Nigeria: radicaal-islamistisch organisatie ontvoert katholieke priester

Boko Haram slaat weer toe.

In de beginjaren van het christendom was het enorm risicovol om ‘de blijde boodschap’ te verspreiden in de wereld. Heel veel christelijke heiligen werden in die dagen (en eeuwen!) vermoord door, met name, de Romeinen. Nou, die dagen van weleer zijn terug van weggeweest. En dat komt dit keer niet door Romeinen, maar door radicaal-islamistische terreurorganisaties.

Case in point, een Italiaanse priester die werkzaam was in Nigeria is daar drie dagen geleden ontvoerd. Het Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken laat weten dat er alles aan gedaan wordt om de priester te vinden, maar iedereen met kennis van de radicale organisaties die actief zijn in Nigeria weet dat dit bij-zon-der lastig wordt.

De kans is namelijk groot dat Maurizio Pallu ontvoerd is door leden van Boko Haram. Boko Haram is Afrika’s meest gewelddadige en infame terroristische organisatie. Niet zo gek, want deze malloten kijken naar ISIS voor inspiratie en leiding. Sterker nog, de leider van Boko Haram zwoer eerder trouw aan ISIS-oppergek Abu Bakr al-Baghdadi. Dan weet je dus wel met wat voor psychopaten je te maken hebt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Punt50

  In donker Afrika woekert de pislam door zolang er geen tegenstand is. Uitroeien die pislam. Voordat het ons uitroeit…

 2. Nasrani

  Zoals ik al eerder heb gezegd, nog nooit was de Christenvervolging zo heftig! Maar verder is de islam gewoon een godsdienst hoor, volgen onze linkse broeders guusje en doppertje. Om doodziek van te worden.hun naïviteit kun je gewoon misdadig noemen.

  1. Feit

   Ik weet niet of het naïviteit is. Dopper is een moslim of zijn vrouw of man is er 1.

   Eerder Taqiyya…

 3. A3aan

  Gezien eerdere soortgelijke ontvoeringen door boko haram zie ik het somber in voor Maurizio Pallu. Ik hoop voor hem dat Italië zijn vrijlating weet te realiseren.

  Islam, religie van de vrede?

 4. Parestado4

  Ik denk zo,dat de Islam één van de laatste troeven in handen van satan is om te trachten Israel en de Joden te vernietigen.Wat hem niet lukte op de ideologische manier,probeerd hij het nu op de religeuse manier.
  Het gaat immers om Jerusalem!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.