“Naïef” geheim anti-radicaliseringsprogramma Eberhard van der Laan brengt minister Ollongren in de problemen

Saadia a.T. krijgt de schuld van een anti-radicaliseringsproject dat feitelijk het persoonlijke project was van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan.

A.T. is langer in het nieuws omdat het project waar ze deel uitmaakte knettergek leek te zijn. Elsevier is er nu dieper in gedoken en komt tot de conclusie dat het allemaal nog gestoorder, naïever en mogelijk zelfs gevaarlijker is dan we tot nu toe aannamen.

Dat is schokkend genoeg, maar daar komt nog eens bij dat Elsevier niets anders kan concluderen dan dat a.T. de kop van jut wordt terwijl het ’t project was van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan (van, hoe kan het ook anders, de PvdA).

Elsevier legt uit:

Het project, met als codenaam Grijze Campagne, werd met veel geheimzinnigheid omkleed en aan het zicht van de controle onttrokken. Wethouders en de gemeenteraad werden niet geïnformeerd en ook op het stadhuis wisten maar weinig mensen van het bestaan. De campagne mocht op geen enkele wijze te relateren zijn aan de gemeente Amsterdam.

Als onderdeel van de Grijze Campagne zouden er 25 filmpjes gemaakt worden die vervolgens op YouTube gezet zouden worden. Aangenomen, tenminste, dat de burgemeester de video’s in kwestie persoonlijk goedkeurde. De filmpjes in kwestie zijn bizar. Zo is er een Marokkaanse Amsterdammer in te zien die onder meer zegt: “Waarom is elke politieman, elke uitsmijter, elke stadswacht een klootzak?”

Ah ja. Goed anti-radicaliseringsmateriaal, Eberhard. Echt geweldig.

Hoewel de gemeenteraad niet op de hoogte werd gesteld van deze idiote campagne, wisten hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee en politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg er wel vanaf. Het zal niemand verbazen dat zij er absoluut niet blij mee waren; niet omdat ze vonden dat de overheid niet aan beïnvloeding moet doen, maar ook niet omdat het project duidelijk bijdroeg aan “negatieve beeldvorming” over de politie.

Wat Van der Laan deed met die feedback? Helemaal niets. Hij en zijn matties gingen er zelfs stug mee door.

In één van de vertrouwelijke stukken over het project die Elsevier heeft ingezien staat onder meer:

“Doel van de campagne is het ondermijnen van de waarden, emoties en de aantrekkingskracht van de gewelddadige jihad en deze te vervangen door een nobele, interne psychologische strijd.”

Maar wat blijkt? Van der Laan zorgde er vervolgens voor dat er in de video’s geen enkele link werd gelegd met religie. Het woord ‘jihad’ (en vergelijkbare islamitische termen) mochten niet eens gebruikt worden. Met andere woorden, ze wilden het jihadisme bestrijden door net te doen alsof het niet bestond.

Ongelooflijk.

Later werd er gevochten in de Ummah-moskee. Daarna wilde Van der Laan opeens dat religie wél besproken werd. Hij werd woedend op zijn ambtenaren: waarom hadden ze religie er niet bij betrokken. Toen zij uitlegden dat hij ze dat expliciet verboden had draaide hij door.

Later gaf één van de betrokkenen, David Kenning, aan dat hij geen betaalde werkzaamheden meer wilde verrichten voor de gemeente vanwege gezondheidsredenen. Je zou denken dat dit dé ideale gelegenheid was voor Van der Laan om de stekker maar helemaal uit het project te trekken. Maar nee hoor. Het enige wat hij deed was dat hij ruzie maakte met zijn ambtenaren omdat hij doodsbang was dat hij gedwongen zou worden om af te treden als de filmpjes uitlekten.

Dus wie werd de kop van jut? Juist, Saadia a.T. Zij moest op stiekeme wijze een Marokkaans-Nederlandse acteur inhuren, die stiekem betaald moest worden, maar toen die werkwijze ontdekt werd trok Van der Laan zijn handen van haar af en liet hij haar publiekelijk ten onder gaan — allemaal om hém te beschermen. Zoals één van de betrokkenen uitlegt:

“Saadia had niet eens de bevoegdheden om opdrachten te verstrekken of mensen in te huren zonder toestemming van anderen. Ingediende facturen moesten nog zeker door twee leidinggevenden worden goedgekeurd. Ik denk dat Van der Laan zo hard heeft opgetreden tegen Saadia omdat hij bang was dat ze uit de school zou klappen over de Grijze Campagne.”

