Rotterdam is een vuurwapenparadijs: vooral wapens uit Slowakije

In de Verenigde Staten, met die liberale wapenwetten, wordt er al erg lang en uitgebreid gesproken over vuurwapens en moorden met die vuurwapens. In Nederland kunnen we er ook wel wat van en dan zeker in Rotterdam. Daar is een alarmerende stijging van het aantal vuurwapens en vuurwapengeweld. Een nieuw fenomeen, een nieuw probleem.

Het zou toch eigenlijk niet moeten kunnen, aan vuurwapens komen. We hebben zulke strenge regelgeving met betrekking tot vuurwapens. BN’ers en semi-intellectuelen kunnen niet uitgepraat zijn over die ‘domme Amerikanen en hun domme wapenwetgeving’. Toch blijkt dat zelfs in een land als Nederland met een zeer strenge wapenwetgeving, mensen dus wel aan wapens kunnen komen. ‘Maar hoe dan, het is toch verboden, dan kan het toch niet, hé wat heb ik gemist?’ hoor ik sommige mensen al denken.

Het blijkt dat, net als met het verbieden van drugs, mensen die zich niet aan de wet willen houden, zich ook niet aan de wet houden en dan toch wapens inkopen op de zwarte markt. En die zwarte markt voor Rotterdam is voornamelijk Slowakije, waarbij de Schengenzone ook niet echt meehelpt, met haar vrijheid van verkeer en goederen.

Deze ontwikkeling moeten we goed in de gaten gaan houden, tot Rotterdam de gangsterhood wordt van Nederland, of nog erger, een soort Amsterdam. Bij de gemeenteraadsverkiezingen moeten de partijen ook op deze problematiek ingaan, want dit soort taferelen moeten niet naar de bovenwereld komen en moeten hard aangepakt worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ritter

  “BN’ers en semi-intellectuelen kunnen niet uitgepraat zijn over die ‘domme Amerikanen en hun domme wapenwetgeving’. “

  Wat vaak niet begrepen word is dat in de VS het draait om het z.g “Second Amendment”. Dat recht is voor veel Amerikanen heilig en heeft een geschiedenis.

  Ook is het zo dat er staten en steden zijn in de VS die zeer strenge wapenwetgeving hebben; zoals in Nederland.

  Neem b.v Chicago. Deze stad heeft zeer strenge wapenwetgeving maar toch vinden er heel veel schietpartijen plaats (vaak bende gerelateerd) met illegale (!) wapens.

  Kortom, criminelen en terroristen komen toch wel aan vuurwapen; daar helpt geen wapenwet tegen. Want alleen brave burgers houden zich aan wetten.

  Nog interessant is het feit dat het aantal schietpartijen in de VS is gedaald de afgelopen jaren; een feit dat de media vaak bewust negeert.

  Door de vaak hysterische berichtgeving in de media rond dit onderwerp krijgt het publiek de (onjuiste) indruk dat het aantal schietpartijen is toegenomen.
  ———————-

  Gun Homicide Rate Down 49% Since 1993 Peak; Public Unaware

  Despite national attention to the issue of firearm violence, most Americans are unaware that gun crime is lower today than it was two decades ago. According to a new Pew Research Center survey, today 56% of Americans believe gun crime is higher than 20 years ago and only 12% think it is lower.

  http://www.pewsocialtrends.org/2013/05/07/gun-homicide-rate-down-49-since-1993-peak-public-unaware/

 2. Nederlandse_Patriot

  De overheid moet meer doen om illegale wapenhandel tegen te gaan. Als sportschutter wordt het binnen de EU als maar moeilijker om mijn sport op een fijne en vrije manier te kunnen beoefenen. Na de aanslagen in Parijs heeft de EU mijn sport nóg meer verkloot, maar ze zijn niet achter de illegale wapenhandel aangegaan. Tja, de nette burger is natuurlijk het probleem, niet de sharia-aanbiddende islamitische terroristen uit de Derde Wereld.

 3. sjun

  Er is een reden waarom ook mensen uit Rotterdam trachten tijdig in te zetten op mogelijkheden tot zelfbescherming. Wellicht dat open Europese buitengrenzen, geconstateerde asielindustrie en islamisering alsmede de huidige politieke koers bijdragen aan een gevoel van noodzakelijkheid zo min mogelijk van overheden afhankelijk te zijn voor de eigen veiligheid.

  1. Pjotter

   Sjun ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat.

 4. Parestado4

  Ja lang leve de corruptie!!

 5. Jantje

  Bedankt voor de tip. Moet daar toch eens gaan shoppen in Rotterdam.
  Moslims en antifa en ander tuig luisteren meestal toch beter naar wapens dan naar reden.
  En van de overheid hoef je het niet te hebben als het gaat om bescherming van zijn burgers.
  Amerikanen snappen dat beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.