staan er meestal van kwart voor acht tot half zes, soms ook ’s avonds. En ja, ook regelmatig in de vakanties.
  Maar ja, een échte baan is het niet volgens jou, dus hebben ze zeker niet het recht om te staken.

  1. brabantguy

   Michael vindt dat basisscholen linkse bolwerken zijn. Alleen daarom al schrijft hij dit negatieve stuk. Maar je zou zelf eens op een school moeten komen werken of ter plekke meemaken waaraan de huidige onderwijzer(es) bloot staat. Daar moet een fatsoenlijke beloning tegenover staan.

  2. swetsnek

   Om te beginnen ik heb maar 1 keer vakatie per jaar
   Ten tweede als een kind lastig is heeft het adhd en is het zo op bijzonder onderwijs
   Ten derde als een leraar van een hoge school 6250 euro bruto heeft dan hoeft een leraar van klas 1 dat niet te verdienen sterker nog die eerst genoemde verdient veel te veel basta

   1. swetsnek

    moet vakantie zijn

 2. Neworder

  Hahaha, subtiel trollen door DDS

 3. Nog1

  Ze hebben gewoon gelijk. De werkdruk is hoog, ze worden geacht veel meer uren te werken dan ze betaald worden. Daarnaast hebben we een tekort aan onderwijzers, en de wet van vraag en aanbod werkt nu eenmaal zo dat bij veel vraag en weinig aanbod de prijs omhoog gaat.

  Om dat marxistisch te noemen zegt meer over het gebrekkige kennisniveau van de schrijver dan over de docenten. En daarmee bewijst Michael vooral dat het hoog tijd wordt een investering in ons onderwijs om te voorkomen dat er nog meer gebrekkig opgeleiden woorden gebruiken die ze niet begrijpen.

 4. Dr. Dooley

  Dr. Dooley zegt: wie in het onderwijs werkt is een grote loser. Het is totaal onderbetaald. Maar het is ook over-gefeminiseerd, de mannen die er werken zijn meestel homo’s.

  Dr. Dooley heeft niets tegen vrouwen (is zelfs met een vrouw gehuwd), ook niets tegen LHBT-ers (best goede mensen) en buitenlanders (is zelf voor 75% een buitenlander en is met een buitenlandse gehuwd).

  Maar als vrouwen massaal een beroep ingaan, dan gaan de verdiensten meestal rap bergafwaarts. De meeste vrouwen lijken niet voor geld te werken, dat doet hun partner wel voor ze. Vrouwen werken meestal omdat het een vorm vervulling geeft.

  Nu als dat je instelling is dan kan de beloning omlaag. Immers de beloning zit deels in de vervulling die men krijgt uit het werk. Met deze houding wordt het onderwijs straks gewoon vrijwilligerswerk.

  Maar daar is niets mis mee. Het onderwijs is al abominabel slecht in NL, slechter kan het niet. De leesmoeders zijn al toe aan hun 50-jarig jubileum. De ouders moeten het zelf maar eens gaan doen, gratis, soort maatschappelijke dienstplicht, een dag in de week. (Goed idee Sybrand?). Komt er ook nog eens wat rekenvaardigheid aan de orde (Nee Sybrand een Kamerlid kan niet rekenen).

  En heerlijk: er zijn genoeg les-papa’s die de kindertjes de toekomstige extra talen van de bananen-monarchie Nederland kunnen bij brengen: Turks en Arabisch.

  En laten we niet vergeten dat er dan ook een gratis nieuw vak komt: Cultuurgeschiedenis van de Islam.

  Dr. Dooley heeft geen kinderen.
  Dr. Dooley is niet trots op zijn nalatenschap.
  Maar hij laat het allemaal na aan de toekomstige generaties van Nederland.
  Ze mogen het allemaal hebben: GRATIS

  1. brabantguy

   Soms denk je wel eens dat het maar goed is dat sommige mensen geen nakomelingen hebben… Dat denk ik dan maar hardop!

   1. Jormungandr

    Jij komt uit Brabant. Dus niemand hier neemt jou serieus.

  2. Scaldis

   Geen idee wat precies het punt van Dr. Dooley is, maar vermakelijk is het wel! Ik kan smakelijk om je lachen Dooley! Beter dan de zure lap tekst van Michael!

 5. Punt50

  Het onderwijs is toch een aparte kaste. Denken dat ze heel anders behandeld dienen te worden dan de rest van werkend Nederland.

 6. Zwarte band

  Gaan actie voeren? Ik dacht dat ze van Asscher een substantiële loonsverhoging hadden gekregen. Of was dat het zoveelste veel beloven en weinig geven van deze PvdA/VVD-regering?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.