Dat is allemaal schokkend, maar we zijn nog lang niet klaar. Van der Laan had namelijk een loco-burgemeester, Kajsa Ollongren. Deze dame nam de taken als waarnemend burgemeester waar toen Van der Laan niet meer kon werken en overleed. De kans is natuurlijk groot dat zij in ieder geval iets van deze hele operatie wist… en er mogelijk zelfs direct bij betrokken was.

Geen wonder dus dat de Amsterdamse afdeling van het CDA antwoorden eist; niet alleen over het belachelijke project zelf, maar ook over Ollongrens mogelijke rol erin.

Zoals Ralph Posset uitlegt op TPO.nl kon dit weleens uit de hand lopen voor Ollongren:

Wat verder nog opvalt in het uitstekende stuk in Elsevier, is dat iedereen in de Amsterdamse politiek met ongeloof reageert. Ze zijn uitermate verbaasd over de gang van zaken en eisen dat de onderste steen boven komt. Iedereen ontkent ook maar iets te weten van de plannen. Iedereen behalve een zeker Kajsa Ollongren. Loco-burgemeester onder Van der Laan en huidig minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier. Zij wil voorlopig niet reageren op de kwestie. Dat is een verkapte bekentenis. Als ze niets te verbergen heeft, zou ze net als alle andere betrokkenen ontkennen op de hoogte te zijn.

Nu hangt er een zwaard van Damocles boven haar hoofd dat wel eens snel zou kunnen vallen.

Ze is dus nog maar net minister van Binnenlandse Zaken maar zit nu al tot haar nek in de problemen. Oh, oh. Dit worden een paar héél interessante weken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Baaz

  Een Noorse minister die op de hoogte was van persoonlijke plannetjes van wijlen de Amsterdamse burgemeester. Het zou zomaar een soap kunnen zijn.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Zo laat die Zweedse kop maar rollen.
  Hierna concentreren op de PLO-aanhanger Sigrid Kaag op notabene buitenlandse zaken en die levensgevaarlijke clown Ferdinand Grapperhaus, notabene minister van Justitie en Veiligheid die van mening is dat we de grenzen wagenwijd moeten openzetten voor terugkerende massamoordenaars, verkrachters, lustmoordenaars en genocide plegers.

  Die rollen moeten rollen en laten we hopen dat dit horror kabinet meteen volgt.

  1. Kiekebuhu

   @TRBK: Twee duimen in de lucht !

 3. corfo

  Niet verwacht dat de “beste burgemeester óóit van Amsterdam” een dubbele agenda voerde ! Maar ach, dan denk je vervolgens : “hij was van de PvdA”, daar blijkt álles mogelijk.
  ’t Is wel een zéér bijzonder clubje dat door de “Bedrieger des Vaderlands” bij elkaar is geschraapt. Ik wacht met spanning op de volgende ontboezeming binnen deze “regering”, zal niet al te lang meer duren, verwacht ik.

 4. Ben Zine

  Misschien was het niet helemaal terecht dat Van der Laan op het eind van zijn leven door de linkse kerk in Amsterdam zo ongeveer heilig werd verklaard. Sterker nog, dat sloeg gewoon nergens op, een typisch voorbeeld van vals collectief sentiment, al die krokodillentranen om onze “lieve” Eberhard… Een burgemeester die op stiekeme en achterbakse wijze bezig is met wereldvreemde ideologisch gedreven projecten die kennelijk het daglicht niet kunnen verdragen, dat moeten we met z’n allen niet willen, toch ?

 5. DolleDries

  GroenLinks: raad wist van geheim plan Van der Laan
  Posted on oktober 29, 2017 door Fubar in Nieuws // 3 Comments
  screenshot you-tube
  ‘De raad is wel degelijk geïnformeerd over de online aanpak met betrekking tot radicalisering en het maken van filmpjes om jongeren te beïnvloeden. Sterker, we hebben er een half jaar geleden met toenmalig loco-burgemeester Ollongren over gediscussieerd.’
  Tijdens dat debat werd onder meer gesproken over het actieplan ‘Online-aanpak Radicalisering en Polarisatie’. In het actieplan wordt geopperd ‘het gematigde midden’ (oftewel: de grijze massa) meer te laten spreken.’ Er wordt gesproken over friendly vloggers, vaak jongeren, die ‘hun gevoelens delen, wat hem of haar dwarszit of juist iets positiefs’.
  ‘Dat je dat in vertrouwelijkheid voorbereidt, lijkt me niet zo gek’, zegt Groot Wassink. ‘Ik ben dan ook benieuwd wat de relatie of overlap is tussen de berichtgeving van vandaag en de online aanpak. Het zou partijen gesierd hebben als ze hun kalmte hadden bewaard.’
  AT5 >>

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Met de woorden : “Het zou partijen gesierd hebben als ze hun kalmte hadden bewaard” wordt kennelijk bedoeld : “Het had NIET bekend mogen worden” ?!
   Smeerpijperij van de hoogste orde, en zo’n mens dat ervan op de hoogte was : Olliebollie o.i.d. zit nu in de “regering”, wat een klère-zooi maakt “Bedrieger des Vaderlands” er opnieuw van !

   1. Becker

    Nee, bedoeld is dat deze ophef nergens op slaat.
    Het programma is besproken met de Raad, die heeft ingestemd en gelet op het karakter van het programma is terecht besloten het niet aan de grote klok te hangen.

    1. denk eens na

     mr becker open democratie bent u geen voor stander van begrijp ik

     1. Becker

      Als een geheim programma in goed overleg met de Raad wordt afgesproken zie ik daar geen strijd met de democratie in. Als je dit openbaar had gemaakt heeft het programma namelijk geen zin.

  2. Top

   Kijk op Lse4.nl daar staat weer een nieuw stukje over dit ongelofelijk schofterig gedrag van de heiligen van Amsterdam. En vergeet A. Elian niet te lezen.

  3. Becker

   Volgens mij is de verklaring van GL zo helder als glas. Ik snap deze ophef niet zo.

   1. Top

    Blablablabla bahbah. Blaaskaak!

    1. swetsnek

     geen antwoord op geven Top laat hem

     1. Top

      Nee natuurlijk niet! Je moet zijn taal spreken en dat is blaaskaaks. Dan geef je hem in ieder geval het gevoel, dat je hem niet ‘passeert’ en is zijn aanwezigheid op dit forum, voor hem is dat het doel waar naar hij dagelijks naar streeft. Een vorm van belangrijk zijn. Want ja, geen baan en de vooruitzichten daarop, zijn ook niet bijster best. Dus praat tegen hem in zijn eigen taal, hij zal de ‘spreekwoordelijke warmte” door ons gegeven waarderen.

     2. Becker

      En laten we eerlijk zijn, Top, inhoudelijk reageren is voor jou geen haalbare kaart.

   2. Vit

    Dan heb je niet goed opgelet als gewoonlijk, ach vent krijg rood haar!

    1. Vit

     Ps, en klompvoeten!

     1. Top

      Kwekker, heeft niet de centjes om te abonneren op Lse4, om artikelen te openen en te lezen. Dus loopt hij achter en denkt hij de wijsheid in pacht te hebben. (Daar hebben veel Narcisten last van)
      Ik vind, dat er een soort artikelenbank moet komen voor armlastige losers. Dan kunnen ze ook mee praten, zonder zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken.

    2. Becker

     Leg eens uit, Vit.

     Of vind je dat moeilijk?

     1. Vit

      Ps 2, En jeuk op een plek waar je niet bij kunt.

     2. Becker

      Te moeilijk dus.

 6. Vit

  En, moet ik nu met beide medelijden hebben, geen beter vermaak dan leedvermaak.

 7. Nasrani

  Wat zou het mooi zijn wanneer dit het begin is van het einde van van haar politieke functioneren voor deze waardeloze D66 dame. En dat er nog velen mogen volgen.

  1. Becker

   Ollongren kan eenvoudig verwijzen naar de feiten die in de verklaring van Groen Links zijn vermeld en verder haar schouders ophalen.

   Dit gaat nergens over.

   1. denk eens na

    Volgens mij is het niet de beurt om als politiek de boel te manipuleren. Het gaat hier niet om staats gevaarlijke toestanden,

  2. meijer61200

   D’66 is net als woekerend onkruid. Je maait het weg, en het komt gewoon weer op. Misschien is een zwaar vergif als Round Up een uitkomst? Met dank aan alle stemmers op deze partij van windvanen.

 8. Paaldanseres

  Het gaat de goede kant op….. meer, meer, meer onontdekte geheimzinnigheid…
  Kijken hoe ze zich hier weer gaan uitdraaien. Wat een gaaf land toch he?

 9. Top

  @ Becker

  “En laten we eerlijk zijn, Top, inhoudelijk reageren is voor jou geen haalbare kaart”.

  Blablablablabla. Bah. Blaaskaak. eeeeeiiiuuwwww! Bah

  1. Becker

   Dit gaat je inderdaad gemakkelijker af.

   Blijf dit maar zo doen, simpele kreten slaken lijkt je op het lijf geschreven.

   1. Top

    Blablablabla blaaskaak! Blablabla bah&bah!

    1. corfo

     @ Top.
     Ik weet dat je die linkse mongool op z’n Blaaskaaks tegemoet komt, maar die vent is niet toerekeningsvatbaar, dus hij blijft zuigen en jennen. Hij kan niet anders. Zelfs z’n clubgenoten van de Bingo-club van de instelling waar hij verblijft, vertelden dat hij doorlopend valse beschuldigingen uit en mensen die “iets corrects” vermelden, maar wat hém niet past, noemt hij “helaas correct geciteerd”. ’t Is een ultralinks, totaal geïndoctrineerde mongool, waar niets zinnigs uitkomt. Nóg én voorbeeld van z’n ‘stupiditeit : ik verblijf voor een paar weken buiten Nederland en de gek noemt mij nu “een buitenlander die profiteert van de NL-regelingen”. De man stikt van de jaloezie en is ontoerekeningsvatbaar. Negeren is ’t beste.

 10. nienke

  Ik denk dat het kabinet z’n buik vol heeft en naar het voorbeeld van de PVDA gekeken toen ze kuzu in hun partij namen.
  Het was een schitterend trappetje voor kuzu en kornuiten om eruit te stappen en een eigen partij op te richten.
  Dank zij de PVDA. heeft kuzu dit kunnen doen.

 11. dark hole

  @ Becker

  zeg schreeuwlelijk….Inhoudelijk reageren is kennelijk ook niet jouw sterkste punt, dus kom eens met een inhoud

  1. Becker

   Mijn inhoudelijke punt maakte ik hierboven: de verklaring van GL werpt helder zicht op de zaak: het programma is besproken met de Raad en uit de aard der zaak (het programma werkt niet als de gemeente de afzender is) niet aan de grote klok gehangen.

   Hierop kreeg ik nog geen inhoudelijke reactie. Wellicht ben jij de eerste die dat wel gaat doen.

   1. dark hole

    Partijen, kranten, tijdschriften en ga maar door… kunnen reacties schrijven en verklaringen afgeven tot ze groen en rood zien of van de kade vallen…
    Als [loco]burgemeester ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor ALLES wat er in je toco gebeurt, das punt 1. Daar kunnen buitenstaanders allerlei verklarende opvattingen over hebben, maar de persoon in kwestie..[loco]burgemeester is ambtelijk en inhoudelijk verantwoordelijk.
    …een eventueel “ich habe es nicht gewusst” is een leuke optie maar juridisch gezien natuurlijk gebakken lucht, je bent verantwoordelijk, das punt 2.
    Punt 3 kun je dan wel aan zien komen…als dezelfde persoon vervolgens Minister van Binnenlandse Zaken wordt…waar voornoemde toco ook onder valt…met de voornoemde kennis als verantwoordelijk te houden persoon voor voornoemde toco…
    dan ben je ernstig aan de beurt…een flinke beurt.

    Zelf had ik de volgende volgorde van falen voor dit knutselkabinet
    1- justitie
    2- defensie
    3- binnenlandse zaken

    niet slecht al zeg ik het zelf 🙂

    1. Becker

     Warrig betoog.

     1. dark hole

      is dit wat je noemt een inhoudelijke reactie…interessant

    2. Top

     Geen speld tussen te krijgen, voor een goed verstaander! Kudo’s.
     Alleen, had ik de omgekeerde volgorde. En met die trol, discussieer ik in zijn eigen taal blaaskaaks. Moet je ook doen, helpt tegen trollen!

 12. Lex

  Koren op de molen voor de oppositie Als PVV en FVD.

 13. denk eens na

  Je zou haast denken dat het fake nieuws is. Politiek en manipuleren dat gaat toch niet samen. Het moet haast een hoax zijn. alu hoedjes zijn jullie allemaal.

 14. Punt50

  Er is maar één type anti-radicaliseringsprogramma (het woord alleen al) mogelijk en wenselijk. Een totaal verbod op alles wat met islam te maken heeft.

 15. Ni28

  Kronkel ideeën van linkse bestuurders zijn gevaar voor de burger. Het niet willen benoemen van het probleem en de daders zo veel mogelijk te willen ontzien in paniek dat men moslims over een kam gaat scheren doet hun rare beslissingen te nemen. Terwijl dit ook in het belang van de vreedzame moslims is. Linkse bestuurders willen niet in de moslimgemeenschap roeren terwijl dit juist nodig is. Het kost nu bakken met geld en het probleem wordt vooruit geschoven. Creëren van handige statistiekjes heeft nog nooit iemand geholpen behalve de bestuurders zelf. De bestuurlijke Amsterdam heeft een behoorlijke bezem nodig en geen You Tube filmpjes.

 16. Ni28

  6@Fout Dopper, GL heeft het over een andere project. Weer niet gelukt.

 17. Ni28

  Groen links heeft het over een andere project, de witte versie. De grijze was geheim. Jammer, he?

  1. Becker

   Al je het artikel goed leest zie je dat GL wel degelijk over dit programma was geïnformeeerd.

   Laten we maar even afwachten wat GL daar verder nog over gaat verklaren.

 18. meijer61200

  Ho,ho Rutte! Even wachten hoor met het “sprookjeskabinet”laten vallen!! Ik heb een weddenschap dat dit bij elkaar geraapte zooitje er zit tot ongeveer de kerstdagen. Kost me anders tot 10 euri’s waar ik anders leuk dingen mee kan doen.

  1. denk eens na

   Zoals de verhoging ziekenkosten mee betalen.

 19. Vit

  Doen alsof je radicalisering kan tegenhouden of kunt deradicaliseren is niet alleen naïef maar ook nog eens misdadig.

  1. Becker

   Van der Laan baseerde zijn aanpak op succesvolle deradicaliseringsprogramma’s in het buitenland.
   Ik kan niet zien wat daar misdadig aan is.

   1. Baaz

    Welke bronvermelding hoort bij jouw reactie?

    Zijn het niet de gutmenschen die de overtuiging zijn toegedaan dat ze radicalen denken te moeten deradicaliseren?

     1. Baaz

      Met dit verschil: Islam is geen religie.

     2. Becker

      Jawel hoor, Islam is een van de grote wereldreligies.

      Het bespottelijke idee dat de islam een politieke ideologie zou zijn komt uit de koker van islamofoben die ook wel begrijpen dat je alleen door de definitie te veranderen een mogelijkheid krijgt om deze godsdienst te verbieden.
      Wetenschappelijk slaat het echter helemaal nergens op.

      http://www.vijfgodsdiensten.nl/

   2. Vit

    Er zijn/bestaan geen succesvolle deradicaliseringsprogramma’s, als er iemand deradicaliseerd wil hij/zij dat zelf als er nog enig verstand aanwezig is.

    1. Vit

     Ps, Je ziet het aan jouzelf dat iemand met een beperkt verstand niet om te praten is.

     1. corfo

      @ Baaz.
      De islam is een zéér gevaarlijke, onderdrukkende ideologie.
      De mensen die dát ontkennen zijn nét zo gevaarlijk als die ideologie !

 20. Duckday

  In de Politiek kan alles en de blunders bedekt men met de mantel der liefde Sinds de PVDA en de VVD aan de macht zijn komt de ene soap na de andere Ja waarschijnlijk straks een GroenLinks persoon als Burgemeester op voordracht D66 want de doofpot voor de Zweedse dame moet snel de deksel er op zei wist van niks Jammer dat de Beste Burgervader er niet meer is dus we kunnen alle kanten op want kijk maar wat er nu in het kabinet zit

 21. Baaz

  Men zou de islam beledigend tekort doen door te stellen dat het slechts een religie is. De dagelijkse praktijk laat namelijk zien dat deze stelling bovendien niet houdbaar is.

  De islam kent namelijk 4 zuilen:

  – Juridisch – sharia
  – Economisch – islamitisch bankieren
  – Militair – jihad
  – Religieus – Koran

  Binnen deze ‘zuilen’ is de islam niet los verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor de religieuze zuil. Religie is binnen de islam niet los verkrijgbaar, alle andere zuilen zijn daar onlosmakelijk aan verbonden.

  Islam is dus een ideologie en niet alleen een ideologie, het is een totalitaire ideologie die volgaarne wordt verdedigt door de kerkgangers van de Linkse kerk die zich laten bedienen door de verkondigers van de linkskerklijke leer waarbij het westers wensdenken de boventoon voert. Daar leeft het idee dat het allemaal wel meevalt en dat er ook zoiets als een gematigde islam bestaat.

  En juist dat is één van de grootste misvattingen in onze maatschappij. De gematigde moslim bestaat, de gematigde islam niet!

  Dankbaar en blij kunnen wij dus zijn met partijen als de PVV en het FVD, deze partijen eisen blijvend aandacht op voor de gevaren van deze totalitaire ideologie.

  1. Nasrani

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Compliment! Wanneer daar nu eens politieke overeenstemming over zou komen( en dat gaat gebeuren binnen een aantal jaren) kan de ideologie islam wordn aangepakt. En dan heeft het vrije westen weer een toekomst waarin vrijheid van meningsuiting en vrijheid van Godsdienst weer recht gedaan worden.

  2. Becker

   De redenering van Baaz is op precies dezelfde wijze toepasbaar op Jodendom en Christendom.
   Natuurlijk richten godsdiensten zich niet alleen op de relatie met de godheid, ze richten zich ook op het menselijk handelen. In het Jodendom bestaat ondermeer het zionisme, in het christendom ondermeer de christen-democratie en in de islam het Islamisme. Alle godsdiensten drukken zich ook politiek uit maar dat maakt godsdiensten niet tot een politieke ideologie.
   Overigens is het plakken van de term politieke ideologie op de eeuwenoude godsdiensten een bespottelijke anachronisme: het begrip stamt uit de 19e eeuw.

 22. Christina

  Over de doden niets dan goeds natuurlijk, maar die Amsterdamse burgervader was gewoon een zak, een pvda zak, dus een klootzak!
  En hier gaan echt geen koppen rollen hoor, dit word heel langzaam onder het tapijt geveegd door Rutte trut, want het pluche zit veel te lekker en hij lacht met zijn domme smoel gewoon alles weer weg en de Nederlander pikt toch alles van dat gajes daar.

 23. meijer61200

  Een gekozen burgemeester is een hot item dezer dagen. En terecht, want we zien wat er komt met de baantjes carrousel. Laat Amsterdam nu eens fungeren als pilot project en zelf de burgemeester kiezen. Dat is democratie. We zitten echt niet te wachten op een type als Halsema of nog erger. Wat vd Laan heeft opgebouwd slopen zij binnen de kortste keren.

  1. denk eens na

   Duurdere parkeer vergunningen ,tram bus duurder, fiets belasting. Alles voor de gelukzoekers.

 24. Babaji538

  Thierry Baudet had naar mijn idee, een foto
  op de vleugel mogen vermijden.
  Edoch, Godzijdank heeft niet ieder een gelijksoortige
  serieuze aanleg.

  Een verantwoordelijkheid met een hele mensheid
  in het vizier, draagt het woord als liefde van het hart, uit.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